Jump to content

Неазиатски сериали


Recommended Posts

Скоро трябва да тръгне втори сезон на twin peaks  :panda-145: . Понеже почти не помня първия, смятам да  ударя една ударна доза с агент Купар, Боб и Лора Палмър  :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музиката за сега  само въздейства  :896767: . След толкова години се оказва, че ми е малко скучно, а колко обичах тоя сериал  :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове



Уф! Днес почнах 13 reason why. Хем ме яде отвътре да го догледам, хем темата ми идва в повече, хем пък като почти всеки тийн-родител си блъскам главата как я докарахме до там - не че "по наше време" родителите ни знаеха всичко, ама сега ... Ей след такива "хамерикански" продукции корейските лъскавички айдъл историйки ми изглеждат почти като за таргет група 9 -11г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го и аз преди две седмици някъде ;) Историята се ядваше, дразнеше ме само, че градиха интригата на неизвестността върху шубето на главния герой да си изслуша касетите  :28558:

 

А, и сцената с катеренето беше безбожно глупава поради ред причини...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ау че силен сезон се очертавааа :) Тръгнаха едновременно два сериала по две мои любими книги - "Американски богове" и "Handmaid's tale". Първия го чекнах, силно начало и отличен каст. Ако и с екранизацията по Атууд са се справили така добре, това ще е една от най-добрите ми години що се отнася до сериалното зяпане :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, стига, на мен ми идва сухо след като пиключих сезоните на текущите сериали. Какво стана с The Strain, The Last Ship, нещо не се ли задава? Това American Gods на трейлър изглежда брутално... 

@andi11, и аз така го виждам с Колонията. Налага се да има! 

Крайно време е да видим колапса и какво ще има отвъд страната. Би трябвало там да се развива действието. Предполагам, че дори ще се стигне до атаки над друга колония, но не знам до кой град ще се пренесат?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хващай американските богове, няма да сбъркаш ;)

 

"Handmaid's tale" са го направили тегаво и депресиращо, колкото книгата, така че на малцина ще понесе, за жалост...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм с kcecke, силен сезон е. Боговете се гледат и от моя милост, но вместо Handmaid's tale-а аз пък гледам Fargo. Прдължава все така стабилно напред и в третия си сезон, първите 2 бяха бетон.

 

Другото нещо, което така гледам отвреме-навреме, покрай олелията дето вдигнаха из социалната мрежа е норвежкият Skam. В началото на първи сезон съм още. Допада ми, обаче, че епизодите са по макс 20 минутки и се гледа бързо, дори и засега да не разбирам за какво е целият този хайп :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кидо, аз не се оплаквам, просто уточнявам, че е потискащо, колкото книгата - която, както писах по-горе, ми е любима;) Просто не всеки обича да се депресира в свободното си време  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера реших и аз да го погледна Американски богове, видях тейлъра и реших, че е подходящ за мен  :)  но толкова ми се спеше, пък и едни викинги в началото за малко да ме откажат с жертвоприношенията си, само мисълта, че са някаква предистория, която всеки момент ще свърши ме накара да чакам търпеливо и тъкмо взе, че свърши ( тая предистория имам предвид) и заспах :lol: последното, което помня е, че някой вдигаше някаква щанга, вероятно в някакъв затвор и ми се стори, че е Линкълн от Стоте, но пак не го твърдя със сигурност ;)

JoJo, Skam наистина се радва на голяма слава, сравняват го с Skins, от който аз не можах да гледам повече от 2 еп. но от Skam изгледах само трети сезон, зарaди BL линията, то и истерията покрай тази екранна двойка май е още по-голяма, четох, че са победили  в някакво гласуване за TV couple of the year. Но по принцип в този сериал всеки сезон е съсредоточен върху взаимоотношенията на определена двойка, аз съм с нагласата да гледам и първите два, но ще видя кога ще ми дойде настроението.

head_up, ще има Колонията още един сезон, този Алън, какви финални изненади направи, тъкмо този сезон ми се стори, че клони към нашите...

Обаче най-странното е, че Стоте също е подновен за още един сезон, а не знам какво да очакваме, защото сега в този 

са на прага на застигащата ги радиация и имат само 6 дена да решат кой клан ще се възползва от един бункер, който намериха, но той може да побере само 1200 души. Та мисълта ми е, ако ще идва радиацията, следващия сезон не вярвам действието да се развива само в един бункер, макар че всичко е възможно, а ако все пак се случи нещо невероятно да избегнат радиацията, безпределното ми въображение не може да реши каква би могла да е причината това да се случи.

 

 

Забравих и най-важното- да препоръчам един испански младежки сериал Merli, има го с руски суб, без последните три еп. в рутракер и втори сезон с англ в dailymotion, обаче пак има boys love линия, тъй че който не е фен може да го пропусне,  все се каня да пиша за него в темата за момчешката любов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз зяпам супергеройските - Arrow, Flash, Smallville, също и Wayward Pines, като последния е доста объркан, докъм 5-6 ти епизод където започват да се разкриват нещата. Втори сезон почна по подобен начин на първи, само дето този Джейсън ме дразни много повече от Пилчър...

 

Гледам и Откраднат живот, който се движи стабилно за сега и има материал поне за още един сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм от тези, които не бяха гледали Игра на тронове. В момента HBO го повтарят от начало, защото предстои 7-ми сезон. Не съм особено въодушевена от видяното в първи сезон, но аз така или иначе не съм фен на този тип сюжет. Даже си мисля, че добрите корейски "исторически" сериали по нищо не му отстъпват.

 

Но искам да споделя следното.

 

Не знам дали само аз съм направила накакъв паралел, който видях с характеристиките на племето дотраки с прабългарите - военизирано конско племе, дългата опашка и другата препратка в името - адаптирано име на племе населяващо нашите земи преди нас. Още , когато във филма се спомена, че се раждат на конете си и те са свещени за тях, си спомних един мой преподавател по история, който казваше "българите са конско племе - раждат се на кон, живеят на кон и като слязат от него продължават да тичат" :D

 

Хипнотизиращото виолончело в музикалната тема на сериала направо ме залепи.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се бях отказала от "Игра на тронове", защото не ми беше харесал първи сезон, но после почнах директно пети (чела съм книгата) и ми хареса. Предполагам, че и предишните сезони са били по-гледаеми от първия.

 

Не си единствената, която прави тоя паралел - не знам дали прабългарите точно са моделът, но по принцип Мартин взаимства доста от историята, та няма нищо неочаквано в приликата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм от тия дето са гледали само първи сезон на троновете, но не успя да ме грабне :D.  Имам блед спомен, че един от обичайте на въпросното племе ми се видя силно тракийски. Помня, че друг обичай ме ядоса, понеже си ги зачислих за траки, пък в сериала не беше баш тракийско :D. Впрочем и за траките коня е свещено животно, обаче като спомена прическите.......кой го знае от къде е взел прототипа   на племето дотраки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...