Jump to content

Haikyu! (2012)


debil4e

Recommended Posts

f4997fee10097166.jpg


 


алтернативно заглавие: ハイキュー!!, Haikyuu!!, High Kyuu!!, 排球!!, HQ!!


тип: манга


година: 2012г


статус: 16 т(онгоинг)


жанр: шонен, спорт, комедия, драма, училищен живот


мангака: FURUDATE Haruichi


инфо :click:


чети онлайн:  :click: , :click: , :click:


резюме: Случайно събитие запалва любовта на Хината Шоую към волейбола. Въпреки липсата на редовни членове неговият отбор все пак успява да участва в официален мач където биват прегазени от отбора на Кагеяма Тобио. Това само амбицира Хината повече и той е твърдо решен да вземе реванш и да стигне върха. Още  с влизането си в гимназията той се записва в отбора по волейбол само за да открие, че неговият основен съперник-Кагеяма - се е записал в същото училище!


 


П.С.Сори за копи пейст версията на резюмето, но не ми се пишеше нова :blush:


 


лично мнение: Докато преглеждах темата на анимето и забелязах, че съм забравила да пусна такава за мангата и поправих този пропуск :D . Признавам, че основната причина да започна да я следя беше анимето, защото нещо не успяваше да ме грабне в началото, макар че обичам волейбола(като зрител B) ). Не съм сигурна каква беше причината, но се радвам, че я преодолях, защото заглавието върви много стабилно. Поне за момента Карасуно правят страхотни мачове, които нямам търпение да ги видя анимирани :)


 


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мангата се движи много добре. Карасуно правят страхотни мачове като най-голямата промяна е в скритата лимонка Цуки :896767: . Ясно е(да не кажа беше :) ), че в мача срещу Шираторизава четвъртия гейм ще е за Карасуно, но истински изнервящ ще е петият гейм без значение от победителя. Дотук при всички от нашите се забелязва израстване, че дори и при треньора, което може да мине за нов момент в този тип манги. Първо беше Нишиноя, после Кагеяма показа на техния разпределител кой е по-добрия :896767: , Цукишима също стана сериозен, а най-после имаме добро включване и от Хината. Укай младши постепенно започва да мисли като треньор и както е тръгнало ще наследи дядо си за постоянно.

Всички срещи бяха страхотни, но най-напрегнати бяха срещу Аоба Джосай и сегашната. Просто се надявам да ги анимират пък било то и в трети сезон. Нямам притеснения за тази с Аоба Джосай, а за настоящата, защото в едно от любимите ми спортни анимета така и не анимираха най-силния мач на Шохоку-този срещу Сано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните три чапа са nerve wracking :D  . Цуки е аут и вероятно за дълго време-както и да го гледаме контузията си е сериозна. Дори да се върне сега и да бият, няма да може да участва нататък. Той е основния им блокировач и дотук тази среща на гърба си я изнесоха Кагеяма, Нишиноя и Тцукишима. Това си проличава при липсата на който и да е било от тях на корта. Всъщност след като Цуки го няма, най-после се забеляза "събуждане" при Хината,  Ушиджима дори го прие като съперник/заплаха и то наистина :) . Равностоен пети сет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, бе, защо точно Цуки! Измежду всички апатичният очилатко най-файско взаимодейства с околните. Не стига, че го дават супер рядко/в анимето, за мангата нз как е/, ами сега и контузия. Тръшкане, депресии и кой знае какво ще има я от негова, я от моя страна :Д

 

Благодаря, debil4e, че държиш в течение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе богоподобен не успяха, но от световна класа :D . Забелязва се раздвижване и при Хината. Нямам търпение да излязат срещу тези от тренировъчния лагер на националния отбор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започва мач, чийто изход е неясен...май. Със сигурност ще е продължителен (дано само не е колкото този с Шираторизава :mellow: ), но от сцените със стария Укай подозирам  победа за нашите и след това като кулминация на мангата дългоочакваната битка на бунището на нацинален турнир. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те на националния отбор гледат като на божества, та ще е интересно. В подобни сюжети ми харесва респекта между съперниците.

 

А давали ли са нещо за женския им отбор в мангата?

 

Анимето все още си ми стои под кожата и е много приятно да чета за развитието в мангата. Тази седмица засякох на два пъти един младежки отбор по волейбол и беше голямо удоволствие да разпознавам или разпитвам кой на какъв пост играе. Пък като видях и бинтования пръст на един от играчите и тотално бях направила умилителна муцунка :Д 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш предвид женския отбор на Карасуно-не. Всъщност, в мангата женския волейбол е просто за цвят. Волейболистките са в дадените отбори  щот няма къде другаде да се впишат, а и за да си намерят гадже, разбира се, практикуващо същия спорт. Нали наште герои след време докато си пият ракията(сакето) пред тивито и зяпат световната лига требе да има с кого да си говорят по темата.

 

П.С. Сега сериозно, тук наистина няма нищо, но ако искаш манга за женски волейбол виж тази. Разбира се, мангаката на тази залага повече на шоджото, драмата и романса, но всичко това е на фона на волейбол, при това женски и добър. В смисъл повече слайс ъф лайф, което дава далеч по-вярна представа за тренировките, турнирите и тн, дори в някои аспекти за мен е по-доброто заглавие, но не е толкова популярно- шонените винаги печелят тази битка :) 

П.П.С. Ще видиш и познати елементи като "дребен" за станадартите на волейбола играч и края поне на мен не ми хареса, но може би женския волейбол в Япония все още е на ниво аматьори-тоест до университет, без профисионални отбори, не съм проверявала :dunno:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как да коментирам първия абзац. Стана ми мъчно. 

 

Съжалявам, че не доразвиват женския тим на 'Карасуно'. Много приятно гъделичкаха с него, а и капитанката ми хареса как подходи по време на мача им. Реакцията й след това беше ценна и породи доста размишления откъм моята страна на монитора.

 

Радвам се да разбера, че все пак има манги и в тази насока. Досега не съм попадала на аниме с женски тим и тази ниша ми стана любопитна. Ох, как се шашнах. Чета си аз резюмето на дадената от теб манга и изведнъж то започва да звучи съвсем неразбираемо за мен. Оказа се, че след средата на текста има и резюме на испански :Д 

 

 

Отново благодаря за насоките ти :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам може и да ти се изпълни желанието за малко повече женски волейбол, но наистина ще е "малко" :D . Максимум мач на този отбор с кандидат гаджето на Танака, все пак историята е за Карасуно и отбора на момчетата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И Карасуно отвръща на удара :D Вярно не съвсем, но определено привлякоха вниманието на настоящите и бъдещите си съперници. Обаче хич не съм съгласна с Кагеяма, че онова с вид на извънземно е "the little giant", най-малкото възрастта не съвпада. Може би вече е нарицателно за дребни играчи, но все пак искам да знам кой е оригинала, дано ни го покажат все някога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карасуно винаги привличат вниманието. Дано Хината се е оттучил да се запознава със съперниците си в тоалетната  :28558:

Аз не мога да се ориентирам: колко годишен трябва да е сега "the little giant"? Заради изминалото време откакто съм гледала анимето, ми се губят детайли. Няма да се учудя вече и да сме го мяркали. Обикновено накрая се оказва, че е някой стар познайник. И все пак, знам ли ги японците какво ще измислят. Те са царе на отворените финали и това ме плаши  :slap: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да е на тяхната възраст, защото точно с мач на Карасуно и "малкия гигант" започна всичко-Хината още беше в началното. Освен това сестратана Танака и Укай младши казаха, че са били съученици с него, значи онова с вид на извънземно със сигурност не е оригинала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, на тяхната възраст не е, но не мога да се сетя в първи епизод да са давали детайли за него. Хината гледа мач, но дали той се излъчваше на живо или беше припомняне на някакъв славен минал мач, не ми стана ясно. Единият вариант е играчът все още да е действащ в националния отбор. Другият вариант е вече да е ветеран. Миналата година като съм гледала втория сезон съм мислела, че съветникът на треньора е Малкия гигант, лол. Въпреки че го представят в началото, че не отбира от волейбол, нещо ми е мътен и го държа под око  :28558: 

 

Просто не помня вече кой го е виждал и кой не от героите и тотално си бия главата в стената. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Младия Укай, сестрата на Танака ,(дори ако не се лъжа, тя спомена, че са били набори, не ми се проверява точно как беше; тя разказваше как това, което и е направило впечатление е колко амбициозен или целеустремен  бил), стария Укай разбира се и съответно членовете на отбора на ветераните на Карасуно, плюс брата на Цукишима. Него без малко да го забравя, но той е бил и съотборник. Нали във флашбека  се спомена, че именно заради това колко добри са били всички от това поколение, той дори до резерва не е стигнал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...