Jump to content

Неазиатски сериали


Recommended Posts

Освен "The Bridge", но оригиналния, скандинавски сериал, 3-те сезона на който за мен са номер 1 в криминалния жанр, наскоро изгледах и много ми хареса американския "The Killing" 4 -те сезона. Оказа се, че е римейк на датски сериал, което затвърждава мнението ми колко са добри шведите и датчаните в жанра. (мнение подплатено и от изчетените криминални романи от техни автори). Силно препоръчвам и двата сериала!

Изгледах и "Истински детективи" 1-вия сезон, единствено заради страхотната игра на Матю Макхонъхи, Уди Харелсън също много добър, разбира се, но историята не беше кой знае колко увлекателна. Сега почвам 2-ри сезон, дано сюжета му е по-интересен.

Гледах и "Писък" 1-ви сезон - като за тийн-ужаси не беше зле, гледах си го леко и неангажиращо със съвсем лек съспенс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

andi11, нищо не си писала за последните епизоди на Ходещите мъртъвци, хахах.. аз малко го позарязах, че са файнълите сега, ама ме спойлнаха набързо ;)

 

Гледам, че си пробвала Банши и Американския хорър. Дано, дано да ти харесат баншите и да се присъединиш към шепата хора, дето го гледаме.. За хорър сторито, вярно почна малко хард (и мен това ахааа да ме откаже навремето), ама някак следващите епизоди и появата на героя на Евън Питърс ме зашиха за екрана, буквално. Най-хубавото на цялото нещо е, че е Антология и всеки сезон си е завършен, сам по себе си (бонус точки, че ползват /повечето от/ старите актьори, но в нови роли XD)

Може да дадеш шанс на трети сезон /Coven/, той ми се стори най-малко хард от всички, за момента.

 

Иначе, аз си довърших Halt and Catch Fire (finally). Прекрасен първи сезон, много добър втори.. и с нетърпение очаквам завръщането на Джо в трети, защото във втори не видяхме много от него, за сметка на пичките и пичовете от Mutiny.

 

През другото време риуочвам Маями вайс и Досиетата.. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

JoJo, гледам ги Ходещите редовно, още в понеделник вечер като се появят суб и съм на линия, хаха, даже от сега съм се натъжила, че е края на полусезона и ще трябва да чакаме чак до февруари. Като каза за  спойлване- аз докато търсех инфо ще го бъде ли Глен, попаднах на едни The spоiling dead fans и вече съм една крачка напред преди епизодите, страшни са тея, много познават. Айде вече Ходещите да я ликвидират  Александрия, че нашите много спокойно взеха да си живуркат там, не им е присъщо.

Мерси за предложенията, Банши при мен е все още на 1 еп., не съм се отказала, само малко повече свободно време да нацеля и ще го продължа, че сега и в две кор драми се загледах, учудващо и за мен, и все не ми остава време за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях изгледала преди време 3 еп., но нещо трудно ми вървеше и го зарязах. Може по-нататък да става по-интересен. Защо не пробваш The leftlovers, голямо хвалене го хвалят, не помня споменавали ли сме го по-напред в темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак съм аз, идвам да похваля един сериал, който започнах вчера The man in the high castle. Много интересен сериал, грабва вниманието още от първите минути- годината е 1962,  след като нацистите са спечелили втората световна война щатите са разделени на три зони, западните под господството на Япония, източните под господството на Германия и една неутрална зона, естествено на лице е и съпротивата. За съжаление ще е явно само един  сезон, но дори и така си заслужава вниманието за такива, които са го пропуснали като мен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо много потънах в света на DC и Marvel... Пробвах се на Supergirl - не мога да намеря иконата за повръщане, но не става. Пробвах и Arrow - до някъде биваше, дори беше прилично - фен съм на Рас Ал Гул. После омешаха с Flash и стана мазало - трябва да гледаш и двата сериала, та да ти се вързва действието. Те всичките им сериалчета са навързани. Трябва всичките да ги гледаш, всъщност, за да има смисъл. Не мога, животът ми е твърде кратък, за да бъда инженер, камо ли да гледам всичките комиксови екранизации...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай и Jessica Jones които е малко по-различен.

Докато в останалите се опитват всячески да избегнат идеята за секс (явно за да няма ограничение на излъчването) тук пък са прекалили с него.

Иначе е и по-мрачен от преобладаващите.   

 

 

пс. andi11 те американците обичат да филмират книгите на Филип К. Дик - http://www.imdb.com/name/nm0001140/

За Sleepy Hollow пак много си издържала аз на втория загубих всякаква надежда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Sleepy Hollow почти ме приспа, а имам ''тренинг'' с 10 сезона на Свръхестествео, все пак. А идеята не е лоша.

 Джесика Джоунс бих я гледала заради Тенант, но героят му е твърде ужасен (особено за злодей от Марвъл).
 Стрелата гледах, защото ретроспекциите към острова  ми бяха много интересни, но само това не ме задържа като зрител. Общо взето, в момента имам вакуум за запълване откъм американски продукции, търся си, но нищо не ме грабва. Искам мистерия, нещо свръхестествено. Сега мисля да започна римейка на 
The Prisoner, не очаквам супер много обаче. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я, това не го очаквах. Мислех, че ще го оставят да виси в нищото.

И аз се изненадах като го прочетох в една тема преди малко, дали са и линк eто. Аз също съм сред щастливите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах "The Walking Dead". Зарибяващ е, малко прекалено брутален като цяло.

Но..."Breaking Bad" е наистина доста добър!  :icon_sunny: Фен съм.

Има и продължение :"Better Call Saul"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз пристигам да докладвам, изгледах новото съкровище на АМС Into the badlands, от чудесен по-прекрасен сериал със страхотни бойни сцени, ще се хареса на мъжката аудитория, ако е останала такава във форума, хаха, жалко само, че е с недостатъчните 6 еп., но нищо, имайки предвид високият рейтинг, втори сезон ще е само въпрос на време, пък и тъкмо се завързаха още по-големи възли за разплитана на финала. Пускам трейлър за зарибявка

 

 

 

Започнах и Хрониките на Шанара, интересна история с елфи, демони и хора, но с ужасни диалози на моменти, все едно някой недорасъл тинейджър ги е писал, но се търпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах и Хрониките на Шанара, интересна история с елфи, демони и хора, но с ужасни диалози на моменти, все едно някой недорасъл тинейджър ги е писал, но се търпи.

Съгласен. Трябваше да се постараят повече. Лошото е, че самата история е доста изтъркана - тия не харесват ония, едните са леко магически, но вече позагубили сили, другите са хора. Бърза смърт на герой да заплетем любовен триъгълник/многоъгълник, комично-саркастични подмятания по темата, древни хора знаещи и можещи всичко, нооо не можещи да свършат работата докрая, та да пратим ония кекавите, дето тепърва откриват света на невероятно пътеществие.

Иначе прилично направено, приятно, но... малко за тийнове. Гледам го, верятно ще продължа (баси и сушата от към сериали дойде след Коледа), но можеше и по-добре да се справят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе какво искате от горкия Шанар, той и на книга е тъп :28558: Когато бях на 13 ми харесваше, ама пробвах да си го препрочета наскоро и дропих на 30-та страница. Сериалът даже малко по-приятно влиза. Префасонирали са сюжета както си искат, направили са го като за тийнове, но поне не е муден. Спокойно можеш да си преживяш вечерята на него;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шанарата и аз го почнах - детска радост. Доста са се постарали за главен герой да намерят сърфист с кравешкия поглед, за да отговаря на американската демографска реалност, но дори и така се гледаше. Ако нямаш очаквания за свръхинтересна история и добри актьори, лесно влиза. За щастие аз нямах тоя път :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sierra, четох на едно място, че го  определят като ходеща реклама на Calvin Klein, но както и да го определи човек си е типичната сладникава американска физиономия.

Изгледах 1 еп на Shadowhunters, дава заявки да е интересен, но демоните можеше да са малко по-демонични и по-отвратителни като тези в Тhe strain, така малко на смях ме избива, като ги видя и се сещам за Грим, който ми е направо детски сериал.

Другите, които смятам да следя ( head_up чети с особено внимание) са: Colony, в  трейлъра мернах познати лица

 

 

The expanse, War and peace

Добре, че ги написах, да не ги забравя и аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...