Jump to content

Recommended Posts

GZnnLMZ.jpg

 

Monk Come Down to the Mountain (道士下山)

 

Страна: Китай

Също така известен като: Dao shi xia shan

Премиера: 3 юли 2015

Времетраене: 123 мин.

Жанр: Екшън, Исторически

Режисьор: Chen Kaige

Субтитри: Английски вградени

:imdb:

 

  Участват:

Wang Baoqiang

Aaron Kwok

Chang Chen

Lin Chi-ling

Fan Wei

Yuen Wah

Vanness Wu

Wang Xueqi

 

Резюме: Филмът разказва историята на монах, който е принуден да напусне манастира, попадайки в един странен и напълно различен за него свят...

 

 

Свали  :click:   :click:   :click:

Свали с български субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Monk comes down the mountain - съжалявам, но не ми харесват арт филми с бойни изкуства, ама никак - единствено Hero ми легна на сърцето, но другите не успяха да повдигнат ентусиазма ми дори с няколко цуна (цун е древна мярка за разстояние), не харесах Grandmasters, House of flying daggers, the Assassin, Crouching tiger, hidden dragon - дойдоха ми прекалено изместени от центъра на целия жанр - бойните сцени, които бяха реализирани като поетична авиация, изпълнени с послания на мета ниво, които само даоисти могат да проумеят. е, аз не съм такъв и когато тръгна да гледам филми от жанра искам да видя качествени бойни сцени, а не летящи скакалци, които докато летят ръсят откъси от литературни произведения за висшата класа...

Може и да не съм дорасъл за такива филми, а упорито стоя на old school традицията в индустрията и чакам да се появи нещо хубаво. Monk comes down the mountain можеше да ми хареса, ако бойните му сцени бяха направени по-стегнато и с централен елемент "Земя" по китайската астрология, вместо това получавам епизоди от живота на не особено известен монах, който се сблъсква с различни аспекти на живота извън манастира и реагира по различен (но не винаги адекватен) начин на околната среда, редувайки грешки и правилни стъпки в неговото израстване като човек.

За малко да ми хареса главния герой (Уан Баоцян - Kung fu Killer, The Iceman, Little Big soldier) ако не врещеше толкова като все едно някой му въртеше бастун отзад и на места не преиграваше с невинността си (може да е плод на литературното произведение по което е направен филма), талантлив боец е - показа го като лошия в Kung Fu killer, но тук просто много жици бяха натъпкали по безобразен начин, дори и за подсилване на обикновено движение, да не говорим за по-сложна хореография, която имаше потенциал да се разгърне в нещо наистина добро, но остана на средняшко ниво ала Yuen Bun/Kong Tao Hoi комбинация, което за мен е жалко.

 Иначе самата история беше поднесена сравнително интересно, поддържащите герои бяха умело представени и накрая Пътят на главния герой се намери, като в даоистка или будистка притча. Само да не бяха засрали бойните сцени, щеше да се получи по-добра китайска манджа. но уви...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласявам се до голяма степен.

Главния беше готин, въпреки, че направи доста големи глупости по пътя на "израстването.

Пародийното доста ми напомни за "Кунг -Фу Панда 3", който гледах вчера.

 

Но Чанг Чен е звездата за мен! От филмът "Breath" на Ким Ки Дук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Танче, много си права за Чан. През цялото време чаках да се появи и когато го видях, бяха достатъчни само 5 секунди., за да запълни екрана. Големите артисти правят чудеса дори с поглед, жест или кимване. Една усмивка само даде на камерата, а внесе мир и спокойствие не само в душата на умиращия герой.

Много бяха добри всички. Главният е отличен актьор, който умее да прави страхотни комедийно-драматични роли. Винаги е удоволствие да наблюдавам Аарън Куок. Включването на Ванес У беше много забавно. Накара ме да несимпатизирам на образа, което значи че го е направил подобаващо. И за добавка - Джейси Чан. Харесвам го като актьор и това е. Винаги съм смятала, че е по-добър в драматичните представяния от баща си. Кайгъ много прозорливо му беше дал подходяща роля - на син с всички човешки чувства и пороци, които могат да съществуват.

Според мен, напоследък известните, признати китайски режисьори започнаха прекалено да наблягат на специалните ефекти във филмите си. Нима Кайгъ не е правил качествени филми и без тях?! Въпреки това, аз ще дам на тази лента положителна оценка. Имаше идея в нея и режисьорът се беше опитал да я предаде по различен начин. Това е видно. Мъдростта е достояние на малцина.

Тази лента може да е зле приета, но погрешно е обявена за обикновена екшън-фентъзи комедия. Аз бих добавила философска. Правена е по бестселър новела на Сю Хаофън - сценарист на The Grandmaster.

 

Поздрав със завършващата песен:

 

Ще ми е интересно да прочета и новелата, по която е направен този филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...