Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Ouroboros

ウロボロス

Държава: Япония

Година на излъчване: 16.01.2015 - 20.03.2015

Време на излъчване: Петък 22:00

Телевизия: TBS

Епизоди: 10

Директор: Yasuharu Ishii

Сценарий: Yuya Kanzaki (манга), Kazunao Furuya

 

Каст

Toma Ikuta - Ikuo Ryuzaki

Shun Oguri - Tatsuya Danno

Juri Ueno - Mizuki Hibino

Yo Yoshida - Tomiko Tachibana

Tsuyoshi Muro - Takeshi Fukamachi

Nana Seino - Konatsu Tamura

Kumiko Takeda - Kirino Abiko

Ken Mitsuishi - Kunihiko Hibino

Kenichi Takito - Shinichi Chono

Kotaro Yoshida - Kaoru Mishima

Hashinosuke Nakamura - Kiichiro Kitagawa

Ryoko Hirosue - Yuiko Kashiwaba

Nakamura Aoi като Sawatari Keita (епизод 1)

Ayano Go - Sosuke Nachi (епизоди 7 - 9)

Baba Toru

 

Плот: Икуо и Тацуя са сираци, които живеят в Махороба, дом за сираци.

В началното училище учителката Юко, която се грижи за тях като по-голяма сестра бива убита пред тях.

Икуо и Тацуя разказват на полицията какво са видели,

но случаят бива покрит от полицейски служител с златен часовник.
15 години по-късно Икуо (Икута Тома) работи като детектив.

Той е добър човек и статистически е с най-голяма успеваемост при арестите в участъка.

През тива врене използвайки външният си вид и находчивост Тацуя става високопоставен якудза.
Двамата имат една цел, която е да открият човека с златният часовник

и да разкрият истината за тъмната страна на полицията.

 

Бележка: Ми допадна ми как звучи, а е и по манга!!! Хм и то доста популярна при това както се оказа като прегледах набързо чаптърите затова си мисля, че освен к-драмичката дето следя е време да имам и представител от все пак най-любимият ми раздел с японските продукции. Като гледам каста чак се чудя как ukio поне не се е зарибила за тва покрай Шун Огури и Уено, че чак се налага мързеливата ми персона да прави теми. :D

 

Свали тук: :click:

 

С руски субтитри: :click:

 

С български субтитри: :click:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах еми моля..моля..щом е и за потребител с котка за аватар начи може и да се брои за подарък щом е моя тема! xD

Абе прерових света ама не можах открия трейлъра, че да не е толко синтезиран заглавния пост ма зеха ми наискачат разни други работи...явно тва "оуроборос" е неква зарибявка понеже нали е тоя символ с змиите дето се самоизяждат символизиращ вечността...damn! :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм му хвърлила око заради каста, но ще изчакам поне английски субтитри да се появят, че не ми се ще да си тормозя главицата с моя японски  :P Имам големи очаквания от тази дорама, да видим дали ще ги оправдаят :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна изненада :es:   . Това е едно от сайнен заглавията, които следя(леко и приятно е, а има и редовен превод :) ) и това си е направо като подарък. Каста също изглежда страхотно, така че отивам да изгледам първи епизод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даже рейтнах темата, за да похваля труда на автора.

Да си призная, щях за се радвам повече, ако Тома и Шун се бяха появили заедно във филм. Не че нямам големи очаквания тук, но Тома тъкмо беше набрал скорост на големия екран.

Джури, от своя страна, направи много силна дорама миналата пролет и се надявам тук също да е от полза. При такъв каст, дано и сценарият да е написан увлекателно! Този сезон има още няколко заглавия със силни, сериозни сюжети.

 

Рейзъре, съвсем ни изостави.Чакахме да се включиш в дискусията към дорамата на Сатоми от есенния сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за което, аз тъй.... обичам да гледам звездичките горе като греят, не да стоят сиви! :D Колкото за дорамата със Сатоми, вярно, че ми е най голямата любимка изобщо ама като не ме зариби сюжета няма кво да го мъча...Всъщност това, че не можа да ме грабне нито едно заглавие тогава беше и причината за отсъствието ми, а най лошото е че нямаше и анимета, а без тях съм като риба на сухо и морала пада. Не че сега има ама пък ми стана много без азиатски продукции и нямаше как.  :)

Иначе конкретно за този сериал мисля си че ще е добър най-вече заради мангата. Както казах я проучих макар и на бърже и си мисля, че игрална екранизация на тази история не е съвсем безпочвена. Щом и debil4e-то я хвали и я следи значи не ще да е  нещо посредствено, но с тези екранизации никога не се знае да, но все пак не виждам къде могат да сбъркат след като не е фентъзи, а те са най трудни по принцип на японците най-вече заради ниските бюджети и невъзможността последвала от това да се спазва сюжетната линия. Шун Огури май се оказва, че не съм го гледал досега същото важи и за Тома, но Юри я знам от Енджин и Нодаме, особено във второто заглавие определено мога я похваля. Ще го видим де само дано да не протакат много субтитрите, че може пак да изям някой бан ако ми се прище пак да дам жега на преводачите хе хе... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се бавят със субтитрите. Вече започвам да посягам към епизода. Може изобщо да не ги дочакам От снимките и гифчетата, разпространени из мрежата, всичко изглежда страшно интересно. На Огури много му прилича с новата прическа и очилата. Създават му съвсем различна визия, подходяща за неговия образ.

eae5978c4d4815dc.png

Гост в еп. 1 е Аои Накамура. В полицейския отряд виждам името на Тору Баба.

Чудно ми е, защо са избрали песен на Араши да звучи в тази дорама (J Storm - Sakura)? Едва ли е само заради участието на Тома.

В

Шун казва, че му е било изключително приятно да работи отново с Тома.

 

 

Още съвместни прояви

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми щом не са ти нужни субтитри няма кво да чакаш или поне аз не бих. :) За голямо съжаление обаче аз съм вързан към преводите и няма как да го почна. Все пак мисля, че няма да го бавят чак толкова. Колкото до Араши нямам си и на идея, но пък последните драми дето гледах с тяхно участие в ост-то определено ми харесаха и гледам на тях като на кадем. Пък и песничката от Kazoku Game си зарибяваше!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах да чуя нещо по-хард, подобно на ост-а в миналогодишната дорама на Шун.

Според мен, ще трябват субтитри. Сюжетът няма да е толкова опростен откъм реплики.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре много добре! Даже по добре отколкото очаквах! Доста добър замисъл предвещаващ доста обрати и интересен развой на събитията гарниран с интересни и вдъхващи респект герои. Ето за това съм първа кипра на екранизации по анимета и манги понеже процента за поява на добър сюжет е значително по-голям, стига да пресъздадат правилно атмосферата и заложените в творбата идеи. А тук е точно така поне спред малкото, което прочетох от първите чаптъри.

Образите и на тримата главни ми харесват, като Огури и Тома са наистина добро комбо с огромен потенциал, а Юри е точното липсващо парченце за да е идилията пълна. Хах определено беше забавно покрай доброто обоняние на детектива...горката Хибино ще има бая да се жабури! :D Все пак ако трябва да отлича някой това е Шун Огури и неговият Та-чан! Badass персонаж откъдето и да го погледнеш. а тук е докарал доста интересни маниер на говорене и като цяло поведение, които лично мен ме респектираха. Конкретно за този първи епизод е редно да спомена и момиченцето дето игра Юкина-чан и да го похваля тъй като сигурно няма да го видим повече, а емоциите, които успешно пресъздаде тук хич не бяха лесни и ако продължи да се снима може и да се обособи като доста прилична актриса.

 

Изобщо много добър старт на оуроборосите като взе сериозно да ме гложди перспективата да набъбна и мангата ама айде този път няма да си спойлвам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен каста така да ме вдъхнови и както се случва, като седне човек с голяма кошница... Историята е супер интересна, персонажите са хитри, и въобще Икута Тома +Огури Шун, все едно ми подариха 4 кила нутела, от която не се дебелее... обаче истината е, че няма нутела, от която не се дебелее и ...... има нещо, което ми седи адски неубедително и пусто, много насечено с много излишъци.... и още не мога да се определя. Ще изчакам и втора серия, когато съм много по-минорно настроена и ще си реша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми да ти кажа преди около половин час изядох половин буркан течен шоколад и спокойно до края на деня мога да оправя и другия без да ми мигне окото тъй като почти нищо не ми се лепи тъй като имам чудесен метаболизъм, но и да нямах дали ще съм 70 кила както сега или 90 няма особено значение. :)

Съдейки по това как възприе филмирането на РуроКен сигурно тук те гложди по същите причини, а именно факта, че е творба по манга. Аз самият също съм дропил заради предрасъдъци и пренавиване тъй че няма да соча с пръст, а и в правото си си да търсиш теленце, но поне дотук с изключение на свръхобонянието на единият от героите няма почти нищо извън реда на нещата като случките следваха естествената си логика. Дадоха основната движеща мотивация на героите и по какъв начин се подпомагат един друг, поставиха им цел с разкритието на този кръг на златните часовници и остава да видим очертаващият се сблъсък! ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз изгледах серията, на няколко етапа, по стечение на обстоятелствата. Не знам, дали точно това повлия, или самото представяне на сюжета, но тук мога да се съглася донякъде с Майра. Нещо неубедително имаше. Според мен, това беше героинята на Рьоко. Знам, че напоследък я виждаме все да се справя успешно с деца, но тук сякаш не ми стоеше на място. Аз и лятото не възприех включването й във Wakamonotachi. 

Останалите елементи са изпипани. Шун е във вихъра си. Толкова е убедителен, че нямам думи да опиша, колко уникално е влязъл в образа. Реплики, жестове, лъжи, всичко му се получава.

Тома също е на висота. Някъде четох ревю на епизода и човекът се питаше, как ли биха се справили тези двамата, ако ролите им бяха разменени?!

Определено заформят интересен тандем. И Джури се включи успешно. Харесвам насмешливия тон на шефа Котаро Йошида. И още един актьор мога да отлича - Кеничи Такито, който винаги внася доза черен хумор с играта си.

Най-много ме трогна хлапето. Направо ме разплака, баз да го искам. Рейзъра много добре го е казал. Това дете е невероятно откритие! А какъв поглед има! В началото дори го помислих за момче, понеже изказа така ясно и категорично желанието си за мъст.

Малкият Шун също ме изкефи.

13ff04c1bd29ef4a.jpg

Гостите: наистина видяхме Аои Накамура, както и Масаки Каджи за момент. Интересно е, че моят ненавиждан мосю Сладкар от Гаим (Metal Yoshida), се появи тук, но се представи далеч по-убидително! И Бачон беше повече от чудесен. Очаквам още от него в следващите серии.

След края на епизода се питам,

 

 

дали бащата на Хибино няма да се окаже част от групата на "Илюминатите" (така нарекох онези със златните часовници)?

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах това в спойлера ти и аз си го мислех..ще е доста интересно ако се окаже така и на Юри ще и се наложи да се поизпоти докато героинята й се раздвоява! Иначе се радвам, че ви е харесало въпреки, че виждате или по скоро усещате нещо дето на мен ми убягва, но все пак различни хора сме няма как да пречупваме лъча светлина по един и същ начин, всеки си изкарва неговите си нюанси. Аз лично си я възприех точно като учителка Рьокото....дори сцената дето Та-чан я нарисува беше доста приятна и се усетиха топлите чувства м/у учителка и ученици, но и не само там. Така или иначе от нея едва ли ще гледаме кой знае колко тъй като не е между живите и остават само тези флашбаци...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не лошо начало, но и на мен нещо ми липсваше в този първи епизод. Не знам дали се дължеше на това, че не съм се настроила още за подобен жанр дорама в момента, но като видя още няколко епизода, се надявам да ми се изясни.

Иначе наистина супер представяне от Шун и Тома. Интересен тандем заформят двамата. По-различен от другите, на които съм попадала при японските дорами. За Джури осъзнах, че ми е липсвала на екран. От много дълго време не съм гледала нищо с нея и сега ми е супер приятно да я видя отново и то в присъствието на добър

мъжки каст(и гости).

Това в спойлера на ukio и аз си го мислех, но ще видим дали ще се окажем прави...

 

А малкото хлапе, за което стана дума, се казва Мочика Ямада. Лично аз я гледах по-рано в Hanako to Anne. Тя беше в ролята на Хана Андо като малка. Малкото момиченце, на което така му светеха очите при вида на книги, че нямаше как да не й повярва човек, че ги харесва. С епизодичната си роля в тази дорама обаче успях да я видя в една съвсем различна светлина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...