Jump to content

Jyoou no Kyoushitsu (2005)


Recommended Posts

spacer.png

 

Queen of the Classroom

Jyoou no Kyoushitsu

女王の教室

 

Държава: Япония

Година на излъчване: 02.07.2005 - 17.09.2005

Формат: рензоку

Епизоди: 11 + 2 SP

Директор: Kyoji Otsuka, Hitoshi Iwamoto, Tomoaki Watanabe

Сценарий: Kazuhiko Yukawa

Телевизия: NTV

Време на излъчване: Събота, 21:00 - 21:54

Телевизионен рейтинг: 17% (средно за седмица)

 

Каст

Amami Yuki - Akutsu Maya (37)

Shida Mirai - Kanda Kazumi (12)

Fukuda Mayuko - Shindo Hikaru

Matsukawa Naruki - Manabe Yusuke

Hada Michiko - Kanda Shoko (37)

Hara Sachie - Tendou Shiori (25)

Omi Toshinori - Kanda Takeshi (39)

Kaho - Kanda Yu (15)

Hankai Kazuaki - Vice Principal Ueno (45)

Izumiya Shigeru - Principal Kondo (55)

Naitou Takashi - Namiki Heizaburo (44)

 

Клас на Акутсу Мая

Harii Shotaro (針井翔太郎) as Nakamura Ichiro

Ito Junpei (伊藤純平) as Ishibashi Tetsuya

Itoh Sairi as Tanaka Momo

Kajiwara Hikari (梶原ひかり) as Sato Erika

Kamata Atsushi (Kamata Atsushi) as Mitamura Makoto

Maeda Itsuki (前田樹) as Hoshi Hitomi

Morimoto Sarasa (森本更紗) as Ando Sakura

Nagai Anzu as Baba Hisako

Nakamura Mizuki (中村泉貴) as Miyauchi Rie

Nishihara Nobuhiro (西原信裕) as Yamashita Kenta

Nomura Eriya (野村エリヤ) as Fuwa Shota

Oshikawa Daisuke (押川大輔) as Futoda Toru

Sakai Shotaro (酒井翔太郎) as Nishikawa Koichi

Sasaki Hikari (佐々木ひかり) as Kariya Takako

Takahashi Kanami (高橋香波) as Tabata Michiko

Takahashi Noriaki (高橋伯明) as Chii Keiji

Takata Ayaka (高田彩香) as Matsumoto Ema

Tamura Yuma (田村勇馬) as Ochiai Hajime

Tonoshiro Yuma (登野城佑馬) as Kuroki Hideki

Umeoka Minato (梅岡南斗) as Saito Nozomu

Yanagita Erika as Shimada Mari

 

Плот: Започва новата учебна година в начално училище Ханзаки и там се появява мистериозната учителка Акутсу Мая (Юки Амами) в трети клас, шеста година. Междувременно Канда Казуми (Шида Мирай) сега започва последната си шеста година и е изпълнена с въодушевление. Оказва се че Казуми е една от учениците в класа на Акутсу Мая. Тя и останалите ученици бързо разбират, че новата им учителка не се усмихва и е безмилостна спрямо тях. На тях не им е дори разрешено да ходят до тоалетна по време на часа. Мая особено набляга на резултатите от тестовете, които им дава всяка седмица. Студентите с най-нисък резултат стават почти като нейни роби и вършат всякакви странни задължения в класната стая. Казуми бързо попада на мерника на учителката. И така започва целогодишната битка между Акутсу Мая, която управлява класната си стая като кралица и нейните ученици.

 

Свали тук: :click:

 

Свали с руски субтитри: :click:

 

Онлайн с английски субтитри: :click:

 

Онлайн с руски субтитри: :click:

 

Бележка: Слагам го направо в спойлер, тъй като е обемисто

 

Благодарение на японските сериали се нагледах на какви ли не учители..добри, лоши, изперкали и прочие прилагащи какви ли не методики. Тукашната Акутсу-сенсей обаче наистина е Кралица! Това е перфектната учителка!! Такава каквото бих искал и мен да ме беше учила...Във всички други сериали досега имаше някаква методика на преподаване, но винаги някак си самият процес оставаше малко или много на заден план. Тук обаче поне ако имаш малко сиво вещество и асимилираш напълно посланието на тази драма ще разбереш не само защо стремежът към знание е нещо толкова важно и ценно за всеки човек ами и кои учители всъщност си вършат работата и правят добро на децата и кои им правят мечешка услуга...Вместо да промиват и без това мнозинството закърнели мозъци в нашето общество с разни бозави нашенски и бог знае какви продукции, по телевизията ни трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да пуснат тази дорама или римейк по нея и редовни зрители да са на първо място министрите на образованието следвани от директори, учители, родители и разбира се ученици!
Нямам думи да опиша колко съм възхитен от тази героиня..просто самото съвършенство! Ръководеше разглезените сополчета с желязна ръка от самото начало до края, следеше всяко тяхно действие и направи хора от тях. Били дошли нашите да си правели хубави спомени и изобщо да си разиграват коня в училище?! Не че това е лошо, дори напротив, но хубавите изживявания и приятелствата са просто приятен страничен ефект от учебният процес, истината е че училището е място, където си пратен за да получиш знания, които биха ти били необходими да се реализираш в живота и същевременно да се обособиш като личност. 45-те минути на един учебен час би трябвало да бъдат използвани по най-добрият начин както от учениците така и от учителите защото всяка трошичка знание е ценна! Да се държиш като идиот в клас и да пречиш както на съучениците си така и на преподавателите да постигнат това е престъпление, но малко са наистина наясно с това най вече защото методиката, която им се прилага е или грешна или твърде ограничена за да има ефект. Докато гледат някои хора биха я обвинили за строгостта и привидното безсърдечие спрямо децата, но тук много умело са показали докъде най-често води мекушавостта и безхаберието на учителите с героинята Шиори Тендо, която е вплъщение на точно това. Повечето учители в днешно време особено са с вързани ръце и не могат да стигнат до уважението и вниманието на поверените им деца и затова по начало са обречени на посредственост и/или провал и двете страни. Самият аз съм бил свидетел на пагубният ефект от липса на дисциплина в училище и така наречената учителска "доброта" и истината е че тези учители всъщност не ги е грижа за децата. Мая-сенсей обаче нагледно показва в тази японска драма как трябва да се правят нещата! И затова накрая, когато учениците й разбраха каква учителка всъщност са имали се стигна до тази наистина затрогваща завръзка!

 

10/10 за този сериал и горещи препоръки към почитателите на японски продукции на образователна тематика!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зная за сериала, но никога не съм го гледала. Щом го хвалиш толкова много, ще го изгледам, а и без това нямам какво да гледам, следя само Масазуми.

Заглавието е изписано с канджи, така че е добре да го промениш. Сериала не се разпространява с английското си заглавие, а като Jyoou no Kyoushitsu, а и откакто излезе и корейската версия преди две години, много се бъркат. Затова според мен трябва да го редактираш и да го изпишеш като Jyoou no Kyoushitsu, а нека си стои в описанието и Queen of the Classroom.

Корейците помня се създaдоха някаква абсурдна версия на тази японска дорама, т.е пак някакви техни болни виждания (не съм я гледала, но помня, че бях чела коментари, то сигурно и в този форум си има тема в каталога на корейските сериали).

Сценарист е Казухико Юкава, така че имам вече представа какво да очаквам, както и ти си споделил - предполагам, че е много силно заглавие, а и е описано в жанр "човешка драма".

Шоши, налазвай. Ще гледаме и ще коментираме.

 

Юки Амами, Мирай Шида и Кахо имат теми в раздел "Японски актьори/ актриси".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хич не ми се щеше да го променям точно защото не исках да се съобразявам с корейският римейк, но действително е по добре да се отличават. Сериалчето е наистина добро и си отговаря на големият рейтинг. Точно по линия на сценариста на Марумару го намерих тъй като изгледах и тва за икономката и явно на човека му идат наистина добри идеи, бая ми се издигна в очите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще гледам и ще споделя мнение.

Обичам продукциите в жанр "човешка драма", както и наистина образователните училищни японски дорами. Тази очевидно е точно такава.

Добре, че направи темата. Аригато.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, със сигурност Аамами Юки става и за учителка. Като се сетя, каква перфекционистка беше в Gold и какви изисквания имаше към собствените си "деца", не се съмнявам, че Шефката би се справила и с ролята на ледената кралица.

Аз съм затънала в заглавия. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм затънала в заглавия. 

Хаха абе и аз както нямах ни едно като се върнах така да се каже в тоя форум покрай корейският KMHM така сега съм с 5-6 текущи и 2 на изчакване! xD И то освен 2 всичките други са от Япония, баш най-любимите ми продукции! Явно съдбата ми връща заради кризата при аниметата. :D

Иначе Амами Юки е перфектна тук, ако ви хареса драмата гледайте и двата спешъла там тя предоставя нещо съвсем друго като и те са доста интересни понеже покриват определени събития, които са от изключителна важност за тукашното действие и същевременно продължават историята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само два изгледани епизода до тук, но съм завладяна вече от историята и нейното развитие.

 

 

В първи епизод ме впечатли обяснението й още в първия час за японското общество (а и по принцип за цивилизованите общества), но във втори ме довърши, когато буквално изравни със земята Манабе, но по този начин изтръгна от Казуми признанието, дори със сълзи на очи (напълниха ми се очите от радост, само докато гледах, как детето защити своя съученик и се опълчи на учителката си).

Тя направи така, че сближи двете деца, дори по този странен начин. Изумена съм от методите й, но те до тук са ефективни. Тя ги учи на най-важните уроци - тези от и за живота. Редът и дисциплината са впечатляващи.

 

 

Утре ще продължа и с трети епизод. Сега наред е Хисако Баба-сан, която очевидно също има големи проблеми.

Шиндо-сан е прекрасна. Чудно момиченце, много интересен и загадъчен образ.

 

Искам да похваля и всички деца-актьори - играят великолепно. Юки Амами няма нужда от коментар... Голяма е. Отново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мхм и аз се чувствах по същият начин като почнах да гледам..направо ми увисна челюстта, когато още в началото ги затисна под обувката си и не им даде да шават много, много. "Отворете си очите! Представете си следното..." и малките несретници научават нещо дето не само, че не са си мислели, че е така, а дори и като възрастни сигурно не биха видяли така нещата. А как да й кажеш и гък на даскалицата като макар и прекалено откровенна и дори цинична за живота и обществото беше адски права? 

Не знам дали ти направи впечатление ама мен много ми хареса мотива с пеперудата. Както знаем тя е символ на трансформацията и красотата в поетапна форма - започваш влачейки се по корем като неугледна гъсеница и приключваш като красива пеперуда реейки се във въздуха! Ще видиш в какво ще се превърнат накрая тея мушмуроци...мен лично много много не ме избива на емоции докато гледам ама тук наистина ме развълнува начина по който се отрази обучението на Мая-сенсей на дечицата..ама да не спойлвам, гледай и ще видиш за какво става на въпрос :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Отвори очите си. Никой не е на твоя страна."

Сцената под дъжда ме остави отново без думи...

Тази учителка е уникална. Виждала съм какви ли не даскали в японските училищни дорами, но тази е номер 1.
Изгледах трети и четвърти епизод. Така ще ги карам до финал, по два епизода вечер, защото искам и да удължа огромното удоволствие от продукцията. Не ми се иска да изгледам всичко накуп.
Малката сополанка Ерика-чан ми идваше да я хвана за плитките... Ама, че подло малко същество.

Да, метафората с пеперудата и аз я усетих. Това е характерно за продукциите на Казухико Юкава, както с червената ябълка при Хикари, която символизира новото начало и желанието за живот.
В случая тук, Казуми е малката гъсеница, която ще се превърне до финал в прекрасна пеперуда. Сега ставам свидетел на всичко, през което преминава това дете (с невероятно чиста, добра душа и изключителен характер), уроците и ударите под кръста, които получава от тези, които е мислела и имала за приятели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То май и аз така трябваше малко по малко ама като захапя нещо дето особено ми харесва гледам да го консумирам възможно най-бързо поради генерираният свръх интерес. Така беше и тук..само след първия епизод реших, че няма как да откъсна поглед докато не разбера как ще завършат нещата и така си "жертвах" половин почивен ден! :) Радвам се че ти е харесала тая драма колкото и на мен и ми е доста интересно да видя как ще отразиш последната четвърт, която е и есенцията на тази поредица...

Започнах обаче да се чудя как може корейците да са съсипали такава идея?! Не че е особена изненада особено предвид злополучното ми преживяване с тяхната версия на "Liar Game", която наистина ме депресира и разгневи. Мина ми през ума да погледна и при тях за какво става на въпрос, но бързо отхвърлих тази мисъл..В тукашната тема на него римейк има само един коментар и не мога да разбера за какво точно става на въпрос и какво са направили ама не смея да го почна на сляпо тъй като ако ме ядосат с някоя безумна интерпретация вече ще ми дойде множко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Iikagen mezamenasai!"

Това изречение ми се наби в главата... Уникална е, имам чувството, че чувам и в момента гласа й.

Стигнах до 9 епизод и утре ще изгледам финалните три. Не можах да се сдържа, защото пети епизод беше преломен и не усетих как след това изгледах на един дъх 6, 7 и 8. Ключови епизоди за развитието на историята.
Тя ги учи как сами да се справят с проблемите си, дори на тази крехка 12-годишна възраст. Дисциплинира ги. Сплоти ги.
Поредният шедьовър на Казухико Юкава в жанр "човешка драма". Остана ми финала, а и подозирам вече какъв ще бъде той. Със сигурност с много сълзи от децата, но от радост, благодарност и признание за уроците от живота, на които ги научи тя.
Харесва ми промяната у майката на Казуми. Тази жена буквално се събуди. Обичам подобни герои/ героини. В началото ме дразнеше, изключително повърхностна в поведението си, както и спрямо собствените си деца, но тази жена се осъзна и то с помощта на малката си дъщеря.

А позна ли майката на Хикару Шиндо-сан? Това е актрисата Каору Окунуки, която е в ролята на Мию, по-малката сестра на нашият Масазуми. Очевидно Казухико Юкава обича да работи с едни и същи актьори, както и с актьора Сей Хирайзуми.

 

Не гледай корейската версия. Мисля, че горчиво ще съжаляваш. Нямам представа какво са направили корейците, не съм гледала тяхната версия, но знаеш на какво са способни - прецакват и съсипват всичко.

Не бих рискувала, дори и от любопитство. Ще си остана само с огромното удоволствие от японския оригинал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре не обърнах внимание, че е тя..виж малкият го познах веднага, че е от Казоку гейм. Това, че работи с познати лица не ме изненадва. Голям плюс е че познаваш актьора и знаеш кои негови качества ще ти свършат работа за определени персонажи.

Майчето претърпя трансформация, но далеч не беше само тя от страничните персонажи. Интересното тук е че с влиянието си в/у децата ефекта беше верижен..ще видиш как точно, но общо взето си е така, когато една личност се промени, променя се и средата в която живее малко или много.

Корейският вариант не бих го гледал просто се чудех за пореден път как може да ти се даде наготово нещо толкова хубаво и ти да го опропастиш..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах финалните епизоди, включително и двата спешъл епизода, които са много важни за разкритието на историята до край и имат връзка с всичко, което се случи преди това.

Първо, искам да ти благодаря (отново), че направи тема на сериала, а така ме накара най-после да го изгледам.

Този сериал беше голямо удоволствие за мен и със сигурност няма да го забравя. Определям го като най-добрият ученически японски сериал, който съм гледала (а наистина съм изгледала доста).
Финалът, в края на 11 епизод (тук не говоря все още за спешълите), беше много силен. Напълниха ми се очите със сълзи, но от радост. Не успях да издържа, а и пред тази сцена малко хора биха издържали (освен, ако не са от камък).
Покъртителни кадри, много малко учители могат да получат това признание от деца.
Казуми беше най-силна, за това и Мая избра нея от самото начало. Едно от най-находчивите, чувствителни и умни деца, които съм виждала. Прекрасна Мирай Шида. Изключителна роля, а е само на 12 години.
 

Усещах, че Мая е преживяла огромна трагедия, за да се превърне в това, което видяхме (в епизодите на дорамата) и наистина ни разкриха всичко в тези два допълнителни спешъл епизода. Подобно на Мита и на Хикари, тази жена е изстрадала много, но въпреки всичко е продължила напред.
Изясни ми се, защо се обличаше винаги в черно, защо се беше променила толкова много, какво я беше принудило. Всяко нещо получи своето логично обяснение. Нямах на финал въпроси, на които да не получих отговори, като зрител.



Мая Акуцу не бе само някакъв строг и взискателен преподавател, тя бе много повече от това, а както каза в учителската стая и нейният колега: "Децата бързо ще забравят за мен, но никога няма да забравят учители като Акуцу-сенсей.". Нужни са такива учители, за да създават и възпитават достойни членове на всяко едно общество.
Мога да пиша още много, но да не се отплесвам. Дано и други като мен и Razzormaw, гледайки дорамата, разбрат наистина нейното послание, целият замисъл на всичко, което се каза и показа в тези 11 епизода + 2 допълнителни спешъл-епизода.

Поздравления за великолепната Юки Амами (блестяща), за изключителната игра от децата, които са само на 11-12 години тук. Уникални образи - Казуми Канда, Хикару Шиндо, Хисако Баба, Юске Манабе, Момо Танака, Ерика Сато, Сакура Андо, Коичи Нишикава и още, и още. Ще запомня всяко едно от тях.
И на последно място - поздравления за пореден път на Казухико Юкава. Този човек е уникален сценарист, стане ли дума за продукция в жанр "човешка драма".
Сериалът е излъчен при голям интерес и рейтинг през лятото на 2005 г. в Япония. Отличен е с много награди и аплодиран от критиката. Напълно заслужено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста хубав анализ, евала! И аз така се зарадвах на всички неща, които изброи почвайки от актьорите и завършвайки с цялостното послание. Тази драма толкова ми хареса, че дори бих си я наредил в челните места на игралните продукции за малкият екран изобщо! Затова и наистина бях учуден, че не само това заглавие няма тема ами и никой май не го е гледал дори и от най активните потребители в този раздел...E вярно, че е от далечната вече 2005-та ама въпросният сценарист наистина би трябвало да буди интерес дори и само заради икономката Мита. Както и да е радвам се че ти хареса толкова след като го изгледа напълно!

За последно понеже подхванах темата за трансформациите на персонажите под влиянието на лошавата даскалка...

една от героините дето споменах в заглавния пост като пример за неудачна учителка тоест Шиори Тендо. Всъщност този образ далеч не е случаен особено предвид миналото на Мая, едно от най хубавите неща накрая е начина по който се промени тя и я дадоха в съвсем друго амплоа и гледайки по коренно различен начин на професията си. Хех даже превъртях невярващо да видя пак как скастри учениците за това, че носели нещо дето мястото му не е в училище толкова ми хареса как я промениха и запазиха надеждата за това, че децата могат да разчитат и на друг да се грижи съвестно за тях дори и Мая да не се върне в тая сграда.

А един от най-любимите ми моменти беше начинът по който те решиха да й се отблагодарят и след като заместника дойде да им преподава и зададе въпрос всички дигнаха ръце да отговарят...наистина прекрасен и запомнящ се миг показващ колко зрели бяха станали само за една година!

 

Изобщо доста, доста хубави идеи и послания на едно място, чак не ми се искаше да изгледам тоя епизод тъй като не ми се искаше тая драма да свършва, но уви..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама то това изобщо не е мерило за качество. Десетки от най-добрите японски дорами нямат теми. Ама пък и не може на всички да има, а и да се изгледат.
Ще ти препоръчам една от любимите ми дорами в жанр - човешка драма. Описана е и като романтична, но е далеч от това, в смисъл не е романтичен в смисъла на корейските сериали, в които Кифла и Кифльо се гонят в 20 епизода и ту се обичат, ту не се понасят, а накрая се разделят за един-колко-си-години, за да се съберат след това отново.
Не, това, което ще ти препоръчам е човешка драма, дорама, която също няма тема в този форум. Историята на двама млади души, които съдбата свързва по необикновен начин. Всеки крие своите тайни, и всеки един от тях се старае да преодолее болката, за да продължи напред.
Паралелно с главните образи са много интересни и тези на техните родители, семействата им. Мисля, че ще останеш доволен.

Arifureta Kiseki (2009)

Ето ти линк и за онлайн гледане на английски.

След малкото отклонение да се върна на темата, на личността на Мая Акуцу.
И сам заместник-директорът й го призна на финал, когато се обърна й каза какво правят децата в клас, без дори да им казва. Тя ги научи да бъдат достойни хора/ личности, научи ги и как да се борят, а това е много по-ценно.
Майката на Казуми ми хареса - развод или работа? Уаау! Тази жена наистина се събуди. Най-после успя да намери своя път и от вечно мрънкаща домакиня, се превърна в една уверена и решителна млада жена. Наскоро гледах също подобна на нея героиня, в една нова японска дорама. И там жената постъпи по същия начин. Опълчи се на съпруга си и започна живота си отново, като сама се грижеше за децата си. От скучна домакиня се превърна в достойна жена, която никой вече не мачкаше и не пренебрегваше.
А образът на Шиори Тендо бе наистина много нужен в историята. Мая е била като нея. Разбрах и на финал защо е постъпвала по този начин, не е искала и младата жена да страда.
Позна ли директорът на училището, в който е работела преди това Мая, т.е бащата на Тендо-сан? Който единствен я е взел на работа, въпреки че тя му разказа всичко? Това е Сей Хирайзуми, бащата на Масазуми. Той участва и в Kaseifu no Mita, а и в Magerarenai Onna. Един от любимите актьори на Казухико Юкава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rie знае какъв ""почитател"" съм на ученически дорами от далекоизточния фронт. Но така сте се разписали от няколко дни че ми привлякохте вниманието и най-вече ме размислихте дали да не рискувам и изневеря на мотото си да "не гледам" тази тематика. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започвай го. Tова няма нищо общо с останалите ученически дорами по манга и анимета, които масово се въртят от японците и от които ти настръхва косата. Това е човешка драма, в истинският смисъл, които познаваш и ти от продукциите на сценариста Казухико Юкава, само че тук с главни герои 12-годишни деца и тяхната учителка.

 

Провери обаче внимателно линковете за онлайн-гледане на английски, защото тези, на които аз попаднах, пишеше, че уж това е японската дорама от 2005, описанието беше с японските актьoри, историята също, но отваряш - неприятна изненада, качени са епизодите на корейската версия. Те и тези, които правят сайтовете толкова знаят....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мхм аз затова не дадох линк за онлайн гледане. Всъщност са качени и двете обаче японската драма са по долните прозорчета за гледане. Директора не го познах и него ама сега като се замисля в марумару ако е същия е попроменен от времето хич да не е...

Шошито да го налазва без да се чуди много много...ко не й хареса и го дропи ще й се извиня и ще си посипя главата с пепел, че съм я карал да гледа, но си мисля, че няма да се стигне до там. :D Както и да го погледнеш тая драма си е повече от достоен представител на японските продукции.

Ще го погледна това сериалче от 2009-та въпреки, че и аз както каза по-горе ukio съм до шия в заглавия тоя сезон! Zeni no Senso даже не съм го почнал, а имам да наваксвам 2-3 други дето ги оставих да се понатрупат малко преведени серии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е променен Сей Хирайзуми, просто не си го отразил сигурно, защото в двата спешъла тук на Jyoou no Kyoushitsu, той е с очила, а в Mаrumaru Tsuma беше без тях. В Kaseifu no Mita пък беше в ролята дядото на децата.

Гледай, гледай каквото имаш по списък, аз приключих с тази дорама, изглеждам другата сряда финала на Хикари и Масазуми и край. За месец съм аут, докато не започне новия сезон при японците. Набелязах си две нови заглавия в жанр "човешка драма". Ще има отново балсам за душата ми.

След Jyoou no Kyoushitsu се вдигна много високо летвата за мен и сега не ми се гледа нищо друго.

Дори ще си припомня отново някои силни откъси.

 

If there are 2 choices, both of which you don’t like, then go look for a third one. It’s easy to say but you might never find that third choice. Even if you find it, a tough future may be awaiting you. If you pick the choice that you think is right, you will not regret that you didn’t pick a different path. Eventually, people will understand. Well, you should be prepared even if they don’t understand. That’s how people get strong. People have brain for finding that third choice. - Maya Akutsu

 

Колко беше права...

 

 

4e01fcdbb962d4f1.jpg

 

84c169ed8c526820.jpg

 

42e5ed548495af4a.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:blush:  още малко да поспамя преди следващо включване по същество. Аз гледям текущо и Ghostwriter . Превода му върви редовно и е психологическа human drama- харесва ми и нямам забележки.

 

Мерси Rie, за насоката за линковете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...