Jump to content

Recommended Posts

74945l.jpg

 

Ushio to Tora

うしおととら

 

Държава: Япония

Година: 2015

Епизоди: 26

AniDB

Студио: MAPPA

Плот: Ушио смята, че историите на баща му за това как техен прародител е приковал демон към камък в един храм с легендраното Копие на Звяра са налудничави докато не открива чудовището в собственото си мазе, така Ушио ще трябва да преразгледа семейната легенда! За да спаси приятелите и семейството от появилите се духове, Ушио е принуден да освободи Тора от плен. Но дали това създание ще е по лошо от проклятието?

 

Бележка: Римейк на едно аниме от началото на 90-те както се оказа...Щом са решили да го преразгледат значи е имало защо. Историята ми се струва интересна като идея, но всичко това разбира се не значи, че ще е хубаво. Все пак си мисля, че заслужава шанс..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много дългокос тоя Ушио, явно метъл ще го раздава :28558: Ще го чекна като излезе, отдавна не съм гледала някой Алукардец да се бори с гадна усмивчица на страната на доброто:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От летните това ми е в must watch листа :) .

 

П.С.Иначе японците явно са го закъсали от към оригинални проекти (или поне от към продуценти за такива-играят на сигурно) щом цялата година имаме по един римейк на сезон.

П.П.С. Олеле, ами ако запазят тази тенденция и след време решат да римейкнат и ОР, Наруто и други лонгоинг заглавия, от сега ми се завива свят :lol2: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то на всеки би му писнало да му пробутват конвейрните хермафродитчета във всяко второ заглавие. Рано или късно трябваше да се усетят, че модерните им завои ще свършат в задънена улица. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък да тръгват да римейкват Наруто не ми се вярва се хване някой, то това е много нещо...Но и да се хване мен ми е се тая тъй като хич не ме кефи точно него аниме. Колкото до японската идейност, че има спад конкретно за аниметата има, но пак си има достатъчно свежи идеи през сезоните, проблемът е, че не се реализират като хората. Като една от причините е точно това за което намекна Рагнос - неудачният избор на персонажи. Мен не ми пречи чак толкова да са дебилчета (с извинение към по горе писалата потребителка заради ника) ама всичко друго да им е наред, а то не е...Както съм казвал и друг път, не е достатъчно просто да ти хрумне нещо добро, а да го развиеш и поднесеш като хората за да им поддържаш интереса жив в процеса на гледане, да ама в последно време просто сюжетите занимават тея дето са седнали да ги гледат с паешки работи. Кво им е на идеите зад да речем Токио Гула или Паразита? Нищо...ок са си ама как да седна да ги гледам като персонажите им не само че будят съжаление и други негативни емоции ами и се занимават с глупости дето най малкото са ми безинтересни?

Иначе конкретно за това аниме, гледах малко от една серия на оригинала и не е зле. Демона е образ, както и малчугана с копието. Може би идеята зад  дългата коса, която между впрочем там му израстваше само като държи въпросното копие и черпи от силите му е да наподобява рибар, не че има залитания към по тежък музикален жанр. В Ю Ги О имаше нещо подобно като концепция. Ще го видим като почне де, но аз не му залагам чак такива надежди колкото на някои определени от другите летни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нема проблем, не се обиждам от съвпадения :D .

Всъщност, относно дългата коса няма изненади. Както сигурна съм ти е известно в много култури тя е признак на сила т.е. колкото по-дълга е косата толкова по-силен е героят :) .

 

Иначе всяка година има читави нови заглавия, просто масата са фенсървиз, защото продуцентите искат сигурна печалба. Другото си е изстрел на сляпо и тези готови да рискуват не са много. Вероятно затова и залагат на римейки.

Колкото до това дали ще направят такъв на някое от гореспоменатите(от неспоменатите също) заглавия ми е все тая. Дори да стане някога аз със сигурност няма да рискувам да ги гледам.  Вече ще съм гледала старите версии, а и разочарованието покрай новата на Селър муун ще ми държи влага дълго време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дългата коса се появява при трансформацията иначе ГГ си е нормален ученик. Мен ми допада Тора, трябва да е тигър но повече прилича на котенце, като го хлопнат с копието. Не съм гледала старото аниме, но чета мангата и не е толкова зле. Но все пак, няма да е добре, ако запазят всичко както си е, просто защото мангата е стара и някои от нещата не са актуални. Да видим какви ще ги надробят, дано не ме разочароват.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МНОГО ДОБРО! Ужасно много ме изкефи! Любимото ми за сезона засега, едва ли ще се промени. Просто сцените между Ушио и тигъра са много забавни, всичко е направено много добре. Не очаквах да ми хареса толкова. Анимацията също е отлична. ОП-а кърти отвсякъде - и видеото, и музиката. Браво на Маппа! 10/10!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напомня ми Ю Ю Хакушо, което не е странно, все пак са от един и същ период. Супер анимация, готин ост и историята е стандартен, но приличен шонен-остава със сигурност. Дори планувам да изгледам и старата версия по-нататък :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И втори епизод беше супер :) . Харесва ми реакцията на Тора на телевизията :lol2: (макар че поне сцената с телевизора в старата версия ме развесели повече :lol2: ), а и още се опитвам да разбера що за тигър е с тая лъвска грива :huh2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж за това не се сетих :) . Мислех, че по някакъв начин е свъзано с това, че е демон.

Японската митология ми е мъгла и като гледам май демоните(открито не долюбват хората, да се чудиш защо :896767: ) са повече от боговете(и те не обичат хората ама се крият зад определения като "благородство", "справедливост", "милосърдие" и тн, които им дават възможност да се намесят когато и в полза на която страна те решат и то за да убият скуката :D ), а главата ме заболява само при мисълта колко литература по въпроса ще трябва да изчета просто като за начало т.е "обща култура" :28558: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо ми доскуча, последните два епизода (може и три да са станали) си ги пазя "за десерт" от мнооого време и дори и крайното отегчение не ме стимулира да си ги пусна:) В сми - в колко точно ситуации трябва да видя броманса между Ушио и Тора? :blink: Крайно време беше в сюжета да цъфне и нещо друго, ако може интересно. Пък Тора да си яде любовно хамбургери като груб бащичко - все тая е вече:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...