Jump to content

5-ji kara 9-ji made | From 5 to 9 (2015)


Recommended Posts

Е защо да се обезмисля.В крайна сметка, все жените ли трябва да жертват мечтите си .Да беше се отказал монахът от егоизма си и да я води през океана.То така излиза, "обичам те", но повече себе си, баба и храма и брата в добавка, че се тръшна яко и хайде, най-тъпото и лесно решение- шута .Точно яко осапунване за край, би го обезмислило сериала.

Джунко не и е мястото в този храм и дъртата кобра е абсолютно права,  поне аз, бих харесала какъвто и да е край, извън слугуване там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, в никакъв случай не я ща и аз в храма да служи за подлога на злобната баба! И аз съм за шефчето и Ню Йорк! Безсмисленото в случая е, защо я накараха да се влюбва в туй дърво монашеско изобщо??? Само да я тормозят сега да реве зарад него! Това исках да кажа, че по-добре да не беше се влюбвала, милата! Сега това ще й вгорчи мечтата, дори и да отиде в Ню Йорк...

Обаче ми намирисва на сапун краят, като видях на привюто как всички колеги са се събрали в храма...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Превода ще бъде ли подновен.Много ми хареса сериалчето и ми се иска да разбера какво ще стане по нататък.Чета коментарите и така горе долу разбирам,но едно е да четеш друго е да гледаш,а ми се иска да гледам физиономията на Такане,че ми е много сладък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бавничко се превежда явно, аз епизода със сърдитите жени и къщовния Такане (вече се обърках 8 или 9 беше) го гледах суров и всичко разбрах, но ако се очаква развръзка с бабката и брата, искам и субси с моя малко-под-разговорен японски:)

 

Така като гледам коментарите, може би ще е за мое добро да не гледам нататък изобщо :28558: Трудно си представям съвместна идилия за двамата, освен ако Такане не открие шинтоистки храм в Ню Йорк.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е че нали и аз точно това предложих - единствената възможност за хепиенд, предвид че Джунко е влюбена в Такане и той в нея, но тя не може да се адаптира към живота в тоя храм, е да направят филиал в Ню Йорк и така и двамата ще си работят работата мечта, бабата ще бъде надалече да не им се бърка, а и братока ще може да си развява гащите като главен монах в стария храм, само да кандиса да не го разрушава.

Още не съм гледала последния епизод, да видим какво са измислили японците, но и на мен край, в който Джунко става главна слугиня в стария храм при дъртата вещица, не ми харесва!!!

Тоя епизод с къщовния Такане е осми. И аз него го разбрах и без субки, но за девети си трябва да разбираш какво говорят. Има субтитри на английски, ако някой иска линк да ми пише на лични.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Драмакуул има 9 еп. със субси (английски). 10 още няма, пък там са бързи уж с ъпдейтите ;)

 

ЕDIT: Излезе и 10, ама не е преведен. Пу, ще трябва втори път да го гледам... Изобщо не зацепих тия писма, дето ги размахваха колегите какви бяха. Нито бабката какво точно обясни за майката на Такане.

 

Кефят ме Момое и Артър, мега извратената двойка :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само края на десети изгледах без субки и да ви кажа, колкото и невероятно да звучи, ама мисля, че всички ще останем доволни, дори и Лавандулка ;)

Дано да излязат субките скоро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реваншираха се леко на финала. Добре, че не го продължиха повече! И без това се видя, че няма да обърнат нужното внимание на останалите герои, които също бяха интересни. Поне дадоха, какво се случва с всички тях набързо. Бях сигурна, че Амане и Такане се се сдушат.

 

 

Само ми се искаше да бяха показали повече терзанията на Акане при преминаването му към "светлата страна". Хаха! Исках много повече кадри с Джун-Джун.

Бабката голям довод извади с това, че Джунко приличала на майката на Такане. Заради тази прилика нещата така се обърнаха. Истината е, че е била изплашена, а както знаем, страхът винаги е лош съветник. Въпреки това, застъпничеството на колегите направи големия прелом. Японците винаги капитулират пред неизменното.

Да отбележа, че голямата изненада поднесе г-н Костюмар. Хахаха!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ukio-чан, онегай, обясни по-подробно за майката на Такане:)

 

 

И аз така разбрах, че си приличали, ама нататък не зацепих цялата бабешка драма. Само накрая сякаш накърти "Затова е в храма!", ама това не ми помага много:)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нищо не разбирам от японски, но въпреки това разбрах по интонацията, че накрая Джунко яко навикваше Такане, а той слушкаше и мигаше на парцали :28558: - ясно е кой е шефът в семейството ;)

Ukio, братокът се казва АмаНЕ. :kissy: Мерси много за обяснението за бабето, ееееей, не можеха да не я реабилитират тая вещица! :nunchako:А може ли да кажете нещо повече за костюмара - какво стана в крайна сметка? :dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, че аз пък разбирам, но изгледах набързо картинките.Тъкмо се зарадвах и си викам -свърши  се

-"Тоя, за к'во ми се прави цял сериал на монах, че освен другото и да го мисля да не  хване простуда на оня водопад" ... и хоп за край- пак с расото.Ей, големи инати тия японци. закепениха момчето все пак.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не съм и очаквала друго за финал, като изключим 

 

безбройните целувки накрая. Явно, за да си наваксат за предните епизоди, дето все някой ги прекъсваше :)

 

Съвсем в реда на нещата ми се видя този последен епизод - "

снахата" най-накрая се усети, че трябва да си ходи, братчето и бабата омекнаха, Джунко все пак ще отиде до Ню Йорк и ще сбъдне мечтата си...и ще се оженят.

Абе всички щастливи и доволни :) Какво по-хубаво от това :)

Иначе и аз мисля да се повторя със субтитри, че има някои неща са ми леко мъгла :) Мога да заключа, че беше хубаво и приятно филмче, ненатоварващо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дааа и на мен филмчето много ми хареса! Е, имаше на места и скучни моменти, но като цяло ми допадна!☺ Финалът се очакваше да е щастлив, беше и романтично ! Хареса ми!☺ Ямапи.....голям сладур!Тази година това е третата негова роля в която го виждам и съм доволна от показаното!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах и последния десети епизод с превод, хареса ми, много емоции и романтика имаше, особено целувката накрая, но пак не разбрах защо аджеба

беше нужно монахът да казва на Джунко, че я мразел и не я щял. Не мисля, че му оправдаха избора, ако не се беше смилила бабишкерата, щеше да види Джунко през крив макарон! И пак не ми стана съвсем ясно какво следва, след като Джунко получи разрешение за сватба, но не и одобрение да влиза в храма, кой ще готви на монасите, бабето като ритне камбаната? И къде ще живеят с Такане? При родителите на Джунко ли?


Още нещо странно беше как така будистки монаси в манастир празнуват Рождество Христово с елха и шапки и украси???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чингу, от това, което аз разбрах със субтитрите

ще живеят в храма, но Джунко ще си джитка напред-назад, ще си ходи на работа, сигурно до някое си време и уж няма да е храмовата слугиня(да бе, като си народят няколко Таканенца :28558: )Колкото до елхата в храма- това не ти е Коледа, а само елха, нищо ,че със звезда :na2:  :kissy:.

В крайна сметка, това е теоретично погледнато, защото най-важното от цялата работа е, че не се бракуваха- я камилата, я камиларя, казано в прав текст.Абсолютно отворен, неангажиращ край 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, ами монасите с червените коледни шапчици? :28558: И те ли просто случайно са си ги сложили? Карай да върви! Краят е приказен, типичното коледно чудо. Доволни сме всички и щастливи, браво на сценаристите, че успяха да се измъкнат от патовата ситуация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чингу, нито в будизма, нито в шинтоизма се забранява да се честват "чужди" празници;) И двете идеологии се фокусират върху ползотворния за групата начин на живот, душевната хармония и просветлението. Няма да отидеш в "будисткия ад", ако случайно украсиш елха за Коледа;) Точно затова японците си празнуват спокойно Коледа като романтичен празник, както празнуват и Свети Валентин. Освен това го асоциират много повече с шарените елхички и дядо Коледа, отколкото с разни родили се синове божии, приковани с пирони за кръстове;) Все пак в тяхната религия всеки възкръсва (т.е. преражда се), така че поредният възкръснал не им грабва много вниманието.

 

Очаквах нещо повече от обяснявките на бабата. Седмици наред гърчеше Джунко като робиня на галера, пък сега изведнъж от едно глупаво писмо я осени здравият разум... И това с майката на Такане беше шантаво.

 

 

Нали в катастрофа бяха умрели техните? Има ли значение откъде са се връщали, като е било злополука? Едва ли неадаптираността на майката към храма може да се смята за дори косвена причина за смъртта им.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе вярно, че обяснението на бабата е много неубедително, но мен продължава да ми е жал за горките монахчета, че Джунко като няма да е официално приета за храмова робиня, бабата като вземе да не може кой ще им вари ориза? Или ще го карат само на пост и молитви докато сина на Такане порасне и се задоми по възможност за подходяща булка?

Аааа, сега разбрах защо ги учеше Джунко да ядат инстантен рамен и пуканки :28558: Да не умрат от глад все пак...

 

японците си празнуват спокойно Коледа като романтичен празник, както празнуват и Свети Валентин. Освен това го асоциират много повече с шарените елхички и дядо Коледа,

За съжаление и в България се е комерсиализирал много този християнски празник и хората го асоциират с пазаруване на подаръци в украсени молове, а не с рождения ден на Христос.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...