Jump to content

Неазиатски сериали

Borean
 Share

Recommended Posts

"И просто ей така"....... съсипаха един култов сериал!

Изгледах първите два епизода на това дългоочаквано поредно продължение на Секса и градът.

Незнам дори откъде да започна. Нямаше нищо, ама абсолютно нищо, което да ми хареса и да

ми напомни поне малко, че гледам продължение на един толкова култов сериал. Бяха се постарали

да го наблъскат с всички модерни в днешно време неща - джендърство, полови равенства,

ковид, подкасти, да не говорим за супер нелепата и малоумна сцена дето Кари иска от Тузара 

пред нея да м*******ра. Саманта осезаемо липсва, и така още повече си личи немощта на останалите три героини.

Единственото хубаво нещо за мен беше края на епизодите и по-точно музикалното оформление, там давам 10/10,

останалото е пълна скръб. Изобщо не трябваше да го правят това чудо, някой неща е по-добре да си останат в миналото.

spacer.png

• Haha 2
  • Upvote 2

Хареса ми мини сериалът, но най-вече ме впечатли как Лили и Себастиан изиграха ролите си! Великолепни, особено Лили!

Памела Андерсън е отказала коментар, предполагам няма да има желание да гледа и преживява отново един от най-тежките моменти от живота й. Но поне сериалът хвърля светлина върху събитията и разбираме какво се е случило

Spoiler

и как Памела е оплюта и унизена, което води до срив в кариерата й и какви ли не други неприятности, докато Томи получава нов тласък и популярността му се вдига главоломно.

Би ми се искало да кажа, че днес отношението към жените е по-различно, но не мога.

pam-and-tommy.jpg

И една статия за тях и сериала, която ми беше много интересна. 

Sebastian-Stan-Lily-James-Pam-and-Tommy-

• Like 2

Невероятен сериал, страхотен каст, история от коята да ти настръхне косата, уви вдъхновена от реалността.

За мен един от най-добре направените американски сериали от поне пет, шест години.

Плашещ с реализма си, актуален с темата, която засяга, первезен с откровеността

на света в който живеем. Мръсотиите на биг фарма, здравето на хората като разменна монета,

алчността, безчувтвеността и бруталността на институциите, който уж са създадени да ни

защитават. Невероятен, препоръчвам го горещо, този сериал трябва да се изгледа и дано

накара повече хора да се замислят за бая неща.

Има го в замунда, първите три епизода са преведени, после карате на английски;).

spacer.png

• Thanks 1
  • Upvote 1

Сериал, който чаках с огромно нетърпение

и затаен дъх. Култови герои от най-любимата ми поредица Междузведни войни.

Говоря разбира се, за сериала Оби Уан Кеноби.

Десет години след триумфа на ситите, Оби Уан и Анакин

отново завладяват екрана и въображението на феновете си.

Засега съм доволна от първите два епизода,

имам разбира се и забележки. Рива сериозно ми лази

по нервите, но като цяло, за първи път от Rogue one

да имам желание и оправдани очаквания за нещо игрално свързано

с поредицата. Има много препратки и заигравки с феновете и към прикуълите /нормално/

и към оригиналните три епизода и към анимациите.

Нямам търпение да пуснат и трети епизод, дано градират все повече и повече.

Star Wars, Юън и особено Хейдън и ние верните фенове го заслужаваме.

Препоръчвам горещо и нека силата бъде с вас!;)

spacer.png

И нещо интересно, интервю с Юън и Хейдън. И една малка, но много наперена принцеса Лея.

Spoiler

• Like 2

@Ko_Erin и аз го чаках с нетърпение и съм много доволна от първите 2 епизода! :wub:Малката Лея е страхотна! А колко клипчета изгледах с Юън и Хейдън и им се радвам! :wub: Дочух и че ще има 2-ри сезон. :wub:

Загледах и Разговори с приятели, понеже Normal People много ми хареса, но определено не смятам, че е на нивото му, ще видим дали ще го довърша.

MV5BMWNmYjY1NzQtYWQyNC00OTAwLWI1NTUtMjIy

• Like 1

@jira много се радвам, че имам съмишленик и още

един верен фен на войните. Нямам големи забележки за първите три епизода,

но сега четвърти...... не отиват на добре работите, надявам се да е просто един кофти епизод.

Никога няма да им простя, ако съсипят точно образите на Оби-Уан и Вейдър/Анакин.

• Like 2

преди 30 минути, Ko_Erin написа:

@jira 

Никога няма да им простя, ако съсипят точно образите на Оби-Уан и Вейдър/Анакин.

След съсипването на Люк вече няма накъде по-зле.

Единственият светъл лъч е  Mandalorian B)

• Like 1

Изгледах 6-те сезона на Outlander, 3-те сезона на Salem, силиците ми стигнаха и за един сезон от The 100 /на трети съм преко сили и с много заспиване/ и май ще се връщам към азиатските, че зациклих тука.:rolleyes:

• Haha 2

преди 7 минути, helyg написа:

Изгледах 6-те сезона на Outlander, 3-те сезона на Salem, силиците ми стигнаха и за един епизод от The 100 /на трети съм преко сили и с много заспиване/ и май ще се връщам към азиатските, че зациклих тука.:rolleyes:

"Стоте" стават първите 2 сезона.

После маааалко още и става тотално мазало

• Haha 1
  • Upvote 2

Тъкмо до мазалото стигнах. Младите си правят каквото си искат, възрастните се  цакат кой е по-по-най... и всеки луд с номера си.

• Haha 1

3 hours ago, Rossi Yankova said:

"Стоте" стават първите 2 сезона.

Точно, като първи беше най-добрият. Фин беше моят човек, но актьорът явно беше решил да не се мъчи в разни триъгълници и осмоъгълници в следващите няяколко сезона. На мен ми е от зарязаните сериали, както и Outlander. 

Обаче сега като ме подсетихте за Томас Макдонъл, видях че има нови неща с него и ще ги прегледам. :icon_sunny:

Edited by jira

Мисля да почвам Stranger Things. 4-ти сезон много зашумя и се навих да го почна скоро. Какво мнение имате към сериала?

А любимите ми американски са: Love, Victor Shadowhunters (заради Malec) и Teen Wolf.

stranger-things-season-4-every-ending-has-a-beginning-i129581.jpg

Edited by mell_moonie

13 hours ago, mell_moonie said:

Мисля да почвам Stranger Things. 4-ти сезон много зашумя и се навих да го почна скоро. Какво мнение имате към сериала?

Много е добър.

• Like 1

Star Wars : Obi-Wan Kenobi

Off Topic

еп1) И изведнъж попадаме в еп1, еп2, и еп3 на Междузвездни войни, припомнени ретроспективно в първите 6 мин. на сериала, който можеше и да е игрален филм от 3 часа, самостоятелен като Solo или Rogue One, така биха се спестили известни разтакавания и припомняния и в 6те епизода. Останалата част на епизода с инквизиторите, напомня малко на "В очакване на варварите" (2019)
eп2) Третата сестра е на върха на билдинга, и скача от там като "Батман."
еп3) И изведнъж попадаме в "Игра на тронове", с появата на Индира Варма.
еп4) Нивото на интриги и предателства се повишава, и преминаваме през един "Воден свят"
еп5) Защитата на подземната крепост ни изпраща в безнадежността на "Матрицата"
еп6) Опит за плавен преход към еп4 "Междузвездни войни", какъвто имаше и в Rogue One.

• Like 2

Много детайлен обзор на минисериалчето "Star Wars : Obi-Wan Kenobi" дава @fractal.  

Повечето сравнения са ми познати и обичани заглавия/ изключая недовършените Тронове/ , май само  "В очакване на варварите" (2019) ми е неизвестна лента. 

Честно казано, съвсем скоро го открих в онлайн вариант и набързо го изгълтах. Може би началната ретроспекция ме" разнежи" по доброто старо време на първите части и след като продължи в някакси в много подобен стил, успя на ме омая, да ме вкара в обстановката и "старите спомени" , та изобщо не ми дойде на ум да търся и правя сравнения с други заглавия. Не, че не си личат разни заемки, както и остоянното повтаряне принципната структура на сюжета, ама поне за мен беше поносимо.

Като цяло успя да ми докара атмосферата на първите серии - без безумното много последващи специални ефекти и разнообразни космически твари; както и многоминутните преследвания и битки по въздух и вода, във вакуум/ в космоса/ и къде ли още не.

По-простичкото и носталгично издържано визуално представяне на ПРЕД-историята погъделичка старите спомени и както вече беше удачно отбелязано - даде сполучлив плавен преход към онова славно Начало на началата.:)

• Like 2

--------------

Някой, нещо да каже за "Манифест"? Препоръчаха ми го и успя да ме грабне с първите серии на първия сезон.  

manifest-43789-poster.jpg

• Like 1