Jump to content

Recommended Posts

В четвърта серия стана доста интересно. Бойните сцени бяха страхотни! Чакам с нетърпение развитието нататък. 

Вече фокусирах по-сериозно едно момиче, което бях пропуснала да отбележа в началото - Нана Сейно. Тя дебютира миналото лято в Tokyo Tribe на Соно, а тук виждам, че също има интересна роля.

 

 

Мина ми през ума, че учителката може да е била полицайка. Този пистолет, който извади, идва ли е бил случайно в шкафчето. Обаче, каква точно е била връзката й с двете момчета и дома за сираци?

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо се бавят със субтитрите за 5 епизод, а и 6 е вече качен. Надявам се да не са се отказали да го събват от asia-та. Тъкмо се завързаха нещата!  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не са просто ги мързи да дишат...И не са от азиата буквите, а от едно друго място. Обикновенните консуматори дето получаваме нещата "наготово" нямаме право да се оплакваме и да сочим с пръст ама сега как точно да наречеш факта, че една-две седмици си получавал нещо в нормален срок, а след това чакаш като не знам какво със седмици и да си винаги благодарен независимо от това на 100%? Аз лично се сещам за няколко думи...

Но както и да е, мен лично това вече спря да ми прави впечатление и приех, че работата е "когато-тогава", остана само едно леко раздразнение и тва е. Не са го зарязали, ще си получим превода ама ще се чака...тва е реалността при повечето от японските дорами. Добре, че поне едно от тазгодишните ми попадения в уотчлиста попадна в добри ръце и засега всичко е актуално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Таман изгледах 5-ти, налице е от известно време и 6-ти ама май и тук и в другото ми особено любимо заглавие взеха се лигавят със субтитрите..отново! Пак почнах се дразня от това, че за сериали от други държави събват едва ли не до 1-2 дена, а баш най-любимите ми кретат с дни и седмици...:@

Иначе действието и тук беше особено интересно, НО сега наистина усетих негативната страна от това да ти е известно нещо със сигурност твърде преждевременно...направо убиха престижа от разкритието на Икуо в последните минути на епизода след като видя един конкретен преносител на въпросните златни часовници. А можеше да е толкова по драматично и ефектно просто ако бяха избрали друг подход и не ми го бяха наврели директно в очите и то първите серии. Както и да е просто съжалявам за пропуснатата от тях възможност да извлекат максимума от хрумването им, но така или иначе това ще породи доста интересни събития. Юри най накрая се активизира напълно и сега героинята й влезе окончателно в играта като взаимоотношенията й с Икуо си мисля, че ще дадат плодове, особено в назряващата ситуация! Говорейки за взаимоотношения май май Та-чан ще трябва да дърпа ушите на другарчето си от детството тъй като явно го измъчват някои неща и евентуалните недомлъвки могат да доведат до конфликт, а точно сега трябва да са единни както винаги тъй като лошковците са действително доста опасни! Не знам колко епизода са предвидили ама се надявам нещата да не приключат за 10-11 серии с някакъв скалъпен финал, а да оставят клифхенгър с презумпцията за втори сезон тъй като на тази история и трябва повече време за да се развие по най-добрият начин както съм сигурен, че е в мангата!

 

Колкото до тоя г-н от спойла на ukio поне на мен не ми говори нищо ама ще го видим що за птица е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На зле отиват нещата след 5 еп. Икуо е налапал въдицата, а на Та-чан не му се нрави. Само да не ги обърнат един срещу друг, заради мадамата. 

Защо ли си мисля, че учителката е била под прикритие в приюта точно, заради тях двамата? Шун вече доста навлезе в образа, но продължават да го дават много малко. Тоя човек е роден да носи костюм. Знам, че много фенско, но направо не мога да си отлепя погледа от него когато на екран, а Тома колкото и добре да се справя с образа когато са двамата в кадър Шун направо краде камерата  :wub:  Може пък да е търсен ефект...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора аз го гледах малко без субтитри, ама много ме изненада как:

 

 

Икуо получи прилив на енергия или адреналин и се хвърли напред като някакво разбиващо зомби, докато кръвта му изтичаше.  Все пак го уцели куршум и то в корема, а не къде да е. Не знам. Явно липсата на субтитри е и загубен смисъл, но направо се изненадах как с такава рана ги нарита. Даже като остана на пейката си помислих, че е умрял, но не. Наистина това малко ме изненада, но ще докачам субтитрите, за да схвана всичко, както трябва и да не философствам много. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Това се казва прилив на енергия! Направо полудя в един момент. Не можеше да се контролира. Браво на Тома!

Изглежда раната не е била фатална, понеже и в болницата не го държаха много. 

Еп. 6 и 7 - пълни с изненади и обрати. Показаха, че не всичко е било такова, каквото изглеждаше в началото и че

 

 

пистолетът всъщност е бил насочен към Икуо. А Хиджири май ще се окаже негов беща. Нищо чудно и това да се случи. Тогава ще стане още по-интересно - Хиджири и Хибино - кръвни врагове.

 

 

Хаха! Зрелищно включване за Го Аяно, обаче и Юта Накано показа много добра изява. Чакам с нетърпение развръзката и реакциите на Хибино, след като разбра някои истини. Появата на трети човек, свързан с Махороба, допълнително усложнява нещата и ги прави още по-любопитни.

 

П.П. Финалната реклама ме разсмя! "Аз съм Джун Мацумото"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мхм, набра сериозна пара действието и изнанадите дебнат зад всеки ъгъл! Оказа се, че е доста оплетена тази история, а толкова прости ми изглеждаха нещата в началото. Тая Юко сенсей

макар и от отвъдното продължава да ме изненадва, явно тази операция "оуроборос" е ключа към всичко. Много ми хареса това с огърлицата, чудех се и аз какво пък може да има покрай нея, а то какво излезе - мистериозните цифри гравирани в нея явно ще доведат до някаква интерсна развръзка. Това сиропиталище и конкретната среща на Икуо и Татсуя си мисля, че не е била случайна. Може би са били избрани двамата за някакъв вид проект на тази организация знам ли..Може би учителката им не е искала да продължи с него и затова е насочила пистолет към детето. Личеше си че не иска да го убие и се бореше със себе си.

Така или иначе се очертават интересни последни 3 епизода. Юри се активизира още повече и взаимоотношенията й с Икуо са направени повече от прилично. Героят на Аяно Го пък внесе допълнителна свежест и интрига дано да се включи за по продължително време тъй като ми се струва интересно попълнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Включиха се всички до финала. Дори героинята на малката Нана Сейно показа развитие. Чак ме изненада, макар да ми се струваше, че едва ли я държат в отдела само заради отнесеното й поведение.

Не знам, дали де се сърдя на себе си. Знаех, как ще завърши всичко и въпреки това

 

 

ми стана мъчно. Направили са го така, че да въздейства дълбоко.

Съгласна съм с подобен финал. Двамата изглеждаха прекалено отдадени на каузата си. Не изпълниха заръката на Юико-сенсей да живеят честно, а се посветиха на отмъщението. Дори да се бяха отказали от него, съдбата си каза думата и - случайно или не, реши изхода. Чудесно включване на Юки Изумисава като гост в последния епизод!  

 

 

Тома и Шун - класни и убедителни до финала. Мисля, че с право могат да се борят за титлата "най-добра екранна двойка". Бяха отлично комбо!

 

П.П. Въпреки че сценаристите съвсем отнеха екранното време на Тору, да похваля останалите полицаи от екипа. Шефът и героят на Такито действаха съвестно и ми станаха големи любимци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тома и Шун - класни и убедителни до финала. Мисля, че с право могат да се борят за титлата "най-добра екранна двойка". Бяха отлично комбо!

 

Хубаво е че един човек поне дотук се съгласи с мен, че тази колаборация м/у тея двама актьори наистина беше нещо впечатляващо от началото до края. Други хора им търсеха косури и искаха да ги противопоставят демек този тандем да бъде разбит едва ли не, че да е по интересно...ако беше станало така щеше да е маса тъпо! Не заради друго ами просто привързаността на двамата един към друг като родни братя и обичта им към учителката им, която се грижеше за тях като майка беше най-силната и инспирираща част от тази дорама!

Наистина прекрасен драматичен завършек и много силни последни епизоди.

Колкото тъжна толкова красива и затрогваща беше завръзката, а момента в който сякаш дадоха кадри от отвъдното, когато двамата се бяха събрали с Юико сенсей и хапваха от омрайса й беше нещо повече отколкото можех да получа от какъвто и да било хепи едн.

Честно казано и аз самият въпреки, че винаги ми беше интересно да гледам епизодите подцених това заглавие, но се радвам, че накрая ми разбиха и последното съмнение и ми поднесоха толкова интересни и вълнуващи сцени. Някои от обратите в сюжета бяха лесно предвидими, но други наистина ме хващаха неподготвен и ме изумяваха! Драми като тази наистина те карат да се чудиш кое е правилно и кое не поставяйки се на мястото на героите..трябваше ли да живеят животите си по друг начин и дали

ако бяха го направили тази покъртителна истина за въпросното сиропиталище щеше да види бял свят и виновните да получат възмездие?

Отмъщението е много деликатна тема, повдигаща доста въпроси най вече от морално естество. Повечето религии учат на любов и разбирателство като принципа на обръщането на другата буза и прошката са основни акценти, но аз лично вярвам повече в доброто старо "око за око и зъб за зъб", а всичко останало смятам за лицемерие. Може и да звучи вулгарно, но истината е че когато някой постъпи лошо с теб и ти отнеме нещо, което наистина обичаш няма как да му простиш на 100% и дори да се правиш, че нищо не се е случило винаги ще помниш лошото и колкото и да не искаш да си го признаеш ако този човек го затигне нещо лошо дълбоко вътре в себе си ще изпиташ удовлетворение...просто такава е човешката природа.

Иначе връщайки се на тази дорама, освен главните герои от които съм изключително доволен трябва да отбележа и останалите, които сериозно допринесоха за това да е интересно действие. И тези от кинтокей организацията и странични като примерно тази на Нана, която спомена ukio бяха запомнящи се. Дори нейната сцена с Го Аяно покрай онова вече познато ми от други драми езерце с многото врати беше изключително добра като замисъл и изпълнение!

Изобщо останах много доволен от Ороборосите! Заедно с Marumaru Tsuma определено са ми най-любимите заглавия от този сезон, всичко останало е в посока - надолу!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм чак в такъв възторг от сериала-и то не заради предивидимия край (няма как иначе-47 ронини, дълг, чест, отмъщение, прераждане и пр. приказки). Просто двамата герои бяха съзнателно направени като за еднократна употреба-плоски, едноизмерни, изпълняват си задачката и в коша. Те не съществуваха като хора извън това "отмъщение". Времето между убийството на учителката и края нарочно е прескочено-там просто няма нищо. Нищо. Не случайно в стаята на единия имаше само легло и масичка. Те са съществували, не са живели като хора. Затова действието около отмъщението ми беше интересно, но двамата главни герои бяха безлични и безинтересни. Единственото, с което ги характеризираха беше времето в детския дом. След това сякаш не са живели. Останалите герои бяха по-живи и чувствени. Посредствен сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм. Съгласна с dido100. Просто героите бяха толкоз плоски, че не можаха да ме трогнат и заинтригуват въпреки силната драма на острия сюжет. Интересно има филми където ще плачеш за едно цвете, и други, в които си безчувствен ако и на снопове да повалят любими герои на фона на трагични спомени и хероизъм...

 

Лично аз не исках да се разбива тандемът, а просто да не е така схематичен и черно бял. Но всъщност по правилното е това което казва dido100:Героите да приличат на хора, за да може поне малко да им се съчувства...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал. А в последният епизод си изплаках очите,но така трябваше да се случи. Музиката беше просто бижу.

И един велик,велик Огури Шун :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Героите бяха лесно разгадаеми, и на моменти плоски.

Но моите адмирации получава героят на Икута Тома, не избра пътят на щастието а това да бъде със ''брат си''. Все пак краят допълни името на сериала и завърши неспирният кръг. Те бяха създадени от разрушение, беше правилно и така да си отидат.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...