Jump to content

Неазиатски сериали


Recommended Posts

Освен азиатски сериали, гледам и други, за разнообразие, за мезе или от разочарование (обикновено от някоя корейска сценаристка). Може би ще е полезна тема, в която да обменяме инфо за други сериали, за да намираме по-лесно нещо, което ще се съчетава добре с азиатските сериали, или напротив - което ще ни отвлече за известно време от тях.

 

В момента следя Bones, Good wife, Once upon a time; един ситком за азиатци в Америка - Fresh off thе boat, забавен е.

Днес започнах един много сладурски - Jane the virgin, прилича ми на Грозната Бети.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То браво, но анимация приема ли се? Защото във F U T U R A M A има всичко, което човек има да желае. Съгласни ли сте, че анимацията няма да умре?
'How to make it in America' ми хвана окото инак. Доста приятно и неангажиращо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За анимациите съм съгласна. Аз много се радвам на филмчета от сорта на Семейният тип, Футурама и Саут парк.... Забавни са и актьорите не остаряват. Иначе следя Game of trones, Revenge и Doctor who.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм по комедии и ситкоми, и фантастикоужаси :) и чат-пат нещо завладяващо и сериозно... много чат-пат :) Гледам разни, но тези, които обичам не са толкова много, особено че последните 2 години минах на азиатски... 

 

Та ето последните, на които си спомням, че много се кефих...

Стажанти, Теория на големия взрив, Two broke girls, Войната в къщи, Suburgatory

Penny Dreadful,  Viking, Den som dræber, Alcatraz, Misfits но само 1 и 2...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствените дето следя са Светкавицата, Теория за големия зрив и Игра на тронове. Най слабият от тях е първият, но супергероите винаги са ми били слабост, а DC и другите от Марвъл са си интересни хич да не е. Поне някои от тях де тъй като да речем Зеленият Фенер, Деър девил, Стрелата и прочие ми идват някак си скучновати и дори банални, което важи и за противниците им..Светкавицата са хвалани точно най-харесваната личност от всички комикси за този супергерой - Бари Алън. Иначе носителите на запазената марка "The flash" са няколко, но точно Бари действително има най-интересна история. Работата е там, че CW някак си не могат да пресъздадат образа му както трябва и са се оплели в техните си интерпретации като пилета в кълчища...Хубавото е че има динамика и плот туистове, но някак си тази история не може да се опре нито на комиксите, нито дори на класиката от 90-те чиито актьори играещи Тина и Бари между другото присъстват и тук, което е похвално.

Теорията пък е може би един от най добрите ситкоми в последните години по мое мнение. Персонажите са твърде нетипични, особено Шелдън и другите нърдове и хуморът е наистина доста приятен и с особена ирония. Само, че май и там задълбаха прекалено много със сезоните и може би е време вече да го приключват.

Игра на тронове пък както казах и преди си е феномен. Наистина доста интригуваща, комплексна и изпълнена с насилие история, която внесе свежест определено тъй като американците не е като да нямат нужда от такива идеи. Само, че отново тълкуванията и алтернативните решения дразнят....поне засега всичко си вървеше почти по книгите и промените бяха козметични така да се каже. Обаче в новият сезон си позволиха нещо немислимо и откровенно ненужно и то с един от персонажите, които просто не трябваше да бъдат бутани по никакъв начин - Санса Старк. Ама глупотевина кво да ги правиш?  -_- Гледам ги и че по линия на Джора Мормонт кроят нещо безсмилено ама дано да не е толкова тъпо колкото гореспоменатото. Дано да не си позволяват повече такива неща щото явно нямат акъл да са креативни на собствена глава, ко съм на автора на книгата айде нямаше ги съдя ама щях им вдигна луд скандал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Once upon a time го следях първия сезон, после нещо избозя, мъчих го на прибежки през 1-2 месеца няколко епизода, ама ме изгубиха :)

 

Сега гледам Orphan Black и съм много доволна, започнах го със скептична нагласа, но актьорската игра и динамиката на сюжета ме грабнаха на 100 % ;) И лафа от едно интервю, че актрисата в главната роля/роли била "the most hardworking actress" ме разби :28558:

 

От текущите пак фантастика/фентъзи Outlander не е лошо, но в паузата между двата сезона прочетох първата книга и заспах няколко пъти на втората :28558: Та малко вече знам какво ще стане и колко може да затъпее.

 

Един много атмосферен и мрачен британски мини-сериал (отново sci-fi) ме радва напоследък с едно такова деветдесетарско сайбърпънк настроение - Residue. Последно като търсих, го нямаше по тракерите, но руснаците са го пуснали онлайн с дублаж (първите 2 епизода, то май е дотам още).

 

За смЕх - Mom и The Last man on the Earth:) Вторият за жалост приключи, но навреме и на място ;)

 

Пък в момента си превеждам любимия ми руски "Пока цветет папоротник", само дето следващите епизоди ще трябва да почакат до след отпуската ми :) И естествено чакам вече от години втория му сезон "Беловодье", но май ще го пуснат чак наесен или дори зимата.

 

За неазиатски анимации "Avatar - the last airbender" направо си е заслужило да се нарече аниме :28558: Кора не влиза толкова свежо като Аанг, но пак е нива отгоре над 90 % анимирани сериалчета от цял свят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май аз съм единственият човек, на който Игра на тронове му е бил скучен  :mellow: - така и не припарих до втори сезон. Като един виден фен на сериали, предпочитам чистата работа  : малко серии , един сезон.....колкото по-стегнато, толкова по-добре . Откакто превключих на японско единственият американски сериал, който гледах беше  True Detective. Много силен криминален сериал , само 8 серии, страхотна игра на актьорите, култови герои ( особено Ръст Кол ). Въпреки че не ми харесва идеята за втори сезон, започнах да го чакам с нетърпение . Нова история, други актьори и дано им се получи поне наполовина , струва ми се невъзможно да го направят добър като първи сезон :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледайте новия сериал Daredevil, няма нищо общо с повърнята на Афлек. Много добре е режисиран и са вкарани по-комплексни персонажи, особено този на Кингпин.

 

Иначе напоследък премятам Светкавицата, Стрелата, преди тях Стоте, и разбира се, Игра на тронове. Чакаме Бахаров да ги "изчисти" сите в осми епизод, но ще се израдвам и само да ги "смаже". :D

С новия сезон на Доктор Кой още се лигавя, нещо не мога да се насиля да зяпам дъртия Капалди, но и неговият ред ще дойде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На първо място жив и здрав баце, гледам, че празник имаш! :)

Tова с Афлек, че е пълен смях е ясно ама аз говорех за самият супергерой като бекграунд, способности и каризма...Нещо де да знам как да го обясня..не ме кефи. Кингпин обаче е култов злодей, който дроби каши не само на DD ами и по линия на Спайдърмен, отвратителна свиня е тъй да го мразиш с кеф! :)

Игра на тронове не се учудвам, че не генерира еднакъв интерес при всички тъй като структурата на историята, нещата, които се случват в нея както и персонажите и мотивите им не са за всеки. За мен обаче си е много добра идея и авторът на книгите заслужава суперлативи за представянето на нещо толкова комплексно. Дори предисторията довела до тези събития и най вече това с Раегар Таргариен и Лиана Старк както и Лудият крал може съвсем спокойно да се използва за направата на хитов сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Игра на тронове" беше добре докъм средата на трети сезон. Новите, които изтекоха в нета ги прехвърлих за по 15 минути и ги изтрих завинаги. Много муден стана. Затова пък при "Викинги" динамиката се запази и потривам ръце от нетърпение за следващия сезон.

След рифреш на "Туин Пийкс", за да се убедя, че вече не ги правят като едно време, си изгледах "Ханибал" и съм адски доволна от Мас Микелсен. Беше толкова брилянтен, че напълно засенчи "Истински детективи", който загледах точно след него. Честно, Матю Макконъхиту толкова се беше наточил да направи героя си най-коравото, мрънкащо под носа си копиле в историята на телевизията, дето всички години наред ще имитират как си пуши цигарата, че бързо ми стана безинтересен.

Girls  е друг сериал, който ми допадна, но там не съм гледала всички сезони.

"Стоте" го изтрих след първите 20 минути. Мега тъп ми се видя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се включа и в тази тема преди жегата да е стопила напълно способността ми да мисля. Напоследък ме е обзела една такава силна хамериканска вълна, че чак почнах да се давя в нея, което доведе до една непоносимост към кор. сериали, но предполагам скоро ще ми мине, щом  Masк предизизвика интерес у мен, значи има надежда.

Та моите фаворити са:

1. Стоте- един от сериалите, чиито втори сезон беше по интересен от първи 

голямо напрежение беше дали нашите хора ще успеят да се измъкнат от планинците

. Очаквам скоро слеващия сезон.

2. Троновете- почти на края на сезона сме, най-много харесвам Денерис и Джон Сняг, за когото имам съмнения, че може и  да го затрият, но с този сериал свикнах с рязането на глави.

3. Викингите- много динамичен, интересен, много добре подбрани актьори, само като видиш този поглед

 

History_Vikings_Prepare_for_War_SF_HD_st

 

и разбираш що за воини става на въпрос. Дори сина на Рагнар Лодброк като дете и като пораснал -толкова много си приличаха актьорите, все едно са минали години и това е същото момче.

 

Vikings__Bjorn-E-300x168.jpgvikings-season-2-spoilers.PNG?itok=I8pyb

 

4. Древните- просто няма как да пропусна любимото ми семейство древни вампири.

Изгледала съм също Once upon a time ( хем ми хареса, хем ми беше малко скучен),Revenge, Стрелата(без последния сезон) не лоши са също  Helix, Orphan black, но тях съм ги отчела при мен само с по няколко епизода.

 

 

Забравих и да се възмутя за нещо в Once upon a time- как може такава актриса за ролята на Снежанка да изберат, думи нямам просто, голямо разочарование.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Game of Thrones" най-добрият сериал напоследък. Жалко как завърши последният епизод от сезона :cry:.

Само да не са затрили Джон Сняг, иначе друго всичко приемам. Довечера и аз ще изгледам последния еп. от сезона, като цяло малко муден ми беше този сезон, един разпилян такъв, да не говорим, че не се случи нищо кой знае какво, най-хубав беше 8 еп.

битката с Бродниците, напомни ми на Властелина на пръстените

 

Сега съм подкарала Falling skies, нещо ме е обхванала вълна фантастика, много е добър, не че откривам топлата вода, все пак първи сезон е от 2011, но си заслужава гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да не са затрили Джон Сняг, иначе друго всичко приемам. Довечера и аз ще изгледам последния еп. от сезона, като цяло малко муден ми беше този сезон, един разпилян такъв, да не говорим, че не се случи нищо кой знае какво, най-хубав беше 8 еп.

битката с Бродниците, напомни ми на Властелина на пръстените

 

Сега съм подкарала Falling skies, нещо ме е обхванала вълна фантастика, много е добър, не че откривам топлата вода, все пак първи сезон е от 2011, но си заслужава гледането.

6 героя затриха, въпреки че за повечето не е ясно дали всъщност няма да оцелеят. Btw, защо на Джон Сноу му викаш Джон "Сняг", все едно англичаните да викат на Станислав "StandUpGlory" :D. Направило ми е впечатление на няколко места как имената се превеждат буквално от английски и се почудих защо се превежда така :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Btw, защо на Джон Сноу му викаш Джон "Сняг", все едно англичаните да викат на Станислав "StandUpGlory" :D. Направило ми е впечатление на няколко места как имената се превеждат буквално от английски и се почудих защо се превежда така :).

Защото в темата на сериала ( не в този форум, разбира се) го наричат Джон Сняг.

Защото в превода е наречен  също Джон Сняг.

Защото понякога е нужен превод, по тази причина Снежанка се води при мен като Снежанка, а не като Сноууайт, както и Пепеляшака не е Синдърела :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото в темата на сериала ( не в този форум, разбира се) го наричат Джон Сняг.

Защото в превода е наречен  също Джон Сняг.

Защото понякога е нужен превод, по тази причина Снежанка се води при мен като Снежанка, а не като Сноууайт, както и Пепеляшака не е Синдърела :)

 

Btw, за челите книгата е ясно защо Джон Сноу е Джон Сняг - според книгата понеже Джон е копеле, взима фамилия, която да отразява някакво природно явление (в случая Сняг), та затова е доста адекватен превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, Джон не е точно фамилия, така наричат всички копелета в сериала, а те никак не са малко, някой друг, но не помня кой точно (може е Рамзи да е бил) също го наричаха Сняг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sense8, хареса ми, ако се издържи първата серия, че е малко неясна - после става интересно. Ако някой харесва фантастика - бива, не е просто за убиване на времето, а си е добро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал "Игра на тронове" ме държа известно време, вълнува ме, но после нещо ми омръзна. Уморих се май да го гледам. Обаче, взех че си спомних един сериал от далечната ми буйна младост, дето ме държеше пред екрана и не ми даваше мира, та накратко, изгледах отново "Седморката на Блейк". Сега, може да виете от смях, но ми харесва повече от "игра на тронове"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...