Jump to content

Recommended Posts

Akagi: Yami ni oritatta tensai (2015)

 

Akagi (アカギ)

Страна: Япония

Също така известен като: Akagi

По мангата на: Fukumoto Nobuyuki – „Akagi ~ Yami ni Oritatta Tensai“

Година на излъчване: 2015 –Август – 17 старт

Време на излъчване: Петък  21:00

Формат: Renzoku

Жанр: Криминален, Драма

Канал: TBD

Епизоди: 10

Режисьор: Iwamoto Hitoshi

                     Субтитри: Английски                  

 

Участват:

Hongo Kanata като Akagi Shigeru

Tsugawa Masahiko като Washizu Iwao

Tanaka Yoji като Takeshi Ogi

Jinbo Satoshi като Yasuoka

 

Резюме: Akagi Shigeru (Hongo Kanata) е млад маджонг гений, който през 1965 г. се изправя срещу Washizu Iwao (Tsugawa Masahiko), наричан от всички „Japan King of Darkness“, натрупал състояние чрез сила и натиск в опасната игра на маджонг, нaречена Washizu Mahjong....

 

Линк към Сезон 2 :click:

 

Свали   :click: :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чаках всяка седмица за новият епизод. Каната Хонго с брилянтна роля. Една наистина страхотна драма, направена по манга. Като фен на този тип манга (Kaiji, Akagi, Zero, Legend of Koizumi), оценявам драмата 5/5. Безпогрешна.

Може би фактът, че не направиха още 1 епизод, за да довършат драмата като хората, е единственият минус.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки че нищо не разбирам от играта, си изгледах с удоволствие първи епизод. Спомних си за Liar Game. Мисля, че феновете на тази дорама могат да се изкефят и на Акаги.

Каната е убийствено добър. Той не си изруси косата, за да прилича на Армин, но за Акаги е направил тази жертва. И има защо. Страхотен сблъсък се очертава между него и богатия старец, чиито помисли буквално лъснаха пред очите на зрителите за секунди. За сметка на това, главният герой остава мистериозна фигура, която тепърва ще ни се разкрива.    

ED: Shonan no Kaze - Don't Be Afraid

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох! Не знам, дали да се радвам, или да се ядосвам, че така жадуваният финал не се осъществи. Не стига, че стоях на нокти всяка секунда и се питах, как ще се развият нещата, дори се спрях да не чета подробности около мангата, за да не си спойлвам, а то какво излезе...

Акаги ми подпали главата с усложненост по отношение на реплики и сценарий, но това изобщо не ми попречи да се радвам максимално на лентата. Маджонгът на Вашизу ми беше Тъмна Индия. Никога не съм играла тази игра. На разбирам нищо от пон, рон, дора, кан и цумо, но това тук е размазващо добро. Взривява мозъчни клетки и създава нови реалности.

Напънах се малко и сега поназнайвам някой и друг ход, но само на теория. Това обаче не е игра за обикновени хора, а за гении или демони, както нарекоха самия Акаги.

Обявявам Акаги за една от най-добрите дорами за годината. Напрежението е невероятно, макар тук действието да е закодирано само в една игра, а участниците почти да не мърдат от масата. Психологията в случая е разковничето. Тя е фината нишка, създаваща дълбочина в сюжета.

Японците са майстори на филми, в които действието се развива на ограничено пространство и с малко герои. Знаят къде точно да сложат камерата, от коя страна светлината ще падне по най-съвършен начин, в колко дълъг кадър да ситуират дадена сцена и т. н. Постигат качество, без излишни средства.

Актьорският избор ме разби тотално. Какви превъплъщения само от страна на Каната и на Масахико Цугава! На фона на мрачната атмосфера и мистериозната музика, двамата се оказват идеалните опоненти. Не мога да опиша погледите и реакциите, които се разменяха по време на "сблъсъците". В тях участваше всяка гънка на лицето, всяка тъкан на очите. 

След финала, доста неща не успях да си обясня около Акаги. Той ми стои все така загадъчен. Исках да надникна зад мислите му, да разбера повече за него самия. Не че съм абсолютно наясно с Вашизу, който промени тактиката на самия финал и допълнително ме обърка.

Надявам се скоро да имам възможност отново да се докосна до тази дорама! Плаче си за продължение, въпреки че още няма индикации за такова.

Искам ощеееееееееееееееееееееее!

lfAR-NKi.png

fRhOve_fWiM.jpg

 

Гост в еп.1: Дайске Кикута

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми излиза от ума и това е. При повторното гледане на финала се оказа, че той в действителност си е завършен. Показва ни, кой оцелява след края на играта, макар да не дава самият сблъсък. От цялата история остана един символ - окървавеното блокче.

Сега вече се разтърсих и открих инфо за живота на Акаги . Следва сериозен спойлер:

 

 

Акаги умира на 53г. (26 септември 1999 г.), след като разбира, че има Алцхаймер. Акаги винаги е мразел да "не бъде себе си". Болестта го кара да забравя, а това е фатално за човек като него. В допълнение - лявото му око започва да губи зрителна представа.
Тези стечения на обстоятелствата го подтикват сам да сложи край на живота си. Акаги не би могъл да понесе последиците от болестта. Това би било в разрез с неговата лична философия.
Затова сам провежда голямо погребение преди смъртта си (той е вече много, много известен в този момент), която е предизвикана чрез инжекция. На смъртния си одър кани 8 свои познати, с които говори, преди края. Те се опитват да го разубедят, но Акаги винаги е непоколебим в решенията си.
Книги 16-18 (последните) казват всичко за Акаги и неговата философия за живота и смъртта.
 "Животът не е нищо друго, освен една игра". Ако не може да играе, няма причина да живее. И още: "Аз съм инат ... Само глупакът може да бъде излекуван, ако бъде убит".
Последни мисли: "Какво е това? В края на краищата, умирането не е толкова страшно..." Отваря очите си за последен път и след това ги затваря.
След смъртта му, комарджии тайно взимат парченца от надгробната плоча за късмет. Именно така започва началото на дорамата.
Финалът на мангата дава двама от героите (Тен и Хиро), които напускат гробището с думите "Акаги Шигеру все още е в съзнанието на всички!" После се появява една котка и заспива върху повредената плоча на Акаги.
Край!
 
Звучи много добре. Само котката липсваше на финала на дорамата, но понеже той реално не беше генерален завършек на цялата история, оставам надежда за появата й в евентуално продължение. 
Знам, че на Каната му е било много трудно да се събере и да тръгне срещу собствените си убеждения, само за да пресъздаде този легендарен образ. Казвал е, че никога няма да се изрусява и да играе пушач, например. Обаче това, което направи в Акаги, е революционно и някой ден може да поиска отново да се вмъкне в кожата му... Останаха още много неизиграни игри.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...