Jump to content

Ranpo Kitan: Game of Laplace (2015)


Recommended Posts

spacer.png

 

заглавие: Ranpo Kitan: Game of Laplace

година: 03.07. 2015

тип: ТВ

продукция: Lerche

жанр: хорър

оригинална идея: Едогава Рампо

инфо: тук, тук, тук

резюме:  В елитна прогимназия са извършени няколко убийства. Един от учениците ,Кобаяши, е главният заподозрян и по време на ареста си се запознава с гениалния дедектив  повикан да разследва убийствата - Акечи.  Заинтригуван и привлечен от него и работа му(както и от специалният му статут-дедектива е на 17г), той се включва в разследването като негов асистент, въпреки притесненията на приятеля си Хашиба.

 

лично мнение:  Любопитна съм, и то много какво ще се получи. Не вярвам да е чист хорър като гледам инфото за автора, но не пречи адаптацията на идеята да наблегне само на тази страна от историята. На мен би ми харесало ако фокуса е върху самото разследване, но щом става въпрос за няколко убийства е напълно възможно да става въпрос за сериен убиец, а това обикновено гарантира най-малкото интересен плот, така че очаквам с нетърпение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да няма разни гнусотии, като да си завират спринцовки в очите и други. Иначе и аз го чакам.

 

П.П. Мидъл скуул не е средно училище, а прогимназия. В българския език няма такова понятие /има СОУ, но не е същото/. Казвам го, защото е често срещана грешка в много преводи и всеки път ми вади очите. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поправено е и мерси за уточнението :) .

Иначе относно спринцовките и тем подобни извращения и аз се надявам да няма и разчитам на това, че автора е от поколение, в което това не се е приемало за нормално и ще се наблегне на съспенса.

Хм, всъщност това зависи и от адаптацията, но според инфото тя е в ръцете на Makoto UEZU и поне от изредените неща във филмографията му май може да сме спокойни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще го следя. Първи епизод ми хареса и то не само като ост :) . Опитали са се и поне засега успяват да пресъздадат усещането за крими сериал от средата на миналия век. От начина по който представиха Кобаяши оставам с представата, че е психопат, но дали е виновен...? Със сигурност знае нещо, а ако следват великата дама на криминалната литература трябва да излезе, че убиеца е Хашиба или полицая ;)

 

Сега да оправя резюмето, че стана каша. Като видях плаката и първия трейлър мислех главния за момче, но после като излезе резюмето го таксуваха за момиче, а сега излиза, че първото ми впечатление е било правилното :dunno: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...