Jump to content

Recommended Posts

7lvE2RJ.jpg

 

 

 

 

tumblr_ninselwZuk1sjrhx0o1_1280.jpgposter2.jpg?1399014985

 

 

One Minute More (一分間だけ)

Страна: Тайван

Също така известен като: Zhi Yao Yi Fen Zhong, A Minute More, Ibbun Kan Dake, 只要一分鐘

По новелата на: Maha Harada - "Ippunkan dake"

Премиера: 9 май 2014

Времетраене: 93 мин.

Жанр: Романс

Режисьор: Chen Wei-Ling

:imdb:

      

Участват:

Janine Chang - Wan-Chen

Peter Ho - Hao-Jie

Reina Ikehata - Kyoko

Hibino Akira - Masakazu Kamiya

Lai Peixia - miss Lin

Vincent Liang - George

Sphinx Ting - Chen Li-Hsiang

Huang Peijia - Dan

Cheng Yu Chieh - ветеринар

Isa Hsieh - майката на Wan Chen

и други

 

Резюме: Цай Уан Чън е начинаещ редактор в модно списание. Приятелят й Шън Хао Дзие работи от квартирата им, като се грижи изцяло за нея и къщната работа, подкрепяйки мечтата й да гради кариера. Уан Чън иска да стане главен редактор и упорито се стреми да изпъкне в работата си и да се издигне, докато един ден спонтанно осиновява малко куче, чието отглеждане поставя драстично предизвикателство пред младата двойка и преобръща живота им... Ще се справят ли с отговорността и ще успеят ли да нагодят ежедневието си спрямо новия "член на семейството"?

 

 

:essub:

 

:subs: Свали с български субтитри :click: :click:

:subs: Свали с български и английски субтитри  :click:

:subs: Онлайн с български субтитри :click:  :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тайван има процъфтяваща филмова индустрия, която често накланя шапка към японската култура. Такъв е и филмът "Още малко време", базиран на "Ippunkan Dake" от 2007 г., най-продаваният роман на японската писателка Харада Маха.
Няколко думи за авторката: Нейното поле за изява почти винаги е умната, трудолюбива корпоративна японка. Героините й са пристрастени към работата, привлекателни и амбициозни и често имат подкрепящо гадже. "Още малко време", режисиран от Кели Чън (или Чън Уей Лин), е точно такава типична за Харада история - главната героиня Уан Чън е редактор и работи по 14 часа на ден, а нейният приятел върши домакинската работа - готви, чисти, пере и масажира раменете (и краката) [и едно лирично отклонение - тя ако не го ще, ще го взема аз]. Това е драма за дилемата "любов или кариера". Но истинският фокус е върху кучето Рила - осиновен голдън ретривър, който влиза в ролята на сурогатно бебе за двойката и руши всичко из къщата, но също така подтиква Уан Чън да изясни приоритетите си и в крайна сметка да преосмисли дали работата й е най-важното нещо в живота. Звучи някак плитко и изключително банално, но се заредете с кърпички за сериозно бърсане на сълзи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е една красива и мила история за кучето Рила, която с пакостливия си и обичащ поглед променя живота на стопаните си и се закотвя дълбоко в душите им. Филмът е трогателно напомняне за крехкостта на отношенията и за това колко е важно да ценим любимите ни, независимо дали са хора, или домашни любимци.
Обзалагам се, ще се хареса на всички, решили да дарят късче любов на четириног приятел, а в последствие се оказва, че той е превзел цялото им сърце.
Благодаря за превода <3
Off Topic

изплаках си очите с края :cry:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филм за това как в даден момент се появява някой, който ни показва правилния път за нашето съществуване и, че животът не е само работа и кариера, а спомени изживяни с любимите ни същества. От всякъде се усеща полъха на японско кино. Красив филм и много докосващ любителите на животинки. Сцените, в които главната героиня и приятелят й прекарваха с кучето Рила бяха като красиво нарисувани пейзажи, мигове на истинско щастие, уют, топлина и малко хаос и несигурност. 

@helygпощада нямаш към зрителите. Караш ги да реват и бършат сополи.

Благодаря за превода. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...