Jump to content

Yamada-kun to 7-nin no Majo (2015)


Razzormaw

Recommended Posts

73700l.jpg

 

Yamada-kun and the Seven Witches

山田くんと7人の魔女

 

Държава: Япония

Година: 14.03.2015

Епизоди: 12

AniDB

Студио: Liden Films

Плот: Един ден ученикът Ямада се сблъсква (буквално) по стълбите с красивата Шираиши и техните устни се допират при падането. Когато се съвземат разбират, че са си сменили телата. С течение на времето двамата установяват, че това не е единствената мистерия в училището.

 

Бележка: Това го бях почнал случайно покрай мангата Witch craft works. Тогава вещиците явно бяха популярна тема при мангаките, но само тези 2 заглавия ме зарибиха ги чета. В последствие и двете получиха анимета, като Ямада дори първо му направиха игрална драма японците и то по успешен начин, тъй като запазиха атмосферата от комикса, а тя е нещо наистина забавно и увлекателно. Предполагам, че и тук ще е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уо, да! /х3/ От кога съм загледала трейлъра и онзи ден разбрах, че наближава времето. Щом игралната версия я изгледах и ми хареса, представям си какво ще е анимето. А аз мразя почти всички игрални версии на анимета и манги. Ако засилят малко комедийния елемент/че в игралния нещо куцукаха/, цена няма да имат. В сериалчето взаимослюнкоотделяха доста стабилно, та поне това няма да липсва. Идеално като за начало на пролетния сезон. Доволно отвсякъде ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз таман го изгледах сега и бива да. Запазили са сюжета, озвучението е добро, дори се зарадвах, че чух китарни рифове като се появи Ямада. Лошото е че съм наясно с нещата и малко ми се попритъпи удоволствието от скечовете тъй като им съм се нарадвал отпреди. То сигурно ще има втори сезон и там вече ще се сблъскам с нови неща сигурно тъй като за щастие стопирах мангата навремето щото се забавиха с чаптърите и се присетих чак като изкараха тв сериала ама тогава пък не ми се спойлваше и така и си остана.

Игралните верии и аз ги мразя както знаеш ама няма как....като има интерес към нещо някои хора решават да смучат кръвчица от дадена идея за сметка на нас феновете. В сетъп като тукашният с комедиен наклон е нормално да им се получат нещата ама ако е нещо по комплесно се оплитат в кълчища.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китари и цигулки като озвучение винаги са добре дошли като фон. На мен ми харесва, че в аниметата в повечето случаи, въпреки че еповете са по-кратки, успяват да вмъкнат повече дълбочина, по-освободени са. Когато загледах игралната версия може би преди около година, мн се изненадах, че имаше трейлър за аниме. Викам си: значи е правено по манга. Три реализации. Стори ми се малко специфично игралната версия да е преди анимето. Значи са имали някакви предпоставки за успех, за да го преварят. Сигурно мангата ще е била фурор.

 

пп. То интересното е: какъв цвят коса биха измислили, за който и да е нов герой във втори сезон? Те не останаха :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми има си фенмаса да и мангата е популярна. Аз както вече споменах случайно попаднах на нея и сигурно вече щях да съм навътре в нещата ако не беше тая пауза и заради тва, че не ми се чакаше и заради факта, че макар и общо взето безобидно ама все пак се мляскат кочове, което както и да го погледна си е нелицеприятно... :/

Но хуморът тук е наистина приятен, а самата история най вече с появата на нова вещица буди интерес тъй като всяка има специфично умение и допринася за динамиката в действието. Но дори и сама за себе си главната двойка генерира достатъчно интерес тъй като колаборацията м/у персонажи като Ямада и Шираиши може да се каже, че е с успешна формула. Е може би ако Шираиши беше тсундере...ама не така си е добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...