Jump to content

Kekkai Sensen (2015-2018)


Razzormaw

Recommended Posts

257569.jpg

 

Kekkai Sensen

Blood Blockade Battlefront

血界戦線

 

Държава: Япония

Година: 05.04.2015

Епизоди: 12+

AniDB

Студио: Bones

 

Плот: Връзка между земята и отвъдните светове бива отворена в Ню Йорк, хващайки в капан нюйоркчани и съществата от други измерения в непробиваен купол. Така тези видове живеят заедно години наред в един луд престъпен свят с напреднали технологии. Сега някой иска да разруши купола и група от стилни суперхора се опитват да му попречат.

 

Бележка: Дроп! На първи епизод! Сега може да изглежда отстрани, че му правя тема само за да го оплюя, но истината е че това аниме си има и добри страни и една от тях е арта. Brain Base са се справили отлично както с урбанистичната среда така и с дизайна на повечето от персонажите. Работата е там обаче, че на мен главният герой не ми допадна..поредното сополче и на всичкото отгоре способностите му нещо не ме кефят, да не говорим за мотивите. Изобщо цялата работа е набързо скалъпена, точно както при злополучният Токийски гул, за който не искам и да се сещам. Дори тая боза дето хванах да гледам Dungeon ni deai ми изглежда по смислена и интересна само дето арта е бая по дървен от тукашният. Ако някой може да преглътне тея неща го чакат ако не друго то поне eye-candy с хубавата атмосфера и тук таме някой готин персонаж като Клаус, Чейн и Зап.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе ама все пак се опитах да го гледам ама просто не издържах..Сега как да погледна сериозно на антагонист чиито план включва няква маймуна дето трябвало да бъде убита и съответно групичка "герои" дето преследваха животинчето из града? Ми направо той да си я беше гръмнал, щеше да си спести сумати усилия вместо да я пуска и да чака добрите да се прецакат или да бяха направили така, че все пак маймуната да мутира в нещо и те да се борят с/у него. :D При толкова налични чудовища да залагаш на такова нещо е смешно. Иначе идеята за съжителство на различни интелигентни биологични видове си я бива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днеска е като втори 1-ви април. Новата анимация на Тригър ме хвана неподготвен преди половин час, а някой вече втори път ми трие коментара в тази тема. :xaxa:

Та по същество... аз издържах само до средата на епизода и то с мъка. Не знам дали си чел/гледал книгата/екранизацията по "Мъглата" на Стивън Кинг, но тук буквално са cut-нали основния сетинг и идея и са забъркали манджа с грозде (кроасан с лук и пудра захар в корейски вариант) от всевъзможни щури хрумвания, които си отиват едно с друго като чалга с метъл или фототапети с рококо мебелировка.  :slap: Анимето е една голяма кочина, в която можеш да откриеш също толкова смисъл, колкото и в тази картина: 

 

9027fd03342d.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мразя да си повтарям мненията от различни форуми, но в този случай е почти неизбежно. Изгледах първи епизод изключително старателно, с надеждата да ми хареса, защото го чакам от много време и накрая си останах с надеждата <_< .

Първи епизод си беше скука от всякъде. Както по горе беше уточнено "историята" е манджа с грозде. Добри с/у лоши, като и едните и другите са с неясна цел.  Главният wannabe hero, чието име дори няма да си направя труда да запомня е поредният плюнчо със способности дето нито ги е искал нито са му по силите. Главният злодей пък е пък е безумно скучен и се смее злобно за да знаем все пак, че той главният лош. Шефа на агенцията на добрите си е почти копи пейст на Elle от Shadow Skil(и там издържах само до 6 еп) . Освен това хората не напускат града и си стоят там, макар че имат възможност :dunno: . Спирам с лошите неща-анимацията е страхотна, особено битките. Харесаха ми и маймуноподобното нещо и бога, който беше всичко друго само не и хубав :28558: .

Втори го изгледах с превъртане и само камиона пренасящ "провизии" ми допадна.  Не разбрах кое му е странното на гробището намиращо се до руините на църква и  ще хвърля едно око на трети за да видя призракът пък какво иска.

След това периодично ще го преглеждам, просто за да си изплакна очите с хубавата анимация :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Главният wannabe hero, чието име дори няма да си направя труда да запомня е поредният плюнчо със способности дето нито ги е искал нито са му по силите.

Е ами, че то повечето супергерои започват на тоя принцип, вече в процеса израстват и започват да контролират способностите си. Всъщност тази формула form0toHero е нещо дето наистина ми харесва тъй като обичам да гледам как някакви сульовци се развиват до нещо заслужаващо уважение. Но действително сте прави тук са просто нахвърляни някакви неща без особена мисъл. Просто липсват бая неща нужни за спойка на елементите. Трябвало е да помислят повече и да представят героите си и съпътсващите ги събития по съвсем друг начин. Жалкото е че има някакъв хляб тука, просто не е втасал и изпечен като хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четвърти епизод ми хареса, особено този от групата, който е специалист по вампирите :lol2: . Музиката подчертаваше и допълваше действието и ако и следващия еп ми хареса току виж го догледам :D .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комедия , прилича ми на Гинтама . Сюжета не е кои знае какъв , но да се надяваме на някакво развитие :) , пък дори малко драма ( ще го направи по - интересно )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравила съм да пиша когато свърши... Ми то си е логично, последния епизод беше излъчен след няколко месеца<_< В началото ми беше скучно щот търсех логика, когато спрях ми хареса. Страхотен арт, саундтрака също беше подходящ и на ниво, тук там по някой забавен момент и си имах и любимец-Зап:D. Единственото хубаво беше, че главния спря с опитите да геройства и се опъваше яко дори когато го биеха да стане такъв:D

 

Продължението: Kekkai Sensen & Beyond започна и поне засега няма спад в качеството на анимацията и саундтрака. От двата излезли епизода не мога да преценя, но изглежда, че този път ще са просто отделни епизоди, несвързани с конкретна сюжетна линия за разлика от предния. Друг е въпроса, че тя си остана неясна за мен ама пък аз съм си тъпичка:lol2: Ще се наслаждавам на хубава анимация и музика и ще се забавлявам с простотиите на Зап и сие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Симпатичен втори сезон. Както отбелязах горе, този път бяха всеки епизод за себе си с изключение на последните два, които по своеобразен начин изключват възможноста от трети. Направихме пълен кръг и дори забелязахме истинско израстване при главния - намери си мястото(или по-точно призна, че е там където трябва) и по - важното прости си за случилото се преди време и продължи напред, както той така и сестра му. Хубав арт, хубава музика, непретенциозен сюжет-сценаристите са се забвлявали и не са се вземали на сериозно:), покрай тях и аз-приятно предпразнично аниме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...