Jump to content

Six Flying Dragons (2015-2016)


lazeto

Recommended Posts

spacer.png

 

Six Flying Dragons (육룡이 나르샤)

                                      Страна: Южна Корея                                      

Също така известен като: Yookryongi Nareusha

Година на излъчване: 5 октомври 2015 – 22 март 2015

Време на излъчване: Понеделник - Вторник 22:00

Жанр: Историческа драма

Канал: SBS

Епизоди: 50

Режисьор: Shin Kyung Soo

Субтитри: Английски

        

Участват:

Kim Myung Min като Jung Do Jeon

Yoo Ah In като Yi Bang Won / King Taejong

Shin Se Kyung като Boon Yi (Yi Bang Ji's sister)

Byun Yo Han като Yi Bang Ji (Jung Do Jeon's bodyguard)

Yoon Kyun Sang като Moo Hyul (Taejong's bodyguard)

Chun Ho Jin като Yi Seong Gye / King Taejo

Jung Yoo Mi като Yeon Hee (Jung Do Jeon's wife)

Lee Ji Hoon като Heo Kang / Yi Shin Jeok

Lee Cho Hee като Gab Boon

Yoon Son Ha като Cho Young

Park Hyuk Kwon като Gil Tae Mi / Gil Sun Mi

Gong Seung Yeon като Min Da Kyung / Queen Wongyeong

Seo Yi Sook като Myo Sang (Moo Hyul's grandmother)

Park Hyuk Kwon като warrior Gil Tae Mi

Lee Seung Hyo като Yi Bang Woo

Kim Hee Jung като Queen Shin'ui

Jung Moon Sung като Hn Goo Young

Suh Joon Young

Park Hae Soo

 

Резюме: "Шестте летящи дракона" е историческа драма, описваща стремленията и историята

на шестима души от обкръжението на принц И Банг Уон. Той е петият син на крал

Tеджо и има амбицията да превърне новосъздадения Чосон в абсолютна монархия,

амбиция в противовес с идеологията на Чонг До Чон - човека с главна роля в

създаването на новата държава.

Конфликти, кръвопролития и много интриги са в основата на тази историческа драма.

 

 

Свали с български субтитри :click: :click:

Онлайн с български субтитри :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + OST :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

охо, 50 епизода! От Чумонг насам не съм си причинявал подобна форма на мазохизъм. :282: Ако има много тупаник и политически интрижки, може и да си го причиня заради доброто старо време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен пък ме е страх да го гледам...като видях какви исторически пуснаха последните две години...

Ще следя обаче коментарите...и ако стане чудо...ще се престраша :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно изглежда. Снимката прилича малко като за китайски сериал. Още от резюмето се усеща интрига, борба за власт, бодигардове, сестри. Предполагам, че Yoo Ah In и Shin Se Kyung ще са главна двойка, като гледам годините. Yoo Ah In е приличен актъор, въпреки че съм скептичен за изпълнението му на главна роля, не знам дали съм го гледал в такава. Shin Se Kyung съм я гледал някъде, но май не беше в главна роля... Няма да го гледам с големи очаквания обаче, защото в последно време малко корейски сериали ми харесват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стотак, ся ми развали настроението, тая, Shin Se Kyung,  не я бях забелязала в каста, десет бонуса, не могат да ми я покрият и е в състояние да ме откаже да гледам.Иначе с Ю А Ин бяха в главните роли в  "Fashion King", та като е хванала един умрял поглед  от тогава , та до сега.Пък все с хубавци я нареждат.


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започна нормално като за такъв сериал, но едно нещо ми направи лошо впечатление - защо лицето на Yoo Ah In блестеше? Едва ли по това време са слагали толкова много кремове и гланц  :rofl: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето сравнено с другите исторически сериали излезли тази година, си заслужава гледането/според моето мнение/.Странно е, че няма никакви коментари за филма,даже липсват и унищожителните коментари за главната героиня и нейната игра. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност ще го гледам. Съвсем наскоро изгледах Дърво с дълбоки корени, а също - The Great Seer. Епохата е много интересна, а тълкованията на възлови исторически фигури е много различна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук въпросът е да се изтраят първите 4-5 серии (с децата). след това става интересно-добър сценарий, отлични актьори, стегнато действие без разтягане на локуми. Jung Yoo Mi е прекрасна както винаги, дори на Шин Се Кьонг са дали нормална роля и тя се справя добре. Приятните изненади са Byun Yo-Han и Yoon Gyun-Sang, а Park Hyuk-Kwon е просто невероятен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

охо, 50 епизода! От Чумонг насам не съм си причинявал подобна форма на мазохизъм. :282: Ако има много тупаник и политически интрижки, може и да си го причиня заради доброто старо време.

E не съм съгласен. Empress Ki със Ха Джи Уон си беше супер сериал, поне за мен, и е 51 серии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До 12 серия е доста по-нормален от очакваното, и се гледа относително лесно. Няма много преиграване. Като за корейски си е направо реалистичен, и актьорите се справят добре. Ха дано да продължи така.

А, и Гил Те Ми просто ми стана любимец, такъв сладур!

 

И така да ми го убият, мразя ги!

 

А любимата на И Банг Уон е такова дърво, като партийна секретарка на събрание - добре, че поне политическите интриги преобладават.

А толкова невинен генерал като И Сон Ге едва ли има филмиран. :28558: Той клетият все иска да остане верен, и все някой току вземе че свърши неговата работа, та човечецът да ококори големите си очета с облекчение накрая :rofl: Но иначе е впечатляващо да се види как се критикува войната!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че желанието на Ragnos за повече политически интриги е налице. Има и тупаници, а романтиката е някъде" в девета глуха", което за дамите може би не е много обнадеждаващо, но пък има една трагична, невъзможна любов за вкус  :896767: .

 

Не знам до колко са удовлетворяващи тупалките за разбирачите, но пък за лаик като мен са добре

 

 

Не се впечатлявайте от грима на единия герой. Той си му е един вид запазена марка  ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До 5-6 епизод съм и сериала се гледа. Едвам издържам актъорската игра на Yoo Ah In и Shin Se Kyung до този момент. Единият преиграва и ми стои страшно нервен, мисля си на моменти, че дори ще се разтрепери. Shin Se Kyung пък с някаква еднотипна физиономия навсякъде и говори все едно се готвят да я бият, нещо като онази в "Chuno", само дето онази там беше малко по-добре. Приятно съм изненадан от двамата млади актъори дето го играят с мечовете, доста спокойна и уравновесена игра до този момент. Гил Те Ми също много добре представен герой. Онзи генерала като се развика на министъра и имам чувството, че земята почва да се тресе, представям си да се развика така на героя на Yoo Ah In :mellow: . Общо взето съм разочарован от героя на Yoo Ah In, зле написан персонаж за главен герой. В края на една от сериите си викам е сега започна да действа и да мисли сам и в следващите вече порастнал пак клекна на професора... това си е типичният второстепенен герой. Сериала не изгражда главните герои, а по-скоро изгражда онези дето водят политическите препирни. Ще видим по-натам какво ще стане. Май ще гледам този сериал, че китайския забуксува.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към 32 епизод съвсем се сдухаха нещо. Ни любовна история като хората, ни драма, даже политиката отиде у киреча. Прекалени светци станаха всичките главни и верните им клакьори, и вземат публиката за мезе. Направо не знам дали  ще го догледам....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност сериалът прави много добре, че избяга от баналните любовни истории и драми, а това, че политиката е изчезнала просто не е вярно, Всъщност една от добрите страни е, че поднасят информацията в много стегнат и разбираем вид, който не отегчава и не уморява зрителите и не изисква от тях дипломи по история, за да схванат за какво всъщност става дума. Друга добра страна е, че темпото не пада-нещо така често срещано особено при дългите сериали. Няма разтягане на локуми и пълнене на епизоди с празни приказки и нищоправене. Действието се развива равномерно, логично и непредвидимо, а новите герои са поверени на тежката артилерия в лицето на Джо Хи Бонг, Джон Ми Сон, И До Йоп и Ан Сок Хоан. Добавяме и сладураната Хан Йе Ри и се получава отличен сериал, според мен най-добрият исторически за последните две години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

36-а серия е върховна! Не губете надежда, нещата се развиват. Ю А Ин прави невероятно изграждане на образа си - от младия идеалистичен, възторжен, но объркан пети син на аристократична фамилия, неуловимо се променя, за да се превърне в краля, установил абсолютната монархия.

Изобщо, целият актьорски състав е много добър. 

Филмът е сериозен, в никакъв случай не е адресиран към подрастващите, а и любителите на романтичните любови ще бъдат разочаровани. Изключително малко сълзи - просто да не повярваш!, но лично мен това ме радва :)

Неволно мисълта ми се отплесва към "Дърво с дълбоки корени" (нали е продължение на събитията от Драконите) и ща не ща сравнявам героите от двата филма и знам какво предстои да им се случи в бъдеще... т.е. моментът с изненадата ми се губи.  Но това е нищо в сравнение с удоволствието, което ми доставя този наистина майсторски направен сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...