Jump to content

Recommended Posts

a7c41237fdd4f837.jpg


 


алтернативно заглавие: Combat Continent, Lands of Battle, Soul Land


тип: манхуа


година: 2011г


статус: онгоинг(22 тома+)


жанр: екшън, приключения, фентъзи, бойни изкуства, романс, шонен, по новела


автор: Tang Jia San Shao


арт: Mu Feng Chun


инфо: тук


чети онлайн: тук, тук, тук, тук


резюме: Сектата Танг е най-известната фракция в света на бойните изкуства. За да изпълни мечтата на живота си Танг Сан нарушава най-голямото табу -открадва и усвоява най-секретната им техника, достъпна само за лидерите на сектата, а подобен грях се изкупва само със смърт. Вече постигнал целта си, той решава да се реваншира пред останалите като им завещае постигнатото и отнесе със себе си наученото хвърляйки се от страховития  Адски връх.


Но той дори не си е и представял, че това му решение ще го отведе в друг свят, свят без магия и бойни изкуства. Земя където лежат мистичните души на бойците...


 


В този нов и различен свят започва една нова легенда


 


лично мнение: Типичен шонен с бойни изкуства, много битки и герой, който периодично става още по-силен ей така изведнъж. За капак арта не ми е съвсем по вкуса, но... Чете се лесно и докато усетиш историята те грабва. Когато го започнах миналата година се канех да му направя тема, но горчивия опит с други манхуи(преводите им бяха на високосна година) ме накара да изчакам да се посъберат повече преведени чапове преди да го направя. Сега го поеха кравите и наваксват стабилно с излезлите глави


 


изображения:


666207d4fddc3e56.jpg4bc66910ed41a367.jpg7a83c93a28678cc8.jpgea680f3d06bd5f2a.jpg

 


 


  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Явно новелата, а и уеба по нея е достатъчно успешен щом има продължения, а сега го и анимират. Досега има излезли четири епизода и ако релийзите продължат редовно ще му направя тема до седмица -две.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Супер, че ще го пробваш, но ако можеш да намериш новелата, може би е по-добре да започнеш с нея. Не говоря от опит, когато го започнах, единствените преводи на които попадах бяха... потресаващи:D Цитирам по памет: "тука той използва техниката на лудия бик, другия му отвърна с техниката на мократа жаба..." и така в продължение на няколко страници:lol2: Мога да говоря за уеба и анимирания вариант. Първото тръгна ударно преди време, после зачезна, пак се появи и все в тоя дух, сменяха са групи, после май имаше и смяна в тия дето рисуват уеба... Абе оказа се, че при китайските уебове тва си е нещо абсолютно нормално, значи стига до някъде заглавието, после спира, после пак тръгва, но отначало и с леки разлики в арта, а понякога и в историята, кво да ги прайш-китайска им работа:dunno:

Анимето е доста по-прибрано и стегнато, 3D и поне първи епизод беше супер, после нещата се поразточиха, но постепенно и като и при японските по-дълги заглавия арта постепенно тръгна надолу, но поне са покрили сравнително голяма част от историята.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...