Jump to content

Recommended Posts

vEM9WY9ufaIeX8xHdHyJ8H2udNz.jpg

 

Dororo

どろろ

Държава: Япония

Година на излъчване: 06.01.2007

Времетраене: 139 мин.

Директор: Akihiko Shiota

Сценарий: Osamu Tezuka (comic) Masa Nakamura (screenplay)

Продуцент: Takashi Hirano

Студио: TBS

Дистрибутор: Toho

 

Каст

Satoshi Tsumabuki - Hyakkimaru

Kou Shibasaki - Dororo

Kiichi Nakai - Kagemitsu Daigo

Mieko Harada - Yuri

Eita - Tahomaru

Tetta Sugimoto - Sabame

Kumiko Aso - Ojiya

Anna Tsuchiya - Sabame lady

Hitori Gekidan - scamp

Katsuo Nakamura - Bipa

Yoshio Hrada - Jukai

Shun Sugata

Kitaro

Hatsuo Yamaya

Satoshi Hakuzen - guardian

Misayo Haruki

 

Плот: Героят, Хякимару (Сатоши Тсумабуки) е странстващ "ловец на демони" чиито телесни части - 48 за да сме точни - биват присадени на главата и торса му от доктор билкар (Йошио Харада) , който го открива изоставен като бебе. Процесът протича по начин напомнящ "Франкенщайн" и "Островът на д-р Мороу". Баща му, който е бил военачалник дава оригиналните му телесни части на 48 демона в замяна на сила. Когато Хякимару убива демон си възвръща една от тези части.

 

В една битка срещу огромен паяк-демон той бива забелязан от Дороро (Коу Шибасаки), дрипава крадла, която е впечатлена не само от уменията на Хякимару с меча, излизащ от ръката му, но и с новият крак, който му израства след като разсича противника си. Дали той е човек или чудовище? След като чува историята му от възрастен бард, тя решава да се присъедини към него и да разбере сама истината.

 

Дороро се облича и говори като мъж, но очевидно има повече от приятелски интереси спрямо този странен, страховит, но и добре изглеждащ бионичен войн. Това, което ги свързва обаче са различните им битки с демоните. Дороро се доказва като безстрашен съюзник както и такъв какъвто се забърква в неприятности в по деликатни ситуации. Хякимару решава, че трябва да поеме сам, когато се среща с най-безмилостният си враг, собственият си баща. През това време Дороро разбира, че приятелят й е син на човека, който е убил баща й и я оставил сирак. Дали това ще е края на едно приятелство?

 

Свали тук: :click: (eng subz) :click: (bg sub, ама няма сийд за сега)

 

Свали с български субтитри :subs:  :click:

 

Бележка: Още едно попълнение с Коу! Приятен, интересен и динамичен филм с много фантазия. Очаквах ефектите да са по дървени за аякашитата, но ме изненадоха приятно. Историята и личната драма на главният герой ми допадна, а битките биват. Коу както винаги си цепи мрака...след деликатната й hime-like героиня от Orange days драмичката тая tomboy роля ми дойде като гръм! :D

 

Link to comment
Share on other sites

Нямал ли е тема ? Ех, когато го гледах първоначално се чудех, тая глупост защо си я причинявам, обаче момичето в ролята на Дороро ме лепна за екрана и благодарение на нея стигнах един преломен момент във филма от който започна да ми харесва . Не ме грабна от начало , даже малко ме беше изнервил , но това е от онези филми на който просто трябва да се даде шанс. Знам че има втора част, но  до нея така и не стигнах , а бих искала да я гледам :)    

Link to comment
Share on other sites

Нямаше да...както спомена ukio има доста заглавия на които трябва да се акцентира от по старите тъй като тогава този форум не е съществувал. Сега примерно е трудно някое такова заглавие да се изплъзне от текущите...

Момичето е Коу Шибасаки. По нейна линия се хванах да го гледам както и Батъл Рояла тъй като е незаслужено пренебрегвана досега актриса специално тук и гледам да й актуализирам филмографията тъй като темата й е моя. ^^

Иначе мен си ме грабна отначало тъй като обожавам такива сюжети, а йокаите са ми слабост по принцип тъй като японският фолклор ми е на сърце. Е тук не е много фолклорно ама има безспорно добри идеи като това дето си възвръща чаркалаците постепенно...

Link to comment
Share on other sites

Не знам с какво качество е, но го има v-box, което все пак е алтернатива. Не съм сигурна, но това май е първият филм с йокай , който бях гледала и след първите, който гледах . Вярно, че е  Коу Шибасаки ( не погледнах името ) и сега излиза, че на тази жена трябва да дам още веднъж шанс и да си допълня филмографията й . Ясно си спомням, че тук тя ме залепи ( буквално) за екрана и ми направи силно впечатление, но не попаднах скоро на неин филм и съм забравила как изглежда и честно казано, не я харесвам като актриса наричам я красивата цупла. Но до сега съм в заблуда, че за пръв път съм я гледала в Good luck  :) .

Както и да е, спомена от дороро ще си остане : странен , но хубав филм и е много добре, че си има тема - заслужава я 

 

П.П Ксе, благодаря. Бях решила, че отново са виновни техническите ми „умения“ за дето не намирам втората част  

Link to comment
Share on other sites

Ооо, аз години наред прекопавах Гугъл кат` нива за компир в търсене на инфо за тая втора част :28558: Нещо са се отказали да я снимат, но не са си направили труда да съобщят гръмко за това.

 

Мацката последно я гледах май във "Влюбения андроид", но не мога да кажа много за играта й там, щото нито сериалът ми хареса, нито ролята й, нито дори тази на Кимура, в резултат на което дропих с унила прозявка.

 

А, и да си споделя един много забавен за мен момент от "Дороро" (с малко цензура):

 

 

През целия филм се чудех, дали някой демон му е отмъкнал та*аците и дали вече е успял да си ги извоюва обратно :28558: Все пак немалко части трябваше да е пръснал по толкова таласъмища, пък с малката крадла бромансът можеше да премине в романс. Та затова ми беше крайно забавна сценката, в която изяде един шут в чатала, което дискретно намекна за възстановеното му мъжко достойнство :28558:

 

Link to comment
Share on other sites

Хубаво щеше да има продължение да. Те затова си запазиха половината демончета и даже отчетоха бройката на края ама явно по някакви причини са решили да не правят. Иначе има манга, там сигурно има някво развитие, а антагонисти при такива сетъпи винаги може се изнамеят. Ама това противопоставяне баща-син наистина си беше някакъв пик в историята тъй като и двамата герои бяха навързани покрай тая работа.

Link to comment
Share on other sites

Опааа, Кева, тук отчитам разлика теб ☺. Този филм го гледах преди 5 и повече години, и след това поне 3 години не гледах нищо японско, видя ми се много зле: падение в киното за развлечение и цялостна проява на лош вкус... Де да знам, че съдбата ще си го върне и после за две години така ще хлътна... пак по японски, но различни истории...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...