Jump to content

Изложби, концерти и други събития от Азия

Recommended Posts

Здравейте, приятели. С настоящата stay at home ситуация, ви каня на виртуална изложба, посветена на ханбока. Надявам се в бъдеще снимките да видят печат!

http://u-mode.com/hanbok

• Like 8

Много са красиви. И моделът има харизма. Очарователно. Ако някъде трябва подкрепа чрез вот, за да видят печат, дайте сигнал тук.

И аз погледнах снимките вчера... Тази традиционна дреха като цяло е доста красива и много добре са се получили снимките. Но лично мен ми направиха впечатление повече тези с късата пола, може би защото за пръв път виждам в такъв вид. Предполагам това е някакво вариация на съвременен ханбок. Или пък греша.

On 4/10/2020 at 12:18 AM, helyg said:

Много са красиви. И моделът има харизма. Очарователно. Ако някъде трябва подкрепа чрез вот, за да видят печат, дайте сигнал тук.

Огромни благодарности. Ще положа нужните усилия да видят снимките бял свят.

On 4/10/2020 at 11:15 PM, skofiild said:

И аз погледнах снимките вчера... Тази традиционна дреха като цяло е доста красива и много добре са се получили снимките. Но лично мен ми направиха впечатление повече тези с късата пола, може би защото за пръв път виждам в такъв вид. Предполагам това е някакво вариация на съвременен ханбок. Или пък греша.

Точно така, това, че е къса, е модерна варияция. Което е готино, тъй като показва че младите се интересуват да съживят традициите и да им вдъхнат нов живот!

• Like 3

Аз бих искала да насоча вниманието на всички към две състезания, които организира посолството на Република Корея в България. Едното е на тема солови К-поп изпълнения, другото - корейска кухня.

Наистина ми се струват интересни и който има желание да се изяви е добре дошъл. И освен това, смятам, че наградите са си примамливи. Аз мога да гледам и да ям повече, но съм сигурна, че има хора от Вас, които могат спокойно да се включат.

Повече инфо тук: K-pop и Hansik

118485048_3023223857781843_4599777395305   118692496_3023159571121605_5186466613414

• Like 7

На 8.11.2020 г. at 20:37, sonka88 написа:

ПП: А, да, и малко интервю от мен, това няма нищо общо с конкурса 

Браво, @sonka88! Много смело си постъпила, възхищавам ти се. Иска ми се след време и аз да последвам примера ти.:up:

• Like 4

Ето тук са видеата, които може да използвате:

Даже е интересно само да ги гледате, аз се замислих, че нищо не знам за таекуондото. 

А после има и анкета за самите видеа. От Посолството на Република Корея у нас ще оценят, ако някой има желание да я попълни тук, точно 2 мин. отнема.

• Like 3

Пускам нещо супер интересно. Конференция, организирана от специалност Японстика към СУ и посветена на японската мека сила. Има уникални представяния от бг и японски професори, включително продуцента на Гибли Токио Сузуки. Има игри с награди. Разгледайте и се включвайте онлайн на 6 и 7 март!!!

• Like 2

След малко започваме с продуцента на Студио Гибли Токио Сузуки. Не пропускайте въпросите на студентите към него и отговорите на Сузуки-сан!!!

Пращайте отзиви и коментари.

Не е точно от Азия, но мисля,че пак ще предизвика интерес. "Гробницата на Тутанкамон"

Намиращите се в София имат още шанс да посетят тази невероятна експозиция. Миналата година беше на морето / Замъка в Равадиново/ и ви уверявам, че е невероятно преживяване. Тогава мия препоръча позната, която е видяла оригиналине в Египетския музей и въпреки това беше във възторг от тази изложба, защото" най- накра успяла всичко да разгледа на спокойствие."

http://themall.bg/event/tutanhamun/?fbclid=IwAR0v2pHL1rzB28mFCM53RfMjxyEW2IRqxO7xNfse63yq8uI2CM03JM7H5KM

Гробницата на Тутанхамун

760_1440pix-TheMall-www_cr-1024x541.jpg
До 31 август ела и разгледай информационно-образователната експозиция, посветена на Древен Египет – гробницата на Тутанхамун КV 62, която представя 120 предмета, копия на артефактите от гробницата на царя!

Сред предметите в експозицията са копия на златната маска на Тутанхамун, позлатеното светилище, златният трон и т.н.

Гробницата на Тутанхамун (КV 62) е единствената непокътната гробница в Долината на царете в Луксор, Египет. Копията на предметите са изработени с голяма прецизност и се доближават максимално до истинските артефакти, открити в гробницата на царя. Те представляват едни от най-значимите открития в Египтологията.

Експозицията е посветена освен на копията на артефактите и на огромния труд и работа на английския археолог и египтолог Хауърд Картър, който открива гробницата на 4 ноември 1922 година и 10 години заедно със своя екип описва, реставрира, консервира всеки един артефакт от гробницата.

Експозицията се организира от фирма ,,Horus Bulgaria“, с подкрепата на министерството на Антиките в Египет.

Работно време : 10:00-21:00 часа

Цените на билетите са :

• възрастни – 16лв.
  • учащи – 12лв.
  • групи над 10души – 10лв.
  • деца под 7 години – безплатно (задължително с възрастен придружител)
  • Всички членове на Българско египтологическо общество ползват 50% ОТСТЪПКА от билета за целия период на експозицията.
  • Всички настоящи участници в школите по древноегипетски език за начинаещи и Детската школа по Египтология, организирани от Българско египтологическо общество, преподаватели и студенти по Египтология НЕ заплащат вход!

IMG-549ad1b6426874af4d59e60ab12c272c-V
IMG-cb7d39aa2afc70338d3d4024a415edaa-V
IMG-d27999ff4ae450ae620858e9532e9245-V
IMG-fbdd8f4b12a0c42f767ff325d0860197-V

• Like 3
  • Thanks 1