Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 37.5°C の涙/ 37.5°C no Namida/ 37.5°C Сълзи
Формат: Renzoku
Жанр: човешка драма, медицински
Период на излъчване: 9 юли - 10 септември 2015 г.
ТВ канал: TBS, четвъртък, 21:00 ч. японско време
Епизоди: 10
Режисьор: Такеши Фурусава, Такаши Фуджио
Сценарист: Мика Умеда
Адаптация по мангата на Чика Шийна - 37.5°C no Namida, декември 2013 г.
Основна песен: в началото, в епизодите: Kaela Kimura - Egg
Официална страница

В ролите:
Мисако Ренбуцу като Момоко Сугисаки
Хироки Наримия като Мотохару Асахина
Наохито Фуджики като Чикара Янаги
Мики Мизуно като Мегуми Секи
Мокомичи Хаями като Кенске Шинохара
Аюми Йокояма като Кента Шинохара
Рио Сузуки като Кохару Асахина
Ацуко Асано като Фумико Сугисаки
Рейна Триендл като Юмика Оно
Кенсей Миками като Юки Сугисаки
Джун Михо като Масайо Танака
Саори Такизава като Кумико Шинохара

Юя Кидо като Теппей Като


Историята: Момоко Сугисаки (Мисако Ренбуцу) работи в агенция, която осигурява грижи за болни деца, докато техните родители са на работа и отсъстват. Сблъсквайки се всекидневно с проблемите на непознати семейства, преживявайки и своята лична драма, Момоко-чан ще съумее да се справи с новите предизвикателства, подкрепяна от своите близки приятели и колеги.  

*******
Личен коментар: Не мислех изобщо да правя тема, но нали с debil4e говорихме в манга-раздела, а и с Шоши-сан пак сме на линия и гледаме всяка седмица епизодите, та, може и на някой да му стане отново интересно, да започне и той да следи дорамата, да се включи с коментари по темата.
Продукцията е човешка драма – любимият ни жанр от японците с Шошито. По манга е, но доста добре представена, поне според мен. Има и доста забавни и комични моменти. Набляга се на проблемите на родители, които сами отглеждат децата си, изобщо на възпитанието и отглеждането на деца в предучилищна възраст. Има какво да се научи. С тях (малките дечица) имам чувството, че расте и нашата главна героиня. Голяма симпатяга е Момо-чан – с много трудно детство, но пък е съумяла да запази доброто у себе си, това да не се отрази и негативно на характера ѝ. Доста наивна на моменти, но откровена, чиста душа. Често греши, но съумява да поправи грешките си, дори и да влудява шефчето. Тук правя веднага връзка с Анемия и шефчето, същата като Хотару.
Тази година японците обръщат специално внимание на възпитанието на деца в предучилищна възраст. Това го видяхме и в Mother Game (2015) (страхотен японски сериал, прекрасна продукция в жанр човешка драма). Похвално е и одобрявам.
Епизодите на 37.5°C no Namida се излъчват всеки четвъртък в Япония, а преводът на английски върви добре до тук (епизодите излизат до седмица). Затова и реших да направя тема.
Шоши-сан да каже повече и ако има нещо да добави. Със сигурност ще проследя дорамата до финал и ще коментираме всяка седмица новите епизоди.


Свали:

Епизодите и Английски субтитри  spacer.png

Епизодите с руски субтитри  spacer.png

Гледай онлайн:

Руски субтитри  spacer.png

Руски субтитри – втори линк  spacer.png

Редактирано от bealonenomore
Добавени линкове към теми на актьори.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах да го следя и аз това заглавие. Все пак е в жанр човешка драма, а японците винаги предлагат интересни продукции от него.

Доста приятни първи два епизода. Главната героиня предизвика симпатиите ми веднага. Вярно малко наивна на моменти, но пък донякъде това е част от чара й. Струва ми се обаче, че скоро ще й се наложи да се изправи срещу семейството си. Ще бъде интересно как ще подходи предвид, че вече не е малко дете.

Не знам как се казва актрисата, която играе майката на Момоко, но подобни персонажи ги играе много добре.

Радвам се да видя отново Мокомичи Хаями от страшно много време не съм го гледала в нищо. 

 

Мерси за темата, Rie!  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, моля, няма защо, Шоши-то е виновна (да направя темата). Тя ще се включи по-късно сигурно с коментар на първите два епизода.

И на мен много ми допада сериалчето, а и e с участието на много любими японски актьори.

 

 

Не всеки ден можем да видим Моко и Хироки Наримия в ролите на млади и самотни татковци, хаха.

 

Ацуко Асано, да, на нея много й прилягат точно такива роли, на отрицателният герой в женска роля (в случая втора майка). Историята на Момо-чан ми напомня на тази на Пепеляшка (заради отношението към нея), само че в много ранна детска възраст, за съжаление...

 

 

Ще се радвам да се включваш редовно с коментари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:blush: ааа не толкова късно ей ме на :P . С 2 изгледани серии съм.

Сега се загледах в постера. Не бях се усетила , че ще/имаме 2 сюжетни линии на баща-самотен родител. Ами то толкоз наситени са епизодите че това сега го схванах.

Много съм доволна как казуса/ите в даден епизод преплитат с историята на нашата главана героиня Момо-чан. Показаха що за птици са майка ѝ и другите 2 деца- отбор "наглеци". За таткото явно тепърва ще бъдем осветлени.

Със заглавието на сериала поне повече хора ще научат тази температурна граница на аларма , полезно един вид.

Като се замисля Мисако Ренбуцу съм я гледала вече в може би 3-4 роли но с тази разнообразява определено амплоато си при мен за което браво.

"Шефа" Наохито Фуджики и мен автоматично ме :lol: и спомени за Анемия и....

Разгледах творческия екип. Разбрах че е по манга. Сценаристката  Мика Умеда ми е непозната- не съм гледала до сега нещо от нея. Режисьорите -отбор  и съответно познати тук таме с някои заглавия.Остава да си пожелаемредовен превод. В очакване сме на 3 епизод.

Самата социална услуга с която се занимава фирмата на Шефа е интересна, то ясно че е търговско дружество но точно от тези по ръба -м/у комерсиалното и социалното. Запълва точно една ниша с която се спречква родител на дете на години -детска градина. Детската градина ти казва че не може да приеме или да запази дете с над 38/ 37,5 ℃ и че трябвя да дойдеш и да си го вземеш , от друга страна си зает с работното си време и прочие и ... патова ситуация. Не знам у нас да има точно тази форма, има аналози/алтернативи но тази структура дадена в сериала е интересна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз като гледам епизодите, се замислям как постъпва родител, който е на работа и няма на кого да остави детето си, а в същото време го връщат от детската градина, защото то е с температура....

Но знаеш ли до какъв извод достигнах ("Еврика!", да кажа и аз като един Архимед, хаха)? В нашата родина тази "функция" често изпълняват бабите и дядовците. Неизменната помощ и отмяна за всеки един работещ родител. Ами, ако нямаш под ръка баба и дядо, живееш далеч, самотен родител си и детето ти се разболее? Ето, японците в случая са намерили решение в огромният мегаполис, за хората със забързаното и натоварено ежедневие.

Над много неща можеш да се замислиш, гледайки героите и техните истории. Чудесен пример и по човечност (отново от японците).

Някои родители си плачат и за училище за родители, където не само ще ги учат как да сменят памперси и да приготвят кашички. Чудесен пример имахме в Mother Game. И сама го видя/ усети. Самотна майка, която знаеше как да отглежда детето си, за разлика от богатите (и прикрити) богаташки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като каза баби и дядовци. Похвален е факта, че вече има държави, където гледането на внучето от бабата/дядота  му им се води трудов стаж на хората и им добавя към малките доходи. Има наченки по този въпрос в общества каквото е и нашето, където сравнено с други се приема някак за естествено и едва ли не по подразбиране че "баба -дядо " ще гледат/помагат с внуците. Похвално е. У нас не виждам скоро да стане нещо в това напревление. Още с майчинството мъдруваме като общество/политика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледайки се замислих какви ли абсурдни изисквания ще имат нашите бюрократи към една подобна фирма. Сигурно служещите в нея ще трябва да имат поне няколко висши образования като медицинско, педагогическо, че да са завършили и детска психология и да знаят няколко езика, щото иначе няма да се справят с нуждите на децата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tara, абсолютно същите са и моите усещания по въпроса. За нашата бюрокрация е важно да има колкото се може повече "правила" за да имат така колкото се може повече "вратички" за игри под масата. А и така си мислят нашите бюрократични кратуни че откриват топлата  вода.

Тази форма дадена в сериала ми е много интересна. Момо-чан дадоха че е учила за детска учителка. За другите още не сме разбрали образователен ценз.

Имаше вече казус на фебрилен гърч. Дойдоха парамедиците, но отнема време. Гледача на болното дете има своите теоретични указания-алгоритъм в стил "като не може да лекува поне да не вреди", което намирам за напъъъъълно достатъчно. Отговорностите на всеки са ясни по веригата и всеки действа строго в своята рамка и си носи отговорността.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3 изгледан. Доволна. Гледам от превюто че и все по-интересно ще става.

 

В този епизод 3 важни момента/новини.
1. Какъв добър психолог е Шефа. Усети що за типаж е майка-дете в този епизод още в началото на срещата на дамската асоциация. :896767: опасен е Шефа. Познава се добре  и  си ползва хитро/интелигентно картите и като добър дипломат маневрира из дълбоките води, в които е съдено на такива фирми като неговата да "газят"- м/у социалното и чисто бизнес/ материалното. Добър е.

2. Първа среща с бащата на нашата Момо. А и още няколко неща в потвърждение на каква гнусна банда са "семейството ѝ", брр. На никой не пожелавам но го има :(:mad2:

3. Историята на снежния човек и заглавието на фирмата.

Прочитайки за знаменитата туршия, която "отглежда" нашата Момо, Rie мерси, силен момент, който подозирам че ще става и все по-силен. Има голямо значение за Момо.

Много доволна :asian:

 

 

:rofl:  единия самотен татко се оказа , че не е такъв. Горкото дете, с двама родители на един акъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо, да видиш и 4-ти епизод. Очакват те още по-големи емоции, особено с това, което ще преживее отново Момоко, но този път заедно с колежката си Мегуми (героинята на Мики Мизуно).

Момичето се извини, че е закъсняло с превода на трети епизод, да знаеш. 4-ти предполагам, че ще го свърши бързо. В четвъртък ще излъчат новия пети епизод.

 

Шефчето е брилянтен, точно на място и точно роля за Наохито Фуджики. Нуказуке-то (туршията в кофата) е много важно за историята, усетила си го.

Мамчето сега се появи и стана още по-забавно, хаха, а и изнервя само татко, който е виден архитект, хаха.

И на мен много ми харесва сериалчето, точно от нашата кръвна японска група е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинението прието. Аз разсеяна като ми е горещо но усетих че мина време. B) 

Никакво мърморене!

Архитекта-маникюристката очаквам да са "пипера/екшъна" :896767:. Сина им Кента се вижда че им е свикнал  ;) , горкия послушен сладур, който не тормози нашата Момо.

За Нуказуке-то на прима виста поне 3 неща като значение за Момо ми дойдоха на ум , като я гледах  особено в епизод 3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С всеки изминал епизод, дорамата става все по-добра. Днешният 5-ти беше top-notch, а от превюто за 6-ти ни очакват големи изненади. Наполовина сме вече, а не ми се иска да свършва. Нямам търпение до следващият четвъртък.

 

Шоши-сан,

 

 

...., да знаеш, че татко Кента ще го развеждаме, хаха. Забавна сцена в болницата - Татко Кента и Татко Кохару, а между тях Момоко, хаха. Срещнаха се за първи път. И двамата самотни татковци й хвърлиха вече око, а Момо, горката, изобщо не схваща и е толкова непринудена. Татко Кента дори изревнува. Голям смях беше тази сцена.

Случи се и онова, което очаквахме... Успяха брата и майката да изпързалят Момо и тя се върна в къщата.

Майката е изключително подла, но шие уникални одеала. Чудо е, че човек като нея, създава такава красота. Ще ги видиш, страхотни са, напомниха ми на американско сватбено одеало (american quilt), сещаш се.

Няма да ти издавам повече, но днешният 5-ти епизод беше отново наситен с много събития. Интересно развитие и на отношенията между Кохару и татко й. Детето много трудно понася загубата на майката....

 

Кента пък беше отново себе си. Това детенце е чудно. Истинско слънчице.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rie,

аааа Момо току така не я давам. А и тез двамата първо да си "оправят" единия детето, другия жената :bee: . Какво ще кажеш за Шефа? ;)  Той може дори и да помогне на Момо с таз банда наглеци :mad2: .

А моето тъпрение?! Аз съм на 3.

:896767:  ама хич и не мърморя. Да не бързаме, че така по-бързо ще свърши.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм на трети и му се кефя на сериалчето :). Sorry.

Почнах го заради Хироки Наримия и елечетата... Мисля че с подобни роли той става все по-всеобщ любимец... Обаче Момоко-чан ме спечели, та вече гледам заради нея. И тайно се надявам на смислено обяснение за простотията на майка й...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шоши-сан,

... Момо и шефчето вече стоплиха отношенията. В днешният епизод имаха много приятна вечеря в ресторантчето. Шефчето вече й свикна, а и тя се нагажда към него. Гледат се вече с други очи. Според мен (а и ти правилно си го усетила), точно той ще й помогне отново и то с историята със семейството й.

Дори той започна да усеща, че тя преживява някаква драма.

Мисля, че ако съберат с някой от двамата нашата Момоко, то това ще е таткото на Кохару. Той от самото начало проявява интерес към нея, а като видя и той конкуренцията в болницата - също реагира, хаха.
Шефчето, принципно е отличен вариант за Момоко, но няма шанс. С някой от татковците ще е, но да видим с кой точно.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда maira , да видим какво се крие зад таз жена-майката. Брата и сестрата от сега нямат оправдание.

Rie,

Залагам че Момо-Шефа на края или с нито един. А най-вероятно отворен финал по това направление  :896767: , предвид не друго а конюнктурата около въпросните 3 актьора-мъже  :896767: 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4 -и епизод изгледан. Надявам се темпа на превода да се повиши.

 

:896767:  бойна позиция заех при гледането да видя кой налита на нашата Момо, но в този епизод големи и сериозни проблеми/теми с комуникация дете-родител та явно от 5 започват по-явните набези.

 

Мелодрама имаше на моменти и тя ми бе в повече. Изобщо нещо преиграха темата разведени/доведени и прочие. Но поне визуализираха няколко типа родители по темата и възможните грешки, та ако някой припознае нещо в някои от тези герои да си вземе бележка.

Снежковците много на мода B) . Пък аз като не долюбвам студ и зима , та и на снежковци не съм фен.

Добре че до тук даваха отбор "наглеци" на час по лъжичка. Да се подготвя така да се каже. Виждам че от 5 ще се запознаем с тез в цялата им прелест.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5-изгледан. Шефа само за минута се появи но ме :D . Кента голям симпатяга, харесвам такива деца-хора. Сценариста малко ме разочарова в частта Момо.

В това как се стигна да каже думата "мамо" на садистката, не веднъж и то в този епизод и как хапна от ябълков сладкиш. Направо плиитко. Кръпка ми стои това в тази серия.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много нарядко ги превеждат :((((( но пък Момоко ми харесва, и това е. Даже точно тук (5та) Хироки Наримия ме подразни... Добре го бяха замислили да и казва Момо-чан в присъствието на конкуренцията... но в ролята на баща е ужасно несръчен...

А родителката на Момоко, ми се иска да придуша ... м-така  5 минути насаме... И сцената с пая според мен беше убедителна. Момоко изпитва някакъв панически ужас щом е в компанията на хората от миналото си и все още няма сили за открита конфронтация... не може да откаже или възрази на нищо, хем и се иска да противостои вече, хем и е невъзможно... Но , надявам се,  конфронтацията е неизбежна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...