Jump to content

Recommended Posts

vEM9WY9ufaIeX8xHdHyJ8H2udNz.jpg

 

Dororo

どろろ

Държава: Япония

Година на излъчване: 06.01.2007

Времетраене: 139 мин.

Директор: Akihiko Shiota

Сценарий: Osamu Tezuka (comic) Masa Nakamura (screenplay)

Продуцент: Takashi Hirano

Студио: TBS

Дистрибутор: Toho

 

Каст

Satoshi Tsumabuki - Hyakkimaru

Kou Shibasaki - Dororo

Kiichi Nakai - Kagemitsu Daigo

Mieko Harada - Yuri

Eita - Tahomaru

Tetta Sugimoto - Sabame

Kumiko Aso - Ojiya

Anna Tsuchiya - Sabame lady

Hitori Gekidan - scamp

Katsuo Nakamura - Bipa

Yoshio Hrada - Jukai

Shun Sugata

Kitaro

Hatsuo Yamaya

Satoshi Hakuzen - guardian

Misayo Haruki

 

Плот: Героят, Хякимару (Сатоши Тсумабуки) е странстващ "ловец на демони" чиито телесни части - 48 за да сме точни - биват присадени на главата и торса му от доктор билкар (Йошио Харада) , който го открива изоставен като бебе. Процесът протича по начин напомнящ "Франкенщайн" и "Островът на д-р Мороу". Баща му, който е бил военачалник дава оригиналните му телесни части на 48 демона в замяна на сила. Когато Хякимару убива демон си възвръща една от тези части.

 

В една битка срещу огромен паяк-демон той бива забелязан от Дороро (Коу Шибасаки), дрипава крадла, която е впечатлена не само от уменията на Хякимару с меча, излизащ от ръката му, но и с новият крак, който му израства след като разсича противника си. Дали той е човек или чудовище? След като чува историята му от възрастен бард, тя решава да се присъедини към него и да разбере сама истината.

 

Дороро се облича и говори като мъж, но очевидно има повече от приятелски интереси спрямо този странен, страховит, но и добре изглеждащ бионичен войн. Това, което ги свързва обаче са различните им битки с демоните. Дороро се доказва като безстрашен съюзник както и такъв какъвто се забърква в неприятности в по деликатни ситуации. Хякимару решава, че трябва да поеме сам, когато се среща с най-безмилостният си враг, собственият си баща. През това време Дороро разбира, че приятелят й е син на човека, който е убил баща й и я оставил сирак. Дали това ще е края на едно приятелство?

 

Свали тук: :click: (eng subz) :click: (bg sub, ама няма сийд за сега)

 

Свали с български субтитри :subs:  :click:

 

Бележка: Още едно попълнение с Коу! Приятен, интересен и динамичен филм с много фантазия. Очаквах ефектите да са по дървени за аякашитата, но ме изненадоха приятно. Историята и личната драма на главният герой ми допадна, а битките биват. Коу както винаги си цепи мрака...след деликатната й hime-like героиня от Orange days драмичката тая tomboy роля ми дойде като гръм! :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямал ли е тема ? Ех, когато го гледах първоначално се чудех, тая глупост защо си я причинявам, обаче момичето в ролята на Дороро ме лепна за екрана и благодарение на нея стигнах един преломен момент във филма от който започна да ми харесва . Не ме грабна от начало , даже малко ме беше изнервил , но това е от онези филми на който просто трябва да се даде шанс. Знам че има втора част, но  до нея така и не стигнах , а бих искала да я гледам :)    

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаше да...както спомена ukio има доста заглавия на които трябва да се акцентира от по старите тъй като тогава този форум не е съществувал. Сега примерно е трудно някое такова заглавие да се изплъзне от текущите...

Момичето е Коу Шибасаки. По нейна линия се хванах да го гледам както и Батъл Рояла тъй като е незаслужено пренебрегвана досега актриса специално тук и гледам да й актуализирам филмографията тъй като темата й е моя. ^^

Иначе мен си ме грабна отначало тъй като обожавам такива сюжети, а йокаите са ми слабост по принцип тъй като японският фолклор ми е на сърце. Е тук не е много фолклорно ама има безспорно добри идеи като това дето си възвръща чаркалаците постепенно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам с какво качество е, но го има v-box, което все пак е алтернатива. Не съм сигурна, но това май е първият филм с йокай , който бях гледала и след първите, който гледах . Вярно, че е  Коу Шибасаки ( не погледнах името ) и сега излиза, че на тази жена трябва да дам още веднъж шанс и да си допълня филмографията й . Ясно си спомням, че тук тя ме залепи ( буквално) за екрана и ми направи силно впечатление, но не попаднах скоро на неин филм и съм забравила как изглежда и честно казано, не я харесвам като актриса наричам я красивата цупла. Но до сега съм в заблуда, че за пръв път съм я гледала в Good luck  :) .

Както и да е, спомена от дороро ще си остане : странен , но хубав филм и е много добре, че си има тема - заслужава я 

 

П.П Ксе, благодаря. Бях решила, че отново са виновни техническите ми „умения“ за дето не намирам втората част  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо, аз години наред прекопавах Гугъл кат` нива за компир в търсене на инфо за тая втора част :28558: Нещо са се отказали да я снимат, но не са си направили труда да съобщят гръмко за това.

 

Мацката последно я гледах май във "Влюбения андроид", но не мога да кажа много за играта й там, щото нито сериалът ми хареса, нито ролята й, нито дори тази на Кимура, в резултат на което дропих с унила прозявка.

 

А, и да си споделя един много забавен за мен момент от "Дороро" (с малко цензура):

 

 

През целия филм се чудех, дали някой демон му е отмъкнал та*аците и дали вече е успял да си ги извоюва обратно :28558: Все пак немалко части трябваше да е пръснал по толкова таласъмища, пък с малката крадла бромансът можеше да премине в романс. Та затова ми беше крайно забавна сценката, в която изяде един шут в чатала, което дискретно намекна за възстановеното му мъжко достойнство :28558:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво щеше да има продължение да. Те затова си запазиха половината демончета и даже отчетоха бройката на края ама явно по някакви причини са решили да не правят. Иначе има манга, там сигурно има някво развитие, а антагонисти при такива сетъпи винаги може се изнамеят. Ама това противопоставяне баща-син наистина си беше някакъв пик в историята тъй като и двамата герои бяха навързани покрай тая работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опааа, Кева, тук отчитам разлика теб ☺. Този филм го гледах преди 5 и повече години, и след това поне 3 години не гледах нищо японско, видя ми се много зле: падение в киното за развлечение и цялостна проява на лош вкус... Де да знам, че съдбата ще си го върне и после за две години така ще хлътна... пак по японски, но различни истории...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...