Jump to content

Recommended Posts

bodyguards-assassins.jpg

Пазители и убийци

Жанр: Екшън, Драма, Исторически
Година: 2009
Държава: Хонгконг, Китай
Режисьор: Теди Чан
В ролите: Дони Йен, Никълъс Тце, Леон Лай

.: Резюме :.През 1905 година революционният лидер Сън Ят-сен планира посещение в Хонг Конг, за да обсъди плановете за революция и сваляне от власт на династията Чинг. Императрицата изпраща група убийци, за да попречат и да потушат надигащата се реформистка вълна. Защитата на г-н Сън се поема от група съмишленици, начело с бизнесмена Ли Ю Танг. Те организират точен план на действие при посещението на г-н Сън. Целта е ясна - да осигурят 1 час свободен прозорец на Сън Ят-сен. Един безценен час, през който бъдещето на революцията ще зависи единствено от успешните действия на пазителите.

 

icon_imdb.gifРейтинг: 7.3/10

imdb.gif
 

 

Link to post
Share on other sites

Мда, гледам го в момента. На пръв поглед, субтитрите са издържани технически доста добре, но според мен, точно за този филм се нуждаят от една здрава преработка. Има доста глупости, които откровено дразнят, а и не прилягат на идеята, заложена във филма.

Самият филм, страшно много напомня за IP Man, разликата тук е, че Дони Йен яде шамари зад врата на поразия, както и останалите 13-14 звезди на хонгконското кино, всяка от които спокойно играе водеща роля в друг филм- тук са поставени на заден план, в името на една, по- висша идея. Повече, след като го доизгледам. Тогава ще преценя, дали да се захвана с редакцията...

 

...Амииии, изгледах го. Изпълнението на лентата ме люшка между двете крайности- възторг и тотално разочарование. Личи си старанието, което са вложили авторите в декори, грим, дрехи, обстановка, бих казал, че дори са се престарали- нерядко всичко изглежда доста изкуствено. Идеята, стояща зад сюжета съм сигурен, че е много добра, ала реализацията- слаба. Кофти режисура, голяма част от актьорите не се напрягат особено, музиката- бива, операторската работа е на ниво, бойната хореография, там, където я има, поне на мен ми допадна. Най-големият проблем, на "Bodyguards and Assassins" е, че изобщо не успя да ме потопи в атмосферата, сюжетните линии бях доста, разпокъсани и нито една, която да се явява основна. Просто, в желанието си да направят филма по-достъпен за масовия зрител, екипа на лентата е пресолил здраво манджата.

Определено ми мина желанието да се занимавам с редакцията, ала ако автора на субтитрите би искал да ги преправи, или някой друг, доброволно се "жертва" в името на тази кауза, ще гледам да помагам с каквото мога.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...