Jump to content

Marumaru Tsuma (2015)


Recommended Posts

По отношение на Масазуми...

 

 

В пети епизод на финал двамата с Хикари си размениха ролите. Затова и е моето чудене как ще отговори той на нейния финален въпрос... Много хубави и силни думи й каза, само че преди да разбере истината за нея и сега е интересно дали ще я приеме въпреки всичко.

Все пак мисля, че той ще послуша съвета на баща си, това, което той му каза в болницата.

 

 

Героинята на Мисако Ренбуцу ми е много на сърце. Самата Мисако ми е голяма любимка, а може би съм и пристрастна, но точно такива роли й прилягат най-добре и заради миловидният й външен вид. Много е искрена и честна спрямо Хикари, а сцената с преминаването по пешеходната пътека ме изпълни. Ще разбереш защо.

За Хитоми Куроки пропуснах да ти отбележа. Актрисата е на 54 години, а и сама виждаш как изглежда, нали? Поне с 10-15 години по-млада. Не й личат. Страхотна е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега като те прочетох, макар че не съм гледала 5 да се допълня.

Интересно ми е как е протекло 6 - годишното съмвестно съжителство на Хикари и Масазуми по отношение на персоналните им и общите им проблеми. Например на фона на цялата ограничена комуникация с Хикари, тя реално не крие че има проблем, та даже че и би споделила поне отчасти нещо. Многократно като си говореха в първите 4 серии аха, аха се стигаше до моменти в които тя ще "продължи по същество" разговора но и двамата винаги в тези мигове завиваха/стопираха разговора и минаваха в комфортните си зони- всеки в своята.

Хикари успя да каже на глас нещо съществено от миналото си пред свекъра си- макар че когато той бе не много в съзнание. Не е да не иска да сподели. Даже се зарадвах за това от гледна точка на психическото ѝ здраве.

 

На Хитоми Куроки съм ѝ фен отдавна. Май в сравнително доста роли съм я гледала. Такива като тази тук са ѝ в коронното амплоа :) . Шемет голям е майката тук :896767: . И тя с диагноза.

Мисако Ренбуцу съвсем скоро я гледах в Seijo.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това от първото ти изречение в спойлера едва ли ще го разберем в рамките на сериала. Тук историята следва събитията след тези 6 години "съвместен" живот.

На всичко останало ще получиш отговори в пети епизод, когато разбереш какво крие Хикари.

Аз изтръпнах при научаването на истината. Очаквах, че ще е нещо много сериозно, но ме изненадаха (отново).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Когато Хикари каза че е убийца, разбрах за какво е странният ритуал на кръстовището Тя просто се опитва да се самоубие. Изчаква почти до края на зеления сигнал, слага слушалките, затваря очи и тръгва бавно с надеждата някоя кола да я отнесе.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова бързо/наситено върви историята че за 5 серии получих пълната рамка на картинката. Доволна. 5-и изгледан, няма да изоставам я от колектива :asian:.

Да се смея ли да плача ли в първата половина на епизода, докато гледах казуса в семейството на Масазуми. Класическа картинка на липса/недостиг на елементарна/конструктивна комуникация в семейство. Любима тема на не една human drama, че и на мен като зрител,  като основна или като част от темите. Тъжна гледка. Още по-тъжно е колко е реална и колко е честа по света.

Казуса на Хикари съм доволна че е такъв и ще бъде разнищен в оставащите епизоди от различни гледни точки. И нейния също толкова реален и не малко разпространен. Всички почти "повторения с разширения" в образа ѝ получиха своето обяснение.

Rie, усещам как с казуса на Хикари пак ще се "чудя и мая" за дебрите на японското законодателство и обществени закони/норми/табута.

Отивам да видя колко серии остават/ са планувани, че съм пропуснала този факт :blush: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много силен сериал. Според мен един от най-добрите до момента за сезона. Макар и да е до 5 епизод. 5 епизод много силен! Изключителен сюжет изигран и изживян от актьорите великолепно. Останалото оставам без коментар и за зрителите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда наистина 5-ти епизод беше силен и се случиха доста повратни и интересни неща. Хикари е безспорно труден за асимилиране образ, лично аз преминах през гама от настроения към нея като зрител на действията й по време на всяка една от 5-те серии и честно казано досега ме оставяше винаги объркан, но в тази последно излязлата мисля, че наистина се видя есенцията на тази героиня. Невероятна Шибасаки! Толкова добре изигра чувствата на Хикари докато разказваше наистина покъртителната си история, че сякаш частично се беше пренесла и изживяваше въпросната случка на собствен гръб...дори сега докато пиша пред очите ми е още сцената с треперещите й ръце, държащи ярко червената ябълка! Наистина бяхте прави, че тук всеки детайл е от значение и има някакъв смисъл, не че това е изненада говорейки за японците, но конкретно аз бях позабравил колко силни внушения и каква съдбовност могат да имат техните драми. Дори оставяйки Хикари на страна това, което се случи в болницата с бащата беше достатъчно покъртително и остави доста материал за размисъл...

Така си отиде човека с дълго наслоявани мъка и съжаление в душата, но поне в самият му край успя да разкрие себе си пред жена си и сина си ако не в цялото си семейство. Тъжното беше, че накрая жена му като избяга обляна в сълзи другите се юрнаха след нея и го изоставиха дори и тогава, сякаш в потвърждение на най-голямата му болка през тези години..всички без Хикари и Масазуми. Последният наистина би трябвало да е много благодарен за това на жена си освен за другите неща, но тепърва ще го видим колко струва.

 

Майката на Хикари продължава да ме изумява...тя е другият особено спорен персонаж, но определено съм доволен, че има такава героиня, най малкото защото е чудесен катализатор и наистина влива свежест и енергия в действието. Тя и дъщеря й са безспорно поне за мен най интересните герои дори и едната да получава доста по малко екранно време от другата. Но истината е че целият каст е чудесен и се надявам да продължат все така и тогава действително това заглавие ще остави ярка следа, но да видим...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда Razzormaw , "разказа" на Хикари в края на 5  е много добре написан и изигран. Така обрисува ситуацията в миналото текста и актрисата  , че почти не ми останаха питанки за тогава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шоши-сан, не съм споменавала този път в темата колко ще са епизодите. 10 или 11, а и в този часови пояс на NTV, в сряда вечерта, обикновено са толкова. Kаseifu no Mita беше 11, така че предполагам и тук ще са същата цифра.

Изгледах днес и шести епизод. Няма да ви издавам какво се случи и какъв обрат имаше в него, но мога да кажа, че отново ме изненадаха. Тъкмо си помислих, че нещата ще се наредят поне малко за Хикари и...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ги видим. Със сигурност ще има обрати и кризи във взаимоотношенията на тея двамата, но наистина ми се иска да видя хубав и смислен край на тази драма, дори и да не е хепи ендинг. Един от плюсовете, че не е от иначе така любимите ми манга сюжети е че мога да се надявам за завършеност. Не знам как е в тва kaseifu no mita, но тази драма наистина ми хареса и съответно генерира големи очаквания!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, тази шеста серия... :mellow::( Наистина беше неочаквано или по скоро усещах, че ще има такова развитие на нещата, но не толкова скоро и така драматично. Шибасаки не престава да ме удивява, мислех си че си, че с тази сцена от миналият епизод, когато разказваше историята си е някакъв неин актьорски апогей, такъв (или с подобен магнитут) какъвто очаквах да видя към края, не в сегашната серия, но явно оттук нататък нещата ще стават наистина сериозни. Тая жена не просто е в кожата на Хикари, тя изживява съдбата на тази героиня, която бих могъл да кажа спокойно, че вече наистина ми спечели симпатиите покрай трудният си живот, отдадеността към съпруга й и самопожертвите, на които е способна. Да може би е проявила егоизъм, когато е подложила Масазуми на това безумно споразумение, но кой с ръка на сърцето може да каже, че не е поне малко егоист и не би протегнал ръка към всеки лъч надежда насочен към него, когато е на ръба, а тогавашното й положение преди да се срещнат двамата наистина е било мрачно?! Не Масазуми, а точно тя е човека, който най-заслужава да се къпе в светлина както тя самата се изразяваше. Между другото точно тази игра на думи с името й е едно от нещата, които наистина много ми харесват тук наред с другият символизъм, а тази сцена с парченцата хартия отлитащи в небето беше колкото тъжна толкова и красива. За последно толкова се изкефих на кадър от дорама, когато гледах сцената с чадъра в Aoi Tori, една от най-любимите ми японски драми...евала на режисьора!

Относно песничката за мечката започнах да си мисля

че я е пяла на детенцето си докато е било живо и затова си я припява, един вид като напомняне за станалото и поредният камшик с който се самобичува

 

Наистина се надявам до края на тази поредица все така да надграждат, защото наистина този сюжет набра сериозна скорост!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С толкова коментари и мен ме привлякохте. Аз също не бях обърнала сериозно внимание на дорамата при пръв поглед на постера. Обаче повторният ми навя някакъв мистериозен стил, който наред с коментарите, преобърна нещата. 

Още вчера изгледах всичко излязло до момента, но исках да се консултирам с някои хора за нещо, което ми разпали интереса. Да ви кажа, че покрай това "проучване", и други ще се навият да гледат. 

Може и да не се сетя за всичко, което ми направи впечатление, но ще се опитам да маркирам най-важното.

Историята направо щях да я подмина, ако бях прочела резюмето. Сюжетът на Касейфу но Мита за мен бе далеч по-интересен, тъй като ставаше дума за семейство с много деца и те бяха важни фигури в действието. Тук, признавам, сценарият така е изпипан, че всичко е представено по най-завладяващ начин на екрана. Успява да обхване подобаващо дори второстепенните герои, а те се изпълняват от изключително стойностни имена. Споменавам това на Макико Уатанабе, една от любимите актриси на Наоми Кавасе. Правя още едни паралел с друго култово заглавие от последните години - Казоку гейм, благодарение на едно от децата, които са включени в действието. Момчето идва директно от тази дорама и тук отново показва необичайни заложби. Не знам, дали ще разкрият повече около мислите и действията му до финала, но някой сериозно трябва да му обърне внимание, ако не иска нови сътресения в семейството.

Двамата главни правят много силни роли. Напоследък не бях толкова доволна от серийните героини, които Ко си избираше. Тя има далеч по-важни филмови изяви. Особено искам да я гледам в негативна роля, каквато е правила.

Хигашияма е страшно стабилен. Не че съм очаквала друго от него. Той е Джони, но от старото поколение - артист, който е пример за подражание на коухаите си. Човекът доказва, че може да е изключително убедителен на екрана, без хората да го свързват с тази агенция. Той самият си е извоювал свобода в това отношение, подобно на Тома Икута, например.

Интересно е, че тук успоредно със сериозността на историята, доста по-често добавят комедия, която изглежда като естествен елемент и разведрява сюжета. 

Мисако ми е голяма слабост, но в този случай не съм съвсем доволна от героинята й. Говореше едни неща в началото, после изведнъж - съвсем други. Сякаш е нагласена точно като по учебник. Искам да ме изненада с нещо. Тя може. Показа го миналата година във филма за Снежанка.

Работното място на главния герой крие любими кадри за мен. Направо не е за вярване, че именно там са събрани "моите хора" от Тенимю. Не само Широта, когото все по малко зрители свързват с мюзикъла (горкият, ще изпотроши цялата техника до финала с този свой ръст!), но и неговият коухай от Шитенхоуджи - Кидо Юя. Знам, че ролята на Кидо е съвсем мъничка, но аз следя всяко негово действие, понеже след Гокусен 3 това си е своеобразен дебют на малкия екран за хлапето. Мисля, че върши полезна работа. Не само търчи нагоре-надолу преди, по време и след предаванията, ами се налага да помага и в моментите на слабост на водещия.

Музиката също е силен коз на продукцията. Шиина Ринго само с мистерии я свързвам.

Заглавието беше това, което ме разчовърка. Какво влагат японците в тези 2 кръга, с които изписват Марумару?

Защото думата "мару" означава именно "кръг". С нея също се изписват отбелязани правилни отговори, нещо като нашето "Х". Може да е и оставено празно място преди думата съпруга. Една приятелка даде идеята, че вероятно е .. (точка, точка) и на това място всеки трябва да сложи правилната дума според собствената интерпретация. От друга страна, кръгът е символ и на завършеност, което е връзка с безупречното поведение на главната героиня.

Може да е вложена и някаква съвсем друга загадка.

П.П. Песента и за мен е мистерия. Не ми се вярва да я е пяла. Прекалено е страшна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм екстра, събрахме се почти всички юбер фенове на дорамите. :) Жалко, че maira реши да го дропи тъй като и тя има интересни виждания, но предполагам, че Хикари наистина не би понесла като поведение на всички. Мен обаче си ми харесва! ^^
Това marumaru и аз го мислих доста, като изначално разбрах, че имат предвид 2 кръга както е самият символ, но най близката ми асоциация беше знака за безкрайност, който не го навързвам точно. Но може би наистина по правилно е да се мисли върху значението на една единствена окръжност, което е точно това, което спомена.

Второстепенните герои действително са интересни. Rie беше акцентирала върху свекървата и дори тук в последно излезлият епизод се видя, че действително и нейната фигура е интересна и изобщо цялото им семейство, от което Хикари беше така доволна (то в нейното положение и в клетка с тигри да я бяше вкарал Масазуми сигурно пак щеше е ок) не функционира така както трябва и доста неща са натаени и премълчавани. Другата ми любимка, майката на Хикари пък също има нужда от някакъв катарзис поне така както я виждам по скоро я съжалявам като осмисля действията и начинът й на живот.

Следващият епизод се очертава още по интересен -

ще видим Масазуми без Хикари! Нещо, което се беше случило по-рано в сериите и тогава той беше безпомощен като муха в олио. Сега, когато са свалени всички карти и няма причина да крие нещо и може спокойно да продължи напред ще видим дали дявола е толкова черен и какво всъщност представлява тя за него след тези 6 години съжителство.

 

****

Шийна Ринго е голяма! <3 :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах епизод 6 снощи. Щях да пиша след това тук, но като отворих темата и прочетох писаното след последния ми пост доста се разсеях  :blush: , защото сума нови неща ми дойдоха на акъла от писанията ви  и ..... отиде писането.

По ред.

Rie, :lol: този път внимателно разгледах темата за заветно число и наистина няма. Razzormaw ме подсети добре за чадъра в Aoi Tori и предположението за песента. Тя и на мен не ми дава мира така да се каже. При превода с едно bear се "изчерпват" нещата ама може да е Баба Меца, Мечка, Мечок, мечка... има разлика все пак ;).

Мислех си че песента ми остана само загадка. Да ама не. ukio ми нахвърли поне още 2 и при това твърде интересни и все с имената. Има да умувам ..... Освен това изобщо не бях забелязала че актьора, който играе племенника-ученик е същия от The Family Game | Kazoku Gemu. А иначе не че не ми включи радара като герой още при появата си.

До тук с "разсейките" които ми докарахте :D .

 

За епизод 6 - как го изгледах.

Първата половина ми докара нарастващо разочарование. Защо? Защото все едно започна серията и вървеше в направление,  което хич не ми хареса и изобщо не ми се връзваше с граденото в първите 5 и така до самия акт включително на подаване на документа за брак на гишето от Хикари. Като я прекъснаха и докато  се занимаваше с майка си и свекърва си търсех оправдание за сценариста и еле му намерих някакво минимално- поне с действията си до тук в епизода Хикари потвърди това че желае съзнателно да живее.

Последва случката със свекървата и най-вече продължението в апартамента с всичките ѝ деца. Това продължи да реабилитира "потъналия" в първата половина на серията сценарист :896767: . Значи в оставащите епизоди добре ще разнищим и семейството на Masazumi и ще стигнем и до интересния ученик. 

От момента в който стана ясно какво направи Хикари в края на епизода се успокоих за заглавието и реабилитирах напълно сценариста.

 

 

Чакам с интерес епизод 7.

Този сценарист как успя обаче да ме провокира така в 6 - от голямо разочарование до пълна реабилитация?! Признавам му го B)

Появиха се и очакваните от мен социално-правни питанки. Възможно ли е в България документа за регистрация на брак да се пусне в пощенска кутия на службата и обработен без присъствието на живо на двете страни?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново си избързала като японче пред майка си, хаха, както винаги, но добре, че на финал всичко си е дошло по местата (за теб) и си останала доволна от шести епизод. Затова го казах/ написах още и в сряда, след като изгледах 6-ти епизод по NTV, че имаше обрат, без да издавам повече подробности.
Няма да свърши така щастливо и доволно още по средата този сериал, а и познаваш продукциите на сценариста Казухико Юкава - очаквай неочакваното. Тепърва започва развръзката.

Относно регистрацията на браковете, както и разводите, многоооооо надълго с теб го бяхме дискутирали преди години в един друг форум, а и също когато излъчваха Saikou no Rikon (2013). Припомни си.
В Япония е лесно да сключиш брак, както и да се разведеш. Всичко става бързо - с един подпис, печат и регистрация. Одобрявам го напълно, а и ми харесва, спестяват се излишните глупости/ формалности и пр.

 

Онзи ден, по повод и всичко, което се случи с Хикари (благодарността й към Масазуми и думите, които изрече тя край езерото), се сетих и за една любима наша японска песен, изпълнена от кореец, сещаш се... "Ima made arigatou arigatou ima demo sou. Mae he susumu hontou no imi ima nara wakaru."

 

Радвам се, че промени ника. От години съм ти кръстница/ орисница, как го казваше ти - японско гуру? Хаха. Еххх, тази Шоши-сан. Друго си е японската човешката драма, нали? Прелест. Сега чакаме развръзката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех честито за никчейнджа! :D

Стихчето за мечката е просто една детска

. Аз лично съм я чувал в две анимета преди да я срещна неочаквано тук. ukio каза, че била страшна ама това е може би защото Хикари я нарежда с треперещо гласче и звучи малко крийпи...Иначе е нещо съвсем невинно текста, някво момиче среща в гората мечка и аха да избяга и мецата я спира и й казва, че си е изпуснала обецата и от благодарност момиченцето й изпява песен..
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:lol:  баш кръстницата е "виновна" за преименуването, чак и  аз взех да се бъркам като чета Шоши-сан пък не виждам такъв субект ;):lol:

Не че бързам ама Kazuhiko Yukawa /Казухико Юкава ме изправи на нокти щото гледах как напредват минутите на епизода. "Потъването" му продължи направо половината на серията и аз сериозно се притесних за него :swoon: .

Rie, интересно си се сетила в този момент за другата песен.

Това за документите си е полуриторичен въпрос. Тези моменти все ме карат да сравнявам и да съпоставям плюсовете и минусите на два варианта, че и повече ако знам за още.

Razzormaw , мерси за детската песничка. Клоня към твоето ѝ обяснение. Поне с това да не се чудя, че сега загадките от ukio са на дневен ред. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В контекста на дорамата, песничката наистина звучи страшничко, но това, което си намерил, има съвсем различно въздействие. Въпросът е, какво са вложили в нея тук?

Ако използват само първите два реда от песента, тя наистина ще ни плаши до финала. Ако ни я изпеят цялата, може би ще придобие друго значение.

Кой е мечката в този случай? Хикари? Масазуми? Или всеки непознат човек, който има вероятност да срещнем по пътя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, но едва ли е случайно това, че си я припява. Предположението ми по горе е на база препратката с ябълката и огромното значение, което има за нея, тоест би трябвало и песничката да е свързана по някакъв начин с миналото й, а понеже е за деца...Нали каза, че било плакало много и чак съседите са се оплаквали, а един от начините да накараш едно дете да спре да плаче е като му изпееш песен. Така или иначе ще разберем до края почти сигурно.

Сега обаче ме вълнуват повече други работи от тая песничка и нямам търпение да излезе 7-ми епизод тъй като ситуацията е съвсем нова за героите

Масазуми е ясно от тийзъра какво ще се опита да направи без Хикари в живота му, но дали ще му се получат нещата с Казетани поне на първо време и дали няма да го закъса в службата и изобщо? А ми е интересно тя какъв път ще поеме...може пак да стане медсестра или да опита да оплете някой друг с договор.. :) Няма да се учудя ако има и таймскип!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...