Jump to content

Recommended Posts

hSbtPqYJYZnmJlyOqPomaS5PL0z.jpg

 

I'm home

 

アイムホーム

 

Държава: Япония

Година на излъчване: 16.04.2015

Време на излъчване: Четвъртък, 21:00

Телевизия: TV Asahi

Епизоди: 10

Директор: Shichitaka Go (七高剛), Tamura Naoki (田村直己)

Сценарий: Hayashi Koji

 

Каст:

Kimura Takuya - Ieji Hisashi

Ueto Aya - Ieji Megumi

Mizuno Miki - Nozawa Kaoru

Tanaka Kei - Honjo Tsuyoshi

Suzuki Kosuke - Watanuki Shinji

Yoshimoto Miyu - Takanashi Yua

Ino Manabu (猪野学) - Hifumi Tsutomu

Anami Atsuko - Isami Yoko

Nomaguchi Toru - Iwashita Noboru

Yano Masato - Tokura Shingo

Takahashi Rai (高橋來) - Ieji Yoshio

Yamaguchi Mayu (山口まゆ) - Nozawa Subaru

Arai Hirofumi - Kuroki Jin

Mitsuishi Ken - Todoroki Haruki

Watanabe Ikkei -Teshigawara Yosuke

Oikawa Mitsuhiro - Tsukuba Yoshiaki

Nishida Toshiyuki - Kozukue Yukio

 

Плот: Йеджи Хисаши, служител, който работи за охранителна фирма има бледи спомени от последните пет години поради инцидент на работното му място. Жена му Мегуми, за която е женен през тези пет години както и 4 годишният му син изглежда носят маски. Той никога не може да разгадае мимиките или емоциите им и се бори с привързаността си към тях. От друга страна Йеджи изпитва чувства към бившата си жена с която се е развел преди 5 години и тяхната дъщеря. Какви ли дни е имал през тези 5 години, които му се губят? Така Йеджи започва пътешествие с мистериозна връзка от 10 ключа, които има. В последствие разбира, че е бил студен кариерист преди инцидента и така личността, която постепенно му се разкрива е в несъотвествие със сегашната му същност на добряк.

 

Бележка: Тц тц няма кой ей... мързи ме и две не виждам ма срамота да няма тема това :D По същество - За Кимутаку и Ая съм говорил доста из всякакви теми тук, двамата са ми от любимците сред японското актьорско съсловие и ги уважавам много! Тяхна колаборация може само да ме радва дори да е в някакво недоразумение, но това тук изглежда интересно! Със сигурност япончетата ще са забъркали нещо интригуващо. Хех пък и Ая ми изглежда доста забавна с тая маска въпреки, че едва ли ще се разкарва с нея тъй като става дума за метафора по горе. :D

 

:essub: 

 

 

Свали с  :subs: :click: 

 

Онлайн с :subs: :  :click:  :click:  :click:

 

Свали с английски субтитри:   :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами предполагам, че няма да се бавят особено за субтитрите ама да не го урочасам... :D Ама не, не, няма как да го забатачат тъй като тази драма ще генерира голям интерес. Дори в Япония си мисля, че ще издъни рейтинг чартовете при наличието на тея двамата и то в продукция чиито основен жанр е мистерията. Ая Уето е една от най обичаните актриси, а Киму и той се радва на голяма популярност. Сценаристът е писал сюжета на BOSS, не съм го гледал него сериал, но знам, че има доста добри отзиви за него тъй че най вероятно съспенса тук ще е на ниво. Но ще видим де...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интригуващ първи епизод днес. От това, което видях, бих определила жанра като - психологическа семейна драма.

Важно е да се отбележи, че продукцията е по отличената с първа награда манга на Кей Ишизака - I'm Home (1997-1998). Авторката е използвала английското заглавие, но лично на мен "Тадаима. (ただいま。)" ми звучи къде-къде по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа и аз след като я видях преди седмица и нещо, че съществува тая драма, първо се зачудих защо го няма това "тадаима" като заглавие?! Голяма мания да си кръщават творбите на английски...Добре, че няма корейски римейк както при "Кралицата на класната стая", че тогава щях да скърцам със зъби щото заглавията щяха се дублират и нямаше да имам алтернативи накъде да бягам! :D Мангата я търсих ама така и не намерих скенинг, явно никой не се е хващал да я превежда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро ще има букви и за това, гледам са се хванали вече за проекта и то май трима човека. Което значи, че дори и да не се напъват особено пак ще им върви работата, поне така си мисля де..Иначе прегледах малко от първи епизод и видях доста интересни работи. Тва и онова с Ямапи поне за мен най си заслужават ама що се получи така със субтитрите чак да се чуди човек? Между другото I`m home е безспорен лидер с рейтинга заедно с "Готвача на императора"  - 15% и за двете драми в Япония! Мен вече ми е почти все едно де.. до толкова ми се изхабиха нервите от чакане за тея субтитри, че вече почти не попържам като гледам празното място в слотовете за букви по разните му сайтове пък и си намерих кво да гледам през свободното време. То беше ясно, че все някой ще се хване въпроса беше "кога?"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има букви. Сега вече трябва честно да кажете лепи ли и стиска ли душичката... Или е от онези с правилните музики и артисти и много смислени послания...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега остава да тръгваме да се извиняваме, че ни харесват смислени неща щото са скучни за други.. :)

Иначе аз поне след този първи епизод не мога да кажа нищо кой знае колко конкретно тъй като просто ни въведоха в нещата и все още ми се губи цялостния замисъл в тази история. При мистериите е така...асимилирам идеите с маските, но не знам защо тези герои са такива и не мога да си го обясня поне засега. Случва се нещо голямо с главният герой, но какво точно кой да ти каже? Ая и Кимура са си на ниво, но при тях няма и как да е друго.

Btw тази драма понеже е римейк лесно мога да изгледам оригинала и да съм в час ама не обичам спойлове, същото е и с Алджернон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ООО има разлика между "смислени и интересни" и "смислени и скучни" неща :).

Има също така и "безсмислени и интересни" и "безсмислени и скучни"...  Надявам се, че този път съм по-ясна :).

Просто се опитвам да разбера за себе си. Поучения не обичам, но мистериите са интересни. Семейните истории и криминалетата харесвам наполовина... Не харесвам Кимура, но харесвам Ая. Сюжетът изглежда интересен, плакатът е зле....

Не знам :) Вълнува ли? Струва ми се, че това е най-важното за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, тъкмо и аз този линк щях да пусна :)

 

Интересен първи епизод, грабна ми интереса. Има доза мистерия, много естествена игра на Кимутаку, щипка шантавост с тия маскирани физиономии :) Все още не е съвсем ясно какъв е бил главният герой преди злополуката, но ударът по главата явно го е превърнал в идеалния съпруг и баща - денем ходи на работа, вечер се прибира да готви и да глади, защитава храбро щерката си... златен бре! Пък и хостесата нещо го похвали, че бил добър в леглото :28558:

 

Хлапето доста разглезено ми се стори - ягоди мразело, японска закуска с печена сьомга не можело да яде, та чак ревна... Ако е бил толкова суров работохолик баща му преди, не виждам как е могъл да отгледа такова гевезе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е да само за комбинацията "безсмислени и интересни" не съм съгласен тъй като природата ми ценяща логиката и смисъла пред безразборния хаос отхвърля възможността да повярва или по скоро приеме, че някой би се занимавал с нещо, в което не вижда смисъл. Това е и причината да не вярвам в съществуването на Бог и да не следвам нещата, които религиозните хора вършат, но това е друга тема...Няма как нещо да ти е интересно ако поне малко не го възприемеш..дори и най елементарните организми действат по логичен за тях начин и са там, където имат интерес да бъдат. Другото е самозаблуда и е противоестествено. Затова и не се занимавам с неща, които не са ми интересни и не съм видял особен смисъл. Съответно и такива неща просто няма как да ме вълнуват..


Фентъзи сюжетите от друга страна също са ми любими тъй като там се случват неща, които в реалният живот няма как да се случат, но те пак са логични сами за себе си ако следват някакъв механизъм и принципи заложени от автора в света и логиката, който е създал и точно те правят нещата особено интересни както май ще се окаже в тая драма. Въпроса е дали положението в което е героя на Кимура Такуя е добре измислено и следва някаква логика, щото ако не е пътя за мен е само един - дроп, но японците точно при мистериите се справят прилично..Но дори да е извадка от реалноста, колкото и да е скучна имайки смисъл и можейки да научиш нещо от нея си е интересна поне от моя гледна точка. Примерно в училище математиката ми беше интересна точно защото е есенциална и приложима в много области (докато повечето ми съученици гледаха на нея като нещо досадно) и едно алгебрично уравнение или геометрична задача си имат своя чар и смисъл, така както моралните поуки в японските човешки драми - вземането на правилни, отстраняването на грешни методи и достигането до верни решения! А едно уравнение ако е грешно и не получиш това, което трябва, значи е лишено от смисъл и нещо нелицеприятно..as simple as that. 

Тая драма си мисля, че ще и трябват още 1-2 епизода за да разгърне потенциалът си. Най вече мистерията около ключовете ме вълнува наред с годините заличени от паметта на главният герой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, Лазе. Знам, че мераклиите ще го изгледаме с каквито букви има,

но смятам да започна превода, ако някой не го е направил.:-)))

 

 

 

Уф, Рейзъре, дочаках руските букви, най-накрая съм щастлива.

Много добър първи епизод, до десетата минута успя да ме усмихне два пъти.

 Дано да запазят нещата до финала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен и след втори епизод нещо ми се губи в цялата тая работа...Нещо го възпира за да приеме напълно новото си семейство и затова ги вижда с маски, но защо? По принцип идеята на носенето на маски е да скриеш истинската си същност и да покажеш нещо друго. Да ама и Мегуми и малкото сополче не ми изглежда като да се преструват и по скоро са такива каквито ни ги показват. Явно проблемът е в Йеджи, не в тях. Ключът е в миналото му, но все още се знае прекалено малко особено за предишното му семейство. Според инфото зададено в плота предишната му жена и дъщеря му би трябвало да ги възприема добре и да е привързан към тях. Работата ми изглеждаше все едно някой насила го е измъкнал от истинското му семейство и го е сложил в някакво ново или нещо такова...Само, че от спомените на приятеля му кино-режисьора излиза, че няма как да е това тъй като той действително се е срещал с Мегуми и я е зарибил за негова сметка дори...

На работното място пък явно е бил някакъв финансов гуру, че даже има още хорица комплексирани от предишната му същност. Двамата дето го следят явно са наясно с нещо, но какво точно? Поне ключовете разбрах за какво са и това е добра препратка говорейки за спомени, един вид отключваш дадена врата към миналото с всеки от тях. В трети епизод само да излязат буквите сигурно ще има по хубави жокери, най вече ми е интересно онова сандъче в контейнера...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тупвам се тук с изгледани 4 серии. Прочетох темата до тук, така че ще гледам да не повторя нещо.

 

В момента когато Хисаши и Мегуми бяха сами в хотела, след неуспешния опит за целувка, когато Хисаши пусна филма с Мегуми, реших че хоп/охо вижда лицето ѝ. Разочаровах се малко когато  следващия епизод продължи като че не го е видял.

Доктора ме :896767: , големи упражнения прави с щорите но не му е лесно с тоз пациент. Два пъти по -смешен ми е като е игран от Mitsuhiro Oikawa. Гледайки актрисата която играе бившата снаха на Хисаши се напъвам да се сетя къде другаде съм я гледала за да ѝ издиря името, не го намирам в описанието на каста по сайтовете, харесвам я. Друг любимец също ме :) - Toshiyuki Nishida.

 

В епизод 4 избухването на Мегуми дойде като "гръм от ясно небе". В кавички защото го очаквам от епизод 2, когато взех да я разгадавам, но се изненадах че стана толкоз рано :896767: . Тази героиня поне я считам за " прочетена книга" вече. Да видим дали и с какво ще ме изненада до края.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, ми след всичкото пребито тесто и килата изпепелени кифли явно е преляла чашата най-сетне :28558:

 

 

Струва ми се, че покрай новото нетипично поведение на мъжа си Мегуми започва постепенно да си "сваля маската" на щастлива домакиня, носена постоянно досега заради строгостта му. Сигурно изобщо не й е давал шанс да роптае преди:) Навежда ме на тази мисъл фактът, че тя веднъж не гъкна за нещо, което самата тя би искала (той да се прибира веднага след работа, да прекарва повече време със семейството, да не се вижда с бившата, да помага на детето да се пъне по катерушките и т.н.), ами се одзвери, когато той се обяви срещу собствените си желания от преди злополуката. Покрай което започва да прозира и усмивката й през оня фаянс, дето вижда мъжът й:)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, очаквам с интерес и кога ще "живне" за първи път маската на дребосъка.

 

Да видим това загатване в края на епизод 4 за маските дали е всичката идея за тях или има и още.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси julbg, хем скоро гледах Marumaru Tsuma но не се сещах. Значи за Misako Renbutsu става въпрос. Мерси. Ей така като запецна на някой актьор дето ми е познат от някъде а не се сещам и .....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за субтитрите! Най-после започна излъчването! Вече е лято, хората имат нужда от ежегодната си доза Кимутаку (или поне аз).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...