Jump to content

Кой неазиатски филм ми хареса?


Recommended Posts

The-Crow_Alternate2.png

 

Предполагам няма някой, който да не е гледал Гарванът. Най- любимият ми филм с участието на Брандън Лий, който умира при инцидент на снимачната площадка точно на този филм.

Историята е за двама влюбени: Шели и Ерик, които застават на пътя на местната мафия и биват убити ден преди сватбата си. Година по- късно, на Вси Светии гарванът връща душата на Ерик за да отмъсти за смъртта на любимата си.

 

Лично мнение: Обикновено когато гледаш филм или четеш книга си мислиш "Абе тука са прекалили с драмата, там са разтегнали...". Нямам нито една забележка относно този филм. Готическа атмосфера, перфектно участие на двама от най- любимите ми актьори Брандън Лий и Майкъл Уинкот. Няма грешка!

 

 

 

 

poster-thumb-13122.jpg

 

Кралицата на прокълнатите - вампири. Каз от VAMPS го определи като един от любимите си. Гледала съм го поне трийсет пъти, никога не омръзва.

 

 

death-race_cover.jpg

 

Смъртоносна надпревара. Първо, състезателни коли - едната ми мания, Джейсън Стейтъм - още един от любимите ми, Тайрийз Гибсън (Бързи и яростни). Напрежение от началото до края като екшънът е точно колкото трябва, нищо общо с малоумните филми в стил Рамбо - пет ножа стърчат от гърба му, той се бие сякаш противниците му са холограми.

Действието се развива в затвор, където затворниците се опитват да извоюват свободата си на пистата. Правилата са прости - унищожи противниците си или те ще унищожат теб. Гениален филм, гледан много пъти.

 

 

 

Harjunpaa.jpg

 

 

Жрец на злото. Финландски трилър с участието на Петер Франсен и Жени Бенарйе (двамата участват в Лиекса, чийто саундтрак е писан от Nightwih - While your lips are still red).

Характерното за скандинавското кино е, че е много реалистично и подробно. Ако показват насилие не пестят кръв, ако показват секс всичко си е там. Перфектна актьорска игра, история и развръзка.

Филмът разказва за живота на полицай , чиято дъщеря е убита от улични престъпници, семейството му е на път да се разпадне, когато се появява ангел на смъртта (дефиниция за човек с психични отклонения с делюзия, че е пратеник на рая/ада и задачата му е да те спаси от непосилната болка, която изживяваш, в случая заради загубата на любим човек). Докато полицаят се опитва да се бори със загубата си и е по следите на сериен убиец, ангелът на смъртта тръгва след семейството му.

 

Лично мнение: Още с първото гледане се превърна в един от любимите ми филми. Признавам, имам пристрастия, скандинавското кино ми е слабост. Филмът е труден за гледане, има тежки сцени, силни моменти почти без прекъсване. Реална картина на това, което би се случило в действителност, без подслаждане и без излишен брутализъм, но повече, отколкото някои биха понесли. Горещо препоръчвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, благодаря. Аз не го бях гледала...Донякъде нарочно, защото не ми се искаше да гледам филм, в който някой е загинал и с това да се популяризира...

Но "Гарванът" е изключителен и мрачен "екшън".  Не съм попадала на подобен. Присъствието на Брандън е смазващо силно. Музика, всичко... За съжаление с фатална грешка при бойните сцени, които иначе са перфектни... и е по комикс.

 

п.с Наскоро имах възможността да посетя готическа църква и усещането е незабравимо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

WARCRAFT FTW!!!!!!!!!!!!!!!

10/10

 

Филмът го чакам от 12 години, когато за първи път се заговори за него. Дънкан Джоунс си спази всички обещания - че ще е точно по историята, че ще има уникални ефекти и че ще е в духа на играта. С екипа си са направили нещо страхотно. Фенове или не, бягайте да го гледате!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точна оценка! И аз му се изкефих много. Най-после нещо сравнимо с "Властелинът". Браво!

А режисьорът бил синът на Дейвид Бауи...

Ето един опит за ревю на някакви, които са оплюли "Медив" и "Гарона", а всъщност мен те ме впечатлиха най-много.

417e208978c4eb99.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър е "Warcraft", въпреки че не ме впечатли особено с режисура, тоест избора на места за снимките и препускането през историята като орк на кон. Атмосферата на "Warcraft" обаче е пресъздадена добре, въпреки че съм играл само Warcraft 3 някога (а както разбирам филмът е по Warcraft 1). Трябва да потърся някаква информация за книгите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Приятелите ме наричат чичо" - усмихна ме. Е, вярно комедията е на ниво японска такава, хич я няма, но е пропито с ирония........ А най-хубавото е, че дори и едноминутни роли са поверени на добри и утвърдени актьори. Жалко, проклетия Ивайло Христов никога няма да играе отново, просто прекалено му се отдава да е режисьор   :cry:

https://www.youtube.com/watch?v=--N9lcA5vNA

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точна оценка! И аз му се изкефих много. Най-после нещо сравнимо с "Властелинът". Браво!

А режисьорът бил синът на Дейвид Бауи...

Ето един опит за ревю на някакви, които са оплюли "Медив" и "Гарона", а всъщност мен те ме впечатлиха най-много.

 

Ти запозната ли си с лора на WC тоест историята на играта? Най вероятно не тъй като щеше да си наясно колко значима фигура за нея е магьосника Медив и че макар и по малко дървен начин, но хората направили това ревю не са далеч от истината и имат право да недоволстват. Интересното при него е дълбоко скритата му двойственост поради по особеният му произход породен от срещата на майка му, която също е магьосница с неизмерима сила с най-голямото зло изобщо в Уоркрафт.

За този филм се говори още преди години и безспорно това, което предлага като атмосфера е на ниво, но не съм съгласен, че героите и действието са така както трябва да са. И да този филм е далече от Властелина като реализация на идеи и изпълнение. 

Дано следващият филм да оправят подхода си тъй като тази игра е истинска легенда. Лично аз съм оделял бая време и съм доста сносен играч както на WC3 така и на WoW. Между другото ако има следващ филм то той ще включва най-любимият ми персонаж от алианса тъй като аз съм им почитател за разлика от противните орки - генерал Turalyon, който заедно с елфката Алерия и включеният тук магьосник Каджар са истински легенди за времето си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм запозната, но актьорът "Медив" си ми хареса. Забелязваше се двойнствеността. Предполагам, че за фенове е различно и отчитам, че са си позволили дребни своеволия в сюжета, но аз лично му се насладих максимално.

За Алианса! :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E то нямаше как да не се забележи предвид курса на събитията и онази трансформация... :) Но някак си самият актьор действително беше неубедителен като Медив поне от моя гледна точка тъй като не се видяха доста неща характерни за магьосника. Връзката му с Кадгар беше разрушена както и доста други неща, които са променени. Не исках да ко казвам но филмът е изключително слаб и затова се учудвам, че взискателна личност като бай Рагнос му е дал 10/10.

 

Променени са доста неща от лора и сцените са зле съшити в някакво подобие на сюжет. Гарона и Медив са действително разочарование, но де да бяха само те.. Лейн, Лотар и Кадгар ги следват плътно като са рязко още по зле и от тях като говоря и за актьорска игра и за сюжетни истории. Лейн да моли Гарона да го убива..ае честно ли е?! Само между другото...решението да има джиджи-биджи м/у Гарона и Лотар вместо въпросната орка с Медив е EPIC FAIL тъй като затрива цял един персонаж!!! Точно в този период от време Кадгар идва да чиракува на Медив, а тук въобще не се усети връзката учител/ученик даже хич я нямаше. Друго Кадгар след битката с Медив се състарява значимо..тука тоя не стига, че се измъкна невредим от битката с най-могъщият магьосник в Азерот ами оставаше да си засуче самодоволно девственият мустак накрая за да е циркът пълен. А последната решаваща битка..ох майко чак не ми се приказва ама начинът по който понесоха на ръце Гаронка си помислих, че гледам някой от текущите мачове от европейското и тва не са орки ами някакви пияни запалянковци! Изобщо в доста аспекти пълен смях...Blizzard би трябвало да се извинят за този филм на всички...както на феновете на играта, така и на незапознатите решили да отделят част от времето си за да гледат това недоразумение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарение на един добър човек(ъплоудър демек :) ), след толкова години отново гледах "Голямото плюскане" . Класика, и въпреки че съм го гледала, филмът отново не ме остави безразлична. Събуди безброй емоции и пак си зададох въпроси за самата мен,  отговорите на които разбира се не са еднозначни.

b507d4dafddc6613.jpg

 

П.С. Единственото нещо, което не се е променило въпреки изминалото време е, че пак не го намерих за комедия.

П.П.С. Само едно предупреждение за тези, които не са го гледали-ако сте по-впечатлителни и емоционални е възможно ден два след него да ви се гади при вида на храна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

debil4e

Това да беше ли Фелини? Той е велик. Давайте линкове към IMDB.:)

 

Рейзъре, интересна гледна точка. Играли са си с историята явно, но е било леко...

Основното като внушение остава.

Това за орката с Медив ми разпали въображението. Сериозно ли в сюжета няма нищо с Лотар, а с магьосника?:) Ще взема да потърся литературата, която трябва по въпроса.

Взех си някаква книжка, която е предисторията на филма и явно съпътства  пускането му, но е незадовлителна. 

Епичността иначе винаги доставя наслада, а тук я имаше! 

lover, not hater here!:) 

Любимият ми момент:

6f809606ff69a75e.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда има си книги и то на български и са доста увлекателно четиво. Конкретно тази за Медив и събитията ставащи в този филм се казва "Последният пазител" на Джеф Груб. Само, че сега е доста трудно да се намерят освен ако не си ги поръчаш. Лично аз едвам я намерих нея, а се опитвам да събера една конкретна трилогия от Уоркрафт поредицата и ме е яд, че като ги имаше навремето не си ги купих. Но на мен книги не ми трябват като цяло, чел съм изключително много материал от уикито посветено на играта и може да се каже, че самият аз съм ходеща енциклопедия за доста от героите включително и Аегуин (мистериозната старица, която Кадгар срещна в магическият куб във филма и за която обикновенният зрител си няма и на идея ква е и що е). Затова и останах толкова разочарован от този филм, просто знам как трябва да са героите и събитията и кое е подходящо като промяна и кое не, а разминаванията са изключително много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отговорите!

Рейзъре, имаш право. Не остана добре изяснено всичко. Чудех се, например, как така Медив си предаде вселената на орките и защо. Имаше нужда от допълнително осветляване и подробности за съществото в куба... Да се надяваме, че ще ги видим в продълженията. 

Бас ловя, че не си го гледал на кино., Ако беше, ефектите щяха да ти харесат повече и нямаше как фенщината да не заговори в теб и да го харесаш малко повече.;) 

Все пак става дума за коренно различни неща. Едно е игра, друго филм... Оценявам и труда на хората, които са сътворили това чудо на чудесата с много сърце. Фенове са, не се заблуждавай. Режисьорът със сигурност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Историята е една и съща независимо дали става въпрос за игра или за филм. Нищо не им е пречило да се придържат към собствените си идеи. Само че вместо това имаме някаква набързо скалъпена история подходяща за предучилищна възраст. Вселената на уоркрафт е истинско бижу като цяло..нещата са много добре измислени с много стойностни герои каквито са Кадгар, Лейн и Лотар и смразяващи кръвта злодеи като Гулдан, Нерзул, Артас и демоните от Пламтящият легион. Далеч не е в ефектите, които на места особено по отношение на орките са единственото достойнство на този филм, а просто в невъзможността да се извлекат дори 30-40% от един огромен потенциал. Но както и да е спирам да спамя тук, просто си излях мъката и съжалявам отчасти, че те въвлякох заедно с другите, които посещават тази тема дето по принцип е за възхвала на филми не за критика, за което и се извинявам, но провала на този филм е наистина нещо обезпокоително за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рейзъре, аз съм не по-малко фен от теб. Прочел съм почти всички книги, имам стотици часове циклаж на уоу, вероятно хиляди на вц3 и филмът адски ме изкефи въпреки това. Направо не можех да си намеря място след като излязох от киното и дори ми мина безумната мисъл да тичам до кенефа и после обратно в залата за повторно зяпане. :D E, и то не се размина, но седмица по-късно беше. На второ гледане си беше поизгубил чара, но няма да забравя първоначалния му ефект. Впрочем, очаквах да е тотален провал още от обявяването му преди 10 години. Човек като се замисли - да адаптираш този лор в игрален филм си е направо непосилна задача. Не мисля, че дори най-големия хардкор фенбой би могъл да се справи по-добре от Д. Джоунс със задачата, колкото и да си чешем езиците. Първо, в продължение на 7-8 години просто не съществуваше адекватна технология, с която да се заснеме такава лента. Камерън - колкото и да му мразя всички шитни, прокара пътечката с Аватар, но той имаше скандалните 300 млн. бюджет и то преди 7 години, а Джоунс - с 2 пъти по-малко днес и те дадени по милост. А варкрафта е доста по-амбициозен проект от шибания аватар. Доказателство за това е треторазредният актьорски състав и бутафорните пластмасови макети на човешките сгради. Джоунс е имал тежък избор - да направи як половин филм или да не направи никакъв филм. Затова и между ролите на орките и хюмъните зее голяма бездна. Фокусирал се е само върху едните, а за другите - трици. Естествено, избрал е страната, на която симпатизира. И явно трилогията ще се движи основно в руслото на Ордата, както и си е голяма част от уоркрафт вселената. Жалко, щото аз играя приоритетно от Алианса, ама ми дреме на шмайзера въпреки това. :D

За продължението се надявам на две неща:

- да му кихнат повече мангизи, за да може да си наеме по-читави актьори и да изкусури визията на Алианса

- да си вземе поуки от грешките и да се придържа по-плътно към историята

Между другото, историята на играта е ок - не е нещо феноменално, обаче фактът, че е Хай Фентъзи само по себе си говори, че често е наивна и детинска. Няма как да получиш Властелина или нещо много възвишено. Или ти харесва, или я намираш за пълен шит. Златна среда няма. 

 

Наздраве и кур за Метцен  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За провал не знам. Просто историята е скалъпена по накратко... Впрочем останах с впечатлението, че тук май Гарона е дъщеря на Медив, и именно заради майка й той отваря портала... без да знае, че тя е изгорена отдавна. Или не.

Всъщност не играя Warcraft та не мога да преценя в тази посока, но като самостоятелно произведение филмчето не е по-лошо .... Нито по-добро... От много други.

Съгласна съм, че ученикът магьосник беше някаква неразработена кръпка... И странната логика,според която кралят беше убит направо загуби всякакъв смисъл, когато генералът спаси тялото му. Защо (не) предизвикаха двубой на арената с краля така и не разбрах... Или не убиха генерала в битка...

Но зрелището беше добро...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Де да знам човек...чета те, осмислям и пак ми е странно, че ти е харесал и то 10/10?! :D Може би наистина ако взема предвид екранното време + бюджета нещата изглеждат малко по розови ама не, не, не може това да е финалният продукт след толкова години чакане! По добре да го бяхме гледали след ХХ години в памперси ама да е като хората god damn it! xD

Майра, Гарона е интересен персонаж и е всъщност полу-орк (баща), полу-драней(майка) (сините същества с рогцата в клетките в първите сцени на филма, точно преди орките да навлязат в портала). Връзката й с Медив не е причината порталът да бъде отворен и всъщност тази връзка се поражда в последствие след като тя влиза през него. Мисля, че точно около времето, когато Кадгар постъпва като негов чирак, пристигаше и тя. Причината поради, която Медив се обръща срещу призванието и вида си се корени в нещо станало още преди да бъде роден и всъщност не е самият той, който заговорничи с орките, а едно чуждо присъствие в тялото му.

 

ПП Вече наистина приключвам със спама тук! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много готин спам, Рейзъре, пак заповядай.:) Образователен при това.  Да има теми за възхвала е тъпо.

Е, хайде, след като  мина малко време и еуфорията ме пусна, на второ гледане, може би съм склонна да му намаля оценката с една две единици.

Разочарован си, защото фантазията за нещата явно е била по-бурна.:) Случват се такива неща.

 

Майра. генералът просто трагично закъсня за битката.Като някакъв самурай, който се жертва за господаря си, след като всичко е свършило. Обявиха му двубой, защото уважиха храбростта му може би...

Моля те, кажи поне ти, че някой от актьорите ти е харесал. Аз си умирам за Медив. Пронизващият му поглед беше магичен...:) И Гарона - толквоа емоции изразяваше... да не говорим за Травис Фимел - генерала, който е голямата звезда от сериала "Викинги" и е от Австралия... Любими.. И краля... 

Рагносе, да -"Аватар" по мое мнение е класи под това. Просто един банален филм, с прекелно изтъркани теми, разчитащ само на специални ефекти. а този не е нищо подобно. Не знам защо, но имам чувството че го подценяваш като вложени идеи и философия. Възвишеността на класиката на фентъзито "Властелинът" е безспорна, но хора, които харесват Вагнер, Илиада и Ницше, със сигурност ще харесат и Уаркрафт! Епика,епика, епика.... Силно, силно, силно...

п.с who the fuck is Metcen?  :xaxa:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рейзъре, аз съм не по-малко фен от теб. Прочел съм почти всички книги, имам стотици часове циклаж на уоу, вероятно хиляди на вц3 и филмът адски ме изкефи въпреки това. Направо не можех да си намеря място след като излязох от киното и дори ми мина безумната мисъл да тичам до кенефа и после обратно в залата за повторно зяпане. :D

 

Кат' си рекъл, при мен така беше с V for vendetta, шест пъти ходих в киното докато не му свърши прожекцията. Толкова е добър, че чак е безобразие.

Ей ся ще му спретна представяне, надъхах се:

 

 

"В" като вендета 

 

V.jpg

 

"Remember, remember the fifth of November, Gunpowder treason and plot. We see no reason. Why gunpowder treason. Should ever be forgot!"

 

Действието се развива във Великобритания, настоящите управници са наложили тирания и наказанията дори за нарушаване на вечерен час са бой, затвор, смърт. Ако някой посмее да говори против влстта - чака го смърт, ако някой изповядва различна от допустимата религия, чака го смърт, всички бунтуващи се, хомосексуални двойки, твърде скандални или твърде неудобни биват залавяни, откарвани в изолатори, бити и убивани. Един от тях е бил "V".

Цитатът в началото е на Гай Фоукс - убит от правителството революционер, дал живота си за правдата. V е човек без име и самоличност, той носи маската му и върви по стъпките му, избивайки хората, които са го превърнали в това, което е - тъмна версия на себе си.

Една вечер млада жена е нападната след вечерния час на улицата и V я спасява. От него тя разбира, че правителството е провеждало незаконни експерименти върху хора, избира да го следва в борбата му.

 

 

 

Лична оценка: 5/5

Филма е гениален, реалистичен, поднесен със стил и чувство, и все пак твърде силен и въздействащ. Един от силните цитати на главния персонаж е: "People shouldn't be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."  Нямам какво да добавя, задължителен за гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...