Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

N no Tame ni

 

 Nのために

 

Английско заглавие: For N

Страна: Япония

По едноименната новела на Канае Минато (2010)

Излъчване: есен 2014 (старт - 17 октомври)

Време на излъчване: Петък 22:00

Формат: Renzoku

Жанр: крими, мистерия, съспенс, човешка драма

Канал: TBS

Епизоди: 10

Режисьори: Аюко Цукахара (Alisu no Toge), Такейоши Ямамото (Yakou Kanransya)

Субтитри: Английски

 

Wiki

               

Участват:

Нана Ейкура - Нозоми Сугишита

Масатака Кубота - Шинджи Нарусе

Кенто Каку - Нозоми Андо

Кейске Коиде - Масато Нишизаки

Манами Кониши - Наоко Ногучи

Йошими Токуи - Такахиро Ногучи

Томоказу Миура - Шигеру Такано

Мираи Ямамото - Санае Сугишита

Кен Мицуиши - Сусуму Сугишита

Шоно Хаяма - Йоске Сугишита

Хидеко Хара

Юки Шибамото

Юки Ямада (еп. 4-5)

 

Резюме

Четирима души са открити на местопрестъпление. Изходът е решен моментално, благодарение на показанията на един от тях. Той получава присъда за убийство и безропотно влиза в затвора. 10 г. по-късно, по време на освобождаването си, се сблъсква с полицай Такано, който се стреми да открие истината за инцидента. Той е убеден във връзката на това престъпление с друго, извършено преди 15г. на един малък остров във вътрешното море Сето.

 

Отлична игра на главните герои, но и историята се развива страшно интересно. Успяват да покажат лицата на всеки един от персонажите, дори ни позволяват да надникнем в душите им.

Когато става дума за екранизация по новела на Канае Минато, винаги можем да очакваме най-доброто. Чудесно е, че тук са подбрали толкова талантливи артисти. В еп. 1 отлично впечатление прави тазгодишният дебютант Шоно Хаяма, който играе брат на героинята на Нана.

 

Страхотни отношения между тримата с буква "Н", предадени още по-прекрасно от Нана, Кейске и Кенто! Кенто се връща с пълна сила на екрана. Липсваше ми присъствието му в последно време.

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри  :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Най-доброто от есенните дорами за момента! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-доброто е, защото е в жанр - човешка драма. Много силна дорама наистина.

Не е вярно обаче, че епизодите са 7, те продължават. Миналата седмица (на 28 ноември) се излъчи 7-ми епизод, а сериалът продължава. Има си го обявен 8-ми епизод в програмата на TBS и този петък, 5 декември. Мисля, че трябва да приключи с общо 10 епизодa, проверих и в nihon eiga, така е обявен.
Нана, Кенто, Масатака, Кейске и Юки си имат теми в раздел "Японски актьори". Трябва да се добавят линкове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз последно видях 7End и затова помислих, че са ги съкратили. На еп.5 съм. Не ми се иска да удължават излишно историята, колкото и да ми е приятно с героите. 

Чудех се, дали да добавя човешка драма към жанровете и май наистина ще е от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, тъкмо се мотая и оглеждам "абе няма ли human drama този сезон?" и ето че се натъквам. "human drama" е важен термин за зрител като мен в раздел жанр. Даже до "фантастика" да е написан на заглавието му нараства неимоверно шанса да го погледна :up: . Проверих по ресурсите ми за онлайн гледане на англ. че е качен с 5 серии наведнъж. Това е повод да питам тук знаещите  :)  да чакам или да започвам гледането с шанс за още превод? В момента превеждащите на англ. са ми криви с казуса Platonic та......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шошулчо-мошулчо, епизодите излезли с превод на английски са 6, а не 5 - ето ти още един линк. Седми ще е готов скоро, той се излъчи в петък в Япония. Момичето, което превежда епизодите е сериозно и е същото, което превеждаше и Tonbi.

Мятай се, няма да има забавяне, ще гледаш редовно, а и финалът е скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:kiss2: кратко и ясно. Значи го нападам туй заглавие без съмнение. Ей, пак ще трябва да си сменя основния ресурс за гледане след като се тутка така и не е качил в случая 6 серии. Така като ги хвана на местопрестъплението и следва ...смяна.... до следващия път :896767: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледани 2 епизода- достатъчно за да кажа че заглавието е напълно от моята кръвна група. Ама как обичам образи написани и разкривани причинно-следствено, нищо не е случайно и нищо не започва "от днес" в делата и мислите на даден човек. Предвид че основите герои са подрастващи и действието е с поглед в/у тях за дълъг период от живота им нещата стават още по - интересни. Гледам с кеф. Преводача да му мисли :896767:. За да не стигна фазата на мърморене си подслаждам гледането и "карам" бавно като за мене. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така - бавно, спокойно и с огромно удоволствие. Снощи се излъчи и 8 епизод, изгледах го, но няма да ти издавам нищо. Кенто и Масатака са с поредните си блестящи превъплащения на екран.
Наистина сериалът ще приключи с 10 епизода, както споделих и по-рано. Обявен е, така че си запиши/ отбележи в тефтерчето с японските дорами.
Преведоха на английски и 7-ми епизод, ще го качат и него онлайн, но имаш време. Всичко върви по план. "Спокойствие и силна храна", както казва Карлсон, сещаш се за какво намеквам.

Това е най-добрият японски сериал тази есен, така че гледай и се наслаждавай на играта и представянето на историята. Щом е в нашият жанр, знаеш, че удоволствието винаги е пълно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и епизод 3. Усещам че ще настане обърквация с всички тези N-имена, особено когато ги споменават в 3 л. ед.ч. :blush: налага се да спирам и да правя справка с каста кой кой е. Внимателно гледане се зададе. Освен Нана Ейкура другите играещи разните N-имена са ми непознати. Масатака и аз го хваля. Героя му , поне в първите 3 серии, няма много думи но пресъздава напълно понятно какво мисли и чувства героя, ясен ми е.

10 ми  звучи напълно ок.

Казусите до тук интересни, даже много. Този на Шинджи Нарусе и този на Нозоми Сугишита на острова ясни. Покрай родителите им най-вече бяхме запознати кой какъв товар/житейски опит/ бреме има в първите години на живота си до края на  основното училище.  Сега започва  по-същественото ни  осветляване по третия казус, за който ни подхвърляха по нещо в първите 2 епизода. Следващите две "N-птици" Нозоми Андо и Масато Нишизаки предстоя да разгадая. :o аман от N.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мне :blush: , не стана номера с бавното гледане. 6 изгледани. Имам подозрение че в основния крими казус

роля има и загубилата гласа си съпруга на полицая.

. Стана твърде интересно.

Образите са чудесно списани и "развивани". Всичко логично следва. Чакам 7.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали? Особено след като включиха по-осезаемо другите две Н-та. Страхотна работа на Кейске и Кенто! И аз съм точно пред еп.7. Сега ще наваксвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах 7-ма серия. Не ми харесва това, което измислиха за героинята на Нана. Само то липсваше.

Интересно обаче, как Н-то, за което мислим, че се жертват всички, постоянно се мени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8  изгледани серии. Трябва да призная на творческия екип майсторството :up: . По принцип не съм почитател на поднасяне на "объркано"/ "от тук от там"/ "напред-назад във времето" на сюжет а тук се получава много добре и най-вече с мисъл, дори не забелязвам този факт. За последните 2 серии имам само догадки но не и нещо сигурно, което също е успех на "разказването". С гооолям интерес чакам 9 и 10.

Много Н-та много нещо но след като ги понаместих кой е кой, гледането стана плавно и доволно.

Една от основните теми виждам като "насилието" в широк смисъл и то. Дадено в различни варианти но водещо все до тежки последици. Поуки доста полезни. Казусите и героите такива , че редица зрители могат да приподнаят някоя или друга черта или случка и да погледнат отстрани/аналитично и да си направят изводи. Направо чудесно се развива туй заглавие до тук, точно каквото очаквам от human drama.

Разцъках екипа. Сценаристката Satoko Okudera е адаптирала и друг роман на същата  авторка - Ferris Wheel at Night - Yakou Kanransya. На всичко отгоре и режисьорския екип е същия. Ще ги "разровя" тези творци дали има нещо като за мен  а и въобще налично за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, наближава развръзката. В следващата серия ще ни открият истината и за двете престъпления, а последната може да я обърнат на драма (дано това да не стане!).

Отново отлична игра на всички в еп. 8! Толкова съм доволна! Не само Кенто, но и Кейске сякаш излиза от забвение тук.

 

 

Според това, което зрителят видя до момента, много е вероятно второто убийство да е извършено от Сугишита, понеже тя беше с кръв по дрехите. Ако първото престъпление - палежът на острова, е дело на Нарусе, възможно е той да е извършил и второто като начин да се отплати на Сугишита за нейното мълчание. А Нишизаки е поел вината, понеже той беше инициаторът на План "Н"2.

Това е извод според видяното, но дали е истина?!

 

 

П.П. Непременно гледай Якоу канранша! Заслужава си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ukio, интересни хипотези даваш.

Интересно кой къде е бил в дадения момент та при всички уж налични хора в апартамента е убита съпругата. Или се е самоубила?! ...... определено варианти много като имаме само подхвърлени факти но още не хронологично навързани и подозирам че ще трабва да чакаме първата трета на 10-и епизод за да ни "просветне". Търпение.

Аз все още имам прекалено много варианти кой кого. Неясна ми е и съпругата на полицая. Самия полицай е интересна "птица"/гледна точка към различните и всички казуси, за някои ме озадачава позицията му. Един такъв ту много заинтересован, ту напълно пасивен.

:) ukio, мерси много за насоката. Намерих Якоу канранша наличен за мене . А тук има ли си тема? :blush: аз не открих но питам защото не съм първа дружка с тукашната търсачка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има тема.

За Наоко мисля,

 

 

че съпругът я е убил. Не ми се иска да вярвам, че е друго нещо. А доколкото схванах от гледката, не е самоубийство.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле!

Разкриха първото престъпление!

 

 

Не е бил Нарусе! Той самият отрече, когато полицаят го попита и тогава изглеждаше убедителен. Обаче Сугишита как реагира като научи! Направо се срина според мен! Този случай някак й е помагал, давал й е сили да живее през годините. 

Остана разкриването на убийството. Не е истина, как нещата могат да се обърнат, само заради едно закъснение. Но тук най-сетне ни откриха и връзката с другото "Н" - това на Андо. Сугишита беше готова на всичко, за да го защити, но очевидно не е успяла и е носила вина дълго време. Тя беше тази, която разкри победния ход на Ногучи-сан. Но партията най-вероятно не се е състояла, след като Ногучи е бил убит.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свърши се!
Не стана това, което предполагах. Все пак, имах едно на ум, че нещата няма да са такива, каквито изглеждат.

Имаше много силни сцени.

 

 

Тази с майката на Сугишита беше най-трогателна. 

Андо показа само един момент на слабост и той изигра лоша шега не само на него, но и на всички останали. Може би не биваше да го държат в неведения относно плана. Голяма обърквация настана. Поне завършиха позитивно, с надежда и ни показаха, че човек винаги се връща там, откъдето е тръгнал.

 

 

Добавих линкове за сваляне на последната серия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:unsure: ммм само аз ли не виждам качен епизод 10 преведен на англ. качен из нета без сваляне ? Ама че мотаене :mad2: . Забравих направо за какво иде реч а заглавието е силно и заслужава всяка отделена за гледането му минута.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан, след като нейсе качиха 10-и преведен онлайн. Малко ме разочароваха последните епизод и половина- най-вече действията на Нозоми в самото начало на последната серия. Даже се върнах да го гледам повторно тоз момент но пак не ми бе причинно- следствено както цялото останало заглавие, но както и да е. И мисля че не се дължи на "прекъснатото" гледане от забавения достъпен за мен превод. Иначе съм доволна много като цяло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...