Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Death Note

 

Desu Noto

 

デスノート

 

Държава: Япония

Година: 05.07.2015

Епизоди: 11

Директор:Inomata Ryuichi, Nishimura Ryo 

Сценарий: Tsugumi Ohba (manga), Takeshi Obata (manga)

Телевизия: NTV

Време на излъчване: Неделя, 22:30

Субтитри: Английски

 

Каст

Masataka Kubota - Light Yagami

Kento Yamazaki - L

Mio Yuki - Near

Oshinari Shugo - Mikami Teru

Masaki Reiya - Kamoda Masaru

 

Плот: Лайт Ягами (Масатаки Кубота) е обикновен студент. Един ден той получава тетрадка на смъртта, която променя живота му и събужда чувството му за справедливост. Така Ягами се превръща в убиеца Кира за да наказва престъпниците.

L (Кенто Ямазаки) е добре известен частен детектив. L се появява пред Лайт Ягами и го определя като зло, решавайки да залови Кира. Появява се красивият, но опасен N (Мио Юки).

 

Бележка: Излезе каста, а и не е особено далеч юли тъй че реших да направя тема тъй като има нужда. Историята няма нужда да й адвокатствам или да я хваля...човек с претенциите да познава японската култура няма как да не знае за Тетрадката. Интересното е че наскоро точно гледах нещо с Кубота и там определено ми хареса как се справи, но Лайто не е просто кой да е... :)

 

Свали :click:  :click:  :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иска се сериозен подбор, за да паснат актьорите на анимираните образи. Но да, Масатака поне знаем, че е талантлив. Надявам се и Кенто да ни изненада положително. Единствено Ниър ми е нелогичен. Той ми беше най-слабия образ в анимето и съвсем не го виждам тук, особено като евентуален конкурент на L. Мирише ми и на промяна в сюжета. 

 

П.П. Н беше хлапето, което се появи в последните серии - малкият вундеркинд, който притежавал същата гениалност като L.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да те предупредя все пак ако не си разбрал вече де, че това ще е нов прочит. Разбира се основната идея е същата само, че ще се различава доста от мангата и анимето...Това при последните такива анимета дето видяха бял свят на малкият екран доведе до EPIC FAIL(като не бия капса просто ей така)! Най вероятно и тук ще е така, но надеждата винаги гори докато не угасне пламъка след излятата кофа посредственост и глупота. Затова ще го видя със сигурност, но не тая кой знае какви надежди.

Near не е лош персонаж за мен, ukio вече го поясни ама мен ми е малко странно що ще го играе жена ама явно за японците най сигурният начин да получат екранен бишонен е да го играе срещуположния пол. Въпреки това е интересно предизвикателство за тая..

Любопитно ми е повече за останалите персонажи как ще са нещата...особено Миса и Рюк, който си е направо култов за тази история!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам, за момента Миса изобщо не я слагат в сметките. Масатака поне ми допада на постера. Там имах съмнения. Н, в кожата на дебютираща актриса, съвсем не го виждам. По-добре щеше да е, ако бяха избрали дете.

И на мен ми е интересно, как ще представят Рюк.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казах хич не е лош актьор, но проблемът е друг или поне така ми се струва, че май не се вписва добре визуално като Лайто. Някак си точно него не си го представям за тази роля. Това разбира се може да се преодолее с добра актьорска игра пресъздавайки хладнокръвието и моментите на маниакалност на този герой и все пак...L също не ми седи добре и май само мацето дето са я сложили за Ниър го докарва. В филмовата версия виж актьорите бяха много удачно подбрани и като ги гледаш само си викаш "да това са Лайто и L".

За Рюк се иска пара...както и да го въртим това шинигами си е фентъзи персонаж и ще трябва освен добър реквизит за костюма така и top notch компютърна анимация за да се пресъздаде както трябва. Тва обаче ми изглежда нискобюджетно и затова за Рюк въпросителната е голяма, а без него не върви....Както в Mirai Nikki не вървеше без Деус и Мър Мър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любопитно ми е да го видя какво ще направят. За каста - актьора в ролята на Лайто го виждам идеално в злодейските и маниакални прояви на героя, но не си представям как ще го играе хрисимо-перфектно и внушаващо доверие блестящо момче. Изборът за L нещо не ми се връзва чисто като визия, ама ще го видим как ще играе. Ако вкара нужната доза налудничаво-лекомислено поведение, може и да станат нещата, че с тая каменна физиономия на постера ми е някакъв сух. Момиче за Near? Някак съмнително ми звучи - макар в анимето N да го докарваше на външен вид бишоненче, се държеше достатъчно мъжки. Интересно ми е дали и Melo ще е женски :28558:

 

Ако оплескат Рюк ще ги кълна до девето коляно :nunchako:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изборът за L нещо не ми се връзва чисто като визия, ама ще го видим как ще играе. Ако вкара нужната доза налудничаво-лекомислено поведение, може и да станат нещата, че с тая каменна физиономия на постера ми е някакъв сух.

 

Ако се посрами, се оплачи на мен. Отличен актьор е (въпреки крехката му възраст има достатъчно опит) и съм убедена, че ще се справи. Снимката подвежда, тя нищо не означава.

Няма да следя дорамата, дори и заради Кенто. Изгледала съм абсолютно всичко с него на екран и много ми се иска да го видя отново, но тази "материя" не е за мен.

 

Мио Юки е само на 16 години. Взеха да я пъхат напоследък в доста продукции, явно сега я е огряло и тук, че в ролята и на мъжко (милата тя, дано се справи).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимката казва достатъчно...направо си крещи "няма пари, оправяйте се". Тетрадката както вече казах иска доста ресурси, но като няма кво правим? Появяваме се с безвкусни ризи, модерни сигурно през 80-те и гледаме тъжно..Само да вметна, че идеята при Лайто е да изглежда повърхностно като младеж за пример и като поведение и като визия и стайлинг. Не може да го слагаш с някаква карирана ризка дето изглежда сякаш зета от някой битак. А L си е оръфляк и по потник го изкараш пак ще му ходи ама не може да изглежда по този обикновен начин на постера тъй като самият герой е прекалено уникален точно заради ексцентричното си поведение и маниери..

 

rgh1433318093q.jpg

 

Разбира се не твърдя, че Кенто не би се справил, но просто това, което се вижда на постера не показва по никакъв начин, че е L. Което разбира се не е само негова вина, но тези неща са доста важни тъй като Тетрадката не е просто някаква си там манга история, а цял един култ. Ако се целиш в определена фен група за аудитория трябва по някакъв начин да ги накараш да припознаят това, което им предлагаш. А каквото и да си говорим един човек решава да гледа нещо базирайки се на постера и резюмето ако няма за какво друго се хване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама какъв постер, това не е постер, хаха. Това е просто снимка, с която обявяват продукцията. Постерът ще излезе сигурно след две-три седмици, рано е, а и това е продукция на NTV, те винаги пускат късно постерите си, понякога и само седмица преди старта на дорамата.

Тук вече с някакви теории, ама този как изглеждал, ама онзи, ама как, ама що, дрън-дрън. Приказки, приказки, а реално никой нищо не е видял.

 

Ето официалната страница на дорамата. В нея може да се следи за информация. Там ще качат и постера.

 

И си добави в първи пост дата на старта на дорамата. Вече е обявена в японските сайтове - 5 юли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз тъй му викам тъй като е все пак някакъв представителен фотос, а и в момента няма нищо по близко до този термин от наличното, което също говори доста. :D Сайтчето го знам, но е хубаво, че го постна, че да следят и останалите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говори, говори. И на мен ми преобърна представите. В момента Масатака ми изглежда идеален за Лайт, но Кенто никак не са го доближили до образа. Дано за самата дорама да се поправят и да има положителни изненади, понеже това са двете главни фигури и около тях всичко трябва да е перфектно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Постерът е по-зле. Определено ми преобръщат представите. Вече съм почти сигурна, че Масатака ще се справи с образа на Лайт, но Кенто - все повече се съмнявам. Сякаш съвсем са решили да видоизмвнят Л. Да видим!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе по добре е от онова фото..слагам го. То че ще е пародия, такова ще е ама все пак ще си изчакам датата и ще го погледна ко върже и става супер, ко не ще го флеймна както си заслужава и толко! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, изгледах 1ви епизод, знам, че трябваше да изчакам няколко дни до превода, ама имах малко свободно време така и така. Честно казано, не искам да комеnтирам много, ама се смях доста. Имаше един момент, в който се отегчих даже, нормално. Та - с няколко думи, мога да разбера защо са въведени тези големи промени с главните герои - реално, нито Райто, нито Л са тези, които познаваме, но се очакваше нещо подобно да направят японците, типичните клиширани герои, които до дупка виждаме и знаем от драмите. Разочаровах се, когато показаха живота на Райто, но Масатака добре се справя с ролята иначе и косата му ме радва, хахах! За Ел, тия smirks, дето Кенто ги мята - просто нямам коментар, ама най-смешното беше винаги като го даваха в близък план и задържаха камерата или на обувките или на това нещо дето го сърбаше.. просто се разбих там от смях, сигурно и съседите ме чуха. Ама не, дори това не беше най-смешното ---> появата на Рюук просто ме довърши. Сценката в стаята на Райто, ох, леле, и на мен ми идваше да се скрия под масата - само че от смях. Трябва да направя гифчета, като ми е тъжно да си ги оправям настроението с тях. Омоширой, индийд! XDXDXD Миса Миса - дори не ми се говори за нея.. ще изчакам още един-два епизода и тогава ще си отворя устата и по неин адрес (че просто ще стане много в тоя пост). XD

 

Пародията беше пълна, когато видях пича от Йошихико-кун. тоя човек само като го видя и ме напушва смях. Като цяло, полицаите са голям смях тука.

 

Единственото хубаво нещо беше, когато видях Миками Теру! Спомням си, с укио-сан как висях на компютъра в БАН, и й се жалвах дали ще видим героят му в екранизацията - е, японската фея, дето ми изпълнява желанията ме чу отново и не само че го бяха изпраскали още в първи епизод, ами и го играе един от актьорите, който също споменах тогава, че ми липсваше в драмите. Укио ми е свидетел, голям подарък ми направиха тия японци, няма как, ще трябва да се следи, няма как. :rofl:

 

ПП: Не, не беше чааак толкоз зле епизода, предполагам, просто на мен ми беше страшно забавно (да улавям разликите с мангата) в началото и леко скучно по средата. към края май стана нещо, ама.. аз вече бях изтощена от смях, та не знам какво.. сигурно ще го видя пак като излезнат субтитрите..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...