Jump to content

Красив - Секси - Завладяващ - Талантлив - Най.


Recommended Posts

 

 

 

 

...Имате ли определение за добър актьор? Аз все още не, и ми е интересно как ги преценявате? Харесвам интуитивно различни роли. по-скоро е като любов от пръв поглед. Всеобщата еуфория по-скоро ми пречи да заобичам даден актьор...

Убедена съм, че това е верния начин да прецениш един актьор. Макар че не познавам любовта от пръв поглед, интуицията ми почти винаги се задейства мигновено. Талантливите хора ги наричат "докоснати от Бога" и няма начин да те оставят безразличен. Независимо по кой път артистът изгражда образа на героя си, дали по метода на Станиславски или Страсбърг, Гротовски или следвайки английската школа, той трябва да "хване" зрителя, да го накара да му вярва, да го развълнува. Разказва се един анекдотичен случай с двама големи артисти: Лорънс Оливие и Дъстин Хофман на снимачната площадка на Marathon Man 1976 (Маратонецът). Хофман – последовател на класическия метод на Страсбърг, дошъл смазан на работа. Оливие го попитал какво му е, а Хофман отговорил, че нарочно се е преуморил и не е спал два дни, за да може сцената да изглежда реалистично. Сър Оливие казал: О, скъпо момче, би трябвало да го изиграеш, затова му казваме актьорско майсторство.

Y6rPtxR.jpg

За "всеобщата еуфория" също ще се съглася - и аз имам някаква антифенска нагласа, която ме кара да гледам с подозрение на прекалените адмирации. Без Де Ниро, разбира се, и още няколко като него - за мен - велики! :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По мое мнение има няколко типа актьори като цяло, сред тях и добрите ;)

 

1. Първия и най-уважаван от мен тип - универсален актьор. Той е истинският професионалист. Може да влезе във всяка една роля, може да се промени до неузнаваемост и да стои натурално в кадър, справя се похвално с драматични, романтични, геройски, злодейски, комедийни роли + прави страхотни второстепенни персонажи. Може да не го познаеш в два различни филма (или дори да не го познаеш в две различни роли в един филм), но щом го познаеш, ще му преровиш цялата филмография :)

 

2. Втори тип - актьори с ограничено амплоа, които обаче се вписват идеално в това амплоа и си подбират ролите. Тези агенти, ако са добри актьори, обикновено са принудени от физиката си да играят определен спектър от образи. Има обаче и такива, които са ограничени от начина си на изразяване или пък са открили най-печелившата си страна - те също могат да покажат блестяща игра, просто си знаят какво могат и къде да играят. Всяка жаба да си знае гьола ;)

 

3. Трети тип - актьори, които правят ролята. Те винаги са в своето си амплоа и не мърдат наникъде, почти никаква изобретателност не може да се очаква от тях :) За сметка на това са неустоимо чаровни и умеят да мълчат и да те гледат от екрана, сякаш ти казват хиляди неща ;) Многозначителният поглед е тяхно основно оръжие. В това число НЕ броя разните му там неотличаващи се с нищо освен хубост айдълчета, дето момиченцата им се радват, просто щото ги виждат - иска се все пак актьорът да излъчва на тежки талази присъствие и характер.

 

Естествено най-яката комбинация е способностите на 1 + харизмата на 3;) Хората извън тези три графи не ги признавам за актьори изобщо. Сред азиатските актьори съм много впечатлена от Кан Дон Уон, защото бидейки sweety-face пробва редица образи (тежко влюбен младеж, смешен селяк, нагъл магьосник, невротичен писател, жалък затворник, злодей със суперсили, темпераментен тинейджър + после бащичко на болно дете, рицар на страната на злото...). Човекът е твърдо решен да се докаже като актьор и не се свени да експериментира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кан Дон Уон? Да, гледала съм го само в "Дуелист(ът)", но ми направи впечатление - красив, много ярък, с мрачно фатално излъчване и супер пластика. Филмът беше доста странен, всъщност.  

 

672_o.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дуелистчето беше като картинка за гледане, изцяло визуален и с кажи-речи нулев смисъл :) Оплаква приятно окото. Пробвай за контраст и от същия режисьор "М" - нищо общо :) (режисьорският визуален акцент си го има, но актьорът е в съвсееем друг образ). В "My Palpitating Life" пак е различен :) В "Maundy Thursday" пак ;) А "Secret Reunion" е задължителен за гледане, има и друг страхотен актьор там ;) Всичките споменати филми си заслужават гледането!

 

Признавам си, фенка съм на този актьор, и то именно заради желанието му да се прояви във всички възможни образи :) Най-вече защото успява :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Балада за погледа...

Някои корейци докарват страхотни погледи.

2791c522b085eaa1.jpg

 

Спорно - дали стават звезди заради погледите си или като станат звезди добиват и съответния самоуверен взор...

Со Ин Гук  4d28b3eda9236069.jpg

и Мацуда Шота matsuda_shota_by_atricapilla34-d80c1ym.j

имат много силен поглед...  хем не са ми любимци като актьори...

 

 

 

И дали камерата го обича... Може би разковничето е движението. Погледът е статичен и не всички го докарват като за снимка. Някои са прекрасни докато гледат надругаде... Примерно Со джи Соп не става за модел, извън роля изглежда като идиот:

95a13530e042feaa.jpg... обаче иначе 

b7e5ec62dbc44e12.jpeg

Впрочем, Шун също е лош модел и добър актьор...

a8c7eb36861fc9fb.JPG

tumblr_mc9xx5K7LS1rxx5u1o1_1280.jpg

Изобщо въпреки обещаните "самоубийствени" погледи японците ги раздават не много често и главно в екшъни..

df986e473cdff7b2.jpg

 

 

 

Ето една колекция от впечатляващи погледи по петъчно:

benedictcumberbatch5.gif

Упс Шерлок не е от Азия... Ok, май грешките ще бъдат много но пък снимките са страхотни..

 

 

92f595c36f45bfff.jpg

ikuta_tomakun2.jpg

 Пък това моят архи-любимец от това поколение... Понеже Де Ниро е як, нооо... 

ea18aff6bba174a4.jpg

И още една...любимка

 

f9b268120aa334f0.png

И тя :)

715092a294c6b3cc.jpg

 

ии още:

4f22bd3230481023.jpg

И още едно доказателство че погледът не замества таланта, но е добре, когато го имаш...

c66ffc6e2f0445b5.jpg

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И малко български погледи...

 

Image_4333357_126.jpg Бивш секс-символ, днес кой ли си спомня за него?

 

adrian.gifНаивно врачанче - мисли си че гледа драматично

 

IMG_0807%D0%94%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%

Празно отвсякъде. Особено "честните сини очи".

 

donkov-300x297.jpg Добър е. Ако всички от underground-а баха такива!...

 

asen_blatechki1.jpg

Съвременният секс-символ. Те, девойките, си знаят защо. Не е лош артист. Напомня Ивайло Христов от едно време, но по-евтин вариант. 

 

Иван Иванов, Адриан Филипов, Веселин Плачков, Деян Донков, Асен Блатечки

 

Режисирано фото и тук, и при корейците  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Их не мога вече  :28558: . Да се отбележи, от колко време не подавам на българско ( медал искам за което :896767: ) . Пак нямам сили за на дълго и на широко, дори за малко по-сериозно, че бая материал ми давате тия дни, но ще вметна няколко думи.

Първо Иван Иванов се знае, не, че го обичам, но се оказва , че обичам филми с него, а освен това Асен-философа на книга грам не ми пасна, но Иван Иванов не знам какво е направил с героя, но някак му придаде чар и гръбнак, а филма следва плътно книгата, репликите и те почти едно към едно, но Асен, който ми е симпатичен като герой е единствено онзи от плът. Между впрочем дадох си сметка, че харесвам ужасно много Ханазава Руй, обаче единствено във варианта на  Шун , а той е малко по-различен от аниме прототипа си или от другите версии - разликата е тънка, едва доловима, но я има - най-малкото всички останали версии на Ханазава ме дразнят  :).

В страната ни има много, ама ужасно много талантливи актьори, но за мен сега и завинаги един човек е над всички останали и това е Ивайло Христов. Любимият ми актьор, ама до вманиаченост любим , а най-хубавата част е, че реално никога не съм харесвала филмите с него, но от съвсем малка видя ли го на екран тъпо и упорито продължавам да гледам, а това , че филма не ми е интересен е просто подробност. Този човек, обаче задължително трябва да се гледа в театър.....а бе с две думи- много обичам Ивайло Христов, тъжно ми е, че се е заел с режисьора , но и като режисьор го харесвам.

Освен, че са ни талантливи актьорите са и хубави, с много мъжки чар - примерно Асен Блатечки, Стефан Данаилов и да не изброявам.

Аз обаче ( стана си като закономерност направо ) от новата реколта актьори се залепих към две видни грозотии

 

 

Ивайло Драгиев Ivailo%20Dragiev.jpg оп

определено искам да видя повече  негови участия, филми и там каквото дойде. Но в една малка, направо никаква роля успя да ми прикове вниманието и да запомня героя му и то дотолкова, че да изгледам и Тилт .

Леонид Йовчев gallery_39439.jpg може и заради ролята му да е, харамия  играеше  ( онези дето са ми на сърце ), но ме попиля. Орце - стихията, волята характера и факта, че все пак е бил едно младо момче, почти дете - всичко това тая грозотия успя да пресъздаде на сцената и то така, че накрая ми се видя симпатичен, че дори и хубавец :ph34r:  . Майтапа на страна, но това е от онези актьори, който бих гледала по много и навсякъде.

 

 

Ето един хубавец, имаме си

martin.jpg

или понеже сме на вълна погледи 

24006.jpg

 П.П . Пачино  :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само на мен ли Донков и Блатечки ми блъскат яко на нечистоплътност? Имам предвид душевна такава? От години слушам какви секссимволи били, а пусто единствения рефлекс, на който ми действат, е тоя за връщане на вечерята... За братя Бахарови също е валидно до голяма степен. 

 

Драгиев определено има поглед, ще ме накараш да потърся нещо негово. Но пусто БГ кино гледам с много зор и след много препоръки от доверени лица. Имам органическа непоносимост към преиграването, а у нас то е повсеместно... Но явно все пак някои от звездите ни имат талант. Например изпаднах в шок като открих, че Врачански всъщност може да играе и още как. 

Леонид беше единственото хубаво нещо в "Хамлет" и щеше да е още по-хубаво, ако не се размотаваше дибидюс. Ако ми препоръчаш къде е облечен, може да дам още един шанс на Народния. Че нещо от предишните два още ме втриса. (Тамошният "Ревизор" си остава в Топ3 на най-ужасните и безсмислени преживявания в живота ми!)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го гледах в Солунските съзаклятници и там ми събра точките :) , а и не го събличат- по ред субективни причини подобна пиеса няма как да не ми допадне. Дружката ми за театър по някаква причина си е нарочила народния и все на там  го тегли, а аз за отмъщение пък смятам да го накарам да изгледа всички постановки с Леонид Йовчев  .Ивайло Драгиев искам да го видя в театъра, че от към филмография не предлага кой знае какво, пък и все второ и третостепенни герой му дават . Честно казано родното ни кино и японското твърде много си приличат - има ужасно хубави филми, талантливи актьори, но няма баланс. Проблема не е , че е нискобюджетно, а , че не може да се разчита на нищо - имам предвид или хубав филм или претенциозно отегчителен провал  .Красиво става когато доказано добри актьори започват да пресилват реплики, реакции   и падат под нивото си, а понякога го избиват на телевизионен театър - без да е такъв - диалози сковани, хора сковани..... иди доказвай, че има и друг тип български ( японски ) филми.

То вярно, че не е за темата, обаче гледа ми се хубав филм, даже май вече и на приличен клякам - твърде много време мина когато за последно се зарадвах на филм  :mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боже, тоя Ревизор или напъна на Мариус да режисира. Отврат! Тази постановка е извън топ 3.....тя се състезава сама със себе си. Такава мъка не съм преживялала никога. Исках да си тръгна още в антракта, но реших да и дам шанс. Това се оказа голяма грешка. Само факта, че бях на средата на реда и трябваше да разкарам 20 човека, за да си тръгна ме принуди да гледам до края.

Иначе Леонид съм го гледала, малко по-облечен (разбирай по гащи) в "Ръкомахане в спокан" доста шантава постановка, хареса ми.

Ако не си гледала в Народния "Господин Ибрахим и цветята на корана" ти я препоръчвам, това е най красивата постановка на света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ибрахим и цветята му ги гледах, но вече ми дойде байгън от ултратолерастичните напъни на всичко живо да ми натрапва исляма, суфизма, мистицизма и прочие. Идея има пиесата, но щеше да е по-хубаво, ако не беше тази изтъркана и прекалено очеизбождаща тема.

БТВ, нещо подобно се получава с много от постановките от известно време с щедрото показване на прелести. Голотата до един момент не е проблем, стига да е нужна за идеята - не схванах обаче къде е нуждата в "Парижката Света богородица", нито в "Хамлет", още по-малко ми стана ясно защо в "Ревизор" майка и дъщеря се опипват, преди да налетят на Карамазов. (Йойо, моето театрално другарче, което ме заведе на въпросното извращение и до днес ми се извинява, че ми го е причинил, ако и да беше неволно.)

 

По някое време ще се включа в темата с погледите, че това е едно от нещата с моментален ефект върху мен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше то.. Асен Блатечки. Не знам според мен с времето става все по-добър актьор, с все по-силно и концентрирано присъствие, но, някак си, не му се радвам толкова, колкото преди - все еднакви "телевизионни" типажи, уморителни такива... Деян Донков го харесах много в Дон Жуан някога и .. така си го харесвам и стискам очи ако прави нещо, което не харесвам. (При Асен вече минава под клепачите...) Но аз не съм от много гледащите българско, та ще се въздържа от обобщения. 

 

И за да ви напомня да визуализирате, ето ви Дарин Ангелов...

66f3c1307074.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кева, абсолютно те разбирам за Ивайло Христов. Явление е. И като си помисля, че го "открих" за себе си в една абсурдна (в буквалния смисъл) пиеса - "В очакване на Годо" с Йосиф Сърчаджиев. Бяха велики. А Леонид го знам от съвсем малък, от детската театрална студия в моя театър (Плевенския). Винаги  е бил много талантлив, но при него определено се вижда как израства като актьор. Колкото до този "Хамлет", който коментирате, съвсем не е най-скандалния,който съм гледала. Дипломният спектакъл на Лилия Абаджиева беше къде по... 

От съвременното българското кино съм в отчаяние. Побеснявам от нарочните напъни да не се разказват истории - смята се за демоде и примитивно. Виновни са както сценаристите, така и режисьорите, а и якото безогледно крадене - около 500 000 на филм, според Павел Васев. И докато нещата не се оправят, ще гледам азиатско кино. :)  

 

romeo-i-zhulieta2.jpg

 

"Ромео и Жулиета" на Л. Абаджиева с Люси Иларионов като Ромео. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, то ще стане дълъг и тежък пост, ама така и така вече се разписах тука...

Подборът е труден, сигурно и непълен, но ще продължа друг път. 

 

 

 

Ким У Бин. Поглед - 100 точки, тяло, глас (аууу, тоя глаааас!!!)

fullsizephoto309011.jpg

Че Сънг Хьон, а.к.а. "Забременителния поглед" T.O.P. И също Глас.

 

20110521_top1.jpg

 

Че "Шисъс" Шиуон. Тук мога да говоря с часове. Дразнещо перфектен, при това умишлено. Това е човекът, който може (доказано!) да се направи на пълен идиот и същевременно да има един от най-интелигентните очи на планетата. Ходещ оксиморон.

image.jpg

 

Wang Kingone - малко познат за повечето хора тук тайванец. С вид хем на добро момче, хем на непроницаем субект с тъмно минало. Тук конкретно в кадър от "Черно и бяло", в ролята на наркоман. Великолепно изиграна!

592273.jpg

 

Чонг "На Спиди батко ѝ" У Сонг. От ония мъже, за които дори останалите мъже признават, че имат невероятен сексапил и излъчване. Първата ми и голяма корейска любов. Както съм ревала заради него, няма мъж да ме е трогвал така. 

ac206730bfa96cbdb1782024df9db28e12287675

 

Джи Сонг. Огромна моя слабост и идеал за мъж въобще. Живото доказателство, че ръст и тегло нямат никакво значение. Точка!

c50c9d6a085c11ead2e6cb2d236fc162.jpg

 

Джи Чанг Ук. Моментална права линия. Спира ми тока от раз. (Така де, схванахте ми мисълта...)

hqdefault.jpg

 

 

И сега не ме замеряйте с камъни, но имам и непълнолетен любимец. Борих се колкото можах, ама нахалост. Това като порасне и мине една казарма, няма да се живее в Корея.

 

Йо Чин Гу

fullsizephoto555222.jpg

 

 

 

Отивам да си пия успокоителните...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм, баш първата бенка от подборката не бих я определила като чаровна... Те бенките са като пиърсинга - трябва да се намират на нужните места, за да спомогне този акцент за възприемането на лицето като цяло. Акцент в средата на носа, и то много встрани... Отвлича вниманието хем от очите, хем от устните, хем от върха на носа. На мен лично не ми харесва, пък "нАучните" аргументи са натрупани от години работа за женско интернет-издание :) Имайки предвид популярността на пластичната хирургия в Корея, аз такава бенка бих си я махнала.

 

И от младите български ктьори забравихте един, дето е само очи ;) Ованес Торосян:

 

Ave___still_008.jpg

 

456795a11ceec9683cc07adcc4c2893b.jpg

 

На екрана и в театрални постановки - страхотен актьор :) Вписва ми се във "втора графа" ограничени за амплоато от физиката си, но се раздава на 100 % ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...