Ko_Erin Posted August 13, 2022 Share Posted August 13, 2022 @fractal разби ме с това описание на Оби-то. Реално си е баш така направен, но специално аз се израдвах максимално, че има включени заигравки и с прикуълите (незаслужено по мое мнение хейтени) и с оригиналите. Най-вече омразните ми три нови филми и мега-гига простотиите от тях бяха сведени до минимум. @asha съгласна съм с теб за носталгията и "старите спомени". Те и затова заложиха на това от Дрисни, че иначе феновете, както тръгнаха да бойкотират бълвочите им като нищо щеше най-сетне да падне главата на кака. Аз чакам Андор, от трейлъра никак не съм обнадеждена, но надеждата умира последна. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baioretto Posted August 13, 2022 Share Posted August 13, 2022 (edited) 14 hours ago, asha said: Някой, нещо да каже за "Манифест"? На мен сериала ми хареса, но не съм гледала и трите излезли сезона. (което е добро напомняне да го направя) И цялостната идея на "събитието", и личните истории са интересни. Ако си гледала и ти е харесал "4400-те", този също ще ти хареса. (а ако не си го гледала, бързо изтегляй и него) Edited August 13, 2022 by Baioretto 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fractal Posted August 13, 2022 Share Posted August 13, 2022 Преди 3 часа, Ko_Erin написа: разби ме с това описание на Оби-то. Реално си е баш така направен, но специално аз се израдвах максимално, че има включени заигравки и с прикуълите Чел съм наистина много (хейтърски) мнения за филми и сериали, и се опитах и аз в този жанр, и то при положение че сериалчето всъщност ми харесва, все пак е за отчитанe все по-далечния и все по-малко детски поглед от който го гледам Зa Андор не знаех че се задава, но съм по-скоро оптимист, въпреки че като гледам, отново сигурно би било по-добре да бяха направили някой стегнат екшън игрален филм като Rogue One. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bealonenomore Posted August 14, 2022 Share Posted August 14, 2022 Преди 12 часа, Baioretto написа: Ако си гледала и ти е харесал "4400-те", този също ще ти хареса... Той имаше ли си логичен завършек? Бях почнала да го гледам, ама що си мисля, че го зарязаха насред нищото след един от сезоните... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asha Posted August 14, 2022 Share Posted August 14, 2022 @Ko_Erin, много се извинявам, ама може ли Дъртото, демек аз , да пита нещо? Що е то "прикуъли". Една маса неоологизми-чуждици малко ми се губят като значение... И туй "Андор" ..., също. Ясно, че е поредната изсмукана история от изворът -майка "Междузвездните". Не е ли по едновремешно му "Ендор" - планетата с мечетата ууки/юуки от "Завръщането на джедаите"? Или е нещо друго? Явно доста неща съм пропуснала... @Baioretto, благодаря за включваането! Засега /добутала съм до 7-ма серия/ е интригуващ. Тъкмо в моята "кръвна група". В профила на Nushi ги има всичките сезони/ другаде не ги намерих/, но кога ще имам време за тях е друга тема. "4400" ми е много познат, може и да съм го почвала някога, но ми се губи. Явно трябва опресняване. Ох, старост - нерадост! @fractal, много си ти е готин обзора/ коментара/ рецензията за сериала. Свежарски и оригинален. И като се поразмислиш малко - верен, най-вече! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted August 14, 2022 Share Posted August 14, 2022 @asha важно е как се чувстваме . Прикуълите са първите три епизода, които прави Лукас. В тях участват Юън Макгрегър и Хейдън Кристенсен като Оби Уан/Анакин-Вейдър. Ендор е планетата от епизод 6 на еуките и няма нищо общо с Андор. Това е предисторията на героя от предисторията Касиан Андор от Rogue one. Да, объркан мармаладец е, но за заклети фенове си е бонус, друг е въпроса, че доят и извращават франчайза до степен да те отврати, но да не спамя повече. И наистина, за да не е само спам, ето още едно сериалче, което вълнува феновете. Тръгва от 21-ви август, поредната предистория, този път от ГОТ. "Домът на дракона" 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baioretto Posted August 14, 2022 Share Posted August 14, 2022 @bealonenomore Да, 4400-те завърши с доста отворен край, но въпреки всичко е добър сериал. Според мен, ако сценаристите бяха измислили логичен изход от заплетеното положение, до което се беше стигнало, мястото им е световната политика и то с надежда човечеството да процъфти. Това е един от сериалите, от които пазя много добри спомени. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bealonenomore Posted August 14, 2022 Share Posted August 14, 2022 преди 39 минути, Baioretto написа: Да, 4400-те завърши с доста отворен край, но въпреки всичко е добър сериал. Според мен, ако сценаристите бяха измислили логичен изход от заплетеното положение, до което се беше стигнало, мястото им е световната политика и то с надежда човечеството да процъфти. Това е един от сериалите, от които пазя много добри спомени. И аз го бях харесала, затова реших да питам – да не би да е имал нови сезони с логичен край, които съм пропуснала. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baioretto Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Една от любимите ми приказки: Once Upon a Time in Wonderland (2013) Не е точно екранизация на Алиса - по-скоро продължение на историята, но пък е много сполучлива и интригуваща. Наскоро открих, че е качена онлайн и възнамерявам да я изгледам с удоволствие отново. За теглене ТУК, а онлайн е ЕТО ТУК. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jira Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 Шантарам - по новелата на Gregory David Roberts. Гледах интервю с Чарли Хънам, в което каза, че не са могли да снимат в Индия заради Пандемията и са направили гетото в Тайланд, накара ме да погледна сериала. Не очаквах да ми хареса толкова, все пак кой обича да гледа гета, обаче взе че ме грабна. Актьорът в ролята на Прабу е доказателство, че външният вид няма значение, защото ми е един от най-симпатичните герои и приятелството му с Линбаба е уникално. Лиса също много ми харесва, докато Карла е красива, а в същото време адски студена и загадъчна. Изобщо всички актьори се справят много добре и e интересно да се види нещо различно като продукция. Пък и Чарли с дълга коса си е истински бонус. Един цитат, който си записах, "I think maybe it's the only time when men and women can truly be the same, when they are powerless and terrified. But women are forced to feel it so much more than men. By men, usually." Интервю с каста. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eowina Posted February 3 Share Posted February 3 Ти да видиш - "Hulu" са заснели нова екранизация по романа на Джеймс Клавел "Шогун"; Блакторн ще се изпълнява от британския актьор Cosmo Jarvis, в ролята на Торанага ще видим уважавания японски актьор Hiroyuki Sanada, а Марико ще е изгряващата актриса Anna Sawai. Аз съм от поколението, което израсна с версията на Ричард Чембърлейн и Тоширо Мифуне, та затова ще дам шанс и на този; дано само не ми съсипят някои от най - скъпите спомени с тази книга и сериал!!! 1 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts