Jump to content

Rosario to Vampire S1&2 (2008)


air

Recommended Posts

spacer.png

Заглавие: Rosario to Vampire
Тип: Сериал
Жанр: Комедия, Фентъзи
Година: 2008
Аудио: Японски
Свали: Тук

Запознайте се с главния герой - 15 годишния Цукуне Аоно - момче без специални способности и интереси, напълно посредствен както в характер, така и в отношението му с ученето. Поредният нормален герой, който се е провалил на изпита си и сега е принуден да учи в единственото училище, което незнайно как го е приело, единствено попълвайки една странна бланка намерена от родителите му. Когато героят за пръв път вижда училището и обстановката околко него си мисли: "Боже какво е това ужасяващо и страшно място" - чак тръпки го полазват по гърба. Изневиделица обаче го връхлита изключително красивата Мока Акаша (Акашия) и Цукуне направо се влюбва от пръв поглед - устните им са на път да се срещнат, когато момичето... го захапва за врата и казва "Аз съм вампир!" Оказва се, че училището е място, където са събрани всякакви митологични, легандарни, магически и приказни създания, които имат за цел да се обучат как да съществуват заедно с хората. На всичкото отгоре не повечето са миролюбиво настроение към Цукуне като изключим Мока, която е изключително опиянена от кръвта на Цукуне и му става най-върла фенка. От тук започват и приключенията на главния герой! Каква ще е съдбата му? Ще успее ли да оцелее в училище, където хората по принцип не бива изобщо да бъдат (или пък да знаят за същесвуването му)? Ще стане ли закуска за някое по-лакомо чудовище или просто ще умре от кръвозагуба? И най-важното как ще се развие връзката му с Мока и останалите му сексапилни чудовищни-приятелки, които скоро среща?

Втори сезон:
spacer.png

Заглавие: Rosario to Vampire Capu2
Тип: Сериал
Жанр: Комедия, Фентъзи
Година: 2008
Аудио: Японски

Цукуне Аоно започва втора година в училище Йокаи, но тепърва му предстои да се сблъска с нови проблеми.  В училището пристигат новите ученици за първа година. Но едно от новопристигналите момичета се оказва вампир и не само това, но тя е и по-малката сестра на Мока. Недоволна от по-голямата си сестра, обвинявайки я, че не е вярна на себе си, тя започва да създава неприятности и проблеми. Ще успее ли Цукуне да помири момичетата и да превърне по-малката сестра от враг в свой приятел?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това го гледах.. още когато излизаше, но го зарязах на 4ти еп, мисля. За сега нямам намерение да го продължа. След годинка-две може и да стане Very Happy

Главния герой ми е голям лигльо, а Мока е същата като него(е като изключим другата 'и част). Останалите не са чаак толкова зле, но~...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми хареса това аниме. Не го изгледах до края. Още на първите няколко серии го зарязах. Главния герой е голям сдухльо и смотльо иии естесествено всички мацки си падат по него, какво друго да правят?! Историята е доста бозава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай де, нали предишното определи като най-глупаво? :lol:

Във всяка история има някакво послание, но и аз признавам, че ми беше ужасно скучно. ;)

Само загубих времето си, не се и засмях, дори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mrnkaloto: Имах предвид, че Росарио + Вампир е единственото по-тъпо от VK, което съм гледала, тоест най-тъпото е Р + В. Малко сложничко го написах... ^^"

 

И за да не е офф ще кажа, че най-дразнещо за мен беше 20 минути да гледам как се чудят кой е виновника и накрая главната само за 40-50 секунди да го спука от бой и да свърши епизода. :lol:

 

И това:

- Цукунеееее...

- Мокааааа...

- Цукунееее!!

- Мокааааааааа!!!

 

:lol: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mrnkaloto: Имах предвид, че Росарио + Вампир е единственото по-тъпо от VK, което съм гледала, тоест най-тъпото е Р + В. Малко сложничко го написах... ^^"

 

Тва е най-голямата глупост дето съм чел в този раздел остави, че е сложничко! :lol: Да сравняваш росарио с ВК е все едно да сравняваш жаба с орел. Първо жанровете им са коренно различни едното е еччи с доста фенсървиз - типичната аниме комедия другото е екшън със съвсем сериозна тематика примесен с романтика, трагедия и драма. Друго да кажеш, че ВК е тъпо е нека да кажем смешно и не само защото аз мисля така просто в един от най-големите сайтове за каталогови ревюта на анимета има повече от приличен коефициент, което само по себе си говори колко хора са останали доволни от него. Ако те питам защо мислиш, че е тъпо сигурно няма да ми кажеш една основателна причина просто защото такава няма единственият му недостатък е че е недовършено. Едно е тези анимета да са тъпи съвсем друго е да не разбереш замисъла и по принцип идеята им спрямо зрителската аудитория към която са насочени. Конкретно росарио е боза на всичкото отгоре и недовършена иначе е едно от първите анимета дето гледах, но за това пък героите са интересни особено женските персонажи главният вярно е супер дразнещ, но сукубито, вампирките и йокая компенсираха за да има поне малко интрига в сюжета и някакви наченки на хумор. Като еччи обаче е отлично и всъщност на това се набляга в тези серии не толкова на сериозността на сюжета въпреки, че накрая вкраха интрига с таткото на Мока, но така и си остана да виси положението. ОСТ-то виж е добро особено песните на сукубуса и йокая и до днес си ги спомням:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно от първите ми анимета. Не е лошо, арта малко дразни, саундтрака май също беше зле... Но иначе е забавно харемче, с главен герой ретард. Втори сезон определено е по-интересен, и само заради него си струва да се гледа цялата сага.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го още когато излезе и си ми хареса,смешничко беше.Няма някаква дълбока философия,но беше готино,гледала съм го ,за релакс и пак бих си го пуснала.Готино е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го само по две (три) причини - раздвоение на личността и кредитите, от които според мен щеше да излезе дори по-добро аниме. Третата причина е, че героинята във върховната си форма е стабилен и издържан персонаж. Твърде малко такива женски образи има в киното и все ги подценяват заради твърде късата пола и твърде големия бюст. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...