Jump to content

Voices of a Distant Star (2002)


Recommended Posts

 

200517l002-210.jpg

 

Заглавие: Voices of a Distant Star

Тип: OVA

Жанр: Научна фантастика, драма, романтика

Година: 2002

Аудио: Японски и английски

Качество: DVDRip - 672x504

Аудио: Японски

Качество: DVDRip - 704x528

Линк: (data.bg) Цък

Линк: (bgshare) Цък

Саундтрак: (megauploud.com) Цък

Bit Rate: 320

 

:essub:

 

Годината е 2046. Нобору и Микако са момче и момиче, които на практика са неразделни. Предстои им да влязат в гимназия и двамата започват да правят планове как ще посещават заедно клуба по кендо. Ала това така и не става, защото младата Микако бива зачислена в космическия флот на Обединените нации и е принудена да замине.

 

Единствената връзка на Микако с Нобору остава мобилният й телефон. Но разстоянията в космоса са големи и съобщенията пристигат бавно - в началото са необходими месеци, а с отдалечаването на флота от Земята - години. Времето обаче тече различно за двамата влюбени. Ще успеят ли чувствата им да преодолеят увеличаващата се дистанция между тях, или ще избледнеят като далечен спомен?

Link to post
Share on other sites

Без капка съмнение една от най-невероятните истории, които съм гледал някога...

 

Мисля, че 2002-2003 точно го гледах за пръв път, когато все още беше рядкост да се качи нещо азиатско из тогавашните свободни сървари (някогашния techno-link Smile ). Дори и анимета нямаше толкова по онова време. Та дълго време ми стоя на хард-а, а в последствие се премести и на диск, който все още трябва да е тук някъде... Rolling Eyes

Ех.. спомени...

Link to post
Share on other sites

Поздравления Мите за превода. В маймунда са объркали българското заглавие. ;)

Link to post
Share on other sites

O това е супер добро! :D Много се радвам че сте му обърнали внимание и сте го превели. С удоволствие ще си го припомня, защото наистина си струва. Трябва да си уникален майстор, за да пресъздадеш толкова емоции само за двайсет и няколко минути.

 

Като гледах "Пет сантиметра в секунда", моментално се подсетих за този филм. Разбирате ме защо. Сякаш това е отцепената 4-та история, която е издадена няколко година по-рано. :)

Link to post
Share on other sites

Ами всичките филми на тоя майстор на цветовете и светлината са свързани помежду си по някакъв начин. Примерно в първите му кратки филмчета, има една котка, която се появява в 5-те сантиметра, някои звукови ефекти или цели звуци също се повтарят и т.н.

Сега остана и филмчето за облаците да преведем, ама той ще е май с най-труден превод. Помня субките на "Баницата" май бяха, не смогвах да прочета почти нищо. :(:lol:

Link to post
Share on other sites

И аз го изгледах. Преводът е изключително добър. Справили сте се блестящо!

Краят успя да ме трогне.

 

И най-вече финалната реплика: Watashi wa koko ni iru yo! (Аз съм тук). Тя много ми напомни на последните думи в класиката Акира: "Boku wa Tatsuo!" Мисля, че замисълът е бил подобен, тъй като героите и в двете истории искаха светът да знае, че те някога са съществували.

 

Допадат ми подобни кратки анимета, които успяват да кажат всичко само в няколко минути. Знам още две такива. Ще гледам скоро да ви ги представя.

Преди няколко години, когато Отнесеният дух шестваше победоносно по световните кинофестивали, в списание Japan echo, попаднах на един интересен диалог между двама критици, японец и американка. Темата на техния разговор беше бъдещето на японската анмация и новото поколение аниматори, които могат да продължат добрите идеи на вече възрастни творци като Хаяо Миязаки. Името, което събеседниците единодушно посочиха за пример, беше това на Макото Шинкай. Тогава тъкмо беше излязла лентата Хоши но кое (Гласове от далечна звезда) и критиците бяха изумени от оригиналната идея и непреходните послания, които историята криеше.

Днес Макото Шинкай продължава да прави анимета, но това заглавие, сякаш ще остане емблематично за него.

Link to post
Share on other sites

Най-накрая намерих някакъв рилийз с по-читаво качество. [niizk]Hoshi_no_koe_-_voices_of_a_distant_star[h264.ac3] Бг субтитрите пасват идеално. Ако някой има мерак, може да го качи в Замунда с описанието на стария торент. :)

Link to post
Share on other sites

Ами той е качен още от пускането на темата заедно с този на КАА и онова скапано ави. А е теглен точно от баката където го има от далечната 2009 г. Голямо търсене е паднало... :lol:

Link to post
Share on other sites

Е нали го има от над три години в баката? А бгшер наскоро отрязаха масово доставчиците. Преди всеки имаше достъп.

А и видеото от рипа на КАА е по-добро от този на Niizk. При вторите имаш некомпресирано аудио + оставен дублаж за сметка на видеото което за мен не е плюс.

Общо взето не може да се говори за няква разлика в качеството при тия рипчета. Някой ден дано го преработят за БР.

 

пс. Ще видя да кача нещо с по-голям битрейт тия дни.

Link to post
Share on other sites

Ми кво да се регистрира човек там като ъплоуда почти не върви също както в тракера на анимес въпреки, че уж има ъплоудъри постоянно. Мен така ми замина една регистрация просто защото не мога да си избия коефициента в баката. Дърпам, дърпам и по едно време сори баце не можеш тегли шото си 0.0.. А иначе да им следиш тракера си е зарибявка качват се постоянно интересни заглавия от аниме сериали, манга, ови и ост-та с високо качество музиката дори често е на flac, което си е гъзарийка стига да имаш място на харда.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...