Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Angry Mom (앵그리맘)

 

Страна: Южна Корея

Също така известен като: eng-geu-ri-mahm

Период на излъчване: 18 март 2015 - 7 май 2015 година

Време на излъчване: Сряда - Четвъртък 22:00

Жанр: Семеен, Училищен, Драма

Канал: MBC

 Епизоди: 16 

Режисьор: Choi Byung Gil

Субтитри: Английски

 

Участват:

Kim Hee Sun като Jo Gang Hee

Kim Yoo Jung като Oh Ah Ran

Ji Hyun Woo като high school teacher

Baro (B1A4) като Hong Sang Tae

Oh Yoon Ah като Joo Ae Yeon

Lizzy (After School) като high school student

Park Geun Hyung

Kim Hee Won

Park Young Kyu

Im Hyung Joon

Park Hee Jin

Go Soo Hee

Kim Tae Hoon

Seo Ji Hee

 

Резюме: В драмата се разказва за самотна майка, която отива на училище отново, за да защити дъщеря си от нападките и насилието, причинени ѝ там.

Чо Канг Хи (Kim Hee Sun), забременяла в тийнейджърска възраст, отглежда сама дъщеря си О А Ран (Kim Yoo Jung). Когато разбира, че момичето ѝ е жертва на тормоз в училище, решава да направи нещо по въпроса и влиза в училище като гимназистка под прикритие. Това, което произтича, е положителна, оптимистична и трогателна "история, която има за цел да подчертае проблемните точки в образователната система на Южна Корея“...

 

С български субтитри  :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :click:

С английски субтитри + OST  :click:

С руски субтитри  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах тази тема да се появи :) Крещящата аджума е супер шемет  :28558: Мисля, че ще е много забавна и поучителна драма. Хубаво е, че все повече драми разглеждат тематиката със самотните майки в Корея, защото тия жени явно напълно незаслужено са под голям натиск. Надявам се драмата да се получи добре и да държи интереса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми харесва тази драма, заради главната актриса. Харесва ми и, че погледът на тази драма е малко по-различен - засяга много важен социален проблем. Главният Хьон У (Непобедимата И Пьонг Канг) е шемет, както винаги. Хубаво е, че все пак има и забавни моменти наред със сериозните. Вярвам, че ще е различно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от хубавите сериали, които минават незабелязано. И както винаги една от основните причини за това е бавният превод. Двете първи  серии ни обещават кърваво отмъщение, да видим до къде ще го докарат, дано не намалят темпото и да не захаросат историята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето от героините са angry, няма ли някоя по-спокойна. Напоследък е наложително да намалявам звука, че от викове и крясъци ще полудее човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от сериозните сериали в корейското кино, за взаимотношенията между децата в училище,

чудесна игра от страна на красваицата Ким Хи Сон, отлична игра и на останалия персонаж.

Акцентира се върху проблемът с насилието в семейството, намерило израз в поведението на децата в училище,

разкрива се отношението на обществото и системата към него, което отношение поставя дилемата пред

една майка, как да  защити детето си, от всички и всичко. 

Акцент не само върху физическите, но и психически травми, нанесени и останали за цял живот върху малтретираните деца.

Сериалът е апел, призив и зов...  крщящ вик за помощ... в пустиня...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То хубаво се засягат такива теми, но е важно как и колко реалистично ще ги направят. Гледал съм много класен филм на тази тема - естонският Klass, който наистина показва грозната страна на училището. Корейците обичат да захаросват и историите с най-чувствителни теми, както американците "захаросват" екшъните и създават "супер герои". Именно затова не харесвам смесването на жанрове, когато става въпрос за подобни сериали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами... всичко това видях  в едната изгледана серия....

Дори тази една, ми беше достатъчна да почувствам насилие...

 

истинско, реално, със страха, ужаса в очите на малката героиня, с разраненитете и ръце, крака колена, и с малката й  свита фигурка, заспала под бюрото, бълнуваща в просъница, търсеща помощ.  Или съм  прекалено чувствителна, 

аз го отдавам на играта на артистите, особено изразителна беше и сцената с плачещата майка в краката на съдията...

която се е доверила на закона, да се бори, а в крайна сметка убиват детето й.

И  какво, няма ли да крещите... ако малтретират детето ви, потърсите справедливост, а тя заврши с убийството му,

вярвам, че в този момент майката е съжелявала, че се обърнала към закона...

За мен, това не е преиграване или излишен драматизъм... напълно  истинско ми се видя,

и после... обърканата майка, която се луташе наса-натам, чудейки се как да постъпи,  

дали правилното решение, ще е и най-доброто за детето й...

 

 

И... на мен ми харесва,  именно с това ме и очарова корейското кино, че вмъкват  сред сериозното и малко весели и забавни моменти, и обратно, досущ като в живота...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата е доста тежка,наложи ми се да спра да гледам първи епизод точно заради бруталното насилие.

Засяга не само малтретирането и побоищата в училище,но и  връзка

 

учител- ученичка.

Колко хладнокръвен човек може да бъдеш да убиеш/поръчаш смъртта на толкова младо  момиче,а след това спокойно да отидеш на поклонение,да изразяваш съболезнование към опечалената майка.

 

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко съм разочарована.. Очаквах нещо съвсем различно, а нещата се оказаха доста дарк и въобще не по вкуса ми  :( От промото реших, че героинята ще е самотна майка, защото определено загатнаха, че ще има симпатии между нея и учителя. Вместо това се оказа, че има съпруг, а както знаем в корейските драми семейството винаги оцелява, така че и да има романс с учителя ще е съвсем безперспективен, което веднага ме кара да губя интерес. Като добавим и прекомерното насилие, тежките епизоди от миналото и няколкото абсурдни образа, които вкараха, въобще не знам дали остава нещо приятно за гледане. И въпреки това ще продължа с новите епизоди, защото главните поне са ми симпатични и ми харесват. Освен това малкия побойник и дъщерята също имат потенциал от романтична гледна точка, което ще е интересно да се види как ще се развие в следващите епизоди. Но като цяло драмата е под очакванията ми. А и тази история с побоищата в училищата ми се вижда доста пресилена. Не мога да повярвам, че положението е чак толкова зле.  :swoon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След 3 и 4 серии започвам да се чудя какво точно гледам. Не е криминален сериал, не е училищна драма, не е романтичен сериал, не е черна комедия. Май е опит всички гореизброени жанрове да бъдат вкарани в един сериал-засега не особено успешно. По-добре щеше да бъде ако бяха решили да се съсредоточат върху само един жанр, а не да правят манджа с грозде.

 

Сценарият започна да издиша много рано. Дори благонамереното затваряне на едното око за недомислиците в него не помага особено. Защо ако някой те гони, тръгваш да бягаш към покрива, а не към изхода от сградата? Защо просто не се обадиш в полицията по телефона, който държиш в ръката си, докато те гонят? Тези хора не са ли чували за експертиза на почерка? Какво е това абсурдно училищв, в което има тайна стая със секретен архив-всичко това скрито в библиотеката, която би трябвало да е много посещавана? Явно не и в това училище. Какво толкова му е супер-елитното-то по нищо не се отличава от селските даскала?! Как един учител може да е едновременно и директор в голяма компания? Защо секретарката търпи побоите на явно ненормалния президент- може пък да й харесва? Какъв е смисълът от присъсътвието в сериала на учителя-селски идиот, приятелката от училището-мутра и свекървата? Ако са си мислели, че с тях внасят някакъв комедиен елемент-излъгали са се. Тези образи в сегашния им вид будят само недоумение и досада. Прекалено много дупки се отварят, не знам как ще ги запушват по-нанатък.

 

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си кажа правото на мен по ми харесва така отколкото да гледам насилие и побой.Има някакви не реални неща,но си слагам цветните очила и ми е триста мъниста. :282: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Манджата наистина е с грозде, обаче засега си я ям  :28558: Само заради сюжетната линия с дъщерята и невръстния троубъл мейкър. Той я харесва, но трябва да играе лошия и да я сплашва, тя пък се страхува от него, но като че ли започва да подозира, че не е толкова лош. От друга страна майката и учителят са ми скучни, но тях така или иначе няма да ги бъде. Насилието за щастие понамаля в последните два епизода. Струва ми се, че са вкарали много излишни образи, които само пълнят екранно време, което иначе можеше да бъде оползотворено по- добре. Най ме дразнят двамата лакеи дългокосковци. Може би са ги сложили, защото такива образи забавляват хората, но мен такива абсурди наистина ме дразнят и въобще не са ми забавни  :( Сигурно трябва да поработя над чувството си за хумор, кой знае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста хубав сериал се оказа, засягащ много злободневни теми и отношения + комедийни елементи за спад на напрежението (добре структурирани образи-не случайно е топ 1 в MBC) :) Жалко, че на бг са преведени само първите 4 епизода.   :)

Редактирано от mrnkaloto
Друг път не пиши на шльокавица
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм много много доволна. Понеже нямах и грам очаквания или знание какво ще бъде, то ме изненада изключително приятно. Не ми  пречеха темата с насилието, но имаше няколко момента, които не очаквах и ме стресираха, като

срутването на уччилището

, което ми дойде вповече! Нямам негативен коментар, за мен си беше на ниво , даже не знам защо е толкова непопулярен, препоръчвам го на абсолютни всички, драмичката заслужава истинско внимание!!!!!!!!! :up:  :up:  :up:  :up:  :up:  :up: ААаа и вече превода е цял !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На първи еп-рев. На втори-Боже, защо са мислили, че подобен род пародия, ще е добър подход за този сериал :o Детайлите и историята са силни засега. Великолепна игра от мамчето. Страшно ми харесва как са измислени бойните сцени. Следя с интерес, защото е реалистично, но изведнъж ''бам'' и се появява нещо от някой приказен сюжет и само дето еднорози не почнат да подтичват наоколо. Все едно гледам два различни проекта, които поотделно биха ми харесали, но заедно не си пасват. Надявам се майката да спре да я води само емоцията да натупа някого и да вложи и малко трезва мисъл. Сега разбрах, защо всички корейци налитат на бой и са толкова бойни. Научават се още в училище. Не биеш ли, ще бъдеш набит. В учителя усещам преиграване, иначе си мисля че крие нещо под черупката. Няма начин да имаш такива рефлекси, за да спреш майката в боя и то без да те усети и да си едновременно с това такава флегма през останалото време. Лошото момче с добро сърце също го държа под око. Засега ще гледам. Ако отиде твърде в пародията, броя го отсвирен. Харесва ми комплексността на майката като образ. Ако не залагаха на пародията, нейната обиграност с ножовете щеше да седи много на мястото си. Има доста добре подбрани детайли, които за съжаление не са поднесени сполучливо на зрителя. Решила е да води този живот заради близките си, опита се да действа с добро и никой не се вслуша. Ето така един друг се превръщаме в това, което не искаме да бъдем. Насилието винаги поражда още насилие. Дори и да не догледам, оставам с добри впечатления от този проект. Поукатата е на лице. Човек има много повече качества в себе си, отколкото околните са склонни да забележат. Всеки вижда в нея една отрудена вечно псуваща отчаяна женица и никой от близките й не съумява да оцени, че тя се е отказала от много други възможности, за да е до семейството си. С нейните качества можела е да постигне повече, но е предпочела да съхрани семейството си. За тях е досадна и ненужна и нейното би се видяло единствено, ако я няма. Неща като неизмити чинии в мивката, несготвена вечеря, непочистено, зад вършенето на всички тези омразни задължения на жената в семейството стои много отдаденост и обич от нейна страна. Майката, съпругата-думи клише, но жената зад тях е цяла всепомитаща вселена изтъкана от грижа и любов :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълбоко разтърсена съм от този сериал до четвърти епизод, а след това бях направо пометена. Нещата, които показаха като разнородния физически и психически тормоз

Off Topic

в различните семейства, изнасилването, преспиването

 на учителя с ученичката. Изненадана съм, че това е сериал, а не филм. Рядко сериал може да получи финансиране, ако темата му е така щекотлива. Никой не иска да вижда грозната истина, макар всички да знаят за нея. По-лесно е да се замете мръсотията под килима и да се правим, че я няма. Няма да се учудя, ако сериалът в Корея не е бил особено популярен. Обхваща теми твърде дълбоки, за да е лесносмилаем за всички. Изумително е как обществото отсъди спрямо казаното по новините и осъди невинния,

Off Topic

(Ко Бок Дон)

а виновният си разиграваше коня на воля. И всички вярват сляпо на медиите, за които най-лошата новина е най-добра за отразяване. Ето затова не гледам вече телевизия. Бих вярвала на нещо само, ако съм пряк свидетел. 
Показаха толкова дълбоки и разностранни емоционални състояния, че не биха могли да оставят почти никого равнодушен. Разбирах всеки един от героите при смъртта на

Off Topic

И Кьон.

Дори не мога да го нарека актьорска игра. Сякаш всеки от тях беше загубил дете. Не можех да дишам от сълзите заседнали в гърлото. Всеки път се питах, защо си причинявам това. И всеки път си отговарях, че е защото искам да знам. Искам да знам за болката и несправедливостите по света, за да не накарам никой друг в живота си да се чувства по този начин. За да знам как да го подкрепя и как да му помогна, когато има нужда. За да знам как да се боря, когато дойде времето. За да изживея живота си достойно.

 

Слушам песните. Не ме бива много да разпознавам гласове, но този ми се стори познат. Моята любимка Али отдавна ми се скри от полезрението и да разбера, че изпълнява песен тук, направо ми сгря душата. Тембърът й може да те накара да те заболи сърцето. Не знам, дали е широко известно, че тя също е била жертва на тормоз и изнасилване, и че е активен участник в превенцията срещу подобен род престъпления. Радвам се, че са я включили именно в този проект. За мен тя е човек, на когото се възхищавам силно.

 

Сериалът се нарежда сред най-любимите ми, но ще спра да коментирам сюжета му до четвърти епизод. Прекалено ми е силно усещането, за да мога да го изразя с думи. Това е от типа сериали, за които ще ми трябват месеци, за да опиша всеки детайл, който ме е впечатлил. За да събера достатъчно акъла си и да спра да псувам злодеите всеки път щом ги мерна на екрана. За да събера душата си обратно и да си кажа, че това е просто актьорска игра и сериал. Напротив, знам, че се случва и в реалността и е по-близо отколкото предполагаме. Случва се в семейството на комшиите, в дома на нечия леля, на сина на нечия дъщеря. Авторите са избрали да не си затварят очите повече. Поздравявам ги за това, което са сътворили. Много истини се казаха. Винаги ще има някой с повече пари и власт, който ще вземе твоето постигнато с талант, кръв и лишения. Пародията продължи да присъства до края, но имаше и готини комедийни попадения. През повечето време ти сервират жестоката истина, така че тези нелепи или смешни моменти идваха като нужната глътка свеж въздух, за да можеш да се събереш междувременно. Доста особен сериал, но ще остане един от незабравимите с хилядите нюанси, които ми показа. Страхотно взаимодействие между героите. Любими моменти: лошко с мамата и мамата с даскала. Лошко и даскал моментите също епик. Силна игра на абсолютно всички актьори, дори и на статистите. Сериалът е рамазващ и лееко странен. Остана още, което мога да напиша, но няма да направя. Нека, ако реши да гледа, всеки открие сам за себе си кое какво е за него в този сериал :)

 

 

Няколко цитата ми се ще да постна. Имаше много моменти, които ме докоснаха, но съм записала само тези:

 

Класният ръководител към Бал Ул:
- Затова скрий бодлите си и разтвори стиснатите юмруци. Макар и за малко поживей на топло, без проблеми.
***

Класният:
- Не мислех, че трябва да се срамувам от слабостите и неуспехите си, но сега осъзнах, че моята слабост може да направи някого лош и се срамувам от това.
***

Бал Ул:
- Учителю, не позволявайте да угасне решимостта ви.

*Просто връзката учител-ученик е нещо велико. Имала съм шанса да го изпитам и знам от личен опит*.
***

 

 

Сериалът беше абсолютно огледало на живота. Колкото тежък, толкова и абсурден. На моменти съшит с бели конци, на моменти като пародия, на която не ти е смешно, но накрая както и самият живот, ти оставя един сладко-тръпчив вкус, че си живял :bow:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...