Jump to content

Recommended Posts

MV5BMzIxMDU4MDA0M15BMl5BanBnXkFtZTgwMzgxNzI4NjE@._V1_SY1000_CR0,0,710,1000_AL_.jpg

 

To The Fore (破风 破風)

Страна: Хонконг

Също така известен като: Po feng

Премиера: 7 август 2015

Времетраене: 125 мин.

Жанр: Спортна драма

Режисьор: Dante Lam

Субтитри: Английски

:imdb:

 

 

Участват:

Eddie Peng

Shawn Dou

Choi Si Won (Super Junior)

Wang Luodan

Carlos Chan

Ouyang Nana

Andrew Lin

 

Резюме: Филмът разказва историята на млад мъж, който неуморно преследва мечата си да стане професионален колоездач...

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Свали  :click:   :click:   :click:   :click:   :click:

Редактирано от bealonenomore
Добавен линк за онлайн гледане с български субтитри.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еха! Андрю Лин не бях го гледала от векове! Запазил е чара си!
В края на краищата, този филм се оказа добър опит за представяне на голям екран на спортна тема. Особено след финалната сцена, затвърдих това си мнение. Фактът, че Хонконг смее да предложи такава продукция за Чуждоезичен Оскар, означава че там работят сериозно по жанровото разнообразие на филмите си.

Началото леко ме накара да се съмнявам. Лентата започна по-лековато, отпуснато, бих казала. Остави ме с мисълта, че ще наблягат най-сериозно на героя на Еди. Добре, че втората половина опроверга това. Колко по-щастлив е човек, когато допринесе за успеха на друго същество! Със сигурност се радва повече, отколкото на собствената си победа! Тази мисъл остана като обобщение от видяното на финала.

Друга важна черта на филма е пресъздадената атмосфера на истинско състезание. Екипът успява да ни потопи в центъра на събитията по най-добър начин. Зрителят може да усети всяка промяна в състоянието на състезателите по време на надпреварите и да стане свидетел на усилията, които те влагат (има и мейкинг накрая - вижда се, че с кръв и пот са се трудили). За въздействието допринасят прекрасно заснетите кадри, чудесните гледки и правлино подбраната музика.

Основната песен е дело на JJ Lin и се нарича Roll On

Нищо не им разбирам, обаче ми е супер смешно Доу като изтърси някоя реплика на английски или корейски. Хаха!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да допълня в темата, руски торент  в два варианта , но е чисто теоретично, защото не виждам никъде обявените софт субки на руски и английски, а видеофайловете / единственото,  което е налично за сваляне / се с мастодонтските размери 10 и 20 ГБ. 

руският онлайн вероятно е оптималната алтернатива.

А може директно с този линк да си пуснете руския онлайн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Въх, жива да не бях!" Лазе, моля те, сложи един таг "Фантастика" и един "Комедия" на този филм, че от 20 години следя професионалното колоездене на шосе и "кьорав" китаец не съм виждал! :lol2::lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Кьорав " китаец...

Аз също съм фен на професионалното колоездене. Е, не от 20 години, може би десетина. Че филмът е фантастика, спор няма, но относно други неща. А че има китайци в професионалното колоездене на шосе, има. Например в "Лампре-Мерида" е имало китаец от 2014 до 2016 год. (https://www.procyclingstats.com/rider/gang-xu). А в момента Meiyin Wang кара в "Бахрейн-Мерида" (https://www.procyclingstats.com/rider/meiyin-wang). Не са много, но  има.

Филмът изобщо не е лош. И все пак трябва да се има предвид, че е само филм , а не колоездачна надпревара в ефира на Евроспорт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, моля те, Тони, @Tonet_KA, виждаш ли колко е нужно да напишеш всичко това, което ми разказа за колоезденето и сравненията, които ми направи между реалния спорт и това, което са представили във филма, докато го превеждаше.  На мен ми беше страшно интересно и съм сигурна, че и на всички несведущи по въпроса тук ще е.

А ето, оказа се , че има и с кой да дискутирате темата.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лампре ги купиха 'рабете от Емирствата и вече нема китаец. Другите 'рабе от Бахрейн ги заместват явно. Да, не са много...един... :D Фантастика си е изобщо да си мисли някой, както си мечтае един от героите, че китаец ще има шанс да спечели Свотовното. Та те дори не знам за тазгодишното в Англия, дали изобщо имат квота за 1 състезател (повече от една квота не знам да са имали изобщо някога, айде 2 да са макс...Хонг Конг са имали 2), камо ли да си мислят за победа над страни с по 6 или повече квоти. :lol2: Ясно ми е, че е само филм, ама затова е и моя призив с таговете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лентата вече си има български буквички. Бих искала да благодаря и на @Katshi за консултациите. :kissx:

Много съм благодарна на Тонито, че успоредно с превода ми даваше и подробни разяснения относно " фантастиката",  както се изрази @loyola между реалността в една истинска колоездачна надпревара и  филмовата й интерпретация.

И преди съм казвала, но пак ще го направя - не съм наясно не само с този , но и с който и да е вид спорт, за това не се чувствам компетента да го коментирам от първо лице , но ще си позволя да цитирам последните надписи от филма като един вид баланс между двете мнения - на Тони и Лойола.

"Този филм е посветен на всички,
които се борят за мечтите си."

 Както героите от филма , така и на братята китайци нищо не им пречи да си мечтаят да имат топ-състезатели в най-престижните световни отбори , нали? 

Off Topic

 

--------------

Няма спор, че за абсолютни лаици по отношение на конкретния спорт, които гледат само сюжетната фабула и отношенията между героите, филмът  грабва ,  държи в напрежение и предизвиква не само възхищение , но и цяла буря от емоции. А това значи, че актьорите се справят чудесно с ролите си.  Обратите и развръзките са интигуващи, спортните битки изглеждат епични и дълбоко вълнуват. Героите показват, както чутовен спортен хъс, така и ранимата , обикновена човешка страна на характера си. Правят грешки, плащат за слабостите си, но  запазват приятелството си , независимо, че след един момент са съперници в състезанията.

И... и тук идва тънкия момент, че някои детайли в епизодите със състезанията не са реални. Но има и съвсем достоверни  моменти, които са се случвали на състезания. И понеже вече доста постове се посветиха на "фантастичното" във филма, ще си позволя да нахвърлям набързо, това което си спомням от разговорите с Тони. Тя не прие предизвикателството да го направи сама:P;) , а пък мен ме "сърбят пръстите" да го споделя , а и нали съм една "Мара- Подробната" , все си мисля, че има и други любопитни като мен, на които ще им е интересно.

 Бих била благодарна, ако @loyola ми помогне , като ме допълни или поправи, ако съм сгрешила. 

 

  - Има момент към края на филма, където на единия състезател/ героя на Ши Уон/  му свършва водата и бившият му съотборник  и настоящ съперник  /от друг отбор/ Еди Пън/ му дава своята. Първо е забранено и второ - не се знае какво може да има вътре...освен вода.

- Пак при същото състезание. Велосипедът на героя на Еди Пън  се разваля / мисля, че къса някоя верига/ , тогава героят на Ши Уон , вместо да се възползва от момента и да набере преднина , също спира и го изчаква. Това било един вид феърплей. Тони ми раказа и такъв реален случай, както и обратния вариант - при подобна ситуация,  другият продължил , но бил много сериозно критикуван. 

- Сюжетна линия с допинг - историята на героя на Шон Доу е направо изсмукана от пръстите. И  цялата му самоинициатива за  "тайно" допингиране, и най-случайното му , та направо балъшко "хващане". 

- По време на "пиш- паузите" , камерите благопристайно показват "зуеци и гледки от околността" , но има и ситуации, когато се налага да се облекчават в движение. Тогава , примерно двама съотборника придържат  нуждаещият се, който осъвместява двете дейности - хем кара , хем ...

- В началните състезания , точно преди финала има масово падане и тогава състезателите грабват колелата и хукват към финала. Това е така по регламент - трябва да пресекат линията с велосипеда си, независимо дали са те върху него,  или той върху тях. :D

- Велосипедните състезания на писта са едни от най-опасните.

И да не досаждам , последно. Така , както е дадено във филма , те са едва ли не универсални състезатели. Хем катерят планини , хем спринтират по равните терени. По принцип , катерачи не можело да са спринтьори и обратното. 

 

Моля,  нека по - сведущите да ме корегират и допълнят. 

ПС. Ако намеря пак време, ще продължа да досаждам с разни подробности от кухнята...:896767:


 

 

Редактирано от NyXe
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А! Я виж ти, що толкоз години съм забравила да сложа линк към онлайн опцията на това филмче? 

Ох, старост -нерадост...:blink:

Ето я : :click:

Скоро ще има и още една.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...