Jump to content

Избърсване на лигите - версия 2


Recommended Posts

Поради зачестили оплаквания за непристойни и откровено провокативни коментари в темите на подфорум "Музикална сцена", реших да ви припомня една доста хубава публикация от съседния раздел "Звездите от киното", написана от parab преди няколко години. Думите по-долу са нейни, като аз само си позволих да заменя "актьори/актриси" с "певци/изпълнители/групи". Подчертавам, че написаното представлява допълнение към Общите правила на форума и ще се прилага с пълна сила при сигнал до модераторите, а системното му погазване може да доведе и до временни или постоянни забрани за писане на съответните потребители.

 

 

Искам да отправя няколко предупреждения за писането в този раздел.

 

1. Моля ви, не се карайте за певци/изпълнители/групи!!! Първо, глупаво е! Второ, глупаво е! Трето, освен, че е глупаво - е и смешно!

2. Темите са направени не за да се обсъждат кой какви лиги точи по човека, кой колко го иска за себе си, кой няма да го раздели с други и пр. подобни, а за да се обменят впечатления за съответните певци/изпълнители/групи, мнения за участията им в различни проекти, новини, личностни достойнства, без да се предявяват нелогични претенции... Всичко извън това влиза в графата оффтопик и ще бъде изтрито, защото не носи абсолютно никаква информация за певеца/изпълнителя/групата, а само за личните въжделения на пишещия, които в някои случаи влизат в конфликт с подобни на друг потребител и се получават съвсем излишни и абсурдни спорове.

3. Ако имате да кажете нещо за съответния човек - изразете го с повече от една дума или възклицание. Пускането на едносрични постинги, публикации с емотикони без текст, мнения от рода на: "Голям сладур!", "Ще го изям", "Колко е секси", "Ах, само да ми падне", "Леле, изпадам в криза" и др. подобни ще бъдат трити. Това, което правят всички звезди и идоли, е да въздействат! Реакцията на възхита, провокация и възбуда за всеки, който е фен, е неминуема и гарантирана, така че просто не си струва да се хабите и да го пишете.
Просто си представете страница след страница следния разговор:
- Ох, какъв е сладур...
- Да, невероятен сладур...
- О, ще го изям!
- О, искам го за мен!
- Не, ще припадна!
- Само да ми падне...
Идеята на форума не е да се ползва за празни приказки и лични разговори. Всъщност това не спада в графата дискусия, а е по-подходящо за категориите "Лични дневници". Затова, ако ще споделяте лични въжделения и мераци - правете го на друго място, не тук. Нито е достойно за вас като фенове, нито за самия човек, на който сте фен.
Ясно е, че като видите по-разголени снимки - сърцето трепва. Не е нужно да пишете по няколко поста, в които повтаряте това.
Ясно е, че всяка нова продукция ще предизвика вълнение. Но не е нужно да пишете по няколко поста, в които повтаряте колко нямате търпение.
Ясно е, че като кажете "Аз съм му фен", ще си го обичате, уважавате, защитавате, лигавите и т.н. Но не е нужно да го повтаряте във всеки пост, защото... чували сте лафа за разваления грамофон, нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...