Jump to content

Recommended Posts

bodyguards-assassins.jpg

Пазители и убийци

Жанр: Екшън, Драма, Исторически
Година: 2009
Държава: Хонгконг, Китай
Режисьор: Теди Чан
В ролите: Дони Йен, Никълъс Тце, Леон Лай

.: Резюме :.


През 1905 година революционният лидер Сън Ят-сен планира посещение в Хонг Конг, за да обсъди плановете за революция и сваляне от власт на династията Чинг. Императрицата изпраща група убийци, за да попречат и да потушат надигащата се реформистка вълна. Защитата на г-н Сън се поема от група съмишленици, начело с бизнесмена Ли Ю Танг. Те организират точен план на действие при посещението на г-н Сън. Целта е ясна - да осигурят 1 час свободен прозорец на Сън Ят-сен. Един безценен час, през който бъдещето на революцията ще зависи единствено от успешните действия на пазителите.

imdb.gif
 

Редактирано от bealonenomore
Оразмерен постер.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, гледам го в момента. На пръв поглед, субтитрите са издържани технически доста добре, но според мен, точно за този филм се нуждаят от една здрава преработка. Има доста глупости, които откровено дразнят, а и не прилягат на идеята, заложена във филма.

Самият филм, страшно много напомня за IP Man, разликата тук е, че Дони Йен яде шамари зад врата на поразия, както и останалите 13-14 звезди на хонгконското кино, всяка от които спокойно играе водеща роля в друг филм- тук са поставени на заден план, в името на една, по- висша идея. Повече, след като го доизгледам. Тогава ще преценя, дали да се захвана с редакцията...

 

...Амииии, изгледах го. Изпълнението на лентата ме люшка между двете крайности- възторг и тотално разочарование. Личи си старанието, което са вложили авторите в декори, грим, дрехи, обстановка, бих казал, че дори са се престарали- нерядко всичко изглежда доста изкуствено. Идеята, стояща зад сюжета съм сигурен, че е много добра, ала реализацията- слаба. Кофти режисура, голяма част от актьорите не се напрягат особено, музиката- бива, операторската работа е на ниво, бойната хореография, там, където я има, поне на мен ми допадна. Най-големият проблем, на "Bodyguards and Assassins" е, че изобщо не успя да ме потопи в атмосферата, сюжетните линии бях доста, разпокъсани и нито една, която да се явява основна. Просто, в желанието си да направят филма по-достъпен за масовия зрител, екипа на лентата е пресолил здраво манджата.

Определено ми мина желанието да се занимавам с редакцията, ала ако автора на субтитрите би искал да ги преправи, или някой друг, доброволно се "жертва" в името на тази кауза, ще гледам да помагам с каквото мога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...