Jump to content

Hellsing (2001-2002)


air

Recommended Posts

8674l.jpg

 

Заглавие: Hellsing

Тип: Сериал

Жанр: Ужас, екшън

Година: 2001-02

Аудио: Японски и английски

Субтитри: Български и английски

Качество: DVDRip - 640x480

 

Hellsing: Анимето се развива в днешно време, в Англия. По-голямата част от населението не забелязва, но вампирите се разхождат свободно из улиците и причиняват безредици. Задачата да спрат това е възложена на Hellsing организацията. Те трябва да спрат кръвопийците на всякаква цена, дори това да означава да използват своите специални оръжия, които унищожават всичко независимо дали е вампир, или не. Alucard, който е вампир, е най-добрият агент, който организацията може да предложи и който се подчинява само лично на Integra Hellsing. Сам естествено му е много трудно да се бие срещу всички от своя вид и затова той си намира помощник, а от там нещата започват да стават и по-интересни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма дори едно мнение !?!?! Тогава аз ще взема тази чест air благодаря за темата. И така да минем да темата за безсмъртните господари на ноща.

Едно кърваво, пълно с насилие мрачно аниме , което те кара да станеш към съпричастен към историята, която наистина е доста интересна. А и от OVA се разбира още повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помня списанието Неогеймър, което излизаше през 2003-2004, когато съм бил на 12-13 години. Жалко че тогава не се усетих да си го събирам и имам само един негов брой. Там основно се разискваха видео игри, но с голям акцент към Изтока - японските видео игри и платформи като Playstation и Xbox. Имаше и статии за аниме и манга. Въобще с времето осъзнах, че е било едно малко бижу и съжалявам че не съм взимал повече негови броеве. А в дисковете към него имаше основно трейлъри на анимета. Та аниметата, които бяха представени и в списанието и на диска съм ги помнел винаги и ето че след години когато получих достъп до интернет почнах да ги издирвам. Та едно от двете представени със статии анимета беше именно Hellsing. Това е единственият аниме сериал който съм гледал на тази тематика. И според мен е добре направен, макар че историята май можеше да е по-добре, както и развитието на някои персонажи(гледал съм го преди 2 години и нещо). Иначе атмосферата е добра, както и историята за Дракула-Алукард и култа около личността на Хелзинг. Харесва ми арта на героите. OVA-та не съм я гледал, но според мен би било по-добре ако се прави нещо ново по Hellsing, то да е продължение на оригиналния сериал.

 

Офтопик, насочен към феновете на вампирите:

Относно вампирите и начина по който се експлоатира тази тема непрекъснато, особено в западния и вариант, дали във филми, анимации и книги(особено онези новите с лъскави корици, които просто не виждам как биха ми харесали някога) - в поредицата на Сергей Лукяненко за Патрулите е дадена съвсем нова и оригинална гледна точка относно "създанията на мрака" и магията съчетани с пейзажа на съвременния свят. Препоръчвам на всеки фен на вампирите да си намери тези книжки, много са добри. Първите, които ме насочиха към руската литература, а и едни от първите книги със сериозен сюжет, които съм чел. Има два филма, но те не стават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OVA-та не съм я гледал, но според мен би било по-добре ако се прави нещо ново по Hellsing, то да е продължение на оригиналния сериал.

 

ОВА-та е точно по мангата за разлика от сериала. Точно както "римейка" на FMA.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това че ги пускат рядко и аз го забелязах. Имам доста за наваксване в други посоки, но някой път ако ми се догледа нещо за вампири може да пробвам. Макар че идеята за армия от нацисти-вампири хич не ми допада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах първи епизод и го зарязах. Не ми беше нещо особено интересно... Евентуално, мога да го продължа, под формата на ОВА.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...