Jump to content
Sign in to follow this  
VastoLorde96

Shokugeki no Soma / Food Wars (2012)

Recommended Posts

9ae6f0b01d486154.jpg


 


Shokugeki no Soma / 食戟のソーマ / Food Wars


 


Държава: Япония


 


Година на издаване: 26 ноември 2012 г. -


 


Жанрове: комедия, драма, ечи, романс, училищен живот, шонен


 


Автори: Цукуда Юто, Морисаки Юки


 


Арт: Саеки Шун


 


Статус: Ongoing


 


Брой томове: 10+


 


Брой глави: 100+


 


Описание: Мечтата на Юкихира Сома е да стане главен готвач в ресторанта на баща си и да надмине кулинарните му умения. Но точно когато Сома завършва прогимназия, баща му - Юкихира Джоичиро - затваря ресторанта, за да отиде да готви в Америка. Макар и потиснат, борбеният дух на Сома пламва, когато приема предизвикателството на баща си - да оцелее в елитно кулинарно училище, където зaвършват само 10% от учениците. Ще успее ли?


 


MangaHere


Share this post


Link to post
Share on other sites

Уу, най-после чап, който да не чета по навик. Появата на Джоичиро ми оправи деня.  А дано шокугекито не е само между децата, а татковците да го играят треньори ами да се включат и те :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Историята около титлата/прякора Азура беше интересен. Беше ми интересно как неговата промяна задвижи или по-точно изкара наяве разделението в общежитието и в начина на мислене на обитателите му.  Неизбежен процес в подобен тип обстановка, но наистина не мислех, че Джоичиро ще е катализатора, досега го изкарваха по-скоро като причината, затова.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ще си наваксвам с писането из темите, щот златната седмица започна и това означава, че тази или пък другата седмица(зависи от групите дет превеждат/ сканират:dunno:) няма да има релийзи на заглавията, които следя.

Добра битка се получи, макар че първоначално смятах, че Сома ще е на основното(протагонист така да се каже) и сериозно се чудех как ще го извърти автора, защото ни се натяква от известно време, че още не е на нивото на тези от десятката или по-точно на нивото на първия. Ерина спечели и както ни го представят досега, таланта е най-важен. Тоест мангаката смята, че само упорития труд не е достатъчен ако го нямаш онова отвътре. Формулата 99% труд + 1% талант не е достатъчна, защото Сома отговаря на това изискване, но Ерина има повече талант(в смисъл вкусовите и рецептори са невероятни и това винаги ще я прави по-добър готвач от него) , а когато става въпрос за труд не изостава от него. В известен смисъл, ситуацията при тях е обратната на тази на бащите. 

Не знам колко още ще продължи заглавието, защото момента изглежда подходящ за край ако може с един таймскип от поне десетина години та романтичната част в мен да устане удовлетворена с един хепи енд:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тази глава направо си беше последна както и да го погледнеш. Всеки, по един или друг начин постигна целта си. Един стана номер едно, друг директор-тва, че са тийнейджъри все още(визирам втория разбира се) не се оказа важно. Много сериозно приемат частта с приемствеността, ако не е това са прекалили с гледането на рекламите на Фанта:). Този странен и отрязан край,(спечелиха битката, но до крайната им цел имаше още много път) може да има няколко причини. Едно - паднала популярност; две-на мангаката му е писнало; три-двете предходни заедно и са му разрешили да сложи край. При всички случаи ме разочарова.

По начина по-който го представиха, сюжета,поне, този, който развиват от първа глава, приключи. Няма какво повече да се допълва по него, освен може би още глава или две за официален финал. Дали ще има тайм скип остава да разберем, но за мен мангата свърши и то претупано.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не бях писала доста време, но това което вървеше от миналия май досега, грам не ми се връзваше с оригиналната история, по скоро беше някъкъв анекс<_< Както и да е, имаме официален Край:panda-145: Може би ще има някой special или omake(един господ знае разликата, сигурно са едно и също:dunno:), но дотам. С безкрайни мъки и много четене по диагонал го избутах, защото както вече споменах тази арка беше изсмукана от пръстите и нямаше емоционалния заряд на предните, просто поредното заглавие, което проверявах по навик.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...