Jump to content

Recommended Posts

Веднъж случайно прескочих една серия и хич не забелязах. Историята си вървеше по релсите, нищо неочаквано не бях пропуснала. Сега нарочно пропуснах две или три серии, гледах направо 11. През това време някои герои бяха разбрали някои неща за други герои, но тези неща зрителят вече си ги знаеше, а и се очакваше другите да ги научат. Пак нямаше нищо неочаквано или неясно. Иначе сериалчето е добре направено, актьорите са симпатични, има чат-пат за какво да се чудиш

 

какво е намислил баткото; какво ще стане с втората двойка

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, но, браво на химиците!16-серийно нежно и осезаемо химическо бездействие- що пък не!  :na2:  Да не би да е лесно за постигане! :28558:

Разтоварваща сапунка , в която любовта победи амбициите и предразсъдъците, разказана без истерични и слаби, немощни и тръшкащи се лигави корейски женски създания- направо си е постижение.Бонус -всички симпатяги и никакви досадни странични линии, натоварваща  крещяща беднотия и болни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пръв път да не харесам Сънг Джун. Да, в "Discovery of Romance" ми се губеше на фона на Ерик, но това нормално - все пак Ерик си е Ерик.

Но тук ролята му беше някаква такава никаква. Като цяло ми беше доста скучен.

UEE изобщо не я харесвам, има нещо противно в нея, включително и начинът й на говорене.

На мен си ми беше много по-интересна другата двойка. Двамата бяха изключително сладки. И ми бяха много по-убедителни в чувствата си от главната двойка.

100% съгласна с Лавандула. Лекичко, плавничко, без излишни дразнители, приятно.

А любим образ - Чанг Су, както и отношенията с майка му. На фона на другите сериали почти не се сещам някоя богаташка да избере щастието на детето си пред уговорен брак по сметка. Беше чудесна просто!

А той... Страхотно чаровно момченце! С тази усмивка озарява всичко! Малък бонбон!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го заради Sung Joonq, защото го харесвам как играе. Иначе кривогледата ме дразнеше с дървената си игра. Лек сюжет без кой знае какво интригуващо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чанг Су ми стана любимец, а и как няма, като се усмихва така чаровно.  Сериалът е хубав, свеж и приятен за окото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чанг Су ми стана любимец, а и как няма, като се усмихва така чаровно.  Сериалът е хубав, свеж и приятен за окото.

bnjLwvQETkc.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

tainax, Сънг Джун може да е чудесен по принцип, но в този сериал бледнееше пред малкото. Чанг Су излъчваше чар в изобилие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самата роля е такава. Но ако говорим за излъчване, Малкия прилича на захаросан бонбон и ролята му беше такава. Аз харесах повече другият образ. Той поне не беше мамин син. За мен Сънг Джун е един великолепен актьор с много харизматично излъчване и с много добра игра във филмите, в които съм го гледала. Има приятен плътен глас и много изразителен поглед. Има присъствие на екрана. След като гледаш филм с него оставаш с много позитивно усещане, както при филмите на Со Джи Соп. Много силно присъствие на екрана. При тях не може да се получи захаросана роля.. Тук неговата роля не беше водеща, ролята на малкия беше такава.  Сънг Джун беше лошото момче. За мен филма не беше най-силен от към сценарий, но добрият актьорски екип спаси положението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина страхотен сериал , най-вече откъм актьорска игра и самата химия. Както tainax каза , сценария не беше нещо особено. Още от първите епизоди някой който се е нагледал на корейски сериали може да отгатне края . Не ми хареса Чанг Су , прекалено миловиден ми е :D Главната двойка добре са я подбрали , а другата изобщо не ми хареса.... Очаквах някаква по-тежка драма , ама не се оказа чак такава, поне на мен не ми повлия така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не оправда очакванията ми. Силен старт  и след това нищо. Спокойно може да оглави класацията "Най-скучен сериал".

Ако бяха обърнали повече внимание на обкръжението, а не само на двете двойки можеше да се получи нещо наистина добро, но уви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+ силен кастинг - красиви актьори и добра химия между двете двойки

+ НЯМА "любовни" многоъгълници! - това аз го броя почти като за два плюса вече :) - приятни персонажи, всеки със своята съдба и характер, но добри по душа и можете да им влезете в положение

+ добре навързани епизоди - гледат се леко и като цяло ви се "иска" да видите и следващия

+ засегнати са интересни теми - най-вече за парите и меркантилността като цяло

+ добра визуална обработка: костюми, заснемане и музика - не изглежда "евтино" като много други кор. продукции

+ почти няма висящи храни и мляскания като прасе! (има едно носене на гръб, но ще им го простя)

- твърде малко действие в сюжета (не че на такъв тип сериал му е нужно - в крайна сметка се залага на емоционлното развитие на героите, не на "екшън" - но можеше и много по-добре да е)

- предвидима история без кой знае какви изненади или обрати (за някои това може и да е плюс)

- много окастрена развръзка - отново синдромът "16 епизода не ни стигнаха, та трябваше всичко да набутаме в последните 15 мин.", няколко странични истории си остават висящи

 

Личен коментар:

 

След като изгледах 2-3 изключително слаби сериала този тук ми дойде като хубав свеж пролетен дъжд. Историята сама по себе си не е абсолютно нищо ново или оригинално. Всичко се върти около две двойки и техните семейства - две бедни и две богати. Но смея да твърдя за мен беше много приятна за гледане и рядко спирах епизодите по средата. Не съм превъртал никъде и го догледах с удоволствие, макар то да ми беше леко вгорчено от силно изрязания финал. Актьорите като визия са на много високо ниво - като се започне от главните двойки, до поддържащите персонажи - всички са приятни за окото! Дрехите, декорите и звуковата обработка са добри също и спомагат до някаква степен да се потопите в атмосферата на сериала. Най-големият плюс за мен беше липсата на стандартния шаблон за "любовни" триъгълници. Отношенията на персонажите един към друг бяха много нормални и логични в повечето случаи, което за кор. сериал си е направо постижение! Сюжетът би могъл да бъде и по-интересен от гледна точка на действие, но както съм споменал по-горе на такъв тип сериал това не ми направи голямо впечатление. Темата за парите и влиянието им върху живота и характерите на хората е предадена по интересен и приятен начин. Сериалът не е натоварващ и се гледа лесно. Не е нещо върховно, но за мен след толкова боклук напоследък просто се открои определено! Ако сте изгледали вече по-известните заглавия, това тук определено е много добра алтернатива!

 

 

7/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двойка, стояща много добре визуално, на дългуча много му подхожда ваклата кобилка UEE. Аз не я харесвам, но не отричам факта, че всичко изгледано с нея ми допада. Двамата изглеждаха малко суховати, особено сравнени с втората двойка. Малката продавачка, актрисата де, я приемам като безцветна и безлична, но героинята беше един път, много ме кефеше. А чеболчето е такъв чаровник, много магнетично излъчване има. Обаче, през цялото време имах усещането за нещо "нередно" (направо са ми промили мозъка тия сериали  :slap: ) -

чеболчета, които се противопоставят трайно на родителите, майка, която се съгласи на неравен брак за синчето, нормални целувки, дъщерята се разведе без проблем  :dunno: .

Ей, накъде отива корейския драмасвят!!!  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятен сериал. Богати, красиви, разглезени - точно както се очакваше. Сценарият не беше нещо оригинално, но пък историята е спокойна, нежна, с поносима доза интриги. Хареса ми!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен този сериал трябва да се гледа заради мъжете /актьорите/, не заради жените /актрисите/. Както и да го мисля, мъжката половина изнесе сериала на гърба си и беше двигател на действието. Изключение от това, беше само майката на чеболчето, но тя движеше друга сюжетна линия.

Продавачката хич не е красива, но беше страшно силен образ и ясно изразен типаж на характера, тоест екранното и присъствие беше осезаемо и забележимо, независимо от външността и и гримасниченето.В сравнение с нея главната героиня, като образ, ми бледнееше и ми изглеждаше невзрачна и не запомняща се. Даже и не усетих присъствието и, сякаш стоеше в някаква екранна сянка.... Чеболът успя да ме разсмее повече от 10 пъти, което е постижение /не се смея на всяка комедия, рядко се смея/, и е показател, че в драмата е имало свеж хумор. Също така той беСънг Джун, тук за мен прави слаба роля , а и някак не се открои на фона на останалите трима. Преди месеци съм гледала драмата и като се замисля сега - по спомени - чебола и продавачката ги помня, майката на чебола също /много свеж образ на богаташка/ , но другата двойка някак си съм я забравила, тоест не ме е впечатлила, за да я запомня с нещо. Чеболът беше най-чаровния за мен от четиримата, може би защото другия младеж беше вечно сериозен или намръщен.

 

Off Topic

 

 

Интересен сарказъм, а също и свеж хумор имаше в осмиването на чеболите като корейско явление - това поне разбрах от репликте между чеболчето и продавачката и между нея и майка му. Голям смях падна, а ако човек е запознат с корейските драми, ще забележи и тънкия сарказъм и самоосмиването, както и препратките към определени неща, ако се замислим над репликите им.

Също така имаше креватна сцена, което много ме учуди, даже и бебе направиха, което беше още по-шокиращо за корейски сериал /знаете как е обикновено при тях, тези неща не ги показват в драмите/.

Бъдещата свекърва и бъдещата снаха много ме радваха и бяха изключителни в начина си на общуване! И много си приличаха по някакъв техен си начин, въпреки различията им или материалното им положение.

 

Отдавна съм гледала сериала, затова не се сещам за другите ми впечатления. Но това, че се смях доста на комичните моменти го помня.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рядко чета цяла тема без да съм изгледала сериала, но мненията тук като цяло бяха ок с изключение на това на @aria, което разкрива почти всичко в сюжета и най-вече подробности около финала на сериала. Ще се радвам, ако доста от нещата, които си написала, ги сложиш в спойлер. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 19 часа, jira написа:

Рядко чета цяла тема без да съм изгледала сериала, но мненията тук като цяло бяха ок с изключение на това на @aria, което разкрива почти всичко в сюжета и най-вече подробности около финала на сериала. Ще се радвам, ако доста от нещата, които си написала, ги сложиш в спойлер. :thanks:

Джира,

за твое сведение нямам спойлер. Напротив в коментара обсъждам усещанията, които героите са оставили в мен, което не разказва сериала, а напротив, показва как аз съм го възприела. Например намерам някои герои за много харизматични и запомнящи се, а други за безлични и глупави. Намирам втората двойка за по-интересна от първата. Харесва ми хумурът в сериала. Което не е спойлер , а личен извод, мой при това и изцяло субективен. Подобни анализи не са спойлер. Спойлер е само разказване директно на части от филма с точност в действието. Ако това е спойлер, то тук никой не бива да пише, защото 99 процента обсъждаме личните си мнения за нещо/някой.

 Поздрави!

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@aria, първоначално и аз не видях нещо нередно в мнението ти, но след това си позволих да сложа спойлер, защото

 

Off Topic

това за бебето, а отчасти и за бъдещата свекърва и снаха си издава развитието на сюжетната линия.

 

Надявам се да не го приемаш като прекалена намеса от моя страна - разбира се, че всеки има право да анализира видяното и да споделя впечатленията си. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал го очаквах с огромно нетърпение, а щом започнах да го гледам, го зарязах точно след втора серия.

 

Spoiler

Когато в края ѝ управилтелчето разбра, че е богата и веднага алчно му светнаха очичките.

 

Ами няма да гледам цял сериал тъпотии, та в шестнадесетта серия да се окаже, че той всъщност я обича и вече не му пука за кинтите.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...