Jump to content

Recommended Posts

Аз съм на 11 епизод, но нещо не ми стана ясно. Може би очаквам добре написан сценарий, но защо

 

главната героиня продължаваше да иска толкова категорично да остане в небесната секта, а още повече защо толкова категорично искаше да стане ученик на супермен след като и стана ясно, че човекът заради когото отиде не е там. Защо супермен я прие след като и каза поне няколко пъти преди това, че няма да я приеме за ученик. Имам чувството, че мотивациите на героите са изключително неясни.

 

Мислех че героят на Wallace Huo ще има някакво развитие като персонаж, защото досега не съм гледал по-дървена актъорска игра, а самият герой предполага такава. Вярно, не е от най-добрите актъори, но съм го гледал в друг сериал и беше по-добре там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде и втория сезон. Пътуване във времето. Китайците са на вълна пътешествие... нагоре надолу, във времето, във вечността, подир либовта... :28558:  :28558:  :28558: . Който иска да се отправя, аз тръгвам по следите на Цветето и Бай Дзъ Хуа още ей сега, пък каквото ще да става.... :28558:  :28558:  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веднага да уволнят и линчуват публично специалиста им по CG. Ефектите са истинска смърт. :28558:

 

Сериалът е същинска пародия и ситуациите са толкова абсурдни. Вече три епизода не спира да ме забавлява. :xaxa:  Бай Дзъ Хуа (егати името) явно не е играл Warcraft 3 и затова не знае, че на трудност Insane 10-то ниво "на безсмъртие" се постига само с 3 експанда и поне още един алт герой. :bee: Обаче ме кефи как си размята меча като сърф. Само трябва да внимават от Марвел да не се усетят, че имитират Сребърния сърфист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти пък какви ефекти в ниско бюджетна продукция. Основното бе, че 50+ епизода се гониха като котараци и въпреки ината на ГГ най-накрая пак клекна  :28558:  Нямаше нужда да се измъчват толкова, но пък има доволно красиви картинки за отвличане на вниманието  :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кат нямат пари, да го раздават по-семпло, а не да се мъчат да докарат имитации на Лот Лориен с компютърен модел, дет мяза на къщата на Баба Яга след саниране. А също и насекомите, чудовищата, даже СТАРГЕЙТ имаше в трети епизод :282: и какво ли още не. Като прибавим и очевидните имитации - сребърния сърфист, мортал комбат, emerald dream-a от Уоркрафт-а и вдигането на най-високото 10-то ниво, Мадара от Наруто, Базилиск и кой знае още какво в следващите епизоди, мисля че създателите въобще не са знаели какво правят, а просто са нахвърляли един куп рандом откраднати идеи и са съчинили сценария за един запой и едно изтрезняване време, след което са осъзнали каква простотия са сътворили, изсмяли са се и са я хвърлили на режисьора и продуцентите да се оправят. :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, аз като не съм гледала всички тия фантасмагории, дето си ги изброил, само трябваше да му свикна на летенето с мечове.Но си е малко за яд, толкова серии и едното нищо,  за край.Вторият сезон, пълна тъпотия, даже  два епизода не можах да изгледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Над този превод и аз доста се позамислих и ме изненада. Ама баш така си беше... :28558: Влезе с връзки човекът, щот баща му е... 

Имаше протежета, измами и какво ли още не... :28558:  :28558:

А тези по-горе игри. които изброи не съм ги играла, ето виждаш, изглеждаш един такъв сериал  и си наясно:

хем зяпаш любовна и скейбордска въздушна акробатика, хем си играеш игрички за да достигнешш 10-то ниво, което за теб

"се постига само с 3 експанда и поне още един алт герой", но Бай Дзъ, не можа, защото доведе в Безчувствената палата, .

 не кой да е, а пагубната звезда-Циен Гу, и този "експанд" :28558: в сърцето му, му отнесе безсмъртието.

Та с две думи, интересувах се от любовната сюжетна линия, но и тя изкуцука и съвсем се препъваха героите накрая.

За втори сезон, без коментар. Направили са го заради феновете на Мъдрия Владетел, но мисля, само  ще ги разочарова... :mad:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох всички коментари :) Искам да кажа, че още от мига в които го видях ме грабна нещо в него :) Ще го изгледам определено и тогава ще се включа и аз с моето мнение. Обикновено грабне ли ме по този начин някои сериал никога не оставам разочарована :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Над този превод и аз доста се позамислих и ме изненада. Ама баш така си беше... :28558:

 

Специално за това съм съгласен. Иначе преводът е другото нещо, което ме забавлява (да не се засягат авторите). Особено ми харесва, как се обръщат към Бай Дзъ с "водачо на клана".  :28558: Нещо като "Началнико на фирмата, благодаря ви за коледния бонус".

Като цяло няма да е лошо да се направи една редакция след редакцията. Нагледах се на стилистични и правописни грешки (особено в първите епизоди), а и преводът на титлите като цяло куца (на прима виста се сещам за Петимата високи безсмъртни, но имаше и други цветущи). :)

Но пък от друга страна субтитрите са достатъчно разбираеми и четливи и имената са правилно транслирани, а и както казах на места са unintentionally funny и засега ми е супер с тях, подчертават абсурдната нотка на сюжета. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми още не сме напреднали, можеш да удариш едно рамо по въпроса, щом си на "ти" с всичко.

Човек се учи докато е жив, само трябва да му се покаже и посочи. Казала съм, не  съм преводач или редактор.

Превеждам и редактирам според възможностите си. Явно са толкова, но както виждаш, имала съм желание, а на някои им липсва :28558: , въпреки, че са добри в "занаята"

 Та очаквам помощта ти. Ако искаш редактирай след мен. Много ще съм доволна и благодарна. Но се съмнявам, след като не ти допада....

Нали е по-лесно отстрани...

И все пак, се надявам да ми дадеш някои полезни съвети... :up:

Искам да кажа, че всички тези "смехотворни" преводи на титли, които изброи по-горе, са в моя превод и доста ги мислих. Не се засягам, просто съм си такава,

мисля по-различно, и правя нещата по свой си начин, но знай.. не го смятам за недостатък. Всеки човек е различен,

и ако вървим само по отъпкани пътеки, не бихме открили нищо ново и интересно, не бихме променили нищо у себе си или света...

А може би ти беше скучно, и просто реши да се позабавляваш...  защото гледам, и тук е доста скучно напоследък... :mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Права си, че е по-лесно да критикуваш от това да превеждаш, но аз и до ден-днешен превеждам, така че знам какви са усилията, макар да не съм на "ти" баш с всичко. :)

С редакция не мога да ти помогна, защото заглавието не представлява интерес за мен, но ако ти трябва помощ с някоя по-засукана титла/израз/нещо друго специфично, съм на едно ЛС разстояние и веднага ще бутна едно рамо.

А и както казах, преводът не е идеално лош, щом не съм посегнал към английските субтитри. Радва ме доволно и това, че подчертава "абсурдността на сюжета" го казах като комплимент, а не като заяждане. Оправете титлите и обръщенията, пуснете един спелчек на финала и работата ще заспи. Успех и продължавам да го гледам с вас. :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 。゚☆: *.☽ .* :☆゚

 

2017. Доста съм закъсняла да гледам това бижу. За първи път попадам на сериал от тази националност и определено надмина очакванията ми.

Пристрастяваща история, винаги в непрекъснато развитие, успява да държи в напрежение през повечето време.

Неочаквано, но каста също е доста симпатичен. Харесах особено главната, (както се разбира и по профилната ми снимка :lol:) невероятно сладка и чаровна е. Може би най-любимото ми нещо в цялата драма е 'кака', всеки път щом се появеше не можех да се сдържа от това да извикам jiejie:P 

 

Tbh, остават ми още няколко епизода, но си позволих да надникна в последния, което май не беше добра идея.

Разбрах, че има и втори сезон, но за него съм леко скептично настроена. Ще видим какво ще излезе накрая. :nav:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sha jiejie ми остана любимец. Битката на века ... "Бай Дзъ Хуа, как смееш да пипаш косите ми ?" Само заради него може да гледам 2-та част. Чудя се, ако бяха сменили главната с Fan Bingbing, дали щеше да се получи по-добре ? Тази мацка от началото до средата някъде не можех да я понасям каква лигла е и колко изкуствено играе. Бингбинг след "Императрицата на Китай" просто е номер 1 за мен. Има страхотна визия, глас и играе много добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една прекрасна приказка и много поучителна.Бай Дзъ ме ядосваше на много места.Цветето толкова неща направи за него,а той с големите си принципи,малко късно но осъзна грешките си.

Жалко за всички,които умряха,за някои от тях ме е яд много.Бяха добри персонажи.

Актрисата,която играе Хуан Циен Гу я гледах и в друг сериал Princess agents и още там ми направи добро впечатление и тук добре си изигра ролята.

Разбрах,че има и изрязани сцени,някой знае ли къде може да се видят.

Благодаря на всички преводачи,които ни радват с техните преводи и такива хубави филми достигат до нас.

Редактирано от mariela82
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...