Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Scholar Who Walks the Night

밤을 걷는 선비

по  комикса на Jo Joo Hee, Han Seung Hee, Jang Hyun Joo

Страна: Южна Корея

Жанр: исторически, фантастика, драма, романтика

Период на излъчване: 8 юли 2015 - 10 септември 2015

Епизоди: 20

Дни на излъчване: сряда и четвъртък 21:55

Телевизия: MBC

Режисьор: Lee Sung Joon

 

Участват:

Lee Jun Ki - Kim Sung Yeol

Lee Yoo Bi - Yang Sun

Kim So Eun - Hye Ryeong

Shim Chang Min - престолонаследник

Jang Seung Jo - принц Садонг

 

Сюжет: По времето на династия Чосон семейството на Чо Янг Сон е обвинено в измяна и губи всичко. За да свърже двата края, Янг Сон обикаля улиците, облечена като мъж, и продава книги. Така се запознава с красивия и мистериозен учен Ким Сонг Йол, който работи в Хонгмунгуан. Сонг Йол всъщност е вампир и продължава да бъде преследван от спомена за първата си любов Мьон И, особено след като среща нейна двойничка в настоящето - Че Хе Рьон, дъщеря на благородник. Междувременно в двореца живее и злият вампир Гуи, който е готов на всичко, за да попречи на коронования принц да седне на трона.

:essub:

 

Свали с български субтитри: :click: :click:

Онлайн с :subs::click:

Свали с български и английски субтитри: :click:

Свали с руски субтитри + OST :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее, обожавам Lee Jun Ki, но още не мога да определя дали новината, че са го избрали за главната роля ме радва. Особено след като имаше спекулации за Park Hae Jin :( Нямам търпение излъчването да започне, за да спра да се тормозя между реалният избор и отпадналите възможности... Не мога да разбера по другите форуми и сайтове какво толкова плюят Changmin и актоьорските му заложби. Ролята му в Mimi беше много добре изпълнена. Той поне не стои като дърво на екран, за разлика от Yunho - хубаво дръвце, но все пак такова... =^.^= Ох, да идва юли вече... толкова далечен ми се вижда... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От прочетеното до сега правя следните изводи

- поредния исторически сериал, в който момиче се прави на момче (на такива съм се нагледала). Единственото, с което за начало могат да хванат зрителите е актьорския състав и това, каква е тайната на момчето? Аз лично ще наглеждам, за коментари на хора, които са изгледали поне няколко епизода, за да видя мнения и да преценя заслужава ли си отделянето на време. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам, че  е добавен и трейлър. Само аз ли забелязах частта, която са "откраднали (взели)" от Здрач: Зазоряване, където показваха как Бела става вампир. Следователно ми става ясно какво е момчето с тайната. Което ме води към мисълта, че ще се гледа нещо от сорта на Бела и Едуард 2. 

Хаха сега ми е интересно да видя какво ще се получи от Здрач в корейски сериал и то исторически. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Elayne, сериалът стартира днес във времевия слот на Warm and Cozy. Така че приятно гледане, в случай че наистина имаш желание да го гледаш.

 

Извинявам се предварително, за това което ще кажа, но не мога да се въздържа. Automatisch.Engel, като изключим оскъдното резюме (тук във форума), което все пак е резюме, а не спойлер информация за сюжета и ТАЙНАТА на младежа има навсякъде из интернет пространството, особено имайки се предвид, че това е тв интерпретация на манха, която датира от 2012 г. насам. Наистина не разбирам какво им е на всички, че веднага щом се появи нещо ново за вампири (и не само корейско), то веднага бива сравнявано със Здрач? Истории за немъртвите са се разкзвали много преди въпросното четиво, ще се разказват и след това. Не мога да си обесня кому е необходимо темата Здрач да бъде превръщана в някакъв преломен исторически момент в лютературата/киното. Но както и да е. Това са си мои дерзания...

 

Лично аз, възлагам големи надежди на актьорите, който до момента не са ме разочаровал нито веднъж (поне с изпълненията им, които съм гледала). Двама от сценаристите всъщност са и автори на манхата, което е още един плюс, особено ако са решили да се придържат стриктно към историята, която комиксът разказва, а не да въвеждът големи, уж сензацьонни за зрителите промени. Много е рано да се съди един сериал само на база жанра, който засяга и то независимо дали си подражател на върпосната тематика или не.

 

На всички, които планират да следят Scholar Who Walks the Night, пожелавам приятно гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата ме заинтригува въпреки вампирските глупости за мен. С нетърпение очаквам втора серия. Напомня ми за "Се... (къв беше) скандал", само че във вампирски вариант. Аз доволно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, е моя е грешката, че не съм гледала филмите... И все пак първи епизод изглежда обещаващ.

 

 

Сцената с катерицата беше наистина забавна на финала. ^_^

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:28558: Пък да не говорим за обещаващата сцена 

от превюто на втора серия как любовно я беше хоризонтирал момата и се изкушаваше да й гризне вратлето. Ей да им се неначуди човек .... и как не се сети, че трябва да й забие колеца на любимата си след като я ухапа, че да не вампиряса и тя, пък за оня грозния баш вампир да не говорим ... голям пропуск - да му падне поне три тона камък отгоре, оня да вземе да изпадне в несвяс и нашия дето му се точеше да го направи на парченца да пропусне да му забие колеца и да му резне главата. На това му се вика Епохален пропуск  :swoon: Ама как хубаво са улучили с актьора за баш вампира. Този актьор/манекен/фотомодел има точно вампирско излъчване винаги съм си мислела за него, че е хем "грозен" /по-скоро има нещо антипатично и застрашително в него/ хем притегателен.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Третия епизод беше върха. Набира все повече инерция драмичката. А и най-после хубава песен :) А краят на епизода така ме наелектризира,все едно гушнах електрическа змиорка.

 

https://www.youtube.com/watch?v=KFf4Qy-uxU8

Редактирано от mi6lence
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След сравненията със Здрач без малко да се откажа да го гледам( нито книгите/до средата на първа стигнах преко сили/, нито филма успяха да ме грабнат), но после все пак реших да го пробвам. Първи епизод ми беше малко неубедителен, особено странните физиономии на Lee Jun Ki когато стана вампир-веднага си спомних онова определение за физиономията тип "запек"(сори не помня нито сериала, нито чие беше, но му лепва иделано тук :lol2: ), но пак си го изгледах и постепенно историята ме грабна. Историята е предвидима, но добре представена и дори има малка чуденка-какъв е този специален план, който ще разакара Гуи.

Повечето актьори съм ги гледала в поне няколко неща  и имам някаква представа какво могат, но се изненадах от Lee Yoo Bi  и Choi Kang Chang Min.

Choi Kang е по-уравновесения досега. Образът, който изгражда засега е стабилен. Не преиграва, не изпъква, но не се и губи на фона на останалите. Вписва се прекрасно в екипа, чак ме е яд, че не го помня от Атина, но и не се изненадвам. На фона на онези двамата, които са направо чудовища на екрана-камерата направо ги обожава особено Cha Seung Won :D , пристрастна съм сори-щеше да е чудо да съм го запомнила. 

Lee Yoo Bi малко ми преиграваше в началото(познах я по навика да си хапе долната устна, освен ако не е нарочно де ;) ), но постепенно и нейният образ се избистря. Не мога да спра да се чудя какво им има на очите на корейците та да не разберат когато едно момиче се прави на момче и то трябва да се съблече за да разберат, но... Като се има предвид историческия период е сравнително правдоподобно, просто защото е било забранено и съответно немислимо някой да го направи. Освен това това е първия сериал, в който получавам смислено, логическо и историческо обосновано обяснение защо го прави героинята. Подобни практики са често срещани в традиционните общества, включително у нас и то почти до средата на миналия век-за да предпазят детето от уроки, болест и тн, но това е вече малко офтопик.

Колкото до астралният ми близнак,  Гуи :D ..ами докато не си отвори устата е добре :896767: . На вид го докарва, но определено му трябват уроци иначе язък за този дълбок тембър :P 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ни "Здрач", ни "Мрак" съм гледала и хич си не падам по вампири, но на тия няма как да им устоиш.Баш вампирът ми е един от най-своеобразните корейски актьори,с уникално излъчване, а добрият е доказал. че няма нещо, което да не може да изиграе.Мацките, са ми все тая, особено главната.Бившата,за мен по-радва окото.Изгледах накуп излезлите  епизоди-6 броя и...като за приказка- става за гледане, най-вече, заради двамата кръвопийци.Принцът- разумно премерена роля, като за айдъл- справя се мисля, доста по-добре от съгрупника си с актьорстването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айш, кви са тези корейци сценаристи и хора-вампири. 

Нашият остави мацката да я млатят в затвора и най-спокойно си играе на дедектив по следите на изчезналата книжка. Това малко ми напомни на "Луната, която обгръща слънцето" и там оня "пекания" Кинг остави мацката в затвора да я млатят щото така било най-добре за всички. Страхотен сценарии :slap: 

 

Да не останем без главна героиня докато скулъра си се разхожда денем и нощем и никаква не я е свършил до сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скука с вампири. И без тях-пак скука. Девойката се мъчи да се направи на интересна-уви, с тази роля не е уцелила. Дано И Джун Ки да е взел много голям хонорар за участието си в това нещо-не виждам друго оправдание за присъствието му тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз изгледах половината на 1 еп. и се отказвам, това е някакво абсурдно недоразумение за мен.

 

PP Исках да пиша в темата на Scholar who walks the night, но защо съм пуснала коментара си в тази тема нямам на идея, сори.

Редактирано от mrnkaloto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега изгледах 10-ти епизод и ... 

възможно ли е Ян Сон да е пра-пра ..... внучка на вампира. Когато той каза, че има дете от жена показаха една рисунка с графит на жена и веднага след това Ян Сон. Не си приличаха според мен (портрета по си приличаше с малката й сестра), но на корейците не мога да им намеря приликите все още между лицата на живо и портретите с графит. То и Скулъра веднъж го показаха нарисуван с графит и изобщо не открих прилика с него. Та ... още защо си мисля, че Ян Сон може да е пра, пра ... внучката на Вампира-Гви, ами защото всеки път като я разсъблекат и ни навират пред погледа един белег на лявото й рамо. Даже Скулърът вече 2-3 пъти се заглежда в него. Ма не му идва нищо на ум май. Белегът е като от изгорено сякаш да бъде заличен някакъв уличаващ родилен белег. Сега докато пиша се сещам и за друго - разбирам защо осиновителят й я обличаше като мъж, за да изхранва семейството си, но защо истинският й баща я е обличал като момче и дори като момче е била представена на Принца наследник т.е. в кралския двор са я мислели за момче. Възможно ли е бащата да е знаел, че дъщеря му е част от секретния план за унищожаване на вампира и затова да е заличил родилния й белег и да я е обличал като момче, за да я опази до момента, в който ще я вкарат в действие. Но Вампирът-Гви е убил и него и принц Садо и така истината за нея е останала неразкрита. Ако е тя, защо обаче не се проявяват някакви пара способности у нея. Да му се не види, сега кога ще дойде другата седмица, че да подразберем нещо по въпроса.... Има и вариант да е дъщерята на първия министър, но не ми се вярва да е тя и няма да разсъждавам в тази посока, въпреки че тя има най-големите шансове да сработи така нещата, че да го гътне. И каква беше врътката с двете кутии, които принц Садо даде на Принца наследник, а той даде едната на най-добрия си приятел момче, което всъщност се оказва девойката Ян Сон. Тука пак има нещо, защото тази кутия върви редом с книгата със секретния план. Връщам се да видя какво беше.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...