Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Yong Pal (용팔이)

                                    Страна: Южна Корея                                      

Също така известен като: Yongpalyi

Период на излъчване: 5 август 2015 - 24 септември 2015

Време на излъчване: Сряда – Четвъртък 21:55

Жанр: Медицински, Екшън, Драма

Канал: SBS

Епизоди: 18

Режисьор: Oh Jin Suk

Субтитри: Английски

 

Участват:

Joo Won като Kim Tae Hyun

Kim Tae Hee като Han Yeo Jin

Jo Hyun Jae като Han Do Joon

Chae Jung Ahn като Lee Chae Young

Jung Woong In като Chief Surgeon Lee

Park Hye Soo като Nurse Hwang

Yoo Seung Mok като Detective Lee

Stephanie Lee като Shin Sa Ah

Song Kyung Chul като Doo Chul

Ahn Se Ha като Man Sik

Kim Jae Young

 

Резюме: Ким Те Хьон е талантлив хирург. Принуден от потребността за средства, с които да плаща скъпоструващата диализа на сестра си, той предлага своя най-голям актив - лекарските си умения. От тази възможност се възползват тези, които по една или друга причина търсят дискретност, а именно гангстерите, и хората с много власт и влияние. Докато извършва своите “домашни посещения” под прикритието на псевдонима Йонг Пал, д-р Ким е призван да спаси “спящата красавица” Хан Йо Джин, наследница на могъщ конгломерат, от състояние на изкуствена кома. Което го изправя пред куп нежелани последствия...

 

 

Свали с български субтитри: :click: :click:

Онлайн с български субтитри: :click:

Свали с български и английски субтитри: :click:

Свали с руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста интензивна първа серия, която леко загатва очакващите ни сюжетни линии. Имаше екшън, имаше гонки с коли, имаше кръв и медицина... Да видим нататък как ще е. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да махнат патетичната музика-просто не е на място тук. Първа серия е 50/50-имаше интересни идеи, но не много добре направени. Само да не влезем в блатото на мелодрамата, а да се съсредоточат на екшъна-макар че това в корейски сериал и то по един от големите канали е малко вероятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

........Само да не влезем в блатото на мелодрамата, а да се съсредоточат на екшъна.........

 

 

Едва ли. Намирисва ми, че ще се вторачат в драмата около жертвите на докторчето да спаси сестра си и да помогне на каката в боричканията за власт с брат й.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли. Намирисва ми, че ще се вторачат в драмата около жертвите на докторчето да спаси сестра си и да помогне на каката в боричканията за власт с брат й.

E точно това е сигурният начин да скокнем в блатото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах двата епизода-бива- хм!  От медицинска гледна точка на моменти попрекалиха, хеле пък  спасените на конвейра, кога с ръкавици, кога без,едно на ръка,  но само  с един скалпел, но той пък бил специален, със сериен номер  :28558:( това при положение ,че от години се оперира със скалпели за еднократна употреба, или поне със сменяеми остриета, направо избиха рибата).Затваряме очи за медицинските издънки, защото занапред ще има още чудеса, а фентъзи не видях в заглавието и за полицейската тъпота също затваряме- голямо измъкване беше и три бандитски коли после под моста, а полицията я нема. :28558:

Има  все пак надежда, на фона на голямата суша- а дано!И актьорите  :up: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялата сеулска полиция беше в три лодки и претърсваше реката с фенерчета! И въобще стаята , в която държаха принцесата беше излишно помпозна и измислена (освен ако спонсор не е някой търговец на медицинска апаратура). Иначе докторът, който цепи стотинката на две така и не му стига акъла и смелостта да си оправи сметките с лихваря за извършените операции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз доколкото разбрах, с всяка операция той изплаща част от дълга си, нали затова се е хванал на това хоро?

Доста се посмях на първи епизод, втори беше малко по-добре. Ама малко. Патетичната музика, да цитирам, искрено ме забавляваше на фона на иначе хубавия гръб на Джу Уон, запретващ ръкави да поправя сам разкъсан далак и сума ти кървящи рани в мизерен коптор (поради липса на по-подходящ израз). Същевременно явно на кака петлето работи в българска болница (с извинение към наличните във форума медицински лица) - на тоз бутне едни пари, след другия замете гаф, на третия друга услуга... Не му е лесно хич. 

Оставам впечатление, че са събрали всичките му роли досега в една - с включване от "Дисни" и Те Хи с римейк на Снежанка. Тя толкова си може по принцип, та ѝ ходи да седи и да краси екрана. Поне това прави, за разлика от някои свои колеЖКИ. 

 

Ако не друго, поне е забавно и образът на малкия фукльо е симпатичен. Засега все едно гледам "Батман". Дали мога да се надявам сценаристите да се стегнат за в бъдеще?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бързакова, направо си имаше закачка  с предишния му сериал с това сканираме на случаите, преди рязането.Ся остана и хляб да почне да пече и ще я втасаме. ;) И да- успокоих се за медицинската корупцията у нас, на принципа на шопа, че не сме само ние цакани :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми харесва. Лекарят ми е един от любимците и му се кефя.  / Не може да отречете, че играе, а си е и хризматичен/ Определено си мисля, че гледате с критични очила. Свалете ги и всичко ще е цветя и рози.

А относно българската медицина, че и куца професионализма и корупцията е яка, но не във всички болници./ за радост/

Претърпях преди малко повече от месец много тежка операция и нямам думи за хирурга и анестезиолога, които са я извършили .

Нищо не ми поискаха, а се отнесоха с мен все едно съм единственият им пациент. Има все още български лекари - човеци, повярвайте ми!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесва ми сериала. Корейците пак вкараха размисъл - един брат, който е готов на всичко, за да спаси живота на сестра си и друг, който е готов на всичко, за да убие своята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам.. Доста интересни птици в тази болница... какви ли няма.

Няма скука и с това сериалче. "Спящата красавица" също си играе добре. Но най ме кефи "злобната" сестра-безкомпромисна докрай,

Очаквам. :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко не ми станаха ясни някои неща около 

 

спасяването и особено "възкресяването" на главната - хубаво я вледениха, ама през това време беше без сърдечна дейност и без грам кислород. И срязан врат без капка течаща кръв от него. Има-няма половин час така. Мда, то бива професионалист, ама маааалко са се о...ляли. За доктора, дето оперира сума ти време с коремна рана, а беше изгубил минимум литър кръв още преди това, дори няма да отварям дума....

 

 

Ама нали съм прост филолог, какво ми разбира главата на мене?  :slap:

 

Иначе Джу Уон си е страшен симпатяга, ама от тая гледна точка ролята е нелепа. Те Хи изглежда остаряла и са, меко казано, странна двойка.

Колкото до останалото в сценария, дотук прилично. Ама липсва нещо. :dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялата история издиша  медицински, но карай, не ние за сефте :28558: Поредните гениални корейски медици, наследници на доктор Джин  ;)    

Ти остави, че оперира, а кръвта му течеше ли течеше, ами след супертежкото състояние  и последвалото възкръсване,  почна и по покрива да припка, а мацката след дългата кома си ходкаше, все едно става след тричасов сън, е подгъна крачета за по-драматично, да я подхване докторчето...  

 

Колкото до спящата красавица, аз я харесвам и мисля,че добре си играе трудновато-тъповатата роля,а бившият пекар, може след още една-две подобни роли и медицинска диплома да вземе.На химия не се надявам, но са ми симпатяги.

Зяпам от немайкъде, по липса на друго по-биващо и  хич и не чакам да излезе нещо запомнящо се.

Краят е ясен- добрите ще победят лошите. :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То ако лекарите им са като тия по сериалите, комай по-добре да лекува той наистина - пак няма да има файда, ама поне буквално ще има по какво да си умираш.  :slap:  :na2:

Черният хумор настрана, но наистина - чия гениална глава реши да ги събере в двойка? :rofl: То само с всенародната любимка рейтинг не се прави...

Дали поне мога да се надявам, че накрая наистина ще се вземе в ръце и ще им разгони фамилиите на всички подляри?

 

Искам повече екранно време на сестричката и на свестния доктор с цайсите. И на сестрите. Старшата (ах, тази аджумма!) ми е достатъчно само да я видя на екрана и вече ми е приковала вниманието, а по-младата се оказа много приятно попълнение в екипа. 

А гадния доктор от 12-ти етаж (Jung Woong-In) прави отлична крийпи-негодническа роля. Същото важи и за гадния оппа, дето накрая ще гризе дръвцето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгуби се ударното начало, стана доста абсурдно, 

Най-чудното, уж тежко ранен ГГ, пък хукна да я разкарва с количката.

Така никой не поиска да види трупа й... И така свободно да се разхождат и тя да си стои без превръзка....

И той наистина изглежда като хлапе покрай нея....

Не съм загубила интерес. Но леко се разочаровах :mad:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...