Jump to content

Красив - Секси - Завладяващ - Талантлив - Най.


Recommended Posts

/ Не ми се почва работа на 5ти януари - беше дълга ваканция... И все пак... В другите форуми на този вид теми им се казва петъчни теми. Правилното е да се пускат петък следобед, когато трябва да стоиш на работа, но не ти се работи. Тук обаче дните от семицата на важат.../

 

Накратко тук става въпрос за следното: видове мъже-актьори, според вижданията на жените зрителки. Искате ли заедно да попълним класацията с имена?

Мда, знам, че самите актьори се делят на свои си под-видове и вариации. Но в Източния дух се самообособиха няколко класически определения за мъжките актьорски достойнства като: "дръвчо", "дръвчо-ама-го-харесвам", "тоя-мога-много-да-го-гледам", "боже-колко-е-талантливо-това-момче" и "гледам-всичките-му-неща". Поправете ме ако греша, но това в превод е нещо като:

 

1. Красив - много хубав мъж, с правилни черти и добра фигура. Често се маркира като "дръвчо", понеже основната му задача е да краси екрана, т.е. той рядко се напъва да играе и не винаги му се получава. Ролите, които избира са често неподходящи и нямат общо с характера му в реалността, но му позволяват да демонстрира предимствата на фигурата и/или лицето си. Често пее или моделства. Особено е готин в сцените на ревност.

Например:

dsc03811.jpg102891_tribune_city_hunter.jpg

 

2. Секси - много хубав мъж със агресивно и/или сексуално излъчване. Често се маркира като "дръвчо-ама-го-харесвам". Има твърд брой фенове и също толкова твърд брой анти-фенове. Разликата между него и красавеца е в наситеното му присъствие на екрана, често се казва че той "краде" камерата, дори и да е все така лош актьор. Другата разлика е в конкретиката на желанията, които предизвиква. Особено е готин в сцените на прелъстяване. Например:

take-five2.jpg

 

3. Завладяващ - хубав мъж със силно екранно присъствие и героична харизма. Често се казва "тоя-мога-много-да-го-гледам", но истината е че го гледаме не, защото е красив или секси (а той е), а защото играе добре и ни потапя в сюжета и историята - независимо дали ще се бие, плаче или танцува. Карат го и да пее или моделства по реклами, но всички знаят че е странично и просто за пари - важното на този тип е да играе. Постоянно. Особено е готин като Главен Любовник. Например:

 

 

9e3cdcafd15ca613.jpg tumblr_n59gzppdxw1tt098uo1_1280.jpg

foto-foto-kim-myung-min-1.jpg

 

 

4. Талантлив - хубав мъж с високи актьорски дадености и собствени виждания. Предизвиква "боже-колко-е-талантливо-това-момче" и замечтано припяване. Може да играе всичко и залепва към екрана дори в нетипични за нормалната зрителка жанрове. Понякога комбинира с музикални или бойни таланти, но не от онези, които агенциите пишат в портфолиото му, а истински спортсменски заложби. Тогава обаче може да остави актьорството за известно време. Например:

 

882649_image2_1.jpg

 

 

 

5. Най. Имате ли си най?

Link to post
Share on other sites

Ш'ма прощаваш, че го вземам толкоз навътре, ама баш Гуги дърво не е. Може актьорството да му е по-късното амплоа, но се справя доста добре. Ся, може да е щот ми е слабост, ама нали. Да си кажа аз. Той е едно от моите Най. Заедно с Бини, Чонг У Сонг, Огури, дето викаш, Вик Чоу. Тъй де, списъкът е дълъг, ама думата ми беше, че седи кат' кръпка в оная категория, която по правило и заслуги подхожда на изконния Дръв - Ким Хьон Джунг. Аз бих турила и оня Мазния Охлюв Пе Йонг Джун. Ама него съм го "хвалила" доволно в други теми.

 

Бягам да си посипя главата с пепел за емоционалния изблик и обещавам да не припарвам повече до темата. Ай промис! Ама трябваше да си кажа.

Link to post
Share on other sites

Е що пък да не припарваш :) Заповядай. В 12 през нощта толкоз ми бяха силите...

Хем малко се почудих за Гуги, но имаше едно клипче - коментар в тема, оказа се, че съм забравила къде, където изброяваха: Со ин Гук тук е ядосан (кадър с каменна физиономия), тук е весел (каменна физиономия), тук е изненадан (каменна физиономия) и затова... Та чак пък в най-, не знам де, може би не съм достатъчно вътре.

А проблемът е и, че Ким Хьон Джунг (или Аканиши Джин равностойно плюнат в японската секция), хич не съм го и гледала. За да ги кача в Дървената категория и да махна Гуги, трябва поне още един да се изкаже...

dsc03811.jpg0b9dac838cb078e3.jpg

Link to post
Share on other sites

Edit: Кат гледам сега спецификациите, този мъж е за 4 - където и да го гледам, смятам, че по-мъжествен и по-тежащ си на мястото актьор няма:

 

foto-foto-kim-myung-min-1.jpg

 

Към 4 ще сложа и тоз красавец:

 

882649_image2_1.jpg

Link to post
Share on other sites

Нда при правилен развой на темата и качествен снимков материал като този, ще трябва да да се подхожда към нея само ако си зареден с успокоителни и чаша вино :)

Ок , щом и Рет Бътлър ще играе....

Link to post
Share on other sites

Не знам дали имам право да се изказвам, защото напоследък съм малко далече от корейските сериали и японските дорами, но твърдо заставам зад спиди бонбонът да бъде махнат от позицията „некадърен актьор, който печели зрители, само заради начина по който изглежда“. Със сигурност притежава нещо повече. Това, че разпръсква чар на килограм, не изключва автоматично таланта.

Е, признавам, че преценката ми може и да е леко пристрастна.  :icon_sunny:

Link to post
Share on other sites

Хахаха, когато прочетох за Гуги, се почудих дали Бързакова ще издържи, без да пише :D Но си знаех, че няма... Не може някой да обвинява Гугин в некадърност и тя да не се обади в бурна защита :P

Link to post
Share on other sites

 „некадърен актьор, който печели зрители, само заради начина по който изглежда“

И Мин Хо наред до Хьон Джунг. Тоя пич хич не може да играе, но дори аз го гледам понякога  :slap:

Link to post
Share on other sites

дане, ти го каза. Беше ми одеве на върха на езика да посоча за пример Мин Хо по точка първа, обаче си рекох, че фенската му маса тук е голяма и си премълчах. Ма сега като отвори дума...  :D

Link to post
Share on other sites

Класациите са малко или много субективно нещо и като така на мен ми се сливат "талантлив" и "завладяващ", а даже донякъде и с "най". Та за мен тази класация придобева вида:

Красив - Секси - Завладяващ/Талантлив - Най

Най-изявените в моите пристрастни очи:

 

Красив и крайно бездарен като актьор

 

Shim Chang Min           785364.jpg

 

 

Kim Jae Joong (Hero) 785362.jpg

 

Секси Lee Min Ho 785363.jpg

 

Завладяващ/Талантлив Yoo Oh-seong 785366.jpg

 

Най So Ji Sub, Санг Сънг Хон, 785365.jpg

 

Hyun Bin  785361.jpg

Link to post
Share on other sites

Трудоемка задача ми постави  :) . Една от странностите ми е, че не плакна очи с актьори, но след дефилирането на разни япончета започнах да се вглеждам по улиците, еле па на екран. Ами ще следвам схемата ти с леки изменения. 

1 Сладникаво красиво момче/мъж , който дефилира на екрана за да кара женските сърца да подскачат :

 

Марио Маурер Mario-maurer-hd-wallpapers-for-dekstop.j ( него в хлапашки роли го приемам, но в зрелите си роли не ми е грам сексапилен) Бари Надеч -готино хлапе с много чар и общава да стане хубав мъж Handsome+Thai+actor+Barry+Nadech+Kugimiy

Кми Бом 7fa459d150a86c72original.jpg
У Чун wu_chun_wuzun_15.jpg

Джери Йен 67874.jpgили 


Такуя Ишида- трудно забелязвам бездарието му interviewimg01.jpg и двете ми любими дръвца
Аканиши Джин - има си снимка и няма да му слагам и Хаями Мокомичи 080730__3_1024.jpgHayami_Mokomichi.jpg 

 

2Секси - много хубав мъж със агресивно и/или сексуално излъчване. Често се маркира като "дръвчо-ама-го-харесвам". Има твърд брой фенове и също толкова твърд брой анти-фенове :

 

Майк Хъ 591.jpg , Питър Хо - не че е красавец , обаче има едно такова излъчване :wub: 02530563.jpg, Момчето с невероятно сексапилният тембър Ичихара Хаято hayato-ichihara.jpg и Ито Хидеаки nl_37499.jpg?394523]

 

Завладяващ - хубав мъж със силно екранно присъствие и героична харизма. Често се казва "тоя-мога-много-да-го-гледам", но истината е че го гледаме не, защото е красив или секси (а той е), а защото играе добре и ни потапя в сюжета и историята - независимо дали ще се бие, плаче или танцува :

 

Такеши Кенширо takeshi-kaneshiro-hairstyle.jpg Такаока Соске 20110725_Sousuke_Takaoka.jpg и момчето напълно покриващо и категория четири Андо Масанобу a49dd85412a69e9e.jpg

 

Талантлив - хубав мъж с високи актьорски дадености и собствени виждания. Предизвиква "боже-колко-е-талантливо-това-момче" и замечтано припяване. Може да играе всичко и залепва към екрана дори в нетипични за нормалната зрителка жанрове:

 

Кубозука Йоске 500x_kubozuka.jpg

 

Талантливи, спорно красиви или красотата не е мой тип , но са ми най-най :

 

oguri-shun-_flix-japan_-feb-2009_-04.jpe shota_matsuda.jpg
1351873582_66957.jpg
Japanes_Boy___Haruma_Miura_by_Ayoko132.j[m

001_zps0324e4d3.jpg
Hiroki_Narimiya.png
b93b0828b84e1321.jpg

 

А ето ги и от другата половина на мозъка, която форума не уважава :) :

 

С тях предимно плакна очи. 8reeves27.jpgkyfs.jpgM-M-1.jpg mickey%20rourke%204.jpg и най красивият мъж стъпвал по майката земя a12e3e0-23a2-7b4b-fc34-ac7a66221e03.jpg

 

 П.П Не че нещо, но пренебрегваме мъжете като не им даваме възможност да покажат любимите си жени. Ако съдя по себе си, то и на жените няма да им е проблем да покажат една две екрани красавици

Edited by keva
  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Леле, от тук взе ток да удря :). Keva не играеш честно, не трябва, НЕ ТРЯБВА да слагаме Не-азиатци, понеже така почти цялата категория "секси" ще отече...

Но понеже е неделя...

 

 MV5BNjU4ODI0MjQ2M15BMl5BanBnXkFtZTcwNjY4

Момчешки чар: Нейтън от важният сезон на Misfits / Робърт Шийнан.... Играе. Толкова много енергия има че лети. Значи секция 3. 

Един Тюдор /Джонатан Рис Майерс... който е пълно дърво - 1- ... но на кой му пука.NEyZXzDyStB9CG_1_1.jpg

И  Аче / Марио Каса, от 3 метра над небето ... Повече секси отколкто друго. Но пък е повече секси. 2.mario-casas-cute.jpg

 

Интелигентността е секси... но този ми е в четвърта категорияBeautiful-Ralph-333-ralph-fiennes-308559

Интелигентността е суперсекси... Най.article-1350653-0CD4A9C3000005DC-358_306и ОК,

ще сложа и едни мускули, но само ако обещае да не играе повече в Непобедимите с рОКИ.... Този е завладяващ, 3... Jason-Statham-008.jpg

 

 

 

 

 

Това с участието на мъжете в тази тема удря в болно място. Не съм чула мъж да се изрази някак за красотата на друг мъж. Явно го броят гейски... Тоя е умен - да. Тоя е мнооооого силен - да. Но красив - никога. Но във форума има достатъчно теми за жени и красотата им, тази е за мъже пък :)Даже сега се замислих азиатците, къде в горната листа бих сложила... Шун, влиза там, заради самоубийствения поглед, на 3та позиция... но той е негледаем за Не-азия фен... Нее все пак листите трябва да са 2 - Евро и Азия  :)

 

Kitket права си, че Завладяващ и Талантлив са близки, но пък ми се искаше да има поводи за мислене в класацията :), даже спорене и уточняване...

Глей ся Keva е изсипала всичките си любимци в Най. Ама не може така :). Трябва да има степенуване :)))))))). . И Такеру и Миура, Тори и Соске къде в Най - :)? Най- е най!! Един-двама... 

 

А Lee Byung Hun, що никой не го харесва?

tumblr_n520z0ZbC11r3hs1eo1_1280.jpg

 

И този, мислех че има много фенове: 

Cha Seung-Won (Ча Сънг Уон)

0002_zpsf72cf37a.jpg

 

 

И последно, Хьон Бин, Бини ако правилно си спомням, хм, Най.? Ок , щом е само един, за Най - може :)))))) По вкусу и цвето товарищи нету.

Link to post
Share on other sites

Мисля си, че някои хора покриват без проблем всички изброени критерии. Един Андо Масанобу, например... Спирам, понеже аз мога да говоря само за таланти. 

Link to post
Share on other sites

Ок, щом не ти се говори, тогава само се наслаждавай на снимките. Няма на никой да кажем :)

Андо е наистина много добър актьор, и разбира се много красив и харизматичен.

Ando_1.jpg

Но не бих му сложила повече от Завладяващ. Това, което му липсва за да ми е Талантлив или Най е... чувство за хумор. Той играе твърде насериозно, насочено, ултимативно... и поради това сякаш не може да изнесе разнообразен филм на гърба си със смяна настроения и гледни точки, макар че в праволинейна под-история няма равен.

Все така еднообразен и на трета позиция, но в обратна посока като представяне за мен е Нишикидо Рьо, който е винаги леко саркастичен, "външен" или "изборен". Той не те задължава и надъхва да му повярваш, просто те кани на разходка: ако искаш му вярвай.  

3971784-thumb.jpeg

А Икута Тома например

toma-ikuta.jpg

е значително по-слаб в преноса на енергия, и (според мен) по-грозен, но много по-разнообразен като внушения и усещания.Прави ме по-съпричастна и разбираща и спокойно минава Андо в личната ми рейтинг листа до четвърта позиция...

Link to post
Share on other sites

Ох, как ме ръчкаш да продължа. Щом е за Андо, няма как. Много съм разочарована от това, че режисьорите не му обръщат внимание точно когато той трябва да има безчет роли на екрана. Да се надяваме, че подобно на Асано, и на него ще помогне кръглата годишнина да го върнат в голямото кино с нещо по-осезаемо!
Той определено е най и това беше първата ми мисъл, когато писах в темата и предложих именно неговата персона. Да, безспорно трябва да е умел комик и той наистина е такъв, въпреки пословичната му скромност в реалния живот. Виждала съм всякакви превъплъщения от него, дори комични и щури (69, Караоке терор, Red shadow, дори и Сукияки мога да добавя). Знам, че хората основно могат да го видят в 2 крайности, но големите актьори затова са такива, защото постоянно се учат и експериментират. А за него е важно да продължава да експериментира, понеже има талант.

 

В този ред на мисли, ето ви още най - Асано Таданобу, Хироюки Санада, Рюхей Мацуда, Такаюки Ямада, Сатоши Цумабуки също, въпреки че за него не се сещам отрицателна роля.

Рьо е добър, да, но на него му трябва сериозен опит в голямото кино, за да получи титлата най. Виж Тома е доста по-напред в материала. От Джонитата вероятно Джуничи Окада можем да отнесем в тази графа. Дори Такуя Кимура няма толкова успешни филмови роли, с колкото може да се похвали Джуничи.

Link to post
Share on other sites

maira,другата неделя да направиш тема и за мъжката част от форума :P

Тук няма се разписвам,че току виж ми излязло име :D

Link to post
Share on other sites

Аааа, Mi6lence, с красотата и таланта на жените определено ми е по-трудно: става, но изисква специален настрой и подход :))... и на това отгоре, ще вземе някой да ми плюне някоя любимка, съвсем лично ще го приема....  Виж, ако някой от вас направи красива тема, няма да пропусна коментарите :)

 

Ukio, за Асано Таданобу... уф. Че е все някакви космати герои не ми пречи.

 

 

26843.jpg

Нито, в злодейските чак толкова се нервя. 

611373.jpg

Очевидно човека е награждаван и ценен. Но над трета категория не го пускам. Липсва му енергия и е твърде "послушен" към режисьори и публика. За мен.

 

А виж Такаюки Ямада, чаках някой да го каже. :). Много си го харесвам, много, чак носталгично, нищо че нисък и сърдит. Само че и той не е за над трета... ако и да е супер прекрасен злодей, от тези дето все ти иска да ги спасяваш, спасяваш... Някак си той или е мрачен или се гаври в смрачни герои, но не съм го видяла търсещ или изненадващ..

takayuki%2Byamada.png

 

А пък този Lee Seung Gi... така и не можах да го извадя от втора категория...

rf-740x450.jpg

Link to post
Share on other sites

Затова трябва да гледаме. Аз самата не съм ги видяла във всичко, но тези актьори са големш хамелеони. Сетих се и за Юске Исея. И той е от тяхната класа.

Корейците също имат страхотни актьори. Само да им дават повече филмови роли! Китай, Тайван също - Такеши Канеширо, Тони Люн, Ие Лиу, покойният Лесли, който беше истинска икона на китайското кино.

Link to post
Share on other sites

Тази тема ще ме довърши, и то предизпитно. Много, много любимци имам и от четирите типа (и в дръвцата има нещо)
Ще метна няколко имена, просто така. После имам да редактирам поста месеци наред. 
Ким Дже Ук на пръв поглед е секси дръвце от втория тип. Но това само за невъораженото с търпение око на познавач. ;) Същото, но в различна степен, важи и за клечицата Но Мин У, който с лека ръка можем да метнем в първата категория. А не бива. Има нещо и в двамата, което не те оставя на мира. 
Хироки Наримия докарва повече сексапил от хилавото си телце отколкото цял отбор фитнес юнаци - само като се нацупи и екранът (и женските сърца, а вероятно и някои мъжки) се подпалват дружно. Аканиши пък е мнооооого красиво дръвце. 
Ягира Юя е ''впечатляващ'', но много подценяван младеж. 
За красавец вписвам на този етап Мизушима Хиро, но не го приемайте в лошия смисъл - не ме е грабнал толкова с игра, но далеч не е неталантлив. 

Такеши и Андо са много най, покрай Андо не мога да не се сетя и за Рюхей. Откъм визия може и да м липсва доста, но пък как играе. Исея Юске е талант, Такаюки Ямада и той не пада по-долу.
За мен много, много силен е и Тоширо Мифуне. Този актьор си заслужава култа, може да е много по-тежък и трудносмилаем (за мен - малко като Джони Кеш в киното), но е безспорно талантлив и харизматичен. Много ''най''. 
Присъствието на Каменаши пък ме привлича към даден филм, затова ще го пиша ''талантлив''. 
Много още ще се сещам тепърва, имайте търпение ако постът ми порасне тройно. 

Иначе за западната категория - много съм съгласна с присъствието на Джонатан Рис Майърс - само като го погледна и ми се подкосяват краката, а наистина си е дърво. 
Талантлив - Гаел Гарсия Маркес от по-новото поколение, класически примери много. 
Хийт Леджър ми беше много ''впечатляващ'', жалко за момчето. :(

 

 
 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...