Jump to content

Mimi o Sumaseba (1995)


air

Recommended Posts

42077l.jpg

 

4a9690a1afe764ec48607e069561865c.png

 


Заглавие: Whisper of the Heart
Тип: Филм
Жанр: Романтичен
Година: 1995
Аудио: Японски

Младо момиче открива, че всички книги, които избира в библиотеката, са били взимани преди това от един и същи човек. По-късно тя среща едно вбесяващо я момче... Може ли това да е да нейният “приятел” от библиотеката? Дядото на момчето има магазин за продажба и поправка на цигулки (всъщност магазинът си пада антикварен и в него се дават уроци по правене на цигулки). Момчето иска да прави цигулки като дядо си и да стане известен.


Лично мнение:

Off Topic

Когато за първи път чух за Whisper of the Heart, не почувствах нужда да го намеря и да го гледам. Колко добър би могъл да бъде един младежки романс, жанр, изстискан до край? Не очаквах, че този филм ще ми хареса толкова много.

Моля ви, не отхвърляйте този филм заради презумпцията, че е сантиментален. Когато студио Ghibli е замесено, не може да сбъркате. Това няма нищо общо с другите тийн романтични филми. В Whisper of the Heart няма нищо от този фалшив, самозадоволителен боклук, който се е просмукал в Холивуд, филми за тийнейджъри, които изпадат в клишета и не им пука за истински герои, любов и искрени чувства. Whisper of the Heart не разчита на клишета или изпитани формули. Това е един наистина страхотен филм. Той е впечатляващо откровен и прочувствен поглед в живота на 14годишно момиче, нейното семейство и приятели, как се влюбва, като има моменти, които са толкова вълнуващи и прекрасни и в същото време толкова прости. Режисьорът Yoshifumi Kondou демонстрира всички качества на господар на анимацията. Успял е да предаде една същинска трагедия. Филмът е пълен с моменти, които са истински и красиви и които използват анимация не за да експлоатират историята, а за да се предаде необходимата простота на моментите в тяхното представяне. Сценарият, написан от великия Hayao Miyazaki, е лишен от фалшива сантименталност и мелодрама. Той ни дава истински герои и истински чувства.

Whisper of the Heart е от най-добрите анимации, които можете да откриете. То е единствено по рода си аниме и е красиво направено. Уморени ли сте от Холивудските филми, правени като на конвейр? Уморени от клишираните романтични филми без емоция или човечност? Искате нещо с истинска дълбочина, душа и сърце? Намерете Whisper of the Heart. Той е красив, освежаващо направен и не прилича на нищо, което бихте очаквали от който и да е романтичен филм с тийнейджъри. Току виж сте обикнали този филм, колкото и аз.

 

:subs: Свали с български субтитри: :click: 

 

:subs: Онлайн с български субтитри::click:

 

Свали с английски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алтернативно заглавие: Whisper of the Heart

Режисьор     Йошифуми Кондо
Продуцент     Тошио Сузуки
Сценарист     Хаяо Миязаки

Студио   Ghibli


Ролите озвучават:
* Йоко Хонна

* Исей Такахаши

* Такаши Тачибана

* Шингеру Мурои

* Шингеру Цуюгучи

* Кеиджу Кобаяши

 

Младото момиче Шизуку случайно забелязва, че книгите, които взима от библиотеката, всичките са били прочетени и от момче на име Сейджи. Междувременно друг младеж постоянно я ядосва. Възможно ли е той да е нейният "въображаем приятел" от библиотеката?

 

Филмът е създаден по мотиви от едноименната манга на Аои Хиираги.

 

ЛИНК за гледане онлайн с японско аудио и английски субтитри.

ЛИНК за торент с БГ-субтитри.

 

* Лично мнение - ако си търсите нещо, което да ви накара да се почувствате добре, да се нахъсате за начинанията си, да си припомните най-сладките мечти от детството или просто да се усмихнете  - това е перфектният филм за вас ;) Ghibli са истински специалисти в това да те накарат да се чувстваш "субарашии" и "настукашии":)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доживяхме филмова екранизация на това бижу. Тори Мацуока е в главната роля, обаче си мисля, че той е прекалено голям за нея, както и Нана Сейно за героинята си.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...