Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Coin Locker Girl (차이나타운)

 

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Chinatown

Премиера: 30 април 2015 г.

Времетраене: 110 мин.

Жанр: Криминален, Драма

       Режисьор: Han Jun Hee       

Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:

Kim Hye Soo като Ma Woo Hee

Kim Go Eun като Il Young

Um Tae Goo като Woo Gon

Park Bo Gum като Park Suk Hyun

Go Kyung Pyo като Chi Do

Lee Soo Kyung като Ssong

Jo Hyun Chul като Hong Joo

Lee Dae Yeon като д-р Ahn

Jo Bok Rae като детектив Tak

Jung Suk Yong като Woo

Baek Soo Jang като Номер 2

Lee Jang Won като Chubby

Oh Dae Hwan като Bruiser

Lee Sang Hee като жената на Bruiser

Kim Su An като малката Il Young

Park Ji Bo като малката Ssong

Wi Ha Jun като малкия Woo Gon

So Sang Seop като малкия Hong Joo

Ki Guk Seo като мъжа в униформа

Gi Ju Bong като мъжа в костюм

Ahn Jae Hong

 

Резюме: Като дете Ил Йонг бива изоставена в шкафче в станцията на метрото, оттам попада при шефката на престъпна групировка, която всички наричат "майка". Под нейна власт практически се намира целият китайски квартал. Тя възпитава Ил Йонг като член на бандата и като опасна машина за убиване, изпълняваща всичките ѝ поръчки. Ала отношенията им са подложени на изпитание при отказа на момичето да убие Сок Хьон - младежа, в когото се влюбва...

 

 

 

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click: 

Свали с руско озвучаване :click:

Онлайн с руско озвучаване :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го и много ми хареса,но при всеки е различно.Аз първо от любопитство как играе Kim Go Eun-oт сериала сирене в капана,но много добре не съм очаквала.На мен специално ми хареса.Който иска да го гледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брутален филм,несъмнено. След като погледаш малко захаросани сериали и филми,и си казваш как всичко в любимата ни Корея е толкова хубаво и как бих искал да живуркам там,но пропускаш факта ,че и там има мизерия,глад,наркотици,проституция,убийства. Тези филми ни връщат малко или много в реалността.

Чак настръхвам като се сетя за някой сцени.  Ако искате да се отрезвите малко,това е за вас.

Не е от ранга на някой класики,които съм гледал,но доволно са се справили,а и е интересно да видиш "Сол" от Сиренце в капана,в коренно различна роля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина брутален филм, макар че съм гледала и по- брутални. Неразкрасен поглед към една паралелна действителност, за която повечето хора не искат да знаят. Интересно дали върви по книгата на Рю Мураками? Някой да я е чел? От беглия ми поглед върху нея, очаквах нещо още по-сурово. Сега включих, че шефката на бандата, я гледах току-що в Signal :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо,книгата на  Рю Мураками ми беше в пъти по-тежка.Препоръчвам ти я с две ръце виждайки,че си падаш явно по подобни бруталийки :)  АКо задълбочиш погледа си върху нея,вярвам,че ще усетиш повече мрачни емоции :P Относно филмът,ами има прилика,разбира се най-вече с оставянето на бебе в гарово шкафче и тежкия живот след това на съответното,но книгата и филмът са много различни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора, mi6lence. В интерес на истината, не знам дали ще се престраша да задълбая в Рю Мураками-малко ме стресна при бегъл поглед, затова ми стана интересно, че филмът е поносим. Явно в книгата историята е много по- брутална. Но, така или иначе, не мога да я намеря в момента, така че ще отложа ;) А филмът не беше лош!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брутализмът не му помогна на филма, на мен не ми хареса. Филм с много убийства, така бих го характеризирала и до там.

На мен слабото звено ми беше Go-eun, още на първото ми виждане не я одобрих за суровото гангстерско дете и така си и остана.

В първите минути ме дразнеше как държи цигарата и пуши, маниера и е  ужасно нескопосан /като на някой, които се прави, че пуши от години/, после реши да се прави на желязна и това не и се отдаде, гримасата и безизразния поглед не и се получиха и така си и продължи целия филм. Хареса ми момчето, в което се влюби, беше страхотен, за него бих казала, че беше изгубен в жестокия свят, пресъздаде много емоции и му повярвах.

Твърдо тази роля не е за нея, дори големите и тъжни очи не можаха да я спасят този път /даже малкото дете, което играеше в началото беше по-достоверно като игра/, затова и сюжетната линия между нея и Майката не ме докосна, беше ми все тая какво ще се случи между тях.

 

p.s. мацката с розовата коса, другото момче от бандата и хамавелкото бяха просто перфектни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брутален филм!

Не очаквах, че ще убият момчето-оптимист, мислех, че главната след толкова усилия ще намери начин, сили и мозък, за да го спаси, но вероятно и липсваха. И на мен нейната визия и поглед не ми пасваха на героинята и, някак прекалено кротко, благо и тъпо гледаше, като изгубено дете, каквото и беше.

Иначе филмът ни сваля от облаците и ни пренася в една друга жестока корейска реалност, различна от тази в захаросаните драми.

Редактирано от Joys
Когато разкривате части от сюжета, ползвайте спойлер.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, при мен нямаше ефект от "връщане от облаците", може би защото никога не съм витала там  :28558: А и някои неща бяха доста нереалистични - ако си зарязваха така трупове, оръжия на убийство, отпечатъци и прочие, отдавна да са ги опандизили.

 

Девойката в главната роля не се представи никак зле, напоследък все повече ме радва как играе;) Накефих се да видя и богаташчето от "Jealousy incarnate" в едно ново амплоа:) Иначе самият филм не пращеше от смисъл, нито носеше някакъв запомнящ се емоционален заряд. Като оставиха връзката майка-дъщеря в центъра на историята, трябваше да я поразгърнат, за да живне и да докосне зрителите. А така гледахме близо два часа как някакви общо взето излишни за всички ни хора се избиват взаимно, опитвайки се да запазят пълно безразличие. Ся, разбирам, че най-ценният талант на корейските гангста-отрепки е, че са склонни да се самоизтребят помежду си, но дори и това не успяха да го направят качествено  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Брутален филм! Не очаквах, че ще убият момчето-оптимист, мислех, че главната след толкова усилия ще намери начин, сили и мозък, за да го спаси, но вероятно и липсваха. И на мен нейната визия и поглед не ми пасваха на героинята и, някак прекалено кротко, благо и тъпо гледаше, като изгубено дете, каквото и беше. Иначе филмът ни сваля от облаците и ни пренася в една друга жестока корейска реалност, различна от тази в захаросаните драми.

 

ейш , ... сега няма да го гледам ... тъкмо прибрах носните кърпички

Редактирано от Joys
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заслужава си. Защото между бруталните сцени има един по-дълбок замисъл, който аз го открих. А това бе важно.  Няма да говоря за превъплъщението на Ким Хье Су, то беше перфектно. Без съмнение това бе най-добрата й роля, в която съм я виждал досега. Тя бе спокойна, сигурна,  брутална, хладнокръвна, но в същото време и магнетична. Пак Бо Гъм бе пълно разочарование...но все тая. Ким Го Ън е талантливо момиче, тъпърва ще я видим с още по-добри роли. Препоръчвам с две ръце (а рядко вдигам две ръце).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Не знам, при мен нямаше ефект от "връщане от облаците", може би защото никога не съм витала там  :28558: А и някои неща бяха доста нереалистични - ако си зарязваха така трупове, оръжия на убийство, отпечатъци и прочие, отдавна да са ги опандизили.

 

Ксе, не си права за опандизването,

защото ако си гледала внимателно отрепките и престъпниците /лихварите/ бяха в комбина с ВИСШИТЕ полицейски началнци, онези с пагоните, които прибираха парите,

.... което автоматично, означаваше, че колкото и отпечатъци да оставят, полза за разследването няма да има. От тук и тоталната обреченост и черногледство. Всички бяха навързани в една престъпна брутална "игра" на смърт. За всички е ясно, че такава голяма, развита и добре действаща престъпна организация, няма как да работи добре без протекция от страна на полиция, съдебна система и другите властимащи. Има една сентенция, която съм запомнила от един друг сериал /не е корейски/: "Властта е развратна, а най-развратен е Цезар." ;) 

В тази връзка, когато момичето стана новата "майка", тя получи и власт, което я промени коренно.

За мен, момичето беше единствената, която можеше да промени нещата от вътре навън,

защото беше в центъра на "семейството" и имаше завидни протекции в началото

, обaче, тя допусна грешка два пъти да не защити правдата и човечността - първия път се издъни в личен план чрез младежа, втория път се издъни в обществена план, чрез самата организация. За мен тя беше също толкова лоша, колкото всички от нейното семейство, защото се оказа лицемерка.  Това, че в нея имаше отделни проблясъци на доброта, не я прави автоматично добра като човек. Очевидно средата доста и беше повлияла. Лично мнение. За мен, в този филм имаше само двама положителни герои , а именно: 

момчето-оптимист и мъжът, който продаваше в павильона шишчета и който излъга ченгето с белега. Но и двамата добри, се превърнаха в жертви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ария, ето как ги виждам аз дупките в логиката и в реализма на картината:

 

 

 

Не говорех за абсолютно всички показани трупове, които хич не бяха малко ;) Много ясно, че след разфасоване на длъжник на органи, пада чистка. Говоря за поголовното клане след бягството на малката - нали тия двамцата от нейната агитка се избиха взаимно, пък тя очисти другия, дето я караше в багажника, и после просто ей така го заряза всичкото - кола, труп, кървища, отпечатъци - и си тръгна. Като печена гангста би трябвало да знае какво се прави в такива случаи ;) Да е разчитала мама да чисти вместо нея - няма как, нали се бяха разпърдели вече.

 

Друго - за да спаси своя принц-длъжник, при положение, че знаеше кога точно ще го дялкат на резервни части, нямаше нужда да му купува самолетен билет и да търчи в последния момент. Можеше да викне анонимно полиция на адреса, примерно. Или просто да му се обади и да го покани на някое многолюдно място, колкото да го няма вкъщи.

 

Не разбрах и защо го бастисаха за едните ретини. От него можеха да изкарат и бъбреци, и куп друга скъпоструваща карантия. Ако е било само за показното убийство, майката трябва да е малко глупава.

 

Още нещо - сериозни кримки да си ползват като основен участник в полеви акции някакъв малоумен луд на хапчета?  :28558: Не, не го вярвам. Хора, които с лекота убиват други (и десетки години излизат сухи от водата при това), с лекота биха се отървали и от този идиот (пълен със здрави органи ;)), вместо да му възлагат отговорни задачи.

 

За мен остана мистерия и за какво майката държеше розовата косица в антуража си. Доколкото видях, тя за последно вършеше някаква полезна работа на 6 годинки, пък за "свое дете" мама смяташе само 10-ката, както се оказа ;)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ксе, ето пък моето мнение:

и петимата бяха деца на майката. Тя пазеше и петимата. Дори и лудия.
За момчето-оптимист съм съгласна, че с малко повече акъл от страна на 10-ката, той можеше да бъде спасен. Очевидно тя беше несъобразителна и глупава.
Но не съм съгласна за разчистването на трупове и за доказателствата, защото престъпниците бяха в комбина с полицаите. От къв зор тя да внимава и да почисва. През телефона не намирам бутона за спойлер.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си го представям от друг ъгъл:

 

 

 

Ти смяташ, че ченгетата са с тях в комбина. Да, ама тя уби именно ченгето  :28558: Тъпо би било да си мисли, че никой няма да потърси извършителя - или пък че майка ѝ ще зачисти, щото според 10 именно мама го беше пратила.

 

Възможно е да не се е замисляла кой за чий ще я търси, щото нали нито си има лична карта, нито е регистрирана някъде, нито отпечатъците ѝ са в някаква база. Също така е възможно просто да е била в шок и ужас и да не е знаела какво прави, което се връзва идеално и с обаждането на мама после;) Но пак е глупавичко, щото цялото ѝ бягство си губи смисъла из основи. В този случай целият сюжет си остава прецизно подредена от майката ситуация, в която най-любимата ѝ щерка да я гътне. Имаше и намек, че майката е убила своята майка по подобен сценарий;)

 

* Ако не виждаш бутони, винаги можеш да напишеш на латиница spoiler в началото на спойлера и /spoiler в края му, и двете в квадратни скоби;)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На кантар съм за това дали ми хареса – имаше си много кусури, това с оставянето на трупове под път и над път наистина дразнеше, но пък много добре беше пресъздадена мрачната реалност, в която живееха главната и "семейството". Свят, в който животът и човекът не означават нищо, важни са само и единствено парите... Мисълта за това те кара да настръхнеш, но в такава действителност живеят толкова много хора. Затова ми се искаше накрая

Off Topic

да има малка светлина в тунела, главната да се измъкне от това блато, в което животът я беше тикнал, но не останах с такова впечатление, а по-скоро ми се стори, че ще продължи пътя на майката... 

 

Към края се притесних да не прецакат всичко и да не изкарат,

Off Topic

че главната е биологично дете на майката – когато се намеси отново шкафчето на гарата – добре че не сътвориха подобна простотия.

 

На мен лично играта на всички актьори ми хареса, също е готино да видиш познати актьори в различно от обичайното им амплоа. 

 

Благодаря за превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...