Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Fallen Angels
墮落天使
Duo luo tian shi
Страна: Хонконг
Език: кантонски

Премиера: 6 септември 1995г.; 30 януари 1998г. (САЩ)

Жанр: крими, трилър, драма, романс

Времетраене: 96 мин.

Режисьор: Уон Кар-Уай

Участват: Леон Лай, Мишел Райс, Такеши Канеширо, Карън Мок, Чарли Йън

Субтитри: английски, в торента

Награди

IMDB

Wiki

 

Резюме

"Падналите ангели" са другото лице на "Чункин експрес". Мрачната и тъмна страна на живота в огромния мегаполис, наречен Хонконг.

 

Мин (Леон Лай) е ледено студен убиец, изморен от рисковани задачи и твърдо решен да се откаже от професията. Неговият агент (Мишел Райс), нарушава професионалния код за лична ангажираност и го убеждава да изпълни една последна поръчка, която се оказва с фатални резултати.


Този път не Такеши, а Леон Лай обира симпатиите на зрителите безапелационно. Частта с героя на Канеширо ми беше много странна. В началото дори не успях да я асимилирам. Чак на финала, когато се появи някаква връзка между персонажите, я приех. Въпреки че изглежда нереален, филмът е много истински и звучи актуално дори в съвременните условия.
Уон Карвай и Кристофър Дойл - отново безупречни в пресъздаването на историята! За мен Дойл се е справил по-добре този път. Успял е да вдъхне живот на сюжет, който би отивал много на аниме от типа на "Дух в черупка". Комбинацията между черно-бели и цветни кадри е другото добро попадение по отношение на визията. Изкривените образи и размитите, сюрреални картини позволяват на зрителя да "халюцинира" заедно с героите. 

Някои филми са истински наркотик за публиката. Особено тези в стил нео-ноар.

Остът също е страшно богат и интересен. От Karmacoma на Massive Attack до Wang Ji Ta на Shirley Kwan, Speak My Language на Laurie Anderson и Simu de Ren на Chyi Chin.

 

Любопитно:

* Героят на Такеши, He Zhiwu (бивш престъпник), носи същото име като другият му персонаж в "Чункин експрес" (който е ченге). И още една връзка - номерата на ченгето и затворника Такеши в двата филма са еднакви.

* След дългите и изтощителни снимки на Ashes of Time, Уон решил за се разтовари като направи една непретенциозна, нискобюджетна продукция (Чункин експрес). Целият процес - от идеята до финалната реализация, му отнел 6 седмици. За сценарий почерпил вдъхновение от 3 свои написани истории, каквито винаги имал под ръка, но понеже лентата щяла да стане прекалено дълга, Уон изоставил третия разказ. От него се родили "Падналите ангели". 

* В интервю Уон казва, че музиката на Massive Attack била прекалено скъпа. Затова наел хонконгски композитор да създаде мелодия, подобна на тяхната.

 

П.П. Българските субтитри не са добри.

 

Торент

Бг тракер

 

 

 

eecd29af4accebc9.jpg

3b8fb9fbb4b8bf87.jpg

88e86e8934c967d7.jpg

4b1fd3e9c56dbe2f.jpg

c06c23c6df3bf7e4.jpg

990e9064460507c9.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...