Jump to content

Красив - Секси - Завладяващ - Талантлив - Най.


Recommended Posts

Майра, не щем  :28558: .

 

Кце, ти пък, аз забавно си правя просто. Въобще не го разбирам това, че трябва все консенсус да има. И без това напоследък форумо едва-едва крета, трябва си малко порядъчен сеир  от време на време (предполагам това е "СРАЧ", 'щото не говоря по руский и имам само още едно малко по-хардкор предположение какво ще да е). Пък и си подминала хепи енда явно, защото завършихме на позитивно горно до с Ошина  :28558:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей, слава Богу, че от дни влизам тук и чета ту по японско, ту по корейско да се плюе, пък и двете са ми симпатични :)

 

Майра, сори, ама онзи и аз не го ща :28558:

 

 

Произходът на срача е точно от онзи отвор, за който си мислиш, sierra;) Визира бурно изливане на преимуществено неаргументирани мнения по тема.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко започна от невинното ми признание, че все още търся система за разпознаване на корейските актриси.

Виновна съм!

Виновна е възрастта ми: не чувам, не виждам, бързо забравям. Имената им ми звучат по един и същ начин, само местата на сричките са разменени - значи съм и тъпа.

Аз съм виновна за всичко!

Съжалявам! Съжалявам! Съжалявам!

Видях, че освен английски и руски, тук върви и латинския!

Mea culpa!

 

Maira, беше права за онова липсващо чувство във форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кце, ето го извън ролята:

lawyer-files-case-against-aamir-khan-ove

 

И в друга роля:

amir-khan-mr-perfectionist.jpg

Не знам, най ми напомня на Силвестър Сталоун... обаче може да е тотален клоун.

bollywood-actor-aamir-khan.jpg

Страшно многостранно нещо. 

Сори за отклонението.

 

@Matrim плюй и забрави :). Дай да си говорим за мъже :)).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Японецът? 

Леле и сега ще стане страшно... Шегувам се... Ама Хироши наистина е по-добър!!! Шегувам се...

 

Наистина супер много си приличат, сега като го каза :). А кореецът, къде ти е най-любим, в кой филм/сериал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Открих го в "Пясъчен часовник" и после станах безкритична. Изгледах всичко, което ми попадна с него - общо взето, все злодеи на възраст. :cry:Повечето интересни филми с негово участие са от миналия век и не ги намирам. 

Между другото, ако не си гледала Sandglass от 1995 г., хвърли му едно око - интересно ми е какво ще кажеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Матрим, как си знаеш! Явно имаш избирателна сенилност, 'щото пък на корейските мъже, видиш ли, можеш да запомниш имената. Или и там на един знаеш, та затова не ти звучи еднакво с всички останали?  :28558: Питам не за друго, ами 'щото и те, барем, по 3 срички често с разменени места.

 

Майра, този, който си го постнала на 2-рата снимка е като индийски Карабас - Барабас  :28558:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sierra, сенилна или не, не смятам да повтарям нещо, което вече съм обяснила по-горе :up:  За мъжете съм открила системата за разпознаване, с жените още експериментирам. За сега неуспешно, но ползвам справочна литература.

 

" Спорът го завършихме на позитивно горно до с Ошина"

Между другото: няма такова понятие в музиката като горно до. Всички 8 чуваеми до-та над субконтра-октавата са горни. Виж, определението "позитивно", го позиционира някъде в средния регистър на пианото. Не че искам да преподавам уроци по Елементарна теория на музиката, но да знам, все пак, как е приключил този спор, който неволно предизвиках. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Matrim, харесвай и двамата. Страхотни артисти са! Гледала съм няколко по-стари филма на Чой Мин Су и в тях е убийствено добър. Жалко, че напоследък не му дават подобни роли. 

Включвам в сметките дорамата, предложена от Ошина, само заради участието на Ацуро Уатабе. Не знаех, че тя има и корейска версия, но от сега съм сигурна, че Ин Сонг няма как да се съревновава с Уатабе-сан, въпреки че и той си има роли, които му отиват и се получават.

 

Сега пускам снимки на актриси за Сиера. Дано си избере някоя и гледа нещо, за да не мисли, че всички актриси в Япония идват от айдълските групи, въпреки че дори от тях се намира по някоя талантлива девойка.

 

Ето първите имена, които ми хрумнаха:

Бих й препоръчала нещо с Мао Иноуе, например лентата за Снежанка.

 

 

 

e7896afd3051b2a7.jpg

 

С Такако Мацу и Аи Хашимото, която Ошина ти предложи - Изповеди, както и Малкият дом, където можеш да видиш отлични актриси от 3 различни поколения - Мацу, Хару Куроки и Чиеко Байшо.

5299bdc790255590.jpg

Хикари Мицушима - Natsu no owari, Love exposure

2fd6cf9a22cd85b2.jpg

Аои Миязаки - навсякъде е прекрасна

14ed3c9713431f93.png

Ю Аои - много полезна актриса, със очарователно излъчване.

423efb246de93d7a.jpg

Чизуру Икеваки - Jose, tiger and fish, The lights shines only there

fa872b3b3d362224.jpg

Шиори Куцуна - Beck, My back pages, Unforgiven

53760335a8571552.jpg

Андо Сакура - може пък тя да ти допадне. Определено е бунтарка и винаги може да ни изненада с някоя неправолинейна роля. Тази година филм с нейно участие е японското предложение за чуждоезичен Оскар. Андо играе боксьорка в него. Трябва да му направя тема!

5c8941197720e4b6.jpg

Нана Комацу е друго младо лице на съвременното японско кино. Тя изригна в Светът на Канако преди година и до днес върви все нагоре с участията. Забележете, че момичето действа основно на филмовата сцена, а в телевизията се появява по-скоро в некомерсиални заглавия на алтернативни канали.

47d0d69a72172289.jpg

Фуми Никайдо - взривоопасна, където и да я гледаш. Понякога засенчва дори мъжете актьори. Щура глава е това момиче, но така се учи и се върви напред.

aba6470de64415c5.jpg

Джун Йошинага - гледахме я тази пролет в Тихи води. Момичето има малко участия, но качествени.

635fe9d9ef88ba08.jpg

Хана Сугисаки е сред обещаващите млади актриси, които тепърва ще откриваме на екрана. Направи впечатление в дорамата Якоу канранша, както и в Мистериозният преместен ученик, а тази година чакаме филмовото й участие, което също няма да е по-слабо.

282bef9588c45b6b.jpg

Тао Цучия - видяхме я в дорамата Сузуки Сенсей, където направи впечатление на много стабилен ученик. Коренна промяна имаше в продължението на Рурони Кеншин. Важното е, че и това момиче за момента върви по-скоро със сериозни роли.

d0146f8cbbca9625.jpg

Маю Мацуока - обещаваща актриса в Monday no aru restourant

22454149aa74b5c9.jpg

Мицуки Такахата - забелязах я в Ресторантът с много проблеми. И докато там някои хора можеха да помислят героинята й за лигава в началото, тя побърза категорично да опровергае това до финала. Във Ванкувър Асахи определено показа най-доброто от себе си. 

4efc3d03e0af7826.jpg

Кахо - Tennen kokekko, Minna,esper dayo!

5fd31761cba39d9e.jpg

Юрико Йошитака също е много интересна. В Историята на Йоноске, както и в Jyuroku Pierot

 

e9dbf0f14694e3c1.jpg

Йоко Маки и Мачико Оно в Like father, like son. И двете са солидни актриси с множество сериозни участия зад гърба си.

b2615fd6526351bc.jpg

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3e7ad90428171f6c.jpg

Много рядко помня имена и рядко харесвам дами. Понякога като сговоря с хора, и дори ги сливам в съзнанието си. Нормално насочвам фенщината си по-скоро към актьори.  Но това е корейката И Йон Хи, която много ми допада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ukio, от тези най-запомнената от мен е Андо Сакура.

Какво му хареса на този грозен индиец?

Оценявам тази тема. Философстването кого и защо точно харесваме може би води до това кои сме и какво уважаваме в другия...

Аз обичам Рюхей Мацуда, защото е различен, той буквално не играе, той съществува и е удоволствие да го наблюдаваш. Като че ли прави всичко, излизайки от дълбока медитация. Дълго време "Taboo" и ми беше любимият филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Андо определено е най-различна от всички. Дори ако гледаме визията й, веднага ще я откроим. Най-хубавото при нея е това, че тя умее еднакво добре да играе крайни роли - позитивни или негативни. Да се впише в образа на аутсайдер също не и е проблем. Факт е, че най-сериозните си филми тя направи през последните 5г., но за жалост не всичко може да се намери в нета, още повече преведено.

П.П. Актьори като Рюхей са направо от друга Вселена. Те директно отиват отвъд темата. Хубаво е, когато човек прибавя към любимите си филми нови и увеличава заглавията, които са му харесали. 

П.П. Сиера, можеш да погледнеш и този филм. Това е лента, в която и корейци, и японци показват отлична игра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Грозният" индиец се появи по технически причини. Разсъждавах си върху похватите с цветовете и филтрите и трябва ли хората с по-тъмна кожа да изглеждат бели в кадър. И как го правят. И такива неща. И взех да прегледам уж нещо съвременно индийско, ама не баш Боливуд, ами дето е правено за цял свят. Интересното е че няма проблем жените да са заснети с тъмна кожа, но мъжете сякаш ги изсветляват, не знам. Това за "бялата" кожа на корейките и японките няма го почваме, нали?

 

 

Age_Harassment-p1.jpg

Всъщност там нещата съвсем се оплитат понеже ги снимат с гръб към светлината..

Age-Harassment-Episode-6-Japanese-Drama- 

 

 

Та мисълта ми ме доведе до разни технически вариации и взех да изгледам PK. Не е нещо чак пък мнооого особено, инак щях да го похваля на още сто места. Поне беше малко бавен, макар и финалната врътка да си струваше чакането.

Но гледай сега как са си играли тук със светлината...

pk6.jpg

А както правилно забеляза по-горе, тоя си е типичен индиец, много странно.

 

И във филмчето конкурецията му беше ей тоз:

chaar-kadam-pk.jpg

И въпреки че "грозникът" играеше по японски - с леко преиграване и натъртване...Или може би тъкмо заради това... Ми стана симпатичен и в момента го проверявам :).

 

Сори за отклонението :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ok, да се включа и аз тогава в настроението със лично офтопик споделяне за любимец извън Корея или Япония..

Този ми е най-любимият:

Нищо не искам да кажа срещу моите вечни в сърцето ми азиатци, имам цяла класация и в двете държави, че даже и от Тайланд, но открих Шон Харис, този "грозен" англичанин. IMDB ... Намирам го за точно "секси и завладяващ" ... Явно наистина си падам по актьори, които избират, или ги избират да играят хора извън обществото, убийци или психопати от всякакъв вид. Уникалното при него е, че успява да покаже, че е звяр, който все пак има нещо човешко в себе си и в душата му има някаква борба. В смисъл - лесно е да се изиграе антигерой, но той го прави по уникален свой начин. Доказателство и утехата, че не само аз смятам така е и наградата му BAFTA за уникалния английски сериал "Southcliff". Определено тоя английски възпитаник изпълва екрана, излъчва дълбочина , енергия, отдаденост на ролята  и естествена игра навсякъде.  Класа!

 Благодарение на него и филмографията му видях много прекрасни независими продукции, които иначе нямаше да намеря лесно. Съжалявам, че индустрията го вижда като психопат - само и единствено. Всъщност е изключително интелигентен и чувствителен човек и очаквам новите му роли, както и прояви като сценарист.

 

 

 

 

72a6570c6842d4c4.jpg

 

Имате ли определение за добър актьор? Аз все още не. По-скоро е като любов от пръв поглед. Всеобщата еуфория по-скоро ми пречи да заобичам даден актьор. Така и не успях да харесам всеповсеместно обожавания Робърт де Ниро, а "Ловецът на елени" изтрих на 20-тата минута, толкова изтърпях. Предполагам стажът ми в "Азия" ме е отучил да слушам груб език от екран. :) И отиваха на война във Виетнам, За Бога... Някакви арогантни ловци, убиващи елени, американци, заминаващи на война, за да убиват азиатци... Псуващи...Не можах да ги харесам отникъде. Може би филмът е хубав, но не успях да се пречупя.

Де Ниро ми е прекалено "мъжкарски". Това понякога ме дразни. Предпочитам деликатни хора и хиляди пъти нежните японци, пред зловещо наглите и напомпани с егото си мъже от типа "супер мъжаги". Въпрос на принципи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...