Jump to content

Идея за парти с азиатска музика /Пловдив/


Recommended Posts

Здравейте. Въпреки, че не съм от най-активните хора в темите, наблюдавам форума от доста години [още преди преместването, въпреки загубения акаунт] и от едно известно време ми се върти идея. В момента всъщност не мога да се сетя как се зароди всичко, но подробно си говорихме със съфорумничка от Стара Загора, която прие радушно идеята - доколкото разбирам и други хора от обкръжението й. Замислих се защо след като с други хора можем да си правим партита с музика, която ни допада (и няма нищо общо с масовата клубна/дискотечна музика), не може ли да се направи и същото, но с азиатска музика? В моите разбирания това е от части к-поп, японска и (да не си кривя душата) мъничко китайска. Никой не слага ограничение за произход или стил, стига да в унисон с идеята ;)

В крайна сметка - защо не, какво пречи? Отговора - не познавам повечето от хората тук, още по-малко из страната, а и колкото и да харесвам азиатското - не се чувствам способен да организирам музикално вечерта. Това бе причината да потърся контакт с други хора от форума, като цяло отзивчиви, но удряме на камък - водещ(и)/DJ - няма. Добре, водещ - силно казано, но някой, който има поне минимум познания как да работи с клубна аудио/визуална техника и способността да организира правилно музиката. Помощ ще му се окаже, разбира се. А, да. И място. Намерих такова. Има клуб в Пловдив, който е по-отворен към различния тип събития и собствениците редовно се стараят да правят такива. За да не става реклама (не ми е това целта) нека за сега не споменавам мястото. Все пак е на Главната, удобна локация, добър транспорт. Не е голямо - две относително малки зали, бар, малка сцена. Уюутно място (по моите разбирания), не се пуши вътре, горе има "пушалня". Шум може да се вдига колкото си искаме - не пречи никому, а собствениците стоят докато има хора. Да го затворим в 6-7 сутринта е нормално. Никой не бърза да хлопне кепенците докато има доволни клиенти. Присъствал съм на събития със 120-130 човека - тогава става малко тясничко, но комфортно все пак. Когато се събираме "наши хора", рядко присъстват повече от 20 човека и въпреки това собствениците са ок да ни предоставят клуба (той все пак остава отворен за външни хора), но предполагам при достатъчно желаещи да дойдат ще може да се ангажира изцяло. Не е ставало дума за "вход", такъв може да си поставим ние, ако и само ако има някакви сериозни разходи по организацията. Може би, за да се покрият нечии разходи - примерно DJ и подобни. Off: Не знам защо ми се върти в главата суши. Може би защото съм гладен :D

Озвучаването е ок, има някакво цвето-музикално оборудване, така че и това е ок, цените - поне за нещата, които пия аз са също нормални, т.е. не е скъпо. Храна/мезе/залъгалки не се предлагат, но не вярвам да е проблем, ако някой иска нещо да се случи - правили сме го. Само трябва човек зад пулта и хора, на които им се забавлява по по-различен начин. С други компании, както казах, съвсем непрофесионални DJ с един лаптоп или купчина CD-та правят нещата супер добри :) Добавяли сме и проектор към едно аудио-визуално преживяване и добре пасна, но си беше доставен отделно - не е част от клубното оборудван, така че и това е опция, ако си осигурим техниката.

Ако решим да се прави нещо трябва само да се запази дата. Заявка 2-3 седмици по-рано е ок, за да не съвпадне с друго събитие от техния или форумния календар. Мисля, че няма проблем да е петък или събота, за да е по-удобно човек да разпусне. По въпроса с непълнолетните без придружител, за съжаление не върви по закон, а хората го спазват. Клубът отваря към 20 часа - всичкото време след това е наше.

На първо време пускам темата, за да "сондирам" има ли интерес към такова нещо. От друга страна се търсят:

- Човкът зад пулта, поне един, още по-добре няколко, които могат да си синхронизират листите от сет до сет. Или просто някакви хора, които да се престрашат да пускат музика, останалото ще се случи :P

- Някой със способности да направи постер? Скаран съм с такива обработващи програми  :blush: В краен случай просто ще помоля някой извън форума. И съвсем не е задължителен.

- Ако има интерес - да се популяризира идеята. Все пак мисля, че форума е по-подходящото място от ФБ, но ... може и иначе. Поне аз ФБ не ползвам, така че и тук ще е добре някой да се включи.

- И най-вече хора, на които им се забавлява? :)

Ще се радвам да осъществим контакт, с който се престраши да направи нещо, за да се случи такова събитие. ЛС-та се приемат всякакви - конструктивни, критични или каквото ви дойде, темата е отворена за обсъждане на кой с каквото му хрумне :P Самият аз нямам опит с правене на такива събития, помощ всякаква приемам.

Пак казвам - никаква идея за професионално организиране, просто хората с желание и общи интереси. Така е било до сега и винаги е било хубаво. В случай, че ни хареса - не виждам проблем да стане "различното забавление петък/събота вечер". Поне от време на време  :asian:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Азиатското парти лично на мен ми звучи супер готино.

Дали ще стане със зведението в Пловдив не знам,но си мисля за разгрявка да опитаме със един азиа-playlist.

Т.е.списък с любими и парти песни

Аз започвам с ьъм-ъьм на Липсервиз и Спиди86

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да предположим, че в Пловдив има 100 човека, който слушат кпоп. 60 от тях да са под 18 години. Други 10-15 ще са заети с нещо друго на съответната дата и няма да могат да присъстват, въпреки желанието си. И в крайна сметка не остават много хора. Това, разбира се, са теоретични цифри, но просто искам да кажа, че трудно стават нещата. Такова ми е мнението и като цяла за българския народ. Има някаква идея и много хора са ЗА, но когато дойде момент тази идея да се реализира много се покриват и в крайна сметка или нищо не става или се прави наполовина.

 

Стига негативизъм, а и нещо позитивно да има в моя пост. Аз съм от град Русе и съм на 26 години. Когато започнах да се уча да пускам на плеъри бях на 17. На 18-19 години станах и резидент в един клуб в Русе, пусках електронна музика. А преди това съм пускал в други 2 клуба, където пусках всякаква музика. Кпоп слушам от края на 2012-та година и от тогава главно слушам това. Слушам и някои подбрани японски изпълнители, но най-вече карам на корейско. Събрал съм си и солидна кпоп папка (60ГБ), но при условие, че пазя целите албуми на изпълнителите, дори и не всички песни да ми допадат. Спирам да се хваля и казвам главното - склонен съм да дойда до Пловдив и да ви бъда DJ, ако ми се покрият разходите, което май ще рече билетите и евентуално да пийна някоя и друга количка зад пулта. Алкохол не консумирам, когато смесвам, щот съм професионалист :D А ако се наложи и да се приспива в града ми намерете някоя корейка, която да ме приюти. :) Сега сериозно! Ако има достатъчно голям интерес към такова събитие, което ще рече поне 50 човека и ако наистина можете да си позволите да ми платите пътните и хотел (ако се наложи), аз съм склонен да дойда.

 

Ако моето предложение ви интересува, може да се свържете с мен на лични и нека да обсъдим нещата с подробности.

 

А да! И нещо много важно - микрофон не използвам и не ми се е налагало. Така, че ако ви трябва човек, да ви вика: "И сега ръцете горе и вдигнете малко шум.", то аз със сигурност не съм вашия човек.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасна идея и има кой да я осъществи. За организацията, постера и всичко останало може да се обърнете към художничката, ще Ви окаже пълно съдействие. Това беше жокер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъмп на ултрастара тема.

 

В Пловдив вече има доволен брой new wave кафенета с млади собственици, които съм сигурен, че са айляк да пуснат малко корейско по spotify-a, който така и така им е отворен на компютъра.

 

Ако се организира форумна среща, дори и малобройна, знам кафета, които ще ни угодят на прищявката с музиката ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само повдигам темата да погледна дали някои от писалите случайно са се преместили в Пловдив, и следователно да ги притесня по Какао.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...