Jump to content

Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru (2015)


debil4e

Recommended Posts

spacer.png

 

заглавие: Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru

櫻子さんの足下には死体が埋まっている

A Corpse is Buried Under Sakurako's Feet

 

година: 08.10.2015 г.

тип: ТВ - 12 епизода

продукция: Troyca

жанр: мистерия

инфо: тук, тук, тук

сваляне: тук

резюме:  Историята се върти около гимназиста Шотаро Татеваки и приятелката му Сакурако Куджоу. Обикновения и привидно сериозен Шотаро обича да се фука със Сакурако. Тя е изключително красива по-голяма жена(в средата на 20-те) от богато семейство, която обича "красиви кости". Ежедневието им преминава в разследването на различни случаи с кости, в родният им град  Асакихава на остров Хокайдо.

 

 

 

лично мнение: Поредната доза мистерия и отново по новела :) . Резюмето ми напомни по някакъв начин американския сериал "Кости", който харесвах в началото, така че ще му дам шанс поне засега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От резюмето бях останала с впечатлението, че ще е нещо като аниме версия на Кости, но не е така. Вярно главната е млада и хубава и е остеолог и приликите са дотам. Шотаро пък е просто "момчето за всичко" на Сакурако, а не boyfriend както се казва в резюмето(отново) и когато не е евтина работна ръка, служи като остен и спирачка едновременно. Тя пък е нещо средно между Шерлок Холмс и Сунако и като всички богати наследници е леко чалната. Това са приятните моменти, от тук започват недомислиците-полицаи държащи се като лични шофьори; дедектив, който се подчинява на униформен; неоторизирани цивилни, които нахлуват на местопрестъпление и никой не ги спира  и това само за един епизод. Май не трябва да се изненадвам имайки предвид преднишния проект на студиото,което пък значи, че пак ще се забавлявам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече е под въпрос. Самият случай като такъв ми хареса. Дори преглъщам "гениалните" изблици на Сакурако-нямам против истории с любители дедективи. Безполезността на полицията в това аниме обаче, вече граничи с абсурда. Просто главата ми не го побира как един вчерашен п..о се справя с подобни ситуации по-добре от възрастен мъж !? Ще изчакам още един епизод за да реша дали ще го следя така или ще го изчакам да свърши за да мога да превъртам после.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...