Ragnos Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Поради зачестили оплаквания за непристойни и откровено провокативни коментари в темите на подфорум "Музикална сцена", реших да ви припомня една доста хубава публикация от съседния раздел "Звездите от киното", написана от parab преди няколко години. Думите по-долу са нейни, като аз само си позволих да заменя "актьори/актриси" с "певци/изпълнители/групи". Подчертавам, че написаното представлява допълнение към Общите правила на форума и ще се прилага с пълна сила при сигнал до модераторите, а системното му погазване може да доведе и до временни или постоянни забрани за писане на съответните потребители. Искам да отправя няколко предупреждения за писането в този раздел. 1. Моля ви, не се карайте за певци/изпълнители/групи!!! Първо, глупаво е! Второ, глупаво е! Трето, освен, че е глупаво - е и смешно!2. Темите са направени не за да се обсъждат кой какви лиги точи по човека, кой колко го иска за себе си, кой няма да го раздели с други и пр. подобни, а за да се обменят впечатления за съответните певци/изпълнители/групи, мнения за участията им в различни проекти, новини, личностни достойнства, без да се предявяват нелогични претенции... Всичко извън това влиза в графата оффтопик и ще бъде изтрито, защото не носи абсолютно никаква информация за певеца/изпълнителя/групата, а само за личните въжделения на пишещия, които в някои случаи влизат в конфликт с подобни на друг потребител и се получават съвсем излишни и абсурдни спорове.3. Ако имате да кажете нещо за съответния човек - изразете го с повече от една дума или възклицание. Пускането на едносрични постинги, публикации с емотикони без текст, мнения от рода на: "Голям сладур!", "Ще го изям", "Колко е секси", "Ах, само да ми падне", "Леле, изпадам в криза" и др. подобни ще бъдат трити. Това, което правят всички звезди и идоли, е да въздействат! Реакцията на възхита, провокация и възбуда за всеки, който е фен, е неминуема и гарантирана, така че просто не си струва да се хабите и да го пишете.Просто си представете страница след страница следния разговор:- Ох, какъв е сладур...- Да, невероятен сладур...- О, ще го изям!- О, искам го за мен!- Не, ще припадна!- Само да ми падне...Идеята на форума не е да се ползва за празни приказки и лични разговори. Всъщност това не спада в графата дискусия, а е по-подходящо за категориите "Лични дневници". Затова, ако ще споделяте лични въжделения и мераци - правете го на друго място, не тук. Нито е достойно за вас като фенове, нито за самия човек, на който сте фен.Ясно е, че като видите по-разголени снимки - сърцето трепва. Не е нужно да пишете по няколко поста, в които повтаряте това.Ясно е, че всяка нова продукция ще предизвика вълнение. Но не е нужно да пишете по няколко поста, в които повтаряте колко нямате търпение.Ясно е, че като кажете "Аз съм му фен", ще си го обичате, уважавате, защитавате, лигавите и т.н. Но не е нужно да го повтаряте във всеки пост, защото... чували сте лафа за разваления грамофон, нали? 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts