Jump to content

Gungrave (2003-2004)


air

Recommended Posts

75724l.jpg

 

Gungrave

 

Оригинална творба: Найто Ясухиро
Озвучават: Секи Томоказу, Хамада Кенджи, Тачики Фумихико и др.
Тип: ТВ
Жанр: екшън, драма, сай-фай
AniDB и MAL: AniDB // MAL
Държава: Япония
Година: 2003-2004
Епизоди: 26
Времетраене: 25 мин. на епизод
Резюме: Снегът тихо се сипе по покривите на небостъргачите. Всичко започва на фона на тази идилична картина. Младо момиче на име Мика влачи голям куфар, оставяйки кървяща диря в снега. В куфара се крие ключа към пробуждането на "Грейв Отвъд гроба". Мистериозен мъж, заклет да пази Мика с цената на всичко от престъпната организация Миленион. Каква е връзката между Хари, босът на синдиката, и Грейв? Кое е момичето в действителност?

 

Линкове: 

- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грейв - как да не ти стане любим герой, захвърляйки всичко, отричайки се от любовта заради другите и въпреки това след смърта си продължава да се жертва . Страхотен рибар и голям мълчаливец. :lol: Дръж се зло, той е тръгнал за теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено останах с добри впечатления от Gungrave, но е можело да бъде и по-добре. Беше ми интресно да видя това с мафията и издигането в йерархията на героите понеже много обичам такива неща и въпреки това не ме грабна чак толкова просто защото на тази история и липсва дълбочина и мотивите на Брандън Хийт някак си бяха обезмислени в самият край. Нямаше и кой знае какви философски нишки или загадки в историята за да потъне поне човек в размисъл както в да речем един от фаворитите ми - Texhnolyze.

 

 

Разбирам, че са искали да внушат на зрителите силата на приятелството и доверието, но в края на краищата излезе, че е нямало въобще смисъл нашия човек да възкръсва особено като приключи по такъв нелеп начин. Най добре щеше да е да си отмъсти докрай и дори и със съжаление и угризения да очисти Хари вместо това тръгна да му спасява задника...и честно казано останах малко разочарован от края, което значи, че нещо не е било като хората. Не толкова защото умря просто начина, по който това стана определено очаквах нещо друго. Също така романса е елемент, който също липсва и щеше да е по-добре ако го имаше ако не с тази Мария то поне с Мика, но явно са се оляли в стремежа си да изкарат Брандън възможно по-трагичен и злощастен образ.

 

 

Общо взето това са ми забележките всичко друго е като хората затова ако обичате екшъни, фентъзи и мафиотски истории на калъп това заглавие трябва да се прегледа! Иначе самият главен герой е един от малкото впечатляващи такива смисъл като силни характер, каризма, способности и осанка дори не очаквах след Данте от Devil may cry и Гътс от Berserk, че ще видя друг такъв затова останах приятно изненадан. cigarl.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По съвет на Mood и аз изгледах сериите. Първият епизод леко ме отчая. Хората-чудовища ми бяха прекалено безлични, но когато върнаха времето назад, нещата си дойдоха на мястото и историята стана много интересна, въпреки жестокостта и непрестанните убийства, които властваха на всяка крачка. Това е мафиотско аниме. Няма как.

Не очаквах друг финал. А и едва ли по-различният край щеше да е толкова реалистичен.

Най-ценното качество, което Хийт притежаваше, беше неговата лоялност. Той беше лоялен дори и след смъртта си. Въпреки че изпитваше голямо уважение към Биг Дади, не забрави първият човек, който му е подал ръка - неговият приятел Хари. Хари еволюира неимоверно с годините и предаде спасителя си, но това не промени чувствата на Брандън към него. Те бяха едно семейство и тук е ключа за разбирането на историята. Затова в последната серия ни върнаха отново към началото, живота да двамата заедно със старите им другари. Лентата дори отиде още по-назад - в детството им, за да ни покаже, как са се запознали.

 

Мика беше своеобразна утеха за Хийт. Той изгуби всичките си близки, а тя се появи като ангел-спасител в последните дни от "живота му".

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...